Napisal/-a VCC » Sr Mar 05, 2008 7:29 pm
Argentino, nasproti Emporiuma v BTC, Letališka cesta
Obisk: 5.3.2008
Današnje popoldansko nakupovanje me je z mojo najboljšo polovico zaneslo v BTC. Ker nisva jedla kosila in sva parkirala kot nalašč nasproti Argentina in ker se okoli govori, da "majo pa tam tazaresno argentinsko govedino", sva rekla, zakaj pa ne, pa da poskusiva. No, B je bila tam že enkrat prej, pa ni bila preveč zadovoljna, mene pa je zanimalo kaj naredijo.
Naročiva vsak svoj biftek (Lomito - 250 g kos pljučne), jaz nekaj med english in medium, ona medium. Zraven pečen krompir v kosih in malo "španskega" krompirja, ki je nekaj kot naš čips iz vrečke, vendar ravnokar pečen. Nobene omakce za utapljat okuse in skrivat napake.
Medtem, ko sva čakala (pol ure), sva pokušala odprti Cabernet Sauvignon iz Brd - Sosolič, ki je kar ok, nekoliko preveč mineralen na začetku, vendar ga to mine po nekaj časa v kozarcu...
Prideta stejka, natakar je bil drugi kot je pobiral naročilo in seveda je "medium" prišel k meni, oni vmesni med english in medium pa k B.
Potem pa se začnejo težave. Moj vmesni je bil pravzaprav lepo spečen, dokaj enakomerno iz obeh strani, v sredici rdeč in s sokom. Lepo so se videle črte iz rešetke žara. Njen iz obeh strani pooglenel, ob robu v sredici in bilo ne duha ne sluha o rožnatosti, zato sva poklicala natakarja. Ta je predlagal, naj ga prereže po sredini in tam je res bil malenkost rožnat, vendar zelo na eni strani in skoraj nič na drugi. Tako na hitro lahko trdim, da ga je kuhar pozabil obrniti in potem v paniki samo na hitro zasmodil zgornjo, še ne pečeno stran. Potem pa še ena napaka z najine strani, hudiča sva razrezala na pol, jaz sem moj stejk delil z njo, tako da sva potem nekako skombinirala in ostala na koncu celo sita. Moram rečt, da moj stejk je bil kar dober, vendar nisem "dol padel". (v LJ hitro dobite vsaj tako dobrega)
Potem je B predlagala natakarju, naj pri računu malo popazijo (dajo pijačo zastonj ali nekaj takega, se bi spodobilo), in so nama "šenkali" krompir za 2,4 €. Pri uničenem stejku za 21€.... :evil: :evil: :evil:
Smešno pri vsem pa je, da ko sem natakarju razložil, kaj mislim da je kuhar zamočil, se je z vsem strinjal in češ da je že v štartu videl napako. Ja zakaj pa potem nosi to na mizo???? :shock: :shock: :shock:
Epilog. Jaz nikoli ne bom vedel, če so se kaj popravili, B pravi, da je za njo to mičken boljš ko menza :evil: , za mene definitiven
NIKOLI VEČ, za B pa 2x NIKOLI VEČ, oba bova pa vsem prijateljem obisk prijazno odsvetovala.
LP; VCC