Napisal/-a Gost » Po Apr 04, 2005 2:39 pm
[quote="SamoJ"]Iztok, ker sem na forumih večkrat zasledil tvoje vrednostne sodbe o
tem kako je igral nek sistem, mi prosim povej, kateri so atributi, ki
tebe prepričajo o tem, da je nek sistem igral zanič in drugi dobro?
Ne vem Samo, ali mi zameriš odkrito pisanje ali pa te resnično zanima "pravi" zvok. Glede na to, da sem malo pred tem napisal, da težko opišeš zvok, mislim, da je bolj prvo.
Samo, saj se poznava. Se spomniš, ko smo (štirje) bili lansko leto pri tebi in sem samo jaz na "moje" posneteke (v katere lahko nekdo tudi dvomi, sploh pa tisti, ki ni bil na kraju dogajanja) podvomil v korektnost sistema. Verjamem, da bi danes, na tvojem novem sistemu, taisti CDji zveneli drugače, mislim, da verneje.
Sploh pa se nikjer ne kažem kot nevemkakšni poznavalec zvoka(po Francovo je to krinka za ...), obiskujem in snemam veliko koncertov in pač doma iščem podobni zvok. Nisem profesionalni kritik(niti amaterski), na tem forumu ne pišem o aparaturah, še teksti o sami glasbi mi gredo težko od rok. Nisem odvisen od NOBENEGA prodajalca in z odprtostjo poslušam VSE (od Erika,Bojana,Dareta,Igorja,Rudija... Franca). In ob teh pogovorih imam občutek, da so vsi najboljši in konkurenca najslabša.In to večini tudi POVEM !!! Enkrat sem že pisal, da ko je Corrado prodajal Primare, Gryphon, so bile to "slabe" znamke. Vemo, kako se jih tretira danes. Ali ni lepo, da se to javno pove. Pa bom z moje strani z vsemi temi ljudmi še vedno prijatelj.
Ne vem, življenje me je naučilo misliti s svojo glavo(in ne s tujo).
Spoštujem ljudi, ki so nekaj naredili, tudi FKjevih 32 let v avdio industriji, prispevka v kranjskem KLG.... Zaradi njegovih "akcij" sem videl Keith Jarretov koncert in mogoče je bila njegova pomoč kriva tudi za mojo usmeritev v glasbi. Članek o Francovi ročki je bil na mojo željo takoj na WWW.KR-JAZZ.COM strani in moje mnenje do konstruktorja FK se še danes ni spremenilo.
Samo, če bi zvok lahko opisal, potem nam ne bi bilo treba hoditi na avdio srečanja, kaj misliš.
V soboto sem imel po koncertu na "nočenju" bobnarja Zlatka Kaučiča, ki je prinesel s seboj svoj novi projekt, ki je še v povojih(first take). Ne glede na to, da večina glasbenikov nima dobrih sistemov, je bilo njegovo navdušenje nad NJEGOVO GLASBO na mojem sistemu res otroško. In ko ti vrhunski glasbenik reče, da je kot v živo (čeprav po moje še dosti manjka), je to to. In zgovarjala sva se o zvoku dušenega bas bobna, činele(ene,druge,...), zvončkov, snare bobnu. Skratka o vsaki podrobnosti v njegovem instrumentariju. Na koncu mi je pustil posnetke in me prosil, če jih lahko preposlušam in povem, če me še kaj moti !
Če pa bi zares rad slišal "pravi zvok" predlagam, da se naredi koncert, se ga posname z dvema mikrofonoma in posluša. Kaučiča bi brez problema posnel v Vklopu v isti sobi, kjer bi potem poslušali (samo to nekaj stane). To je že poizkušal Sašo G., vendar takrat sistem za reprodukcijo ni bil ustrezen, obenem pa še binauralna tehnika ni ustrezna za poslušanje preko zvočnikov(razen, če sediš med njima). Lani sem predlagal Vojku Ignjiču, da bi tak test naredili na sejmu, pa finančno ni zneslo.
lp Iztok
P.S.: Včeraj sem v cerkvi v Poljanah dokončal snemanje Gregorijanskih koralov. Roman Kunič je bil prisoten kratek čas in bo lahko v Vklopu komentiral posnetek in kvaliteto sistema.
P.S.: Ko smo štirje kolegi pred kratkim pri Francu POSLUŠALI glasbo, smo na koncu predvajali še moje posnetke. In komentar enega od njih je bil, da je CD super, samo pravi posnetek mu moraš dati. Jasno, da je bil pred tem to analogni večer na najboljši gramofonski kombinaciji. Veš, s tem ne hvalim svojih posnetkov, ampak kritiziram produkcijo(tudi avdiofilsko). Moja snemalna tehnika je vredna kakih 1500 Eurov.