Izbira sistema( hifi nasveti)

avdio-sem so premaknjene tudi vse stare teme

OdgovorNapisal/-a Andrej Horvat » Ne Maj 15, 2005 6:49 pm

[quote="Rogouc"][quote="Andrej Horvat"]
Ste res slišal že vse in ste res dojemljiv za slišati nekaj boljšega tudi od konkurentov? Kaj pa če nas večina misli, da smo slišali že veliko "boljši" zvok od tega kar ste nam lahko kdaj vi demonstriral?

Andrej, predstavljaj si, da je avdiofil v bistvu skladatelj. No, pa saj v bistvu je - sklada komponente, da bi dobil določen zvok, o katerem sanja. :P A bi ti zdaj šel do nekega skladatelja, npr Lojzeta Lebiča in ga začel prepričevat, da ti pa njegova glazba ni všeč? Bi mu omenil, da je tudi za večino ljudi preveč nenavadna, premalo popularna, ter da ti je všeč glazba drugih skladateljev, pa da bi bilo mogoče dobro, da bi on začel pisat tako glazbo ki bo bolj po tvojem oziroma večinskem okusu?!? A se ti ne zdi, da bi bila taka zahteva malce neprimerna, če uporabim zelo mil izraz? Potemtakem ne vem, zakaj bi moral od izdelovalca gramofonov zahtevati naj dela nekaj, na kar sam ne more prisegati ter da mora prezentirati zvok, kakeršen mu sploh ni všeč.

Rogouc

Ne vem kje je tu logika. Glasba je nekomu všeč ali ne. Tu se menda še vedno lahko opredeliš. Audio sistem pa bi naj to isto glasbo pravilno predvajal. Kaj naj bi tu bilo komu všeč? Sem ravno prebral članek g. Hajdinjaka na hifiendu. Piše ravno o tem in s tem se popolnoma strinjam.
Andrej
Andrej Horvat

Kraj: Dolenjske Toplice
Na vrh

Re: Samokriti?nost

OdgovorNapisal/-a Andrej Horvat » Ne Maj 15, 2005 6:52 pm

[quote="Rogouc"][quote="Andrej Horvat"]
Zanimivo, da ste ravno vi označil g.Hajdinjaka kot grobega. Ni vam všeč zvok g. Kuzme, ne zvok g.Hajdinjaka. Zanimiv je tudi vaš način pisanja na tem forumu, kjer kaže, da ste agresivni cinik, ki so mu vsi sovragi. Če bi bil jaz administrator, bi najprej počistil z "zavezniki" vaše sorte, saj ravno vi odvračate kulturne in prosvetljene ljudi, da bi odkrito in konstruktivno prispevali k temu forumu.

Opa bato, tole sem pa skoraj spregledal. Zanimivo, zanimivo, najprej se vrli samozvani peacemakerski forumski participanti zgražajo nad čiščenjem svinjarije po forumih, potem pa skoraj v isti sapi na glas oznanijo, da bi naredili isto niti ne za žalitve, ampak že samo za pošteno nežaljivo izražanje lastnega mnenja. Lepo, lepo...

To, da imam sam drugačen zvočni okus kot Franc, ne pomeni absolutno ničesar. Njemu je bila tudi všeč Petrićeva glazba v CDju, meni pač ne. Pa kaj. Kot da to koga briga. Zame je Franc še vedno car, ki je uspel, kjer so drugi propadli. Nekaj je ustvaril, lansiral v svet in svet se mu je priklonil. Bravo. Svaka čast. Enako spoštujem Avsenike, pa pri tem sploh ni važno, a mi je njihova muska všeč ali ne. Temu jaz pravim, da se trdo in pošteno delo ter talent prej ali slej nagradi. Kot sem rekel - človeka je treba znati pošteno oceniti in ceniti, pa naj ti je všeč ali ne.

Rogouc

Mislim, da mi na to ni treba odgovarjati. Napisano, v kar še sami ne verjamete, zrcali vse. Tudi populizem najbanalnejše sorte.
Andrej
Andrej Horvat

Na vrh

OdgovorNapisal/-a VCC » Ne Maj 15, 2005 7:27 pm

Živijo![quote="Andrej Horvat"]
Ne vem s čim sem zaslužil to.

Z istim, kot vsi ostali.
[quote="Andrej Horvat"]Edino kar me zanima je, da bi dobil zvok s katerim bi užival. Moram reči, da sem blizu.

Ta in tej podobne fraze so pa oguljene ko kaka stara ku***a. Audiofilizem je vse prej kaj drugega.
Zvok s katerim uživaš je lahko tudi prenosni radio na veceju. Z drugimi besedami, zvok v katerem uživaš je bolj kot kaj drugega sposobnost prejemanja sporočilne in čustvene vrednosti glasbene informacije. Neki Trubači v Križankah nedavno tega so imeli pravzaprav zanič ojačan zvok, pa sem v njegovi sporočilni in čustveni informaciji zelo užival.
LP; VCC
VCC

Na vrh

OdgovorNapisal/-a Andrej Horvat » Ne Maj 15, 2005 7:36 pm

[quote="VCC"]
Zvok s katerim uživaš je lahko tudi prenosni radio na veceju. .

Zvok v katerem uživam, ki mi je všeč je ta, ki je čim bližje temu kar slišim v živo. Zvok ki me od tega oddaljuje, mi je manj všeč. Če se zvok od svojega bistva, reference, zelo oddaljuje in ima artifakte ki nimajo nobene zveze z glasbo ali če mu veliko manjka, mi seveda ne more biti všeč.

Če na koncertu tuli in mi doma tuli, mi je to seveda všeč. Če kot primer, na koncertu tuli, doma a mi doma nežno podaja povsem nekaj tretjega, me to iritira.

Drugače se strinjam s tem kar ste napisal. Ta vaša izjava ravno potrjuje moja prejšnja navajanja s katerimi se nisem strinjal z g. Kuzmo.
Andrej
Andrej Horvat

Na vrh

OdgovorNapisal/-a Andrej Horvat » Ne Maj 15, 2005 7:38 pm

[quote="VCC"] Neki Trubači v Križankah nedavno tega so imeli pravzaprav zanič ojačan zvok, pa sem v njegovi sporočilni in čustveni informaciji zelo užival.

A bi tako užival tudi, če bi posnetek tega istega koncerta poslušal doma in namesto zanič ojačanega zvoka, v katerem ste tako užival, slišal povsem drugačen, Kuzma zvok?
Andrej
Andrej Horvat

Na vrh

OdgovorNapisal/-a VCC » Ne Maj 15, 2005 8:09 pm

Živijo![quote="Andrej Horvat"][quote="VCC"] Neki Trubači v Križankah nedavno tega so imeli pravzaprav zanič ojačan zvok, pa sem v njegovi sporočilni in čustveni informaciji zelo užival.

A bi tako užival tudi, če bi posnetek tega istega koncerta poslušal doma in namesto zanič ojačanega zvoka, v katerem ste tako užival, slišal povsem drugačen, Kuzma zvok?

Sej to ni bil point mojega navajanja, očitno. Gre za kontekst, v katerem nekaj poslušaš... Če bi se me sporočilnost glasbe (!!! tu ne gre za zvok !!!) dotaknila, gotovo. Pa tudi s prenosnim radijem na veceju :lol:
O zvoku se še niti začeli nismo pogovarjat..
LP; VCC
VCC

Na vrh

OdgovorNapisal/-a Andrej Horvat » Ne Maj 15, 2005 8:35 pm

[quote="VCC"]
O zvoku se še niti začeli nismo pogovarjat..

Kaj se je pa o zvoku, na domačem vrhunskem avdio sistemu, treba pogovarjati drugega, kot da je čim bližji temu kar je posnetu na nosilcu?
Razen če začnemo o okusih. Potem se lahko pogovarjamo v nedogled. :wink:
Andrej
Andrej Horvat

Na vrh

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » Ne Maj 15, 2005 9:29 pm

G.Andrej,

Stvari so zelo enostavne. Vzemite si vaš čas in se dogovorite za demo pri tistih, ki so vas pripravljeni sprejeti, da poslušate sisteme ( Vklop, Intek, BH, Pear,BB, ostali..........) in se odločite kaj vam je všeč. Pojdite na obisk v tujino, kar zna biti zanimiva izkušnja. Ali je to res dober zvok ali ne, niti ni pomembno, važno je da je vam všeč. Ne poslušajte nasvetov trgovcev in strokovnjakov- zaupajte vase!

Seveda, pa to še ne pomeni, da boste izbrali tisto, kar je najboljše na dolgi rok in nekatere stvari vam bodo mogoče drugače izgledale šele čez nekaj časa.

Sploh ne vem v čem je vaš problem-vsakemu igra sistem, kot si ga je sam sestavil. Jaz vam ga nisem!

Še v času starega režima, si je vsak lahko kupil kar mu je odgovarjalo. Toda , če ni igralo, nismo za to rekli ,da je kriv star režim ali Tito.
FK
kuzma2

OdgovorNapisal/-a Andrej Horvat » Ne Maj 15, 2005 9:38 pm

[quote="administrator"]

Sploh ne vem v čem je vaš problem-vsakemu igra sistem, kot si ga je sam sestavil. Jaz vam ga nisem!

Moj sedanji sistem igra že dokaj dobro. V vsakem primeru veliko bolje, kot ko sem imel doma JM Lab, Muse, CJ in Kuzma z Van den Hull glavco - povezano s Transparent.

O tem vam govorim. Jaz sem zaupal vam, vašemu pisanju in vašemu navajanju nagrad v tisku. Vi ste prodajal tak sistem kot vrhunskega. Trdim, da sem bil zaveden.

Nova postavitev je veliko veliko naravnejša po zvoku. V življenju sem potoval po celem svetu in do idej o novih napravah sem prišel predvsem po poslušanju v tujini. Nisem nek otrok, ki bi ne vedel šteti do pet.

V vsakem primeru bom poslušal vaš nasvet in za mnenje in pomoč poprosil še druge strokovnjake.
Andrej
Andrej Horvat

Na vrh

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » Ne Maj 15, 2005 10:00 pm

Verjamem vam. Ali ste šele sedaj ugotovili in povedali sedaj na tem forumu, da vam sistem ne igra. Ampak enostavna modifikacija vam je rešila vse težave. Zakaj pa niste preje kontaktirali mene? Ali nimate moje telefonske številke in bi povedali svoje težave? Kdaj in kje ste sistem nabavili?Na osnovi česa? Če ste potovali po svetu, zakaj potem niste izbrali drugih komponent? Predvidevam, da tako zanič komponent več nimate?
FK
kuzma2

OdgovorNapisal/-a Andrej Horvat » Ne Maj 15, 2005 10:12 pm

[quote="administrator"]Verjamem vam. Ali ste šele sedaj ugotovili in povedali sedaj na tem forumu, da vam sistem ne igra. Ampak enostavna modifikacija vam je rešila vse težave. Zakaj pa niste preje kontaktirali mene? Ali nimate moje telefonske številke in bi povedali svoje težave? Kdaj in kje ste sistem nabavili?Na osnovi česa? Če ste potovali po svetu, zakaj potem niste izbrali drugih komponent? Predvidevam, da tako zanič komponent več nimate?

Takrat sem bil še študent. Za denar, ki sem ga prihranil od daril in dela preko študenta, v srednji šoli, sem želel kupiti čim boljše. PV 10 sem dobil skoraj nov, JM Lab iz Novega Mesta, Gramofon sem kupil rabljen, kable Transparent pa od vas, Museja pa novega od I.P, ki ste mu ga prodal vi. Glavo sem kupil isto, kot ste jo propagirali, v tujini. Rade volje bi vse kupil direktno od vas, pa ni bilo dovolj denarja. In zakaj bi, če sem lahko dobil ceneje? Kaj bi bilo bolje, če bi vse kupil od vas neposredno?

Ker mi ni delovalo in se je še moja sedanja žena posmehovala iz mene kako mi je to uspelo tako drago sestaviti, sem se lotil nakupa po svoji pameti in vesti. Ta sedanji sistem je tudi posledica mojih potovanj po svetu in če iskreno priznam, prebiranja hifienda. Sedaj sem veliko bolj zadovoljen, ne pa povsem. Prijatelj je že govoril z g. Hajdinjakom, da ga ob priliki obiščeva. Me zanima kako bo. Bom poročal.
Andrej
Andrej Horvat

Na vrh

OdgovorNapisal/-a VCC » Po Maj 16, 2005 7:48 am

Živijo!
[quote="Andrej Horvat"]
Kaj se je pa o zvoku, na domačem vrhunskem avdio sistemu, treba pogovarjati drugega, kot da je čim bližji temu kar je posnetu na nosilcu?

Kaj pa je posneto na nosilcu? Kdo to ve? Hajdinkak? Kuzma? Hajdinjakov gramofon? Kuzmin gramofon? Moj CDP? Kako veš, da je neka stvar blizu ali daleč?[/quote]

[quote="Andrej Horvat"]Razen če začnemo o okusih. Potem se lahko pogovarjamo v nedogled. :wink:

Očitno svojega še nimate, da take tukaj stresate :twisted: :twisted: :twisted:
LP; VCC
VCC

Na vrh

OdgovorNapisal/-a VCC » Po Maj 16, 2005 7:52 am

[quote="Andrej Horvat"]
O tem vam govorim. Jaz sem zaupal vam, vašemu pisanju in vašemu navajanju nagrad v tisku. Vi ste prodajal tak sistem kot vrhunskega. Trdim, da sem bil zaveden.

Mijav mijav. Hitro h spovedi k audioguruju.
Izstopam.....
VCC

Na vrh

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » Po Maj 16, 2005 7:56 am

Več o tem je pod "avdio neresnostmi"
FK
kuzma2

OdgovorNapisal/-a Andrej Horvat » Po Maj 16, 2005 11:18 pm

[quote="VCC"]

Mijav mijav. Hitro h spovedi k audioguruju.
Izstopam.....

intelektualni nivo dostojen tega foruma in ostalih članov :?
Andrej
Andrej Horvat

Na vrh

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na HIFI 2005-2013

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov