AVDIOFILSKI KLUB

glasba,koncerti,posnetki,plošče, CD,avdio klub, srečanja,razno,...

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » Pe Dec 16, 2005 4:06 pm

Razlaga brez razloga:

Avdiofilski klub:

je neformalno druženje ljubiteljev dobrega zvoka, ki se v večini primerov dogaja vsako prvo sredo v mesecu in prostor brezplačno daje za te namene trgovina VKLOP v LJ na Parmovi 25.

Tu se srečujejo avdiofili vseh starosti in znanj: od tistih ,ki nas ta hobi že druži preko trideset let, do tistih, ki so si pred kratkim kupili svoj prvi CD predvajalnik in sedaj stremijo za boljšim zvokom. Zato se v različnih debatah in srečanjih krešejo in izmenjujejo mnenja. Avdiofili se dogovarjajo za medsebojna srečanja, si med seboj izposojajo aparature ali kable. Skratka vse je odprto za vse. Od demo aparatur v salonih trgovine, do predavanj na temo akustika, kvalitete elektrike ali izpovedi lastnih izkušenj.

Temu se lahko vsak pridruži brez omejitev, če ga le to zanima. Članarina je samo simbolična in pokriva samo strošek( za tiste, ki to žele) kakšnega kosa pice in kozarec tekočine.

Vabljeni vsi, ki to berete ali vas zanima!
FK
kuzma2

AVDIOFILSKI KLUB

OdgovorNapisal/-a Marko Puš » Pe Jan 06, 2006 3:36 pm

Danes sem dobil potrdilo, da bo naslednja avdiofilska ekskurzija 1.3.2006 in ne 1.2.2006, kot se je nakazovalo. Podrobnosti sledijo naslednji mesec.

Teme februarskega srečanja bodo objavljene naslednji teden.
Marko Puš

AVDIOFILSKI KLUB

OdgovorNapisal/-a Marko Puš » To Jan 24, 2006 5:17 pm

AVDIOFILSKI KLUB vabi vse ljubitelje glasbe
in avdio naprav na :

prijateljsko srečanje, ki bo
v SREDO 1. 2. 2006 ob 19.30 uri
v prostorih trgovine VKLOP!

VSEBINA:

MBL je relativno novo ime na slovenski avdiofilski sceni. Do sedaj smo lahko poslušali le nekaj njihovih zvočnih omaric, na tokratnem srečanju pa se jim bo v sistemu pridružil še CD player in močnostna monobloka.

Ne pozabite: Za Avdiofilski Klub ni nadomestila!

VABLJENI VSI, BREZ IZJEM !!!!!!
Marko Puš

AVDIOFILSKI KLUB - ODPOVED

OdgovorNapisal/-a Marko Puš » To Jan 31, 2006 6:51 pm

Enkrat se je tudi to moralo zgoditi:

Sporočam vam, da srečanja Avdiofilskega Kluba jutri NE BO.

Žal me je gripa priklenila na posteljo, seveda pa se v klubskih prostorih lahko kljub temu oglasite na klepet z avdiofilskimi prijatelji.
Marko Puš

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » Sr Feb 01, 2006 1:23 pm

Nekateri bomo( bodo) prišli vseeno.
FK
kuzma2

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » Sr Feb 01, 2006 9:45 pm

Avdiofilsko srečanje še poteka, a nekateri smo že odšli.
FK
kuzma2

OdgovorNapisal/-a fotr » Če Feb 02, 2006 10:53 am

Ker ni bilo Azre so nekateri odšli in niso niti videli, da ima Igor nove kable . Skratka poznalo se je, da ni leaderjev. Vseeno pa je bilo prijetno, kar v dobri družbi vedno je.
fotr
mod

Kraj: Škrilje vas nad Igom

OdgovorNapisal/-a Rogouc » Če Feb 02, 2006 11:32 am

Jaz sem prišel šele po deseti. Sem pa vsaj v miru musko poslušal. :P Ja, zvočniški kabli, kaj pa je to zaena zadeva? Dvožilni kabel v prozorni izolaciji, pa s še neko umetno rafijo kot distančnik. Žici izgledata zelooo podobno, kot žice v AudioQuest Type-4 (4 žilni) ali Type-6 (6 žilni).

Rogouc
Rogouc

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » Če Feb 02, 2006 12:44 pm

Vsekakor je en nivo debatirati preko forumov in interneta, vse nekaj drugega pa je druženje in izmenjava izkušenj v živo.

Kabel je bojda 2000 EUR/ meter-
pardon SIT/m.
FK
kuzma2

OdgovorNapisal/-a fotr » Če Feb 02, 2006 1:50 pm

Se strinjam z obema, namreč da je debata v živo bistveno bolj zanimiva in da so kabli vsaj na izgled taki kot malce boljši UTP. Na kratko, kot sem že rekel, če je družba dobra je tudi večer dober
fotr
mod

Kraj: Škrilje vas nad Igom

Re: AVDIOFILSKI KLUB

OdgovorNapisal/-a Marko Puš » Pe Feb 10, 2006 1:44 pm

AVDIOFILSKI KLUB vabi vse ljubitelje glasbe
in avdio naprav na :

prijateljsko srečanje, ki bo

v SREDO 1. 3. 2006 ob 19.50 uri .

VSEBINA:

EKSKURZIJA: Serijo ekskurzij nadaljujemo v precej drugačnem okolju kot zadnjič. Obiskali bomo namreč STUDIO 14 na RTV Slovenija. Dobimo se torej v sredo 1.3.2006 ob 19.50 uri v avli Radija Slovenije, Tavčarjeva 16, Ljubljana. Kot se za tovrstne ekskurzije spodobi, smo organizirali tudi strokovno vodstvo. Glede na to prosimo za točnost.

VABLJENI VSI, BREZ IZJEM !!!!!!

Ne pozabite: Za Avdiofilski Klub ni nadomestila.
Marko Puš

MINI SEJEM

OdgovorNapisal/-a Marko Puš » To Feb 21, 2006 3:19 pm

Obveščam vas, da tečejo priprave za organizacijo prvega mini slovenskega Hi-Fi sejma, ki bo predvidoma od 5. do 7. maja 2006 v prostorih trgovine VKLOP. GLEJ OPOMBO SPODAJ

Dogodek bo nekaj zares posebnega in morda zametek nečesa bolj dolgoročnega, gotovo pa bo nadgradnja majskega srečanja Avdiofilskega Kluba, ki bo tako s srede 3. 5. prestavjen in razširjen na omenjene tri dni.

Sejem bo organiziral Avdiofilski Klub, trgovina VKLOP, Kuzma d.o.o. in podjetje Audiofreaks iz Londona.

OPOMBA: Zadeva se zaenkrat odpoveduje in se prestavlja nekje v jesenski čas!!!!

Stay tuned.
Marko Puš

AVDIOFILSKI KLUB

OdgovorNapisal/-a Marko Puš » To Feb 28, 2006 9:48 am

NE POZABITE NA JUTRIŠNJO EKSKURZIJO AVDIOFILSKEGA KLUBA!!!

DOBIMO SE OB 19.50 V AVLI RADIJA SLOVENIJE (NASPROTI TELEVIZIJE).

Ekskurzija bo trajala predvidoma eno uro do uro in pol. Potem se tisti, ki želite, lahko vrnete v trgovino VKLOP na pogovor in osvežitev.

Ne pozabite: Za Avdiofilski Klub ni nadomestila.
Marko Puš

OdgovorNapisal/-a Marko Puš » So Mar 04, 2006 2:42 pm

Ekskurzija v studio 14 RTV Slovenije:

Kljub temu, da bi si želel poslušati več posnetkov, ki so nastali v tem studiu, je jasno, da smo videli najbrž najbolje opremljen snemalni studio v Sloveniji.

Zanimivo je tudi, da je bilo prisotnih precej, meni popolnoma neznanih "članov" Avdiofilskega Kluba...

Kakšni pa so vaši vtisi?
Marko Puš

OdgovorNapisal/-a ak » Po Mar 06, 2006 7:20 am

Tudi jaz bi si želel več posnetkov. Še tisto, kar smo slišali, je "moralo" biti komentirano s strani tonskega mojstra, ki je bil vidno vzhičen nad tehniko, ki jo ima na dosegu prstov.

Saj ne rečem, vsa čast, kaj se da s tem narediti in koliko udobja v primerjavi s kako analogno mix-mizo zadeva omogoča. Meni je pa vseeno ubilo iluzijo o posnetkih "v živo". Glede na to, da je to "najbolje opremljen studio v Sloveniji" predvidevam, da studiji v Evropi delajo še hujše stvari s posnetki.

Torej posnetki "v živo" pomenijo, da so glasbeniki enkrat sedeli skupaj v istem prostou in hrati špilal. To je vse. Potem pa je tonski mojster dodajal odmev, pa dodajal ljudi v dvorano, pa popravljal napakice mikrofonov, pa popravljal napake glasbenikov, pa stereo posnetek prilagajal na mono televizorje... :roll:

No ja, vse skupaj še ne pomeni, da je končni izdelek slab. Lahko je super. Samo - z mojimi predstavami o tem, kaj je posnetek "v živo" pa nima neke resne veze. Kaj čmo...vsak dan se kaj novega naučimo.

lp
ak
Uporabniški avatar
ak

Kraj: Novo mesto

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na GLASBA&OSTALO 2005-2013

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov