Ljubljana z okolico

Gostilne in restavracije. Vsi imamo različne izkušnje- zakaj jih ne bi zaupali drugim- dobre in slabe.
Vnesite svoje nove izkušnje ali le dodajte lastno izkušnjo.

?ad in Sofra- LJubljana

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » Sr Okt 24, 2007 5:14 pm

Čad &Sofra
Ljubljana
obisk:5,6.10.2007

Smo obiskali v času Avdio sejma v Ljubljani.
ČAD-pod Rožnikom Bilo je tako dobro kot vedno, le cigare smo morali kaditi zunaj. Toda za mene je izstopal pri Čadu moj biftek, toda še boljši je bil sosedov žrebičkov.

Sofra- Bežigrad. Servirali so nam neke vrste "slow food" po bosansko in bilo je božansko.

Obiski: PŠ
FK
kuzma2
 
Prispevkov: 1707
Pridružen: Pe Mar 11, 2005 3:22 pm

Don Felipe- Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » Če Okt 25, 2007 3:20 pm

Don Felipe
Streliška 22
1000 Ljubljama
T: 01 4343 862
Obisk:24.10.2007

Španska restavracija v Ljubljani, ki je v začetku presenečala z tapasi in ostalo hrano z zelo ugodnimi cenami. Tokratni obisk je bil povezan z kitarskim večerom igranja dveh španskih kitar bratov Alena in Denisa Mujkiča. Seveda je bilo glasba v ozadju hrupa , žvenketanja in pogovora gostov, čeprav sta bili kitari ozvočeni.
Zraven pa mini večerjica samo dveh tapasov, majhnih predjedi, v obliki gamberijev v pekoči limonini omaki( odlično) in kruhi, ter tapas ekzotičnih oliv, ki pa so imele zelo "običajni okus". Paella za dve osebi( rižota z zelenjavo in različnim mesom) je bila, navkljub namenu jesti malo, zelo rižasta in kar malce borna z ostalimi sestavinami a vseeno okusna. Ampak, tu smo jo jedli že boljšo in bolj polno. Ali gre standard navzdol, ne vem?
Špansko rdeče vino tipa Rioja imajo v cenovnem rangu od 15- 90 EUR. No, flaško za 26 EUR priporočam.
Ena sladica, katalana- neke vrste odličen kremasti puding z zapečeno skorjico, je bila več kot dovolj.
Če ste član njihovega kluba, imate 15% popusta, kar ni malo, če greste tja z družbo.
Tam sem že jedel bistveno boljše in širšo paleto jedi in samo upam, da je tam še vedno možno tako dobro jesti kot včasih.
Ocena: PŠ
FK
kuzma2
 
Prispevkov: 1707
Pridružen: Pe Mar 11, 2005 3:22 pm

Restavracija Špajza-Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » Ne Nov 18, 2007 5:38 pm

Restavracija Špajza
Gornji Trg 28
1000 Ljubljana
T:01- 425 3094
Obisk:18.11.2007

Današnji obisk je slučajno sovpadel z oceno tega lokala v Nedelu s strani g. Sršena in njegovih jedcev- štiri sončke.

Torej. Prijetno okolje v starem mirnem delu mesta pod gradom( ali za gradom). Oprema je lahko tudi tipična italijanska ali francoska "oštarija". Sam lokal je bil dokaj prazen, ki se je kasneje začel polniti.
Menu je železni repertoar dobrih restavracij od biftkov, do ribjih jedi, testenin, rižot, hladnih jedi. Na sosedovi mizi je bil npr. zanimiv krožnih hladnih predjedi- od dimljenega lososa, brancinovega carpaccia,ribjega namaza, toastov, ipd.

Ker je bil mraz( in sneg) je bil to dober izgovor za dve ogrevanji v obliki grape ( Štekar) in vilijamovke.
Skratka za naju bo dovolj ena topla predjed v obliki rižote z škampkovimi repki in bučkami ter dva biftka s tartufi- eden srednje, drugi krvavo pečen, ki že prideta s prilogo zelenjave in pečenega krompirja.

Ob rižoti kozarec priporočenega belega vina( Marc-Zelen) ter kasneje ob biftkih je bila priporočena Rdeča Karolina. Krasno.

Čeprav zaračunavajo pogrinjek nisva dobila ničesar( 2x 2EUR). Tega ne bom nikoli razumel, saj je to vendar restavracija.

Rižota je bila z okusno, kot sveže, pripravljenimi sestavinami, le riž bi lahko bil zame malce manj "a la dente" in bolj kremast, kot mislim, da rižota mora biti.
Ko je natakar prinesel glavne jedi, je najprej postregel in nato med samo zamenjal krožnika. Gledam v ženin krožnik, lep visok biftek in moj krožnik, zelo tanek mogoče malce večji biftek. Ko zarežem po sredini je bil zelo sivorjav. Si misliva z ženo, mogoče je drugi "krvav", toda ta je bil pravilno pečen - srednje.

Ko to povem natakarju, pravi, da bodo naredili drugega. Dejal sem, da ne, ker ni časa in iz lastnih izkušenj vem, kako to gre. Ena oseba poje svojo jed, druga čaka, nato se situacija obrne, in tako mine pol ure, ko se dve osebi gledata eden drugega ob jedenju.
Zato se ne gre v restavracijo jest!
Žena se žrtvuje in požuli zapečen biftek do polovice in jaz ji odstopim del mojega( njenega) biftka.
Priloga in omaka je bila v redu, a žal me je ves skoraj ves tek minil! Vino dobiva nekje na polovici jedenja in še to, sicer odlično, rdeče Brajda(Štekar).

Za sladice ni bilo teka in ob pogledu na račun, in seveda ne iz ust natakarja ni bilo nobenega opravičila. Očitno je to za njih dovolj, da ponudijo, da bodo naredikli novo jed in je moj problem, ker sem to odklonil. Plačam točno toliko kot je na računu ( kar ni bilo malo) in odideva. V takih trenutkih si mislim, pa zakaj nisva šla rajši na vsak pol pice.
Ocena:NV ( škoda)

PS: Seveda vedno pride do napak- zato pa je človek v svojem obnašanju izumil opravičilo- takšno ali drugačno.
FK
kuzma2
 
Prispevkov: 1707
Pridružen: Pe Mar 11, 2005 3:22 pm

Argentino - BTC - argentinska žar restavracija

OdgovorNapisal/-a VCC » Sr Mar 05, 2008 7:29 pm

Argentino, nasproti Emporiuma v BTC, Letališka cesta
Obisk: 5.3.2008

Današnje popoldansko nakupovanje me je z mojo najboljšo polovico zaneslo v BTC. Ker nisva jedla kosila in sva parkirala kot nalašč nasproti Argentina in ker se okoli govori, da "majo pa tam tazaresno argentinsko govedino", sva rekla, zakaj pa ne, pa da poskusiva. No, B je bila tam že enkrat prej, pa ni bila preveč zadovoljna, mene pa je zanimalo kaj naredijo.
Naročiva vsak svoj biftek (Lomito - 250 g kos pljučne), jaz nekaj med english in medium, ona medium. Zraven pečen krompir v kosih in malo "španskega" krompirja, ki je nekaj kot naš čips iz vrečke, vendar ravnokar pečen. Nobene omakce za utapljat okuse in skrivat napake.

Medtem, ko sva čakala (pol ure), sva pokušala odprti Cabernet Sauvignon iz Brd - Sosolič, ki je kar ok, nekoliko preveč mineralen na začetku, vendar ga to mine po nekaj časa v kozarcu...

Prideta stejka, natakar je bil drugi kot je pobiral naročilo in seveda je "medium" prišel k meni, oni vmesni med english in medium pa k B.

Potem pa se začnejo težave. Moj vmesni je bil pravzaprav lepo spečen, dokaj enakomerno iz obeh strani, v sredici rdeč in s sokom. Lepo so se videle črte iz rešetke žara. Njen iz obeh strani pooglenel, ob robu v sredici in bilo ne duha ne sluha o rožnatosti, zato sva poklicala natakarja. Ta je predlagal, naj ga prereže po sredini in tam je res bil malenkost rožnat, vendar zelo na eni strani in skoraj nič na drugi. Tako na hitro lahko trdim, da ga je kuhar pozabil obrniti in potem v paniki samo na hitro zasmodil zgornjo, še ne pečeno stran. Potem pa še ena napaka z najine strani, hudiča sva razrezala na pol, jaz sem moj stejk delil z njo, tako da sva potem nekako skombinirala in ostala na koncu celo sita. Moram rečt, da moj stejk je bil kar dober, vendar nisem "dol padel". (v LJ hitro dobite vsaj tako dobrega)
Potem je B predlagala natakarju, naj pri računu malo popazijo (dajo pijačo zastonj ali nekaj takega, se bi spodobilo), in so nama "šenkali" krompir za 2,4 €. Pri uničenem stejku za 21€.... :evil: :evil: :evil:

Smešno pri vsem pa je, da ko sem natakarju razložil, kaj mislim da je kuhar zamočil, se je z vsem strinjal in češ da je že v štartu videl napako. Ja zakaj pa potem nosi to na mizo???? :shock: :shock: :shock:

Epilog. Jaz nikoli ne bom vedel, če so se kaj popravili, B pravi, da je za njo to mičken boljš ko menza :evil: , za mene definitiven
NIKOLI VEČ, za B pa 2x NIKOLI VEČ, oba bova pa vsem prijateljem obisk prijazno odsvetovala.
LP; VCC
VCC
 
Prispevkov: 328
Pridružen: Ne Mar 13, 2005 5:28 pm

Gostilna Narobe-Trzin

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » Po Mar 24, 2008 11:43 am

Gostilna Narobe
Mengeška 37
1236 Trzin
T:01 564 20 89
Obisk:23.3.2008

Legendarna gostilna v kmečkem stilu, katero obiskujem vsake toliko časa že preko 30 let. V sredini sedemdesteh let prejšnjega tisočletja smo tja hodili na dneve japonske kuhinje- ja prav ste prebrali. Pa kasneje z otroci, ko je sin dejal pri 5-6. letih, da tja ne gre več , ker je bilo vse narobe.
No , v večini primerov smo od tam odhajali kar zadovoljni. Jedi so dobre a jedilnik je standardni, ki pa ima vse- od ribe, polžov, ocvrtega piščanca, krvavic do žrebičkovega mesa.

Torej družinsko kosilo( 10 oseb) in večina je bila več kot zadovoljna z govejo juho, gobovo oz. zelenjavno, kjer se je nahajala velika količina zelenjave, kateri se je poznalo, da ni zmrznjena.
Žrebičkov stejk( kot zrezek) na žaru z omako z 24 začimbami sem navkljub rahlemu razočaranju o preveč pečenem mesu z užitkom pojedel. Biftek z gobicami sem poskusil in je bil tako kot je lahko pri nas- zelo dober.Testenine so vsebovale zelo okusne škampe. Gosja jetrica z rukolo in pinolami v solati tudi niso ostala. Skratka, navkljub obilnemu zajtrku so bili pri poznem kosilu vsi zadovoljni. Edino pri ajdovi kaši z jurčki se je našla v jedi majhna klamfica. Jed so takoj odnesli, se opravičili in zelo hitro prinesli novo jed z dvojno porcijo kot preje.

Zraven standardno odprto vino. Belo zelo dobro, rdeči cabernet( imajo tudi RTC) pa je bil pod današnjim standardom odprtih vin- v smislu zelo vodenega okusa. Tako, da sem skoraj naročil R.

Vsi so sladico izpustili, razen mene, ki me je kot jogurtova torta z borovnicami, zanimalo kakšen okus ima. Nič pretresljivega.
Ocena: PŠ
FK
kuzma2
 
Prispevkov: 1707
Pridružen: Pe Mar 11, 2005 3:22 pm

Gostiš?e in galerija Repanšek-Radomlje

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » Po Apr 07, 2008 3:04 pm

Gostišče in galerija Repanšek- R&R
Rudnik 13
1235 Radomlje
T:01 831 57 44
obisk:6.4.08

Nekateri ta lokal poznate po tem, da se tam prirejajo poroke ali razni sprejemi. Zame je bilo to odkritje, ker je bil nek drugi lokal zaseden. Do tja se pride, če se namenite do golf igrišča Arboretum( Volčji potok) in se peljete z avtom še kakšne dva km dlje. Nato v daljavi zagledate čudne stavbe, stebre, ograje , velika vhodna vrata, stavbe, katere so na pol zazidane, velika poslopja modernega designa, skulpture po vrtu, razni kipi in kamni, ipd.... Kot nekakšna mešanica večih stilov in predmetov na prostranem vrtu.

To je galerija in gostilna kiparja Janeza Repanška. Ne vem ali je stalno odprto, ali samo za skupine.

Na meniju je bilo kosilo ter "a la kart". Iz standardnega jedilnika sva izbrala govejo juho ter odprto vino- refošk ali "šardone" iz literske flaške. Buteljčna ne strežejo na kozarec.
Juha je bila dokaj anemična, čeprav je bila verjetno kuhana z govejim mesom.

Biftek na žaru ter biftek s poprom , pomfrijem in zelenjavo je prišel kot čudno oblikovana kosa mesa. Priznam, da ko včasih kupim pri mesarju večji kos pljučne pečenke se velikokrat čudim kako to, da nikoli ne morem dobiti res lepih kosov kot npr. v lokalih. Očitno iz normalnega fileja pride ven tudi bolj nepravilno oblikovan biftek. Začetni rezi so bili zelo neobetavni in navaden nož je imel malce težav, toda kasneje z dobro poprovo omako- ki sem jo zahteval posebej, se je stvar končala zelo okusno. Na krožniku je bila mešana kombinacija pomfrija z lepo popečenimi koščki paprike, bučk, narezani v podobne oblike kot pomfri. Vse skupaj pa prelito z tistim ,kar ostane ko zapečete hrustljavo slanino. Sama slanina pa je krasila vrh biftka.
Torej na koncu kar solidno, le srednje pečen je bil zelo srednje pečen biftek.
Zaključek pa flambiran ananas z divjimi sadeži( borovnice) ter sladoledom.
To ni lokal, kamor bi šel in rekel, gremo tja jest, toda bila je zanimiva izkušnja( gretje je delovalo kot da je zunaj -20 stopinj), predvsem zaradi bizarne okolice. Verjetno, ko zelenje zakrije določene stvari vrt izgleda manj čuden.
Ocena:NV( razen ko bom tja povabljen na kakšno prireditev ali poroko)
FK
kuzma2
 
Prispevkov: 1707
Pridružen: Pe Mar 11, 2005 3:22 pm

kitajska restavracija Hong Kong- Kamnik

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » To Apr 22, 2008 7:37 am

Kitajska restavracija Hong Kong
Groharjeva 1
1241 Kamnik
T:01.831 4698
Obisk:21.4.2008

Ne vem a to spada pod Gorenjsko ali LJ z okolico, a mi Gorenjci nekako Kamnik bolj priključujemo Ljubljani, kot pa npr. Kranju.

Lokal se nahaja pred Kamnikom na Duplici, delno skrit za trgovino. Toda dostop je vidno označen.

Ta lokal dosega pri nas po različnih ocenah neke najvišje standarde kitajske hrane pri nas. Njena zaničnost je zelo zgovorna lastnica, ki dobro govori slovensko: "Se malo liza" vpraša, kar pomeni seveda: Še malo riža? No vsekakor jo lahko vprašate, ko ima čas, kako se kakšne jedi pripravijo.

Šest dedcev je naročila šest glavnih jedi po izbiri lastnice.
Predhodno pa seveda obvezna kislo pekoča juha, nato dve vrsti zavitkov( pol na osebo) in sicer zelenjavni in kot tanek škampov dunajski zrezek.
Nato topla predjed kot ocvrta zelenjava z omako ter ocvrti rakci.
Glavne jedi pa mongolsko pečeno meso, pijani piščanec, vražja govedina, škampi s čebulo, riževi rezanci, hrustljava raca ter riž.
Bilo je zelo dobro in edino, kar mene osebno moti je to, da ne prinesejo tri jedi in nato malce kasneje še tri jedi, ampak pač tako je.
Zelo dobro pripravljene jedi z različnimi okusi kjer se čuti, da uporabljajo dobre sestavine (danes, ko to pišem razmišljam, da preko noči ni bilo nobene zgage ali vpliva pekoče vražje govedine).
Kot sladice pa se ve:vroč sladoled ali ocvrte banane.
Zraven smo pili odprt refošk(le nekateri) ter Cabernet iz goriških brd.
20 EUR po osebi- tukaj noben lokal cenovno sploh nima primerjave (11 različnih jedi).
Ocena: PŠ ( vsake toliko časa nujnen obisk- to je bil že moj četrti)

PS: Toda, tak lokal po moje, se še vedno ne more primerjati z najboljšimi kitajskimi restavracijami v Londonu, kjer je raznolikost jedi bistveno širša in drugačna. Res pa je, da mogoče, če se nekdo bolje spozna, lahko skombinira zelo drugačen meni.
FK
kuzma2
 
Prispevkov: 1707
Pridružen: Pe Mar 11, 2005 3:22 pm

Restavracija-Susimama-Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » To Apr 29, 2008 9:06 am

Restavracija Sushimama
Japonska
Wolfova 12
1000 Ljubljana
T: 040 702070
Obisk: 26.4.08
Glej prejšni obisk: 17.7.2007

Torej še en obisk te restavracije, ki je klasična, glede na novo, ki je na Rudniku, če se ne motim, ki ima hrano na tekočem traku.

Seveda se je težko odločiti kaj izbrati, toda brez surovih rib ne gre- zato srednje velik Sashimi , ki ga dobite v obliki 5 različnih vrst rib vsakega po 3 kose s standardno prilogo v obliki sojine omake, ki jo zmešate z pekočim zelenim hrenom, zraven pa okisane rezine ingverja, ter par tanko narezanih zelenjavic- skratka ribetina in nič drugega.
Najbolj žvečlljivi so bili košči hobotnice, nato malce manj tanki trakovi lignjev. Bolj mehka in z več okusa je bila tuna , nato zelo dobre rezine svežega brancina in najboljši je bil losos.

Juha iz škamov pride postrežena v skodelici, kjer te ven gleda en škamp s strašnim pogledom-juha polna močnega okusa.
Temaki je podoben kot suši- riževi zavitki v algah, nadevani s svežo ribo- toda le ti so v obliki kornetov.
Goveje meso z zelenjavo in riževimi okraski je bilo za govedino malce presladko in zelenjava kar malce preveč mehka.
Moj lososov file z zelenjavo je bil pečen vrhunsko, zelenjava pečena na hitro na žaru ter prelito s sladkobno omako- verjetno slivovo-zelo dobro.
Kot nova sladica je bil mangov puding, veliko manga s smetano in zelo osvežujoče- še boljše.
Zraven pa odlično belo vino z karakterjem Četrtič-Ferdinand 2003.

Za zaključek pa "japonska vodka" Shochu nekaj med "mehano rakijo" ter nežnim okusom po svežem sadju.
Meniji so sedaj v slovenšini in angleščini in lepo opisujejo posamezne jedi.
Ocena: PŠ
FK
kuzma2
 
Prispevkov: 1707
Pridružen: Pe Mar 11, 2005 3:22 pm

Rstavracija Sofra- Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » Ne Maj 25, 2008 9:43 am

Restavracija Sofra
Dunaska 145
1000 Ljubljana
01 565 0800
obisk:24.5.08

Glej obisk:22.3.07

Obisk po tem, ko se pri Čadu ni dalo dobiti mize. Za dve osebi Sarajevska plošča, ki vsebuje na žaru pečene kobasice, čevapčiče,telečji medaljon ter jagnetino ispod peke, skupaj z rižoto, krompirjem ispod peke, ter narezno zelje in solato( osebno ne več zakaj-saj je bilo brez vsega). Zraven obvezne rezine tankega kruha. Dobro kot vedno, a meni je vseeno ob sočnem mesu manjkalo ob kobasici in čevapčičih neke vrste omaka. Tako, da je bila rešitev ob namakanju koščkov mesa v ostanke "šopske" solate. Eden on telečji medaljonov je bil tudi zelo" goveji" se pravi žilav in je ostal na lončenem krožniku.
Ocena:PŠ
FK
kuzma2
 
Prispevkov: 1707
Pridružen: Pe Mar 11, 2005 3:22 pm

Gostilna pod Rožnikom- Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » To Jul 08, 2008 6:46 am

Gostilna pod Rožnikom
Cesta na rožnik 18
1000 Ljubljana
T 01 25 13 446
Obisk: 7.7.08
Glej: 5.10.2007

Seveda mnogi ta lokal poznamo še iz študenskih časov "pri Čadu" ko smo tja hodili na mešano na žaru , prebranac ter na Carico Milico, ali Carja Lazarja, če se še prav spomnim- vin iz juga Jugoslavije.

Seveda je tam še vedno žar in verjetno dobite hrano hitreje kot v vsaki piceriji. Toda meni je tam vedno dober biftek tako goveji, kot žrebičkov. Žal so imeli samo govejega in "Čad" se ni izneveril- bil je fizikalno malce tanek in čorav, toda prav pečen in najbolj pomembno - zelo okusen. Zraven pa kruh in prebranac ter gorenjsko rdeče(saj ga sedaj ima vsaka gorenjska gostilna) se pravi odprto mešano vino cabernet&merlot iz Brd.
Ocena: PŠ
FK
kuzma2
 
Prispevkov: 1707
Pridružen: Pe Mar 11, 2005 3:22 pm

Gostilna Frfrau-Morav?e

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » Po Avg 18, 2008 9:18 am

Gostilna Frfrau
Krašče 1
1251 Moravče
01-723 14 33
Obisk: 17.8.08

Zelo lokalna gostilna v bližini Moravč v vasici Krašče ob rečici Rača, kjer se lahko sprehodite po krožni poti.
Kaj drugega bi tam jedel v nedeljo kot "kosilo". Izbor je tipičen:goveja juha, pečenke, zrezki, ocvrt piščanec, pražen krompir, mešana solata,...

Torej jušnik dobre goveje juhe bi zadovoljil 4 in ne le dve osebi. Nato dva kosa nemastno ocvrtega piščanca( beder nič), toda belo meso je bilo zelo sočno, zraven ogromna porcija pomfrija( v zadnjem času sem razočaran nad praženim krompirjem po gostilnah- glej pod tujino-opis obiska Švice v kratkem), sveža mešana solata. Ko sem bil sit in je še nekaj ostalo, sem vseeno pojedel do konca.
Zraven pa laško, radenska, polič belega vina vse skupaj za 16,25 EUR!
Torej tja lahko greste na lep sprehod in malico ali kosilo.
Ocena: PŠ
FK
kuzma2
 
Prispevkov: 1707
Pridružen: Pe Mar 11, 2005 3:22 pm

Gostilna pod Rožnikom- Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » To Okt 07, 2008 7:28 am

Gostilna pod Rožnikom
Cesta na Rožnik 18
1000 Ljubljana
T 01 25 13 446
Obisk:4.10.2008
Glej obisk: 7.7.08

Kaj naj rečem, žrebičkov stejk je bil res odličen.

TODA pookus je pokvaril kelner, ki je užalil pred prisotnimi, popolnoma brez povoda in vzroka, nekoga, in tukaj ne bom pisal detajle. Toda prisotni( cca 10 oseb) vemo za kaj gre in bomo pisno podali formalno pritožbo lastniku lokala.

Ocena:PŠ ( odvisno, če vaš želodec seveda to prenese)
FK
kuzma2
 
Prispevkov: 1707
Pridružen: Pe Mar 11, 2005 3:22 pm

Gostilna Pr' žlaht- Logatec

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » To Okt 14, 2008 8:09 am

Gostilna Pr' žlaht
Tržaška c. 14
1370 Logatec
T: 01 754 1172
Obisk: 12.10.2008

Tipi?na gostilna ob bivši glavni cesti v uvozu v Logatec iz LJ smeri. Seveda ve?ina prometa gre sedaj po avtocesti, tako, da so obiskovalci predvsem doma?ini in ob?asni gostje kot midva ter seveda motoristi- ?e jim uspe se tu ustaviti.

Širok spekter tipi?ne ponudbe, ki jo seveda nadgrajuje ,tako kot danes skoraj povsod drugje tudi morski program.

Postanek je bil kot hitro pozno kosilo. Zelenjavna in gobova juhica sta bili korektni( gobova brez smetane in krompirja), kalamari na žaru dobri in z hrustljavo blitvijo, kar ni obi?ajno( ponavadi je "poc") ter zopet biftek z pe?enim krompirjem( ki sem ga pustil, ker se je izkazal, da so to ocvrtki v obliki mladega krompirja- malce premalo ocvrti). Biftek z gobovo omake je ceno dvignil iz 14 na 20 EUR- torej brez. Kar solidno uležan in popolnoma korektno pe?en, zraven pa doma? kruh ter odprt Zelen, ki se je res dobro podal k obema jedema.
Ocena: PŠ ( ko greste la?ni mimo)
FK
kuzma2
 
Prispevkov: 1707
Pridružen: Pe Mar 11, 2005 3:22 pm

Re: Ljubljana z okolico

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » Po Feb 09, 2009 10:03 am

Kitajska restavracija Hong Kong
Groharjeva 1
1241 Kamnik
T:01.831 4698
Obisk: 6.2.2009
prejšnji obisk:21.4.2008

Torej še en obisk te restavracije, kjer se je tokrat pokazalo, da ?e bi obiskali lokalno kitajsko restavracijo v Kranju, bi prihranili 20 minut na vožnji. Ostalo pa bi bilo dobro a isto. Naro?ili smo med drugim mongolsko pe?eno a dobili dobro govedino v omaki, pekinška ra?ka- predhodno naro?ena pa je bila enaka kot hrustljava ra?ka, ki je ni potrebno predhodno naro?iti, le da pekinška pride s pala?inkami. Toda le te so bile za moj okus preve? mehke, "pocaste"- kot premalo pe?ene in takšnih pa? nisem navajen kot v npr. angleških kitajskih restavracijah.Da ne govorim o temu, da so nam skoraj isto?asno prinesli to jed in ostale isto?asno. K sre?i so si zadnji trenutek premislili. Seveda vse jedi so bile na mizi brez podlog, ki držijo toploto.
Skratka tisto, kar se mi je tam zdelo nadpovpre?no, je izgleda padlo v povpre?je.?eprav je tam še vedno prijazna lastnica s katero lahko kramljate po slovensko o receptih.
Ocena: PŠ( toda zakaj ne iti k vaši bližji kitajski restavraciji)
FK
kuzma2
 
Prispevkov: 1707
Pridružen: Pe Mar 11, 2005 3:22 pm

Re: Ljubljana z okolico

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » Po Feb 09, 2009 10:20 am

Argentino steak house
Šmartinska 152
nasproti Emporiuma v BTC, Letališka cesta
1000 Ljubljana
T: 01 5233630
Obisk:7.2.2009
Prešnji obisk: 5.3.2008

Torej moja izkušnja iz ?asov izpred nekaj let , ko so ta lokal odprli, je bila taka, da me tam potem niso ve? videli od tedaj- se pravi kar nekaj let.

Tokrat sva naro?ila " lomo" 250 gr steak, ki stane 31 EUR brez kakršnkoli priloge.Dodatno solato in "pomfri, steake pe?eni na njihov na?in ( les) brez raznih gobovoh ali poprovih omak. Vseeno prinesejo tri omakice kot tipi?ne: olje+?ebula, paradižnikova ter olje+suha bazilika, ki je bila zani?, prejšnji dve pa brez okusa.
Steaki so zame ?udne visoke okrogle oblike. Moj je bil dober, njen pa je imel po sredini žilo. Okus ni? posebnega in ker je meso suho, potrebujemo omako, da doda polnost mesu.
Zraven 2 kozar?ka dobrega rde?ega argentinskega vina. Na pripombo o steaku je kelner dejal, da tak ne bi smel biti in na ra?unu niso zara?unali dva kozar?ka vina- ne vem zakaj ne le pol "stejka".
Ocena: NV( je predrago in o?itno vedno gre nekaj narobe)
FK
kuzma2
 
Prispevkov: 1707
Pridružen: Pe Mar 11, 2005 3:22 pm

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na GOSTILNE & RESTAVRACIJE 2005-2013

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov