AVDIO NERESNOSTI

glasba,koncerti,posnetki,plošče, CD,avdio klub, srečanja,razno,...

OdgovorNapisal/-a BH » Po Apr 04, 2005 8:39 am

[quote="administrator"] 1 - Hvala B, toda enkrat sem si že vzel čas za preiskus ene od tvojih aparatur in, ne hvala!

2 - Malce zgodovine: lampaške ojačevalnike uporabljam že od leta 1980 in lamp ne znam sam nabaviti?
Torej si lastnik kitajskega ojačevalnika in preko 5 oseb in dveh forumov MENE sprašuješ za lampe.

3 - Napisal sem, da si bojda ti napisal, da ti NISI naletel na noben test mojih izdelkov in trdiš, da ne bereš svetovni tisk, a prebiraš« svetovno« znan grški avdio tisk , kjer je lista svetovnih konstruktorjev s katero si se hvalil, da si na njej.

4 - Zaključek: Tvoj komentar na teflonske kondenzatorje: saj za vsak uporabljati Google in si lahko najde informacije.
Logično je, da drug tip gume zahteva drugo feltno- valjda ne boš dal traktorkih gum na dirkalni kamion.

5 - Ko omenjam nov predojačevalnik, se jasno nanaša komentar na izdelke iste firme , ampak, ker si na to firmo občutljiv, to sebi drugače interpretiraš.

1 - takrat si povsem drugače govoril, da je dober a da ti samo za silo odgovrarjata dve nastavitvi, za katere ti je bilo rečeno, da se jih da nastaviti kakor hočeš. Na svojo prošnjo in svojo pobudi (priče Anin Sever in Igor Prodnik pri Jovotu) si dobil na test najmanjšim HL phono, ker ti nisem zaupal večjega. Ker so me opozorili, da si nefer, sem ti to hitro odnesel (bila so opozorila, da bi se nak nekaj probalo kopirati), ti sam si pa trdil, da si bil v Las Vegasu (se je slišalo, da so te dobili doma tiste dni) in da nisi imel časa veliko (skoraj nič) preizkušati (priča Boris Breskvar).

2 - Da si imel v rokah par lampašev, nima nobene zveze s tvojimi poslovnimi konekcirjami. Za nabavo lamp od proizvajalcev je treba imeti neko zvezo ali veliko denarja ali biti pripravljen investirati v zalogo za dobrobit svojih odjemalccev, soliden servis teh, ...

3 - Ob prebiranju tujega tiska se pa res ni moč izogniti dobrim recenzijam tvojih aparatur :D . Ne bi te žalil, pa tega ne bi kmentiral. Grško revijo so mi na dom poslali Grki. Zanimivo, pa da ti o tem nekaj veš ....

4 - Vsak ki zna uporabljati Google, še ne zna kaj kar pomeni v elektrotehniki in lahko misli, da je kondenzator moč narediti s teflonom. Teflon je lahko samo izolator in to je tako, kot da bi ti izjavljal, da prodajaš teflonske kable. Ja, nove lampe omogočajo nove konstrukcije CJjev. Stare konstrukcije CJjv so omogočale samo dva proizvajalca znotraj istega tipa lamp, pa še tam je bila potrebna selekcija, pa ne zvokovne narave.

5 - Nisem vedel, da se podpisuješ pod akacjan, saj trdiš, da si ti to komentiral. Sem misli, da je to tisti ala moskontar. Glede na to kako se nosi, sem pričakoval, da bi znal napisati kaj kar bi nas potegnilo, pa nič. Mi je tako bolj jasno. Torej tvoj 6 psevdonim je akacjan!? Če seveda govoriš o vprašanju kateri preamp je najboljši, podpisan akacjan?
Bojan Hajdinjak
BH

Kraj: Murska Sobota, Ljubljana,

Kitajec

OdgovorNapisal/-a BH » Po Apr 04, 2005 9:04 am

Še to sem prej pozabil.

