Napisal/-a Marko Puš » Sr Mar 14, 2007 6:51 pm
[quote="administrator"]V Vel. Britaniji je izšla prva avdio številka novega dvomesečnika HIFI CRITIC, ki naj bi bila brez reklam:
[url]http://www.hificritic.com/[/url]
Revija je popestritev, saj je precej bolj direktna kot "komercialne" revije in brez prevelikega ovinkarjenja pove, katera komponenta je boljša ali slabša in zakaj. Veliko je skupnskih testov (ojačevalci, zvočniki, kabli...). Veseli me tudi, da je neposredna medsebojna primerjava dveh (ali več) konkurenčnih komponent spet postal ocenjevalski standard. Znameniti numerični sistem ocenjevanja kakovosti komponent, ki ga je Martin Colloms uvedel že pred davnimi leti, doživlja drugo pomlad. Meni je bil vedno zelo všeč, čeprav je neredko povzročal odpor in nasprotovanja nekaterih bralcev in dela tedanjega tiska.
Glasbeni del je bolj skromen, vendar se bo s časom gotovo okrepil. Revija je barvna, ima 52 strani in je popolnoma brez reklam. Tisk in dizajn sta zelo solidna, poleg Martina Collomsa in Paula Messengerja pa sodeluje še nekaj drugih znanih angleških imen, kot so na primer Alvin Gold, Barry Fox, Chris Bryant in Christopher Breunig, tako kot skoraj vse Hi-Fi revije pa tudi ta ne more čisto brez Kena Kesslerja.
Seveda "neodvisnost" nekaj stane, zato je naročnina relativno visoka.
Čestitke obema ustanoviteljema za pogum, ki ga je treba podpreti tudi z dejanji - naročnino. Mojo že imajo.