Primorska & Obala&Notranjska

Gostilne in restavracije. Vsi imamo različne izkušnje- zakaj jih ne bi zaupali drugim- dobre in slabe.
Vnesite svoje nove izkušnje ali le dodajte lastno izkušnjo.

Re: Primorska & Obala&Notranjska

OdgovorNapisal/-a administrator2 » Po Mar 05, 2012 7:10 pm

Gostilna pod trto- Strunjan:

Sam sem tam jedel pred letom in ni bilo dobro- a sem očitno pozabil to napisati- tako da bi zase dejal- NV. Toda kolega je bil pred tedni tam navdušen. Torej kaj to pomeni. Jaz zase vem. FK
FK2
administrator2
Site Admin
 
Prispevkov: 858
Pridružen: Če Nov 12, 2009 5:27 pm

Re: Primorska & Obala&Notranjska

OdgovorNapisal/-a administrator2 » To Maj 01, 2012 9:45 am

Okrepčevalnica Morski val
Veliki trg 10
6310 IZOLA
Obisk: 26.4.2012

Okrepčevalnica, ki ima zelo širok meni z zmernimi cenami. List v pečici za dve osebi je bil korekten in uvod v morski dopust.
Ocena: PŠ
FK2
administrator2
Site Admin
 
Prispevkov: 858
Pridružen: Če Nov 12, 2009 5:27 pm

Re: Primorska & Obala&Notranjska

OdgovorNapisal/-a administrator2 » To Maj 01, 2012 9:46 am

Restavracija Hotela Marina
Veliki trg 11
6310 Izola
Obisk: 27.4.2012
Glej prejšnji obisk

Z zadnjim obiskom nisva bila najbolj zadovoljna. Tokrat dagnji v beli buzari in testenine z jastogom ( 18 EUR, jasno, da ne jadranski, ki je predrag). Buzara dobra, toda testenine s polovičko jastoga so bile odlične, zelo velika porcija testenin in predvsem velika količina mesa v oklepu in kleščah. Seveda dobiš obvezno orodje za lomljenje oklepa in slinček.
Na meniju pa šokira cena jadranskih škampov: 90EUR/ kg!!!
Ocena: PŠ( pojdite tja na poceni jastoga, pa čeprav je mogoče iz Aljaske)
FK2
administrator2
Site Admin
 
Prispevkov: 858
Pridružen: Če Nov 12, 2009 5:27 pm

Re: Primorska & Obala&Notranjska

OdgovorNapisal/-a administrator2 » To Maj 01, 2012 9:49 am

Restavracija Tri vdove
Prešernovo nabrežje 4
Piran
Obisk: 28.4.2012

Ena prvih gostiln na Piranski punti, kjer se usedete in čakate da uzrete znance, ki so mogoče tudi na obisku Pirana. Romb v pečici je bil korekten z dovolj omake, krompirja in črnih oliv- mogoče bi bil lahko malce bolj zapečen in malce manj spodaj kuhan, a to so že detajli. Odlična postrežba, kjer dajo celotno posodo na mizo in v miru počasi ješ. Malce pretopla malvazija, ki se je v vročini hitro segrevala.
Ocena: PŠ ( a žal je tam mnogo drugih lokalov za preizkusiti)
FK2
administrator2
Site Admin
 
Prispevkov: 858
Pridružen: Če Nov 12, 2009 5:27 pm

Re: Primorska & Obala&Notranjska

OdgovorNapisal/-a administrator2 » To Maj 01, 2012 9:51 am

Restavracija Parangal
Sončno nabrežje 20
Izola
Obisk:28.4.2012

Zunanja riva ima nekaj lokalov- v tej tudi pečejo odojek. Ribja juha( občutek, da je zalita) in gratinirane kapesante( veliko zapečenega sira), ter nato dve porciji dražjih škampov na žaru ( 2x 25EUR). Tako sva dobila klešče, ter vsak po tri večje škampe. Ni vredno tega denarja.
Dobra malvazija a drugi vrček je bilo drugo vino- nepitno, navkljub prepričevanju natakarja, da je to isto vino. Ko sva ga pustila na mizi je le čez nekaj časa prinesel novega- češ ta je iz posebne kleti. Očitno podcenjujejo goste. Cel večer se je sicer odojek pekel- še po 22.30 uri in ni mi jasno kako potem strežejo sveži odojek, saj se je lokal kar spraznil-svež drugi dan?
Ocena: NV
FK2
administrator2
Site Admin
 
Prispevkov: 858
Pridružen: Če Nov 12, 2009 5:27 pm

Re: Primorska & Obala&Notranjska

OdgovorNapisal/-a administrator2 » To Maj 01, 2012 9:53 am

Restavracija Lambada
Strunjan
Obisk: 29.4.2012
Glej prejšnje obiske

Kovač na žaru za štiri osebe, zraven pečen krompir, dobra malvazija( včasih je niso sploh imeli).Filetirano ribo postrežjo na mrzle krožnike in potem moraš jesti hitro, ker se riba hladi. Škoda denarja za takšen način fast food prehrane.
Ocena: NV
FK2
administrator2
Site Admin
 
Prispevkov: 858
Pridružen: Če Nov 12, 2009 5:27 pm

Re: Primorska & Obala&Notranjska

OdgovorNapisal/-a administrator2 » To Maj 01, 2012 9:54 am

Gostilna Muha
Lokev 138a
6219 Lokev
T: 05 767 00 55
Obisk: 30.4.2012

Torej še ena od gostilni v vasi, ki ima največ dobrih gostiln v Sloveniji. V tej je "meni" skrivnost. Namreč naročiva pijačo in jedilne liste. Natakarica pravi, da imajo dnevno ponudbo in ni vse v listih. Prav, odvrnem, kaj pa je posebna ponudba. Natakarica me gleda , in čez nekaj časa začne naštevati: goveja juha, gobova juha, testenine, krače, biftki v poprovi omaki, ……. Si mislim v čemu je sploh štos tega naštevanja. Kje so posebnosti?
Naročiva biftke na žaru. Ko prosim za malce poprove omake za zraven, pravi, da to ni možno????

Dobiva biftka manjše velikosti brez priloge,, ki je posebej in zraven še košček 6-7 mm debelega mesa- očitno da poveča velikost biftka. Cena le 13 EUR- a glej spodaj. Si mislim, kaj takega pa še ne: biftek ( pravilno pečen) in zraven še tenak kos mesa( zapečen podplat, ki sem ga seveda pustil- pa še ohladil se je do tedaj). Si mislim, ali je proti koncu kosil in jim je pač "biftkov" zmanjkalo. Ker nisem velik jedec je bilo mesa sicer dovolj.

Seveda je bilo meso po mojem prepričanju sicer dobro, a da je bil to del hrbta ali roastbifa in ne fileja.

Ravno plačava in pri sosednji mizi dobi italijanski gost biftek v poprovi omaki, ki je bil precej večji, debelejši in seveda brez dodatnega podplata. Očitno moraš tam naročiti v italijanščini.

Samo hitro odideva iz gostilne in tam me zagotovo ne vidijo več!
Ocena: NV!!!
FK2
administrator2
Site Admin
 
Prispevkov: 858
Pridružen: Če Nov 12, 2009 5:27 pm

Re: Primorska & Obala&Notranjska

OdgovorNapisal/-a VCC » Pe Maj 25, 2012 10:23 am

Turistična kmetija Saksida
Zalošce 12 a,
5294 Dornberk,
T: 0'5 301 7853
W: http://www.vinasaksida.com
Obisk: 24.5.12

Večer vipavskih dobrot in arhivskih vin
Spored:
- sorbet s penino Saksida in Wodko Wiberovo, staro 30 let
- intermezzo - domača suha klobasa na košku sladkega kruha
- domača panceta na grahovi strjenki z divjim hmeljem in poširanim jajčnim rumenjakom; Traminec - 1978, polsladko, pozna trgatev, Ormož, alk. 11%
- šelinka z jabolkom, oljčno peno in ocvrtimi trtnimi listi; Rumeni muškat - 1979, polsladko, pozna trgatev, Ljutomer, alk. 10,6%
- Raviol, polnjen s skuto in baziliko s carpacciom dimljene račke in lobodičjem; Vranac - 1978, suho, Titov Veles - Makedonija, alk. 14% + Merlot Saksida - 1990, suho Vipavska dolina, alk, 12,5%
- svinjska rebra pečena na akacijevem medu z drobnjakovim pirejem; Merlot- 1979, suho, Ovče Pole - Makedonija, alk. 12,8%
- hruška z orehovo kremo v vinski omaki; Beli pinot Ilok- 1968, sladko, pozna trgatev, Slavonija Hrvaška, alk 13,1%

Komentarji k hrani:
Saksidov kuhar je Marko Bolčina, ki je nekoč kuhal pri Lojzetu na Zemonu in še prej v Dornberku. Otvoritev s sorbetom, ki mu je bila podložena na sladko dušena rdeča čebula in okrasek z mikro vejico limonskega timijana. Nenavadno in zelo harmonično, se ne kar ne da verjet kako sladka čebula paše v to zgodbo. Vsa hrana je bila odlična, še boljši pa je bil food-wine-pairing, harmonja vina in hrane na najvišjem nivoju. Edino če bi jaz izbiral bi na koncu
dal raje dobro karameliziran "Cambridge burnt cream".

Komentarji k vinu:
Vsa vina izvirajo iz "tabernaklja" arhivske zbirke nekdanjega Slovina in predstavljajo crem-de-la-crem takratne jugoslovanske produkcije. Glede na leta
so bila v neverjetni kondiciji, z odprtimi cveticami, odlično ohranjeno sortnostjo, morda nekoliko tanjšim telesom, kar pa ni noben očitek ali napaka za arhivo. Traminec 78 je bil celo na bolj suhi strani, rumeni muškat 79 celo z ohranjeno mineralnostjo. Vranac 78 in merlot 79 (najboljši merlot vseh časov sploh iz bivše juge) sta bila oba rdeče kavne barve, z notami tobaka, usnja, kave, karamele, merlot celo tartufov. Tanini so bili super mehki in zreli (najbolj pri merlotu 79).
Beli pinot 68 pa je ob odličnem sladkorju in kislini ponudil izredno dolg odhod (minute!), kjer se je očitno čutila nota kave in karamele.
V zvezi z arhivami je treba pripomnit, da jih je treba vedno vnaprej odpreti (toliko ur prej, kolikor je vino staro), da se odprejo in oživijo s kisikom iz zraka. Nekaj najhujšega je takoj pokusiti tako staro vino. Skoraj gotovo ga boste zlili stran, kot da je pokvarjeno.

Redni program: Fenomenalno.

Po rednem sporedu so se zadeve ad-hoc nadaljevale z nekaj Saksidovimi vini (Rebula 2011 - odlična, Merlot 2006 - fenomenalen) in njegovim 15 let
staranim vinjakom, ki je mene spominjal na mešanico slajšega armagnaca in nežnega single malt whiskyja (zelo zanimiv vinjak - dva možakarja sta na terasi ob tem puhala Cohibi Siglo II). Vmes so nas organizatorji izzvali z nagradno vinsko uganko, kjer je bilo treba čim bolj zadeti letnik, alkohol, sorto in belo/rdeče. Vino je bilo v črnem kozarcu in nihče ni zadel niti barve, saj je bil rose 81. No nagrada, Saksidov Merlot 2006 magnum je za najbližje uganjen letnik in stopnjo alkohola šla v roke dveh dam (in ena magnumca je sedaj v domači kleti, ha!)

Še tole, Jožko Saksida je slovenski velemojster merlota (pozabite brice),dela tudi odlično barbero in modri pinot... Je že nekaj s temi Jožkoti, da jim uspejo take gverilske stvari (Gravner in Sirk iz preko meje, Renčelj, Jazbec, Saksida,...)

Končna ocena: večer za se spominjat, predvsem zaradi izjemnih vin, odlične hrane in odlične družbe. PŠ!
LP; VCC
VCC
 
Prispevkov: 328
Pridružen: Ne Mar 13, 2005 5:28 pm

Re: Primorska & Obala&Notranjska

OdgovorNapisal/-a administrator2 » Sr Avg 22, 2012 4:49 pm

Moby Dick
Dantejeva 4
6310 Izola
Obisk: 20.8.2012

Eden izmed mnogih lokalov malce izven središča Izole, ki hoče biti nrekaj več. In tudi je. Prijetna notranjost, prijazno osebje,ampak... Družinsko praznovanje, pršut v belem vinu s tartufi, male "sipice"( folpi) v karpačo varianti nam je bilo priporočeno. Pruš zelo dober, a sipice so bile malce prenežnega okusa- malce dolgočasne. Nemrzla malvazija in priporočena nam je bila Tagliata- malce trša in malce pusta. File Brancina tako, tako, moj biftek- uganili ste je bil prepečen in ko je prišel drugi je bil le malce manj pečen- toda sedaj je bil pečen krompirček mehak in obljubljene zelenjave je bilo le za 1 kos češnjevega paradižnika. In še to takšni biftki se bi morali obvezno streči z omako, ker enostavnmo to niso dobri kosi mesa za solo nastop! Velika porcija buzare je bila velika po škampih in majhna po količini toda tudi ne draga.
Toda čokoladni mus je bil v redu in najbolj pomembno, družinsko vzdušnje je bilo vseeno na višku. Čeprav so se nekateri mučili z žvečenjem okusne a malce suhe tagliate. Vseeno uspela večerja.
Ocena: NV ( mogoče le še kdaj in tudi ni drago)
FK2
administrator2
Site Admin
 
Prispevkov: 858
Pridružen: Če Nov 12, 2009 5:27 pm

Re: Primorska & Obala&Notranjska

OdgovorNapisal/-a administrator2 » Po Jan 28, 2013 1:27 pm

Gostilna Domačija Šajna
Šepulje, Sežana
05 764 10 96
Obisk: 27.1.2013
Prejšnji obisk: 25.2.2007

Lepo urejena gostilna kot velika kraška domačija. Očitno se pozna recesija pri Italijanih ker ni bil problem dobiti prostor navkljub nedeljski kosilni uri. Meni ponuja ribe in meso s povdarki na biftkih( žrebičkovega je zmanjkalo). Na roke narezan pršut je imel kar precej boljši okus, kot tisti kupljen v trgovini. Pasta OK z močno lahkotno sirovo omako ( parmezan bolj tak- trgovinski) srednje pečena biftka bi bila lahko kakšno sekundo dalj na ognju a sta bila povprečno okej. Toda domače odprto vino: teran in Cabernet postrežena dokaj hladna sta bila ODLIČNA.
Ocena: PŠ toda tam bi vseeno priporočal rezevacijo- včeraj je bila tam mrzla nedelja in to je verjetno vplivalo na obisk.
FK2
administrator2
Site Admin
 
Prispevkov: 858
Pridružen: Če Nov 12, 2009 5:27 pm

Re: Primorska & Obala&Notranjska

OdgovorNapisal/-a administrator2 » Ne Mar 17, 2013 6:21 pm

Pizzerija in špagetarija Paco pub 2
Obala 16b
6320 Portorož
Obisk: 9.2.2013

Eden od številnih lokalov ob portoroški plaži. Pojdite tja SAMO na pico in mogoče še pašto a ostali hrano bi jaz izpustil.
Ocena: NV
FK2
administrator2
Site Admin
 
Prispevkov: 858
Pridružen: Če Nov 12, 2009 5:27 pm

Re: Primorska & Obala&Notranjska

OdgovorNapisal/-a administrator2 » Ne Mar 17, 2013 6:32 pm

Hotel Malovec
Kraška c. 30A
6215 Divača
Obisk: 3.3.2013

Zraven je še takoj znana gostilna Malove. Tuda izbor jedi je podoben- od rib do biftkov in ibrali smo si biftek na žaru in tagliato s prilogami. Za pogrinjek 1.5 eur dobite lep sirni namaz. Zato lahko predjed izpustite , če niste prevelik jedec. biftek s ceno 12 EUR je bil soliden za naše kraje- no saj so tudi lastniki mesarije. Sladica je bila zelo dobra a se žal ne spomnim kaj.
V gostilniški restavraciji je malce bolj živahno a zato smo uspeli kavico popiti zunaj pred hotelom na toplem sončku.
Ocena: PŠ
FK2
administrator2
Site Admin
 
Prispevkov: 858
Pridružen: Če Nov 12, 2009 5:27 pm

Re: Primorska & Obala&Notranjska

OdgovorNapisal/-a administrator2 » Pe Jun 21, 2013 2:54 pm

Restavracija Kotlar
PE-Trg svobode 11
Kobarid
Obisk: 14.6.2013


Zelo poznana , predvsem ribja restavracija z kuharico leta sredi Kobarida. Inovativna ponudba se je izgleda, verjetno zaradi krize( manj italijanskih gostov) zmanjšala. Ni več hladnih predjedi s presenečenjem , a vendar ribje hladne predjedi( solata hobotnice, sipa, bakalar, ........) je vredno poiskusiti.Kelnerica je bila malce izgubljena in ni bilo vinske liste. Mešane školjke( buzara a na vrhu školkje na žaru) so bile dobre a niso prepričale s svojo svežino. Glavna jed( romb na žaru) je bila dobra, a kaj ko so postregli bolj zapečeno stran obrnjeno navzdol, kjer se je hrustljavost porazgubila. Škoda.

Sladica- kobariški štruklji- to morate poskusiti. Aperitiv ter solidno odprto vino,in nato sladko vino s sladico, ter konjak na koncu so porinili ceno večerje zelo navzgor.
Ocena: ?( NV)
FK2
administrator2
Site Admin
 
Prispevkov: 858
Pridružen: Če Nov 12, 2009 5:27 pm

Re: Primorska & Obala&Notranjska

OdgovorNapisal/-a administrator2 » Pe Jun 21, 2013 3:14 pm

Restavracija Topli Val
Trg Svobode 1
5222 Kobarid
Obisk: 15.6.2013

Še ena znana restavracija v centru Kobarida, tudi specializirana za ribe. Toda , ker je bil včeraj ribji dan , je bil danes mesni dan. Poln lokal v soboto in naročimo divjačinski karpačo, ter krnski krožnik. Karpačo so izgleda pozabili začiniti( brez olja, limone, popra,.......... Buzara školje ter kapesante so bile odlične, katere so naročili prijatelji. Nato pa druga predjed ravioli s skuto- zelo dobri in nato preko ene ure nič! Če naslednja jed ne pride čez cca 15 minut človek izgubi apetit, a če pride glavna jed čez dobro uro potem si zopet lačen. Ko to omenim kelnerju je bil njegov odgovor tak, da so se najini prijatelji kar malce zgrozili. No, po uri in 15 minut dobimo glavne jedi. Kelner je bil seveda sedaj zelo prijazen. Za prijatelje zelo dobra mešana plošča ribe in za nanju biftek( eden za dve osebi a ker je bilo tako pozno bi lahko pojedel celega)- bil je zelo dober.

Nato sladica- zame sladica presenečenja- res priporočam! Dobite štiri zelo dobre okusne različne sladice a na kobariške štrulkje pojdite raje h Kotlarju- čisto drugi nivo, razen če želite težke sladice.
Cena: ugodna
Ocena: PŠ a ne v soboto!!!!
FK2
administrator2
Site Admin
 
Prispevkov: 858
Pridružen: Če Nov 12, 2009 5:27 pm

Re: Primorska & Obala&Notranjska

OdgovorNapisal/-a administrator2 » Pe Sep 27, 2013 8:46 am

Gostilna Ribič
Seča 143
Portorož
Obisk: 21.9.2013

Ta gostilna je bila znana že v začetku osemdesetih let kot eden najboljših lokalov na obali. Tedaj je bilo še morje bližje vrtu. Tam me ni bilo že dolgo časa (10 let?). Gostilna je konec tedna polna in bojda ima novo vodstvo. Toda...
Sobotno kosilo ob 15.00 je bilo proti koncu gužve- 6 oseb. Korektno osebje, a žal neokusna, trda hobotnica iz pečice ter dober pomfri z mrzlimi kalamari na žaru( 14 EUR), ter brez okusa in preveč kuhani škampi v buzari z zelo gosto težko omako( 18 EUR)...... Bush bi rekel : No comment! Gorenjski Janez pa : Shit!
Ocena: NV
FK2
administrator2
Site Admin
 
Prispevkov: 858
Pridružen: Če Nov 12, 2009 5:27 pm

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na GOSTILNE & RESTAVRACIJE 2005-2013

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov