Napisal/-a ak » Po Mar 06, 2006 7:20 am
Tudi jaz bi si želel več posnetkov. Še tisto, kar smo slišali, je "moralo" biti komentirano s strani tonskega mojstra, ki je bil vidno vzhičen nad tehniko, ki jo ima na dosegu prstov.
Saj ne rečem, vsa čast, kaj se da s tem narediti in koliko udobja v primerjavi s kako analogno mix-mizo zadeva omogoča. Meni je pa vseeno ubilo iluzijo o posnetkih "v živo". Glede na to, da je to "najbolje opremljen studio v Sloveniji" predvidevam, da studiji v Evropi delajo še hujše stvari s posnetki.
Torej posnetki "v živo" pomenijo, da so glasbeniki enkrat sedeli skupaj v istem prostou in hrati špilal. To je vse. Potem pa je tonski mojster dodajal odmev, pa dodajal ljudi v dvorano, pa popravljal napakice mikrofonov, pa popravljal napake glasbenikov, pa stereo posnetek prilagajal na mono televizorje... :roll:
No ja, vse skupaj še ne pomeni, da je končni izdelek slab. Lahko je super. Samo - z mojimi predstavami o tem, kaj je posnetek "v živo" pa nima neke resne veze. Kaj čmo...vsak dan se kaj novega naučimo.
lp
ak