Jaz te nič ne sprašujem za lampe. Pri meni je prvič bil nek avdiofil, ki je tebi dobro poznan, saj je prej "iz vaših krogov, kot mojih" (to zadnje je napisano samo v smislu, da ne more iti za neko provokacijo, saj nobenih "krogov" ni nikjer). Sposodil si je Kitajca (ki sem ga dobil v račun) za preizkus, da bi ga morda kupil. To, da je ta naprava bila prodana in uvožena v SLO s tvoje strani, se mu je zdelo samo toliko boljše. Ker sam ne nategujem ljudi, sem ga opozoril, kje bi lahko bile težave s to napravo (lampe) in zato se je človek informativno obrnil nate. Bi naj ravnal kot ti, da bi mu to prodal, potem bi pa izjavljal, da se z dobavo lamp ne ukvarjam (ko bi se ne dalo dobiti rezervnih setov).
Ta moja gesta in ta razplet dogodkov je po tvojem torej nekorekten in si človek ni zaslužil korektne obravnave ?!
Bojan Hajdinjak
BH

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » Po Apr 04, 2005 9:37 am

B: zopet podtikaš različnim ljudim različne izmišljene, delne resnice ali potvarjene stvari od dejanj, dejstev pa do žaljenja oseb! In lahko se greš tak pink ponk sam s seboj do onemoglosti.
FK
kuzma2

podtikanje

OdgovorNapisal/-a BH » Po Apr 04, 2005 9:50 am

[quote="administrator"]B: zopet podtikaš različnim ljudim različne izmišljene, delne resnice ali potvarjene stvari od dejanj, dejstev pa do žaljenja oseb! In lahko se greš tak pink ponk sam s seboj do onemoglosti.

Jaz da podtikam? Samo branim se in za vse imam priče! Vsako besedo lahko razčistimo z dokazi.
S tvojega foruma bi se rad čim prej umaknil, ker mi to okolje ne ustreza. Nehaj ti podtikati meni, pa me več ne bo tu :roll: .
Bojan Hajdinjak
BH

Na vrh

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » Po Apr 04, 2005 10:24 am

pink ponk!
FK
kuzma2

OdgovorNapisal/-a Gost » Po Apr 04, 2005 11:12 am

[quote="administrator"]Oprosti, Iztok, to je milo rečeno smešno, in ne izkristalizira nobene resnice, ampak milo rečeno "fovšarijo ali škodoželjnost" tistega, ki je tako spraševal. In če bom zopet kaj izbrisal na tem forumu, smatram, da tega ni bilo.

OK, lahko potem poveš, zakaj ne boš več prodajal glave KC REF (to si mi povedal osebno)?
[quote="administrator"]
Npr.:če že odgovorim "arogantno", ali ni to mogoče znak, da nisem samo trgovec , ki se ne strinja s kupcem po logiki, kupec ima vedno prav in se mu prilizuje ampak mu povem mogoče pravo resnico na bolj grob način brez olepšav in mu ne kima, ja imaš prav, kar kupi- četudi si se napačno odločil, važno je da prodam???????

In zakaj si potem na zadnjem srečanju v Vklopu postavil kombinacijo(zvočniki in ojačevalec), ki niti slučajno ni delala in to pred "cvetom" avdiofilov ? Zvočniki so naprodaj (ex-demo), kaj pa ojačevalec ? Pa da mi ne boš spet očital, da ne vem kako dobri so ti zvočniki. Celoten sistem je bil zanič (in postavil, nekdo je rekel zadnjič, si ga ti) !!!
Kako bi se počutil če bi kupoval bel kruh in bi te prodajalka poučena o zdravem življenju nahrulila, da je to zanič. Verjetno bi ji nekoč bil hvaležen, ampak obstajajo tudi nežnejše variante, da prideš do spoznanja.
[quote="administrator"]
CJ&ART&lampe&ACT: Ko se odločim za nek izdelek, ga sprejmem takega kot ga je konstruktor naredil.Vsi ,ki z mano komunicirajo, vedo, da sem
z ekperimentiranjem z različnimi lampami zaključil pred 6-7 leti in uporabljam samo tovarniško izbrane.

In zakaj CJ potem sploh omenja lampe v speciifikaciji novega predojačevalca ACT ??? In teflonske kondenzatorje. Pa saj je njihovo geslo It just sound right? Drugih podatkov ne rabimo in če to velja za vse modele, zakaj jih je sploh toliko(dovolj bi bil najcenejši).
[quote="administrator"]
Glede kitajcev: ali moram res ponavljati- MENE NI KONTAKTIRAL LASTNIK OJAČEVALNIKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kaj pa če je kupoval komponento(kupljeno pri TEBI) in ga je zanimal servis?
[quote="administrator"]
ACT 2 je nova topografija, ki jo omogočajo drugačne lampe, ter uporaba teflonskih kondenzatorjev.Ja in res je- meni je to najboljši predojačevalnik na svetu in to za 33 korakov pred vso drugo konkurenco!
Ampak, kot sem že omenil- mene zanima izdelek kot celota.NOS lampe- ki so namenjene čemu- slabim aparaturam ali slabim sistemom?Ampak, vsak lahko prosto eksperimentira in si spreminja zvok aparatur in sistema, kot mu odgovarja.

Poglej, malo prej si rekel, da te ne zanima, kaj je v komponenti, tu pa pišeš o teflonskih kondenzatorjih... PINK PONK ???
Še vedno nisem nikjer omenil, da so CJ proizvodi slabi, to mi stalno podtikaš. Sprašujem samo, zakaj bazirajo zvok na teh lampah in pri novem ACTu so jih zamenjali, a ne de? Še vedno trdim, da to je vprašanje, na katerega odgovor čaka še kdo drug (ki ni tvoj sovražnik). En odgovor sem na HIENDFI že dobil.

lp Iztok

P.S.: Da ne bi te debate o kvaliteti, ki je na računalniku ne moremo preveriti tekle v nedogled, sem že na HIENDFI predlagal neposredno testiranje predojačevalce HL in CJ. Verjetno bosta potrebna dva sistema, obenem pa lahko testiramo tudi dva gramofona. Avdiofili, pritisnite na oba proizvajalca(ali distributerja) !!!
Gost

Na vrh

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » Po Apr 04, 2005 12:03 pm

Zakaj, si rekel,zakaj si postavil,te ne zanima, tebe zanima,...............................CJ, KC REF,koliko vprašanj??????

Na zadnjem avdiofilskem srečanju je bilo najavljeno samo predavanje.Noben sistem ali aparatura ni bila najavljena za posebno predstavitev.

Pred kratkim si napisal kaj je namen sejmov-druženje in pregled kaj kdo dela.Torej,če bo jeseni avdio sejem, se slišimo , če preje ne ,vsaj tam.
FK
kuzma2

OdgovorNapisal/-a Gost » Po Apr 04, 2005 12:19 pm

[quote="administrator"]Zakaj, si rekel,zakaj si postavil,te ne zanima, tebe zanima,...............................CJ, KC REF,koliko vprašanj??????
[quote]
Franc, na forumih se postavljajo VPRAŠANJA v upanju na odgovor. Pohglej, na kaj si mi odgovoril in ali te še naprej "gnjavim" ! Lahko pa samo uvedeš rubrike, kjer bodo ljudje "kontrolirano" objavljali članke brez diskusij in bo mir v hiši.

lp Iztok
Gost

OdgovorNapisal/-a Gost » Po Apr 04, 2005 12:33 pm

[quote="administrator"]Na zadnjem avdiofilskem srečanju je bilo najavljeno samo predavanje.Noben sistem ali aparatura ni bila najavljena za posebno predstavitev.
[quote] Na zadnje srečanje je prišel mojster A.Razbornik s tridesetletno snamalno prakso in res ni bilo za pričakovati, da bo prinesel tudi kaj posnetkov in jih zavrtel.
To da je sejem druženje(in da ne maraš HIFI tekem) si na tem forumu napisal ti, mislim, da je bila to prva najina polemika.
Jaz upam, da se bova videla že prej (tudi na pikniku), seveda, če ne bom odveč...

lp iztok
Gost

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » Po Apr 04, 2005 12:45 pm

Nič nimam proti samim vprašanjem in dajati odgovore nanje oziroma o tem odprto debatirati.
Toda sprašujem tole: Kakšno vezo ima odgovarjati na neka konkretna ali provokativna vprašanja ,predvsem, če se mi zdi , da to mogoče to sploh ni bil namen vprašanj, kot se je zadnje časa tukaj dogajalo.Zato športna prispodoba- ko se bo žoga umirila, potem......se bomo lahko v miru pogovarjali, brez vseh teh, kaj in kdo je kdaj rekel,....!
FK
kuzma2

OdgovorNapisal/-a akacjan » Po Apr 04, 2005 10:28 pm

Pozdravljen BH
akacjan ni FK, ampak prav tisti ala-moskonter.Hvala za odgovor o predojačevalcu,ampak zakaj-hudiča mora biti Viking predelan in kdo ga naj predela?? Kaj se potem izboljša ?? A mi znaš opisat izboljšavo ?? Kaj pa naj bi po tvoje bil predojačevalec (drugega kot servis skupnih služb končne stopnje) ?? lp AK
akacjan

preamp VIKING

OdgovorNapisal/-a BH » Po Apr 04, 2005 11:37 pm

[quote="akacjan"]Pozdravljen BH
akacjan ni FK, ampak prav tisti ala-moskonter.Hvala za odgovor o predojačevalcu,ampak zakaj-hudiča mora biti Viking predelan in kdo ga naj predela?? Kaj se potem izboljša ?? A mi znaš opisat izboljšavo ?? Kaj pa naj bi po tvoje bil predojačevalec (drugega kot servis skupnih služb končne stopnje) ?? lp AK

No, koooončno normalni tekst, ki vzbuja upanje

Če sem prej "zluftal", ko sem (na osnovi povsem logičnega zaključka iz FKjevega odgovora) tvoje ime pripisal Francu, se ti vljudno opravičujem.

He he, sedaj sem malo v pasti, ker moram profesorju glasbe opisati z besedami zvok. Pametna poteza, da se me spelje na področje, kjer bi lahko bil bolj ranljiv... Mi je pa v veselje komunicirati z nekom, inteligentnim.

1 - Predelan mora biti iz dveh razlogov. Zaradi zanesljivosti delovanja (škrtanje, šumenje, uničevanje lamp) in zvoka (lastnikom se zdi, da jim degradira zvokovni nivo vsega sistema). Ni nujno, da je pre4delan. Tu gre za izključno željo lastnikov, ki so imeli možnost primerjave obeh opcij.

2 - Zamenja se ojačevalna stopnja in se vstavi povsem nova, na osnovi povsem drugačne konstrukcije. podobnosti ni nobene, elektrotehniki pa to drugo konstrukcijo imenujejo s povsem drugim nazivom, znotraj katerega je morje opcij.

3 - Spremenjen Viking sprejme vse tipe elekntonk ECC81,82 in 83 ter vse ekvivalente (stotine lamp), lampe držijo do 100 000 ur in več, zvok (tu se ne bi dajal s tabo v izrazoslovju) pridobi tisto naravno resonanco, ko vse migota v prostoru, ki z vsako uro bolj vleče poslušalca in ga ne spusti (kot droga), zvok je živ, agilen, polnejši, gre bolj v ekstreme, svežina je naravnost sproščujoča. Bomo enkrat naredili, da za zabavo preizkusiš kaj (saj ti ne bo teba kupiti). Če sem toliko krat reskiral, si upam tudi tokrat (ne glede na to, kaj boš izjavil). Le da ne morem ničesar dati na hitrico (zamujam z izdobavami ful, pa mi težijo vsako minuto,.....)

4 - Pri zadnjem imaš delno prav, vendar je ta izjava preveč splošna. Vse ojačanje v sistemu sestavljajo interne ojačevalne stopnje, ki srbijo za pretvorbo šibkega napetostnega signala v ojačanega z večjo tokovno zmogljivostjo. To je moč doseči na razne načine in z različnim številom ojačevalnih stopenj (odvisno od dizajna gradnikov). Če se držimo standardov (predpisani standardi za vhodne izhodne parametre), ima končna stopnja premalo ojačevalnih stopenj. Torej rabi dodatno (vsaj eno), ob temu, da vsebuje še kontrole (uporabniški vmesnik :)). Ta predojačevalna stopnja je ravno toliko pomembna kot pri končni ali pri izhodni stopnji bilo katerega linijskega izvora.

lep pozdrav
Bojan Hajdinjak
BH

Na vrh

še to

OdgovorNapisal/-a BH » Po Apr 04, 2005 11:44 pm

Aja, to sem pozabil odgovoriti.

Kdo ga naj predela.

Kar se mene tiče ga naj kdorkoli, ki ve kaj počne. Če bi jaz izdal dizajn, ki ga konec koncev v Vikingu lahko prekopirate, to pa res ne bi bila umetnost. Toliko že pazim, da s temi predelavami ne ogrozim original HLa.

Če imate kolikor toliko dobrega samograditelja (na www.hiendfi.com jih je veliko) vam lahko mimogrede tudi oni popravijo ta ojačevalni del (ne v mojega, razen če kopirajo).

S tem Vikingom bi se dalo narediti še niz drugačnih dizajnov, saj je okolje nenavadno ugodno, za vgradnjo skorajda katerega koli predojačevalnega lampaškega dizajna. Tega seveda ne moreta FK ali MP, lahko pa marsikateri slovenski audiofil. Tudi kak zanimiv hibrid bi se dalo narediti.
Bojan Hajdinjak
BH

tekmovanje HL vs CJ

OdgovorNapisal/-a BH » Po Apr 04, 2005 11:58 pm

Ne vem, ali ste opazili, da je Franc zavrnil pobudo Iztoka Zupana po fer in neodvisni primerjavi predjačevalnikov HL in največjega modela CJ. Primerjava bi lahko potekalo, med drugim tudi doma pri Francu, v njegovem sistemu, pogoj pa je bil le moja prisotnost (setup) in prisotnost določenega števila neodvisnih audiofilov iz raznih koncev, ki bi kasneje podali rezultate.

AK! Se ti ne zdi, da ta zavrnitev (temu odgovoru se je poizkušal Franc skrivaj izogniti na forumu), nima nobene zveze z morebitnim zavedanjem Franca, da nima primernega orodja, da bi dobil to bitko? Ti to ne pove ničesar?
Bojan Hajdinjak
BH

Re: tekmovanje HL vs CJ

OdgovorNapisal/-a BH » To Apr 05, 2005 12:01 am

POPRAVEK

[quote="BH"]Ne vem, ali ste opazili, da je Franc zavrnil pobudo Iztoka Zupana po fer in neodvisni primerjavi predjačevalnikov HL in največjega modela CJ. Primerjava bi lahko potekalo, med drugim tudi doma pri Francu, v njegovem sistemu, pogoj pa je bil le moja prisotnost (setup) in prisotnost določenega števila neodvisnih audiofilov iz raznih koncev, ki bi kasneje podali rezultate.

AK! Se ti zdi, da ta zavrnitev (temu odgovoru se je poizkušal Franc skrivaj izogniti na forumu) nima nobene zveze z morebitnim zavedanjem Franca, da nima primernega orodja, da bi dobil to bitko? Ti to ne pove ničesar?

p.s. en NE je bil prej preveč
Bojan Hajdinjak
BH

Na vrh

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na GLASBA&OSTALO 2005-2013

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov