AVDIO NERESNOSTI

glasba,koncerti,posnetki,plošče, CD,avdio klub, srečanja,razno,...

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » Pe Apr 01, 2005 11:22 am

Sam ne vem kdo je kdo in niti ni pomembno in ne vidim razloga ,da bi se poskušalo ugotavljati kdo je kdo- ali je anonimno ali ni.

IN tega se bom tudi držal, kar se tiče cenzure, ipd.

Vsem pa veliko veselja ob 1. aprilu- nagrada bi bila lahko sicer podeljena za najbolj "dinamične" odgovore BH.
FK
kuzma2

OdgovorNapisal/-a BH » Pe Apr 01, 2005 11:30 am

[quote="administrator"]Sam ne vem kdo je kdo in niti ni pomembno in ne vidim razloga ,da bi se poskušalo ugotavljati kdo je kdo- ali je anonimno ali ni.

IN tega se bom tudi držal, kar se tiče cenzure, ipd.

Vsem pa veliko veselja ob 1. aprilu- nagrada bi bila lahko sicer podeljena za najbolj "dinamične" odgovore BH.

Glede cenzure. Seveda. Če ne bo "vojščakov" jih bomo pač "virtualno" ustvarili.

Glede 1. aprila. Pozivaš zaveznike na pomoč? Nekam ob strani se držijo zaenkrat. Naj se raje prijavijo še enkrat pod anonimnimi imeni pa bodo lahko pisali. Samo nisem siguren, da vsi tebi v prid. :)
Bomo še na hiendfiu razpisali kako nagrado: Kaj misliš? Se bom spomnil česa, kar bi ti lahko bilo všeč? Idej je veliko. Že dolgo me zanimajo izkušnje uporabnikov, ki so imeli tvoje in kup drugih solidnih gramofonov doma. :? Zanima me, ali jim je bilo ob branju številnih mednarodnih recenzij, kaj lažje.
Bojan Hajdinjak
BH

Kraj: Murska Sobota, Ljubljana,

OdgovorNapisal/-a SamoJ » Pe Apr 01, 2005 11:50 am

:!: Paranoja:

"An unmistakable sign of paranoia is continual mistrust. People with paranoid personality disorder are constantly on their guard because they see the world as a threatening place. They tend to confirm their expectations by latching on to any speck of evidence that supports their suspicions and ignore or misinterpret any evidence to the contrary. They are ever watchful and may look around for signs of a threat."

:shock:

Samo
SamoJ

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Dare Rutar » Pe Apr 01, 2005 12:46 pm

Truer words were never said.
Dare Rutar

OdgovorNapisal/-a Gost » Pe Apr 01, 2005 1:15 pm

Samo in Dare (in ostali)
Ob vseh teh paranojah me pa skozi bolj zanima:
- kaj je res s Kuzma KC REF glavo (nekaj časa sem bil v mislih celo kandidat zanjo?)
- zakaj ljudje menjajo Kuzma gramofone z drugimi (tudi sam sem lastnik Stabi II, Stogi reference) kombinacije
- ojačevalec BH je zgorel ali ni ?
- koliko je tudi prestopov na drugi strani (Hajdinjak Labs)
- sem samo jaz in Jože W. doživel Francovo slabo ravnanje s kupci
- koliko se BH spozna na gramofone
- koliko se FK spozna na ostalo (razen na gramofone)
- kako so lastniki zadovoljni s predelavo Vikinga
- zakaj se FK ne pridruži predavanjem v Vklopu(večinoma je v drugi sobi)?
- je res servis pri FK slab (npr. ne dobavi "lamp" za produkt)?
- je BH brez napak(takih za objavo) pri servisiranju svojih (in tujih) komponent
- so ti, ki pljuvajo FK imeli njegove produkte (imam Kuzmo)
- so ti, ki pljuvajo BH imeli njegove produkte (imam Hajdinjaka)

- posebej za Fotra: ali si (sva prijatelja) testiral predelanega Vikinga proti CJ PV12, preden si šel v menjavo (VIKING v PV12)?
- posebej za Dareta: ali si ti tisti, ki je na srečanju močno odobraval govoru Acota R.?

- pa še eno vprašanje
- ko sem gledal CJ ART 2 (state of art) predojačevalec(tudi ta me je zanimal), sem videl, da uporablja Sowtek ali Svetlana lampe(se ne spominjam). Če je to moje opažanje resnično, se ne bi dalo bolje s kakimi drugimi (seveda že pri konstrukciji) ali pa zaradi težke dobavljivosti starih lamp v to niso šli (npr. Telefunken, Mullard...)?

lp Iztok
Gost

OdgovorNapisal/-a VCC » Pe Apr 01, 2005 1:28 pm

Živijo!
[quote="iZupan"]
- ko sem gledal CJ ART 2 (state of art) predojačevalec(tudi ta me je zanimal), sem videl, da uporablja Sowtek ali Svetlana lampe(se ne spominjam). Če je to moje opažanje resnično, se ne bi dalo bolje s kakimi drugimi (seveda že pri konstrukciji) ali pa zaradi težke dobavljivosti starih lamp v to niso šli (npr. Telefunken, Mullard...)?
lp Iztok

Moj groš pri tem vprašanju: Enostavno. Sovtek in Svetlana elektronke so v redni proizvodnji, so kakršne so, verjetno ne med najslabšimi, kar se jih da dobit (posebej ne Svetlana). CJ si ne more dovolit dat starih (Telefunken, S-H, Mullard, Raytheon...), četudi odlične kakršne so, v nove proizvode, ker ne bo mogel nikogar haklat, če kdaj kakšna crkne. Uporabnik pa lahko sam not tlači kar mu srce/žep/uho/žena dovoli. As simple as that (tržna logika).
LP; VCC
VCC

Na vrh

OdgovorNapisal/-a Gost » Pe Apr 01, 2005 1:47 pm

[quote="VCC"]Moj groš pri tem vprašanju: Enostavno. Sovtek in Svetlana elektronke so v redni proizvodnji, so kakršne so, verjetno ne med najslabšimi, kar se jih da dobit (posebej ne Svetlana). CJ si ne more dovolit dat starih (Telefunken, S-H, Mullard, Raytheon...), četudi odlične kakršne so, v nove proizvode, ker ne bo mogel nikogar haklat, če kdaj kakšna crkne. Uporabnik pa lahko sam not tlači kar mu srce/žep/uho/žena dovoli. As simple as that (tržna logika).

Ampak ta produkt stane 20.000 Eurov, za to ceno bi verjetno lahko baziral na "pravih" lampah :lol: , ne pa, da najprej izpraznim žep, nato pa še iščem ustrezne lampe? Mogoče pa Rusi delajo posebne lampe za njih :?:
lp Iztok
Gost

Na vrh

OdgovorNapisal/-a VCC » Pe Apr 01, 2005 2:01 pm

Živijo!

[quote="iZupan"]
Ampak ta produkt stane 20.000 Eurov, za to ceno bi verjetno lahko baziral na "pravih" lampah :lol: , ne pa, da najprej izpraznim žep, nato pa še iščem ustrezne lampe? Mogoče pa Rusi delajo posebne lampe za njih :?:
lp Iztok

Če kupuješ izdelek za 20k € in imaš potem spraznjen žep, nevem no... To je tako, kot da kupiš Pershinga 88 in pol nimaš več denarja za nafto. Če hočeš boljšo (?) elektronko si jo boš pač dokupil...
LP; VCC
VCC

Na vrh

OdgovorNapisal/-a Gost » Pe Apr 01, 2005 2:10 pm

[quote="VCC"]Živijo!
Če kupuješ izdelek za 20k € in imaš potem spraznjen žep, nevem no... To je tako, kot da kupiš Pershinga 88 in pol nimaš več denarja za nafto. Če hočeš boljšo (?) elektronko si jo boš pač dokupil...

Spet smo pri "friziranju" :oops: :oops: :oops:. Ampak v tem primeru Rolls Royca :lol: . Kaj pa ljudje, ki lamp ne poznajo? Bodo poslušali najboljši predojačevalec, ki pa NI najboljši ha,ha,ha ....? Resno, ali se že pri konstrukciji take drage naprave ne gleda na vrsto lamp ? Kot vem, ima vsaka vrsta lamp tudi svoje pomanjkljivosti...

lp Iztok
Gost

Na vrh

OdgovorNapisal/-a SamoJ » Pe Apr 01, 2005 2:17 pm

Iztok živjo!

(btw, kdaj prideš na pir?)

Ampak ta produkt stane 20.000 Eurov, za to ceno bi verjetno lahko baziral na "pravih" lampah

Kaj pa je prava lampa? A ni vse v tuningu sistema? V tvoj sistem gre ena v moj pa verjetno čisto druga. Ko sem imel še PV-10 in sem zamenjal zvočnike sem moral zamenjati tudi lampe, ker so prve igrale za moj okus preveč temno. Ko pa sem nabavil druge zvočnike, ki so bili svetlejši, so prve lampe špilale čisto OK.

lp
SamoJ

OdgovorNapisal/-a Gost » Pe Apr 01, 2005 2:54 pm

[quote="SamoJ"]Kaj pa je prava lampa?

Zato pa sem dal besedo prava v narekovaje. Ali ne obstajajo boljše lampe? In med temi bi lahko izbrali ustrezne.

lp Iztok

Pir? Verjetno jutri, ko grem po bobnarja Z.Kaučiča, ki bo v Kranju spremljal ČB film V kraljestvu Zlatoroga (okrog 12.00?)!
Gost

Na vrh

OdgovorNapisal/-a SamoJ » Pe Apr 01, 2005 3:01 pm

OK, pokliči me predno greš v Lj.

"boljše" in "ustrezne"....ej, tukaj vmes je pa vesolje
SamoJ

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » Pe Apr 01, 2005 3:08 pm

Krasna vrhunska debata, nekatere vprašanja potekajo na nivoju arogance do vrhunskih izdelkov,s katerimi ni še nobenem živel in jih ne pozna- ampak saj to je normalno pri nas.

Torej na "provokativno" postavljena vprašanja, ki si jih izgleda pobral nekje- evo odgovore:Če bodo arogantni, boš že vedel zakaj.

-KC REF- preberi teste v tujem tisku- ja, saj res, jim ne verjameš( evo razlage- odj. doza je bila narejena v tovarni Shelter-Japonska- vključno s tamponskim pristopom na ohišje,in to je normalna praksa svetovnih proizvajalcev, katerim drugi proizvajalci zaupajo, da uporabljajo njihove izdelke pod svojim imenom).Ampak, nekdo da provokacijo in sedaj nekateri na to padejo.

prestopi- evo ,samo enkrat omeniš fuzbal- e, evo športni pristop avdiofilov.Bogve, kaj kdo pridobi s prestopi.

-Očitno bo nekdo moral dati resnico na forum do konca v zvezi z "Velenjem" . Mogoče zato Pear Avdio( ki zastopa kar nekaj znanih svetovnih firm za celotno Evropo) v Nemčiji HL(BH) ne zastopa več. Ali ni logično, da zastopnik za Nemčijo izbira proizvajalce in izdelke, za katere misli, da so dobri, če pa ne, pa jih pač neha zastopati.

-Torej, sedaj pa mene zanima, kaj to pomeni slabo ravnanje s kupci- aja, zvočnike sem ti arogantno na dom pripeljal!

-Pa zaboga- v Sloveniji je bilo prodanih 5 kosov Vikinga in po forumu ga vlači ljubosumnost nekoga, ker je bil testiran v Vel. Britaniji. Pa saj ni nič posebnega- samo pošteno narejen predojačevalnik,toda, naj mi kdo najde nov boljši predojačevalnik na lampe za 80.000 SIT.

- Naj bi se pridružil predavanjem v Vklopu- saj sem imel predavanja- aja reklamo zase. No ja, od leta 1974 do 1983 so vsi dobili od mene nasvet brezplačno. Od leta 1983 do danes nasvet o gramofonih je bil obarvan, ampak poceni. Od leta 1983 do 1989 je bil vsak nasvet o avdio brezplačen. Leta 1989 sem izbral tiste firme za zastopanje, za katere sem mislil , da so najboljše. Ja, imaš prav- koliko se FK sploh spozna? Kupi robo ,ki jo prodajam, ali pa ne. Zelo enostavno, saj je veliko ostalih naokoli, ki znajo mogoče bolje blefirati in so bolj fini( priliznjeni) in manj arogantni.
Evo arogantnosti- sem edini v Sloveniji, ki ne živi od avdia in njegove prodaje v Sloveniji- torej, kdo ima večji interes govoriti resnico.

-Koliko lastnikov aparatur se je javilo na slab servis moje firme- ja,mogoče sem tudi njihov odziv izbrisal!!!!

- zopet ena lovska, ki ni resno vprašanje- druge lampe za CJ ART 2. Žal to vedo samo lastniki vseh CJ proizvodov, ki jih uporabljajo- četudi so po nasvetu raznih forumov in bleferjev preiskusili mnogo drugih -boljših lamp, so na koncu " eksperimentiranja in bluzenja" ugotovili, da tovarniško izbrane lampe, ki se dobijo pri meni, igrajo najbolje.

Kaj si sploh hotel resnično vprašati?Mislim, da razen dveh- treh vpletenih , noben bralec foruma ne ve več za kak gre- ampak saj to je in je bil namen takših provokacij s strani določenih posameznikov. V blatni vodi marsikaj preživi- no saj veš, da vse ne leti nate.
FK
kuzma2

OdgovorNapisal/-a SamoJ » Pe Apr 01, 2005 3:19 pm

Torej, sedaj pa mene zanima, kaj to pomeni slabo ravnanje s kupci- aja, zvočnike sem ti arogantno na dom pripeljal!

A tko!!! Zdej smo te pa dobil!! Jaz sem jih moral pa v eni najhujših neviht pod hribe, v temni noči iskat. :cry:

Samo :lol:
SamoJ

OdgovorNapisal/-a BH » Pe Apr 01, 2005 3:23 pm

[quote="iZupan"]- ojačevalec BH je zgorel ali ni ?

lp Iztok

No, končno sem zvedel :twisted:

Bili smo na kosilu (druščina) pa mi je Anin povedal. Baje je šel te dni ob Ljubljanici in je bil fizično primoran vstopiti in najprej poslušati neko hreščanje namesto zvoka (Pliniusi) potem se mu je pokazal "zgoreni" amp, potem pa je po 15 minutah uspel pobegniti, Peter pa je tekal za njim ... po cesti .... :shock: :?

Gre za ojačevalnik o katerem piše v "pogovor z BH" na hiendfiu. Šlo je za tri komponente, za katere je kupil ves material Friwi (Bielefeld). Ideja je bila, da bi lahko HL vgrajeval bolj avdiofilske komponente (tu smo se stalno prepirali) pa so sklenili, da za en set (za Friwija) Friwi sam kupi material. Jaz bi mu naj svetoval (reskira pa tako ala Friwi za svoj denar).

Najprej sem napisal spisek materiala, od katerega niso dobavili praktično nič (je bilo predrago), a so nabavili kup "audiofilskega ...." z zlatimi napisi in podobno (kar je kje pisalo, da je super za lampaše). Ne bom dolgovezil a recimo en primer. Za srebrno žico za interne povezave sem priporočal 0,02x0,05 drat izoliran s Teflonom, dobil pa 1mm okloglega preseka. Ko sem opozoril, da bo to dušilo ekstreme in igralo preveč "zaobljeno" mi je pa Peter odgovoril, da če bo to Friwitu povedal, bosta cele dneve visela na telefonu in da bo za telefon zapravil celo premoženje. Naj kar naredim. Takih for je bilo not na kupe. (Friwi je sicer kupil in prodal na stotine mojih proizvodov in je sicer zelo korekten trgovc, ki res želi, da bi kupcem igralo).
Rezultat je bil katastrofalen. Ko so me prosili, ali laghko kako popravim zvok, je bil odgovor da ne (kako pa, saj je vse, vsaka povezava, vsak drat not, iz zvokovnega stališča neprimeren).

Glede gorenja (naprava je stara kakih 5 let ali nekaj več). Stopljena naj bi bila dva katodna kondlca. Izbrali so si neke OGROOOMNE pa ni bilo placa v škatli, tako da so se dotikali katodnih uporov. To samo po sebi ni nič narobe, če se tak upor (10W) ne razžari, kar pa se lahko zgodi, če se v napravo vtakne pokvarjene lampe (teh je vedno nekaj, če ne gre za selekcijo, ki jo naredi nek, ki se spozna). Gre prakrtično za edino možno napako, ki se lahko zgodi v teh ojačevalnikih (pod pogojem, da je not lampa z napako, ki močno oscilira). To se je že omenjalo tudi na hiendfiu, na skritem delu HL strani se postavlja (je postavljen) forum za dealerje in serviserje, kjer je ta primer naveden, se pa ta informacija redno plasira avdiofilom, ki me vprašujejo, kaj bi se lahko zgodilo (bilo treba popraviti) če sam kdaj umrem. Vedno se jim javi, da obstaja le ta možnost (dobro, višjo silo pustimo). Teh primerov je bilo peščica (v Sloveniji še nikoli), popravi pa to lahko vsak laik (nič drugega ni treba kot zamenjati stopljen kondlec, ki se ga v primerni kvaliteti lahko kupi kjerkoli "za vogalom")

Zanimivo, da je Peter dobil nazaj ta amp. Verjetno je Friwi prosil Petra, naj porihta zvok (ker je sam take primere že saniral v preteklosti. Tip anmreč na veliko, dnevno eksperimentira s kupi novih lamp), pa bo to dobil v delo tist ACO :twisted: :P

Torej dajmo videti kako bo stručnjak rešil problem.

Kar se Francovega lovljenja za slamico na vodi tiče, samo kaže na to, kako nima prav nobenega argumenta za karkoli v svoj bran, ob lastnem utapljanju v raznoraznih dejanskih .....
Bojan Hajdinjak
BH

Kraj: Murska Sobota, Ljubljana,
Na vrh

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na GLASBA&OSTALO 2005-2013

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost