VCC napisal/-a:Now, Nagyvary and Texas A&M colleagues Renald N. Guillemette and Clifford H. Spiegelman have new evidence to support that argument (PLoS One, DOI: 10.1371/journal.pone.ooO4245).
VCC napisal/-a:Pozabil sem dodat, da lahko zainteresiranim pošljem originalen znanstveni ?lanek, ki se ukvarja s tem. ?e koga zanima, naj mi pošlje ZSporo?ilo.
Vid
Marko Puš napisal/-a:V četrtek in petek 8. in 9. marca bo v CD v okviru oranžnega abonmaja zanimiv koncert. Višek bodo nedvomno Holstovi Planeti, ki jih nisem še nikoli slišal v živo in zdi se mi, da to delo pri nas že zelo dolgo časa ni bilo na sporedu. Končno lahko v živo slišimo klasičen referenčni avdiofilski material (pri meni v izvedbi LA Symphony in dirigenta Zubina Mehte - založba DECCA, reizdaja Speakers Corner) z vsemi atraktivnimi glasbenimi in zvočnimi elementi, ki so cenjeni pri ljubiteljih dobrega zvoka. Širok dinamičen razpon, izjemni krešendi, močni vstopi trobil in orgelski toni najnižjih leg - tam nekje okoli 30Hz na eni strani ter finimi in čutnimi godalnimi pasažami na drugi strani. Dirigiral bo, ko sem videl njegovo ime sem mislil, da je napaka, ampak v resnici bomo lahko videli legendarnega Nevilla Marrinerja, ki je orgomno del posnel za založbo ARGO - sestrska založba DECCE. Komaj čakam...
VCC napisal/-a:Holsta smo že slišali leta 2006...
Rogouc napisal/-a:Neverjetno. Vsaj zame. Namreč, včerajšnja (petkova) izvedba ne bi mogla biti dlje od Markotovega opisa četrtkove izvedbe.
VCC napisal/-a:PS: za Maretov post, v zvezi z orglami: CDjeve orgle imajo basovski stop tud 32' (Praestant 32 - 32 čeveljska piščal - cca 9 m), ki pridela v tonu C, če se ne motim 16 Hz. Kaj od tega je bilo uporabljano sicer ne vem, je pa bil bas iz orgel se mi zdi precej pod 30 Hz.
Marko Puš napisal/-a:VCC napisal/-a:PS: za Maretov post, v zvezi z orglami: CDjeve orgle imajo basovski stop tud 32' (Praestant 32 - 32 čeveljska piščal - cca 9 m), ki pridela v tonu C, če se ne motim 16 Hz. Kaj od tega je bilo uporabljano sicer ne vem, je pa bil bas iz orgel se mi zdi precej pod 30 Hz.
Ja bemti, bom moral enkrat izmerit te tone, da se prepričam, do kod gredo moji zvočniki...
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 25 gostov