Primorska & Obala&Notranjska

Gostilne in restavracije. Vsi imamo različne izkušnje- zakaj jih ne bi zaupali drugim- dobre in slabe.
Vnesite svoje nove izkušnje ali le dodajte lastno izkušnjo.

Villa Andor-Ankaran

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » Po Okt 29, 2007 12:29 pm

Villa Andor
Vonogradniška Pot 9
6280 ANKARAN
T:05-615 50 00
Obisk: 28.10.2007

To je gostinski lokal s prenočišči( 2. nad), restavracijo( 1. nad) ter že nekaj časa z kazinom( pritl.) lociran na pobočju prekrasnega vrta. Pred leti so imeli( mogoče še vedno) tudi Slow Food, toda mislim, da je sedaj povdarek na italijanskih gostih, ki naredijo pavzo ob iskanju sreče v pritličju.

Kakorkoli že, notranjost lokala je malce preveč za moj okus ornamentirana( močne barve in dokaj nesvetlo). Jedilni list je morsko, mesni z ne preširokim izborom jedi. Omenjen izbor odprtih vin a širok izbor buteljk, a brez možnosti" na kozarec". Tako, da je padel izbor na 1/2 buteljko Belega pinoja iz KZ Brda ter kozarec refoška, ki bi moral bil precej boljši in ko se je ogrel v kozarcu je polnost popravila kislost.

Pogrinjek v obliki toasta in dveh sirov- namaz in popečen mladi sir zmanjšata lakoto oz. apetit- vsaj zame. Dve predjedi v obliki kot brancinovega carpaccia in kapesante na žaru so bile take kot morajo biti a neinovativne.
Rižota z morskimi sadeži iz divjega riža in paradižnikovo omako je navdušila. Iz širokega izbora rib je bil izbran file kovača na žaru z popečeno zelenjavo na žaru. Dobro. Toda moj biftek z tartufovo omako je bil zelo odličen. Vonj gobic-uf. Toda, kaj ko jem dandanašnji malo in sem žal pustil konček odličnega biftka- a premalo, da bi prosil, da zavijejo.

Ko sva izbirala sladico ob polnem želodčku, je prijazen natakar dejal naj premisliva( pana kota, hišna sladica z kivi marmelado, flambirano sadje, ipd). V tem času je pri sosednji mizi ročno umešal- dandanašnji zelo redko-tatarski biftek. Ko se je vrnil, sva bila že brez želje po sladici. Toda vseeno nama je ponudil na mizo hladni digestivo v obliki limončela z mlekom. Dobro in krasen nadomestek za sladico.

Zaključim lahko tako- prijazno osebje, skoraj poln lokal, dobra hrana, a očitno nekako manjka tiste prave atmosfere, ki jo imajo dobre restavracije.Pa točno ne znam opisati zakaj.
Ocena: PŠ( a ne vem kdaj)
FK
kuzma2
 
Prispevkov: 1707
Pridružen: Pe Mar 11, 2005 3:22 pm

OdgovorNapisal/-a akacjan » To Okt 30, 2007 9:53 am

Zaključim lahko tako- prijazno osebje, skoraj poln lokal, dobra hrana, a očitno nekako manjka tiste prave atmosfere, ki jo imajo dobre restavracije.Pa točno ne znam opisati zakaj.
Ocena: PŠ( a ne vem kdaj)


Kje lahko govorimo o podobnem sindromu ?
lp
A.
akacjan
 
Prispevkov: 94
Pridružen: Sr Feb 16, 2005 10:29 pm

OdgovorNapisal/-a akacjan » To Okt 30, 2007 9:54 am

pardon- na napačen knof sem prtisnu
vseeno
lp
A.
akacjan
 
Prispevkov: 94
Pridružen: Sr Feb 16, 2005 10:29 pm

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » To Okt 30, 2007 11:51 am

Daj komentar ponovno pod Razno, pa bom to vse tukaj lahko izbrisal, da ostanejo samo ocene oz. tvoja izkušnja, če si bil tam ali kjerkoli drugje.
FK
kuzma2
 
Prispevkov: 1707
Pridružen: Pe Mar 11, 2005 3:22 pm

OdgovorNapisal/-a PSD » Če Nov 01, 2007 4:51 pm

Skarabej - Piran

Oceno je podal že VCC - se lahko samo strinjam.

Včerajšnji obisk Pirana ob sunkih burje je botroval, da sva bila prepihano premražena in ravno prav lačna za zmerno kosilce.
Spomnil sem se na priporočilo s te strani in z nekaj iznajdljivosti prklical ime gostilne v spomin.
Alora ...

Moja je naročila polento z jurčki, Brie-jem in tartufi, jaz sem se odločil za peresnike s popečenim puranom in smetanovo omako ter zvrhano mero nastrganega parmezana, solata je bila pa Ramzes (jo že VCC opisuje) - mešanica različnih solat, črnih oliv, češnjevih paradižnikov, porcija lignjev, ipd.

Kosilce je bilo zelo okusno in z ravno pravšnjo porcijo.

Na koncu je sledila še obvezna medica ...

Kot je že VCC omenil - njihov natakar je izjemno zabaven in simpatičen ..

Najim sklep pa ZPŠ (zagotovo prideva še).
En lep dan
PSD
mod
 
Prispevkov: 109
Pridružen: Če Jun 02, 2005 1:46 pm

Gostilna za gradom- 2.obisk

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » Po Dec 31, 2007 8:36 am

Gostilna za gradom
Rodica
Kraljeva 10
Semedela
6000 Koper
05 628 55 05
Obisk: 29.12.07

Torej kako je bilo prvič, si lahko preberete z dneva obiska 21.4.07. Tokrat je bilo podobno, toda žal ...., ki ni direktno povezano z kvaliteto hrane, mogoče pa tudi je, kdo ve?

V nekaterih lokalih z razlogom osebnega pristopa ter dnevnih menjav jedi ne dobiš jedilnega lista. Ampak ti prijazni natakar ali sam lastnik pove v detajlih različne jedi, oziroma, če je degustacijski meni ti pove možnosti, kaj in kako. Tako je bilo tudi tukaj.
Zadnjič sva dobila jedilni list, človek ga z užitkom preleti, predebatira kaj in kako z ostalimi udeleženci omizja, oz. kot je običajno pri meni z mojo ženo. Se malce posvetuješ, malce se spomniš, to sva jedla zadnjič, podobno jed sva jedla tu in tam, ipd. Vprašaš, če ti katera jed ni jasna, ipd. Skratka to je zame zelo pomemben del obedenja in si seveda potem, ko odddam naročilo oddahnem in se človek lahko potem posveti omizju, sproščeni debati, ipd.

Tokrat, nama je kot vedno prijazni lastnik na vprašanje o jedilnem listu povedal tisto, kar sem že napisal v uvodu, zakaj rajši to pove. Omenim mu, da bi si ga vseeno rada ogledala, a je bil tako prepričljiv, da sem popustil.

Ker seveda ni bilo možno izbirati iz menija, sem mu moral omeniti, da danes ne bi jedla ribe, ampak ostale morske jedi, od školjk do škampov,ipd.

Nato smo začeli:Našteje možnosti, da lahko pripravi tunin ali brancinov carpaccio( riba!), lahko surove škampe. Ko to pove, sem seveda vse to moral prevajati v angleščino moji ženi( vsega v slovenščini ne razume in ker pač med seboj govoriva angleško-je pač londončanka), ampak seveda brez vseh detajlov okoli priprav npr. surovi škampki pokapani z deviškim oljem in rdečim poprom,ipd, ker enostavno ni časa in tudi vsega si ne morem zapomniti.
Žena pravi, da pač tega danes ne bi, da bi rajši tople predjedi. Zato preskočimo in nama našteje npr neke vrste zvezdaste polnjene raviole z mešanico mesa školjk, omake ter dodanimi celimi školjkami. Predno samo to jed prevedem in se dogovoriva, da bi to naročila,ker sem ji moral še dodatno pojasniti, ,kaj je to zvezdasta pasta.

Nato se dodatno odločiva za mešanico hladnih predjedi( sam bi vseeno poskusil carpaccio) ribe in škampov.

Nato pravi, če bi kot glavno jed eno ribo?
Toda odločiva se, da bova poskusila še škampe na žaru z kombinacijo kapesantov.

Torej ves čas pogovora med mano in mojo ženo stoji zraven "natakar", ko se skupaj med njim in med nama dogovarjamo, prevajamo, potrjujemo , kaj bova naročila. Sploh ni bilo možno sproščeno izbrati med različnimi jedmi in si narediti svoje zanimive kombinacije.

Ne razumem, kako npr. dandanes ne more biti meni enostavno napisan preko računalnika za dodatno ponudbo in bi dal več časa natakarju, gostom in nato, če želijo, vprašajo za nasvet.

Tak način je privedel do tega, da sva se morala z ženo, če malce pretiravam, kregati in prepričevati med seboj kaj bi naročila- saj veste kako je, če si pritisnjem časovno, da se moraš hitro odločiti in to je na koncu vplivalo tudi na okus hrane in občutek da bi bil rajši v neki drugem lokalu. Obisk je "falil" pri najbolj bistven- sproščenem in dobrem počutju gosta.

Zato tako "oštra"
ocena:NV ( vsaj za dolgo časa)

PS: po pregledu zadnjega obiska sem ugotovil, da sva jedla zelo podobno kot pred pol leta-različna dnevna ponudba?!
FK
kuzma2
 
Prispevkov: 1707
Pridružen: Pe Mar 11, 2005 3:22 pm

Gostilna pri Hrastu-Nova Gorica

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » Pe Jan 04, 2008 5:14 pm

Gostilna pri Hrastu
Kromberska 2
5000 Nova Gorica
Tel:05 3027210
Obisk:2.1.2008

Gostilna ob cesti za LJ takoj iz NG in je v lasti HIT d.d. Imajo srednje širok spekter jedi od mesnih do testenin in rib.
Zanimiva so se mi zdela prekajena račja prsa ,kako drugače kot pa na rukoli z balzamičnim kisom s popečenimi kruhki. Zelo okusno in hitro bi lahko okus zamenjal za prekajen svinjski pršut. Kot pogrinjek dobiš nekaj okusnih oliv, ki ti jih zaračunajo 1.3 EUR po osebi.

Kot specialiteto navajajo med drugim tudi biftek z jurčkovo omako. Ko naročim biftek, želim omako posebej, ker ne moram utopljen stek z razširjeno veliko količino omake. Natakar mi svetuje biftek na žaru z popečenimi jurčki ter polento in se dam prepričati. Dobim biftek- pravilno pečen, popečeni jurčki polni olja seveda, kaj pa pričakujem za ta letni čas. Posebej naročiva kmečki krompir- to je krompir z gobicami in slanino v omaki- zanimiva kombinacija.
Ker je bilo rukole pri prsih oblino, se odrečeva solati. Kozarec odprtega merlota, ki vleče malce na refošk, je "pasal" zraven. Saj je bilo vina itak preveč čez praznike.

Sladica- kaj izbrati? Gozdni sadeži po izkušnji z gobicami odpadejo. Zanimivo se sliši bela in čokoladna krema prelita in filana v majhnih krofkih- "profitarols".

Zaključek je ta, da je to solidna gostilna, kjer se čuti, da ni pridiha "oštirja" ampak se tja gre pojest kaj boljšega, ko si na poti, ko so druge gostilne polne ali zaprte. Tja iti samo zaradi biftka pa ni treba iti.
Obisk:PŠ (pogojno)
FK
kuzma2
 
Prispevkov: 1707
Pridružen: Pe Mar 11, 2005 3:22 pm

Gostilna Apolonija-Šmarje

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » Po Feb 18, 2008 3:41 pm

Gostilna Apolonija
Šmarje pri Sežani 79
6210 SEŽANA
T: 05 734 5515
Obisk: 17.2.2008

To je ribja restavracija na eni najstarejših vinskih cest pri nas, nekaj km ven iz Sežane v smeri Dutovelj oz. Štanjela.

Ko sva prišla tja v nedeljo, v času kosila ,ko bi morala biti gostilna"nabito" polna, ni bilo pred lokalom parkiranega niti enega avtomobila. Si mislim, ali se je lokal preselil na drugo lokacijo- toda saj sem rezerviral in lokacija je prava. Parkiram, odprem vrata, vstopiva in notri zelo zelo prijetno urejen lokal. Sva edina gosta.

V zadnjih nekaj letih so zelo zoožili meni, tako, da sta bila na razpolago le dva menija- standardni ribji ter zimska pravljica- cena 55 EUR za 8 jedi brez pijače.Toda, tu ne boste dobili buzare ali ribo v pečici.

Odločiva se za zimsko pravljico:
- različnik kruhki in pozdravček iz kuhinje v obliki skute z medom in slanimi inčuni
-škampi v soku svežega kakija in toplih kostanjev
-kozice s hruško, amaretom in pikantno gorgonzolo
-zimska žametovka( juha iz rumenih buč, prekajeni okusi in limonina pena,........)
-rezanci s tartufi in jajčno peno "zabiaone"
-njoki sveže skute in ajdove moke z gorgonzolo, rdečo peso in kaviarjem( serbirano kot dve sladoledni kroglici v ladjici)
-brancin na peni cvetačr in krhkega pršuta
-Grand mariner muse z ananasom v kozarcu
-tiramisu z žele čokolodo in praženimi kavinimi hrustljavimi zrni

Zraven najprej kozarec "zelena", nato rebule ter Sutorjevega merloja.
Originalne jedi z kvalitetnimi sestavinami, zelo lepo postrežene in novih okusov, časovno primerno servirano ter odličen izbor vin. Za zaključek pa "digestivo" baziran na grappe in mastike( ali uza ali pastisa, če hočete). Če vam cena ( cca 75EUR po osebi)znese, poskusite nekaj drugega.
Ocena:PŠ( spomladanska pravljica?)

PS: Kmalu se nam je še pridružilo drugo omizje. Lokal ima sredi dneva delovni čas od 12-15 ure in nato zvečer- pač smo blizu Italije). Toda presenečenje je bilo, da je bila to mešana slovensko francoska družba.
FK
kuzma2
 
Prispevkov: 1707
Pridružen: Pe Mar 11, 2005 3:22 pm

Gostilna Godina- Ka?i?e

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » Po Feb 25, 2008 10:31 am

Gostilna Godina
Kačiče 6
6215 Divača
T: 05 7630109
Obisk: 24.2.2008

V bistvu zavijete cca 1 km dol s stare ceste Postojna-Kozina v smeri Kačiče-Rodike. Takoj za odcepom je znamenitost- ledenica, kjer so spravljali led in ga potem poleti dostavljali v Trst za hlajenje.

To je v bistvu ribja restavracija in različne testenine, kjer imajo seveda tudi zrezke, in hišne posebnosti kot npr. mehiška tuna ali leteči škampi, katere še kelnerica ni preveč priporočala( mogoče odsotnost glavnega kuharja?) ipd. Zaželel sem si domače rezance z tartufi, a jih niso imeli in so mi ponudili rezance s škampi ali morsko rižoto ali njoke.
Toda odločila sva se za hladno predjed( ki je bila obilna) ,ki je bila sestavljena iz tunine paštete,paštete bele ribe,bakalar in solate hobonice in je odlično teknila z dobrim kruhom. Vsaka jed je imela svojstven karakter. Zraven pa avstrijska ustekleničena voda in malo odprtega Chardonneya.

Od ribic na žaru sva izbrala list v česnovni omaki na žaru s pečenim krompirjem ter orado na žaru. Ko pride moj krožnik z malo orado in malo krompirja si mislim: Rekli so ,da je orada primerna za eno osebo in če bom lačen, pade sladica, pa še ne bo drago, ker je cena odvisna od teže.
Ko začnem jesti , ugotovim, da niti ni tako majhna riba, ker je dokaj debela in krompirja, ki je bil narezan na tanke lističe bo več kot dovolj. Skratka, velikokrat nas oči varajo.
Oboje je bilo zelo dobro, a ne ekstra vrhunsko. Česnova omaka je bila čudno nežna in vsekakor ni preplavila okusa ribe. Na koncu ena pana cotta z dvema vilicama je bila odlična.
Za zaključek pa borovničevec, ki pa je bil, glej čudo, popolnoma nesladkan, tako, da nisem prepričan, če niso bile skupaj borovnice in brinove jagode? Toda kot digestivo je vsekakor deloval.
Ob računu se je prijetno poznalo, navkljub polnemu želodčku, da je le cena odražala velikost ribe. Cca 27 EUR/osebi.
Ocena: PŠ
FK
kuzma2
 
Prispevkov: 1707
Pridružen: Pe Mar 11, 2005 3:22 pm

Gostiš?e Grahor- Dane pri Sežani

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » Po Mar 10, 2008 6:31 pm

Gostišče Grahor
Dane pri Sežani 9A
6210 Sežana
T: 05 734 6158
Obisk: 9.3.2008

Gostišče in penzion, ki je odprt ves čas in je zelo primeren za postanek- vsaj zame, ko pridem iz potovanj po Italiji ali Franciji in vem ,da so lokali popoldne zaprti in je človek lačen. Kar nekaj zaključkov potovanj se je tam prekinilo na jedenju.Prenovljen in lepo opremljen- mogoče malce preveč barvit, toda meni nudi širok izbor mesnih in ribjih jedi- tudi žrebičkov T bone steak.

Ker sva na obisku v Firencah jedla testenine in meso, je padla lahkotna odločitev. Goveja juha ter romb pečen za dve osebi. Ne razumem, a mi odgovarja, zakaj je bil romb od bele ribe najcenejši- meni je to ena najboljših rib. Natakar je prinesel predhodno ribo na vpogled.
Dobra goveja juhica. Pečeno ribo je strokovno razdelil natakar in bila več kot odlična- čvrsta, sočna in hrustljava. Niti ene koščice!!! Natakarja sem prepričal, da zame prinese k ribi pečen in ne kuhan krompir.
Dva borovničevca na račun hiše in brž domov.
Ocena:PŠ( lahko se tja napotite tudi samo na zelo solidno hrano)

PS: Na mizi so bila štiri oljčna olja, tri Gea in domače, a Štajerci bi sredi Krasa dodali motovilcu z trdo kuhanim jajcem bučno olje- no, saj so bili malce bučni!
FK
kuzma2
 
Prispevkov: 1707
Pridružen: Pe Mar 11, 2005 3:22 pm

Gostilna Žeja- Ozeljan

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » To Apr 22, 2008 7:13 am

Gostilna Žeja
Ozeljan 321
5261 Šempas
T: 05 308 84 59
Obisk: 19.4.2008

Povdarek na morski hrani, čeprav se lokal nahaja daleč od morja, na stari cesti Nova Gorica- Ajdovščina- seveda bližje Gorici.
Pred časom sem tam že bil in doživel tisto, na kar mora biti dober gostinec vedno pripravljen- ko naredi napako, se opraviči in da gostu vedeti, da mu je res žal za napako z majhno gesto- tu je bila kar velika tedaj.

Tokrat ni bilo nobenih problemov in zelo prijazno osebje( glavni natakar, natakar in kelnerica- če jih lahko tako imenujem) je svetovalo kaj bi radi imeli. Nič menija, ampak, ker sem vedel kaj bi in zaradi prijaznost sem se vdal.

Za predjed 5 vrst različnih školjk ,pripravljenih na različne načine. Predhodno dobiš košček toasta z namazom iz oliv. Nato še ena prehodnica- okisana sardina z čebulo. Belo hišno vino je bilo zelo dobro! In za spremembo, ko naročiš manjšo količino vode, jo dobiš v steklenki in ne v PVC, ter ohlajeno skupaj z vinom( ki je v odprti buteljki) v vedru zraven strežne mizice.

Rjave podolgovate školje( tiste, ki so južno prepovedane) z omako in popečenimi tankimi rezinami bučk, nato "mušole", oblikovno podobne manjšemu kamnu( ne niso to ostrige), katere moraš še odpreti so bile zelo mesnato žilave, nato tanke ozke flavtice, popečene na žaru z radičem, nato majhne " Shell" školjke pečene na podlogi iz mešanice popečene zelenjave, ter velike "Shell" gratinirane z drobtinami. Vsaka vrsta školjk je bila servirana posebej, s svojim priborom in krožnikom tako, da počasi, v miru, zraven razpredaš o okusu školjk ali življenju.

Kot glavna jed pa mladi jagenček z pečenim krompirjem- pečeno&kuhan v omaki, ter zame- ne nimajo biftka, file orade pečen v tanki skorji iz krompirja. Tanki lističi krompirja prekrivajo file zgoraj in spodaj in to je potem hrustljavo zapečeno- kot ribja kožica. Zelo dobro, čeprav osebno, bi vseeno ribi dodal malce nečesa močnejšega kot sam okus ribe.
Sladico sva zaradi pomanjkanja časa izpustila, kavo tudi, toda digestiv- hišno travarico pa ne. 50 EUR po osebi z napitnino se mi ni zdelo pretirano.
Ocena: PŠ
FK
kuzma2
 
Prispevkov: 1707
Pridružen: Pe Mar 11, 2005 3:22 pm

Ruj - Dol pri Vogljah

OdgovorNapisal/-a VCC » To Apr 22, 2008 7:58 am

Ruj
Dol pri Vogljah 16
med Sežano in Dutovljami
T: 05 734 17 20
Obisk: 12.4.2008

Sobotno popoldne smo dopolnili z zgodnjo večerjo pri Ruju, ki ga najdete, če greste iz Sežane proti Dutovljam, ob cesti na desni strani v Dolu pri Vogljah. Delovni čas je "italjanski", kar pomeni da ali za kosilo (13h-15h) ali pa večerjo (od 19h naprej), tako da velja to upoštevat, pa verjetno se je dobro naročit.
Ambient prijeten, majhna gostilnica, ker smo bili zgodnji nas je sprejela kuharica. Tri osebe, vse jedi različne, pa smo malo kradli en drugemu.
Hladne predjedi: na roke narezan pršut z olivami mirno spustite, nič posebnega, kozja skuta s prepraženimi in ohlajenimi divjimi šparglji je super (jaz pač umiram za šparglje), rahlo z limono okisani kuhani lignji z artičokami so pa terna.
Tople predjedi: pasta trganci z bučkinimi cvetovi (in zametkom bučke) in obilico slajsov belega tartufa je zmagovalna v tej kategoriji, zdrobovi žličniki z mladimi celimi mavrahi v omakci so nežni in posebnost saj menda pridejo na primorsko redkeje kot sneg, koprivna mineštra z zelenjavo nežna (ne pika ;-) )
Glavne jedi: tukaj pa postane zabavno. Jaz sem želel meso, ponudijo tagliato (iz roastbeefa), ki jo je kasneje vzela prijateljica, kuharica pa pravi da ima še en kos govejega "kotoleta". Ker ne vem, kaj je to, pravi da isto ko pri prašiču kremenatlc, torej malo bolj mastno in s kostjo, tako približno kilo dvesto težek kos! Ampak da bo dala s kosti dol, ko bo pečen in da je za dva mesa željna ravno prav. Pa naj bo "kotoleto" iz pruskega goveda. Zraven malo pokuhanega koromača, malo dušenega ohrovta v omakci, krompirjeva tortica in to je to. Tagliata je bila fina, ampak "kotoleto" je presegel vsa pričakovanja. Tako okusne govedine še nisem jedel (celo tista maščoba je bila tako polna okusa sicer itak marmoriranje z maščobo v stejkih da okus in mehkobo), kot nikjer prej kjerkoli. Pa tudi količinsko je je bilo dovolj za dva. Naj bo zgovorno, da se solate (domač radič) in priloge nisem pritaknil vsaj 15 minut, od navdušenja pa sem pozabil hrano tudi fotografirat za svoj arhiv.
Hrano je najprej, do mesa, spremljala ena zanimiva malvazija iz Krepelj (pozabil vinarja, spili 3/4), nato pa Čotarjev teran (spili cel). Vina imajo vsa "na deci", buteljko imaš na mizi in piješ, dokler ti je všeč, potem prinesejo kaj drugega, kar je meni super. Zraven še dve steklenici vode.
Sladica je bila spet presežek, dve panna cotti z omako iz jagod in bazilike, in v panna cotti še popek zvezdastega janeža, fantastična kombinacija okusov, tretjo sladico sem pozabil, bilo pa je nekaj s cimetom, tudi dobro. P C je bila tako dobra, da smo za povrh še eno.
Ob računu (s 134€ za vse skupaj nas ni kap zadela) še malo domačega oljnatega brinjevca za digestivo, in klepet s kuharico o odlični pruski govedini.
Ocena: PŠ
Namig: mesoljubci, zgovorite se za kakšen "kotoleto" v dva, ne bo vam žal!
LP; VCC
VCC
 
Prispevkov: 328
Pridružen: Ne Mar 13, 2005 5:28 pm

Gostilna Ribi?

OdgovorNapisal/-a jr » To Avg 12, 2008 12:11 am

Gostilna Ribič
Seča 143
6320 Portorož
T: 05 677 07 90
Obisk: 15. 7. - 20. 7. 2008

Letos sem bil z družino na počitnicah na slovenski obali. Seveda smo si po vročem dnevu ter bivanju na plaži, popoldne privoščili tudi dobro kosilo. Poleg seveda dobre hrane te tukaj navduši prekrasen ambient med starimi oljkami ter prekrasnim pogledom na soline ter morje. Zato zelo priporočam obisk v toplem in sončnem dnevu, ko si lahko zunaj. Hrana je bila kot rečeno odlična od hladnih predjedi kot je hobotnica, sipa v solati do njokov s škampi, testeninami s tartufi itd. Tudi biftek je bil zelo dober. Poleg tega pa odprta malvazija, ki je bila vedno zelo ohlajena. Cene so primerljive z drugimi gostilnami na tem koncu. Osebje je izkušeno in prijazno ter se ti čez čas tudi "odprejo".
Tudi po zaslugi tega foruma sem probal že nekaj drugih gostiln na obali gostilna, pa mi je ta najljubša.
Ocena: PŠ
jr
 
Prispevkov: 36
Pridružen: To Feb 21, 2006 7:03 pm

Restavracija Lambada-Strunjan

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » Če Sep 11, 2008 2:12 pm

Restavracija Lambada
Strunjan 148
6320 Portorož
05 676 44 64
Obisk: 9.9.2008
zadnji obisk: 30.9.07

Torej 4. obisk po dolgem sprehodu ob naši obali, kot vmesni postanek za kosilo.

Kaj sprememb? Odprta malvazija je še vedno odlična, ob praznem lokalu je bil kelner kar precej "zaseden".

Ob naročanju pa nekaj" haklčkov". Naročimo kot glavno jed kovača za dve osebi in hobotnico v pečici prav tako za dve osebi. Ob teh cenah, kelner nas je opozoril, da v to ni vključen krompir?? Pa kdo potem hoče ribo v pečici in da zraven ne bi imel čudovitega krompirja. Torej za štiri osebe še dodatnih 10 EUR- ali res tega ne morejo vkomponirati v ceno.

Kmalu nas kelner pride opozorit, da imajo kovača le za tri osebe( 1.8 kg). Kaj naj naredim, brancina nisem hotel, morske žabe niso imeli, gosta nista majhna jedca, pa naj bo.

Obiske opozorim, naj ne jedo preveč kruha saj bomo kmalu dobili, kot je bil do sedaj običaj, sirni namaz ali pa okisane sardinice. Toda nič se ni zgodilo- vprašam in dobim odgovor, da so to ukinili pred nekaj meseci?!

Pedoči na buzaro ter granitirane kapesante so bile odlične- mogoče kapesante malce suhe, toda malvazija je to popravila.

Prinesejo veliko "protfano" in vprašajo, če oni servirajo- seveda. Riba in hobotnica sta bili odlični, krompir ravno tako, a glavo so kar odnesli, predno sem lahko karkoli rekel. Ja, ličnice za mačke v kuhinji?

Za sladico ni bilo več prostora, ob kavici pa smo vsaj dobili rutico ali žižulo kot "digestivo".
Ocena: PŠ ( toda sedaj bom šel najprej parkrat gotovo k sosedom (rest. Primorka), kjer je bilo tudi vedno dobro in vedno se počutiš dobrodošlega- a kaj ko ni takega razgleda)
FK
kuzma2
 
Prispevkov: 1707
Pridružen: Pe Mar 11, 2005 3:22 pm

Restavracija hotela Marina- Izola

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » To Okt 28, 2008 7:17 am

Restavracija hotela Marina
Veliki trg 11
6310 Izola
T:
Obisk: 26.10.2008

V samem centru Izole so ta hotel pred leti prenovili in v bližini je še vsaj 4-5 lokalov , ki ponujajo podobno hrano.
To je bil slučajno tudi prvi lokal, ki je ocenjen v Nedelu s strani novih sodelavcev- in sicer ocena skoraj najboljša( 4 sončke)- tako, da so bila pričakovanja seveda velika. Vzrok za obisk je bil seveda pravi čas na pravem mestu ter seveda nedeljsko sonce na obali- tako, da je terasa kar vabila.

Takoj na začetku težave- ob naročanju pijače( odprta malvazija ) pravi kelner, da se bomo o hrani pogovorili z drugo osebo. Aha, že vem, zopet brez menija( in cen) nam bodo povedali kaj imajo, sam pa naj vklopim zopet spomin, da si vse to zapomnim. Prijazni "natakarici" na začetku povem, da bi potreboval meni. Pravi, da pač nimajo vsega kar piše. (danes v dobi računalniških izpisov?) Prav, pravim, pa nam povejte česar nimate in nato se bova posvetila meniju. Jedilnik je poleg mesnih jedi razdeljen na ribje jedi ( sveže) in klasika, kjer so tudi ribje jedi ( zmrznjene?). Lignjev v pečici niso imeli( pač o tem sem bral v Nedelu), zato "ujameva" kovača v pečici, katerega cena je normalna in že vključuje krompir in zelenjavo.
Za predjed pa pljukanci(podobno tankim polnim makaronom ali pa tankim svaljkom) z paradižnikom in školjkami , ki naj bi bila tipična jed iz okolice. Domači ravioli s skutino omako in tartufi so bili fenomenalni, pljukanci pa so bili okusni a preredka omaka je bila le preveč juhasta, in če ti je košček padel z vilice je kar malce pljusknilo naokoli- očitno od tod ime.

Po malce čakanja, ko si zaradi testenin že kar sit in te mine tek je prišla ponev iz pečice z krasno pečeno ribo in veliko krompirja in zelenjave. Tako dobre pečene zelenjave že dolgo nisem jedel,o krompirju in ribi pa se mi že cedijo sline, ko to pišem.
Lahkotna odprta malvazija je zelo dobro sedla k temu.
Za zaključek, ob polnih želodčkih pa ena pana cotta, ki pa je bila preveč bleda po okusu, tako, da jo lahko mirno izpustite- mogoče bi moral poskusiti kostanjevo torto- pa drugič.
Nato pa čakanje na račun in seveda kot se za hotel spodobi nič "frej" digestiva.

Torej tisto, kar je pisalo v Nedelu- kuhar se prikaže, ipd se seveda ni zgodilo. Res pa je da sem kasneje ujel ob naštevanju rib ob sosednji mizi ujel ime lastovka, ki nama ni bilo ponujena- ravno tako riba za dve osebi. Tudi svežo ribo so pokazali le gostoma iz sosednje mize( pardon države)!

Ocena:PŠ
FK
kuzma2
 
Prispevkov: 1707
Pridružen: Pe Mar 11, 2005 3:22 pm

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na GOSTILNE & RESTAVRACIJE 2005-2013

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov