Izbira sistema( hifi nasveti)

avdio-sem so premaknjene tudi vse stare teme

Re: Samokriti?nost

OdgovorNapisal/-a VCC » So Maj 14, 2005 9:48 pm

Živijo!
[quote="Andrej Horvat"]
Zanimivo, da ste ravno vi označil g.Hajdinjaka kot grobega. Ni vam všeč zvok g. Kuzme, ne zvok g.Hajdinjaka. Zanimiv je tudi vaš način pisanja na tem forumu, kjer kaže, da ste agresivni cinik, ki so mu vsi sovragi. Če bi bil jaz administrator, bi najprej počistil z "zavezniki" vaše sorte, saj ravno vi odvračate kulturne in prosvetljene ljudi, da bi odkrito in konstruktivno prispevali k temu forumu.

Žal je pa to ena izmed večjih osl**ij napisanih v zadnjem času (cinizem mode OFF) :twisted:

Končno je debata postala kreativna pa jo hočete utopiti v "gentlemanstvu".

Se bom raje kar takoj zjasnil, da ne bo potem kake pomote:

Tudi meni zvok ne Hajdinjaka ne Kuzme nikoli ni sedel, kolikor sem ga pač imel priložnost slišat. Je pa dejstvo, da je Hadinjakov zvok veliko bolj podvržen spreminjanju (vsako leto drugače nastavljen balans - nekaj takega on sam pravi), medtem kot Kuzmin ne, kar po moje kaže na neko vrsto nezaupanja vase. Zakaj to trdim, ena zgodbica iz Mednega me je prepričala v to, pa jo morda ob priliki povem...
LP; VCC
VCC

OdgovorNapisal/-a Andrej Horvat » So Maj 14, 2005 10:02 pm

[quote="VCC"]
Je pa dejstvo, da je Hadinjakov zvok veliko bolj podvržen spreminjanju (vsako leto drugače nastavljen balans - nekaj takega on sam pravi), medtem kot Kuzmin ne, kar po moje kaže na neko vrsto nezaupanja vase. ...

Poglejte prosim na sosedni forum oziroma kar na hifiend. g. Hajdinjak stalno omenja nastavitve zvoka pri HL aparaturah. Kaj bi naj torej nastavljali, če je vse nastavljeno? Moj "internetni prijatelj" iz Maribora, mi velikokrat omeni, to nenavadno možnost HL naprav, kako spreminjati zvok od trdega do mehkega, sočnega ali tankega, grobega, nežnega, .. To sem celo celo v Mednem slišal drugi dan, le da je bil šunder tak, ves čas so nekaj govorili, potem je pa druščina šla dol k ostalim pa na žalost nisem mogel dobro poslušati. B.L mi omenja, kako je HL edini hitri lampaš, P.Z. iz Kranja pa, kako je to izredno mehki in nežni ojačevalc. Če so nekatere naprave platforma s katero lahko dobimo kar si želimo, je to po vaše nesigurnost? :idea:
Andrej
Andrej Horvat

Kraj: Dolenjske Toplice
Na vrh

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » Ne Maj 15, 2005 9:02 am

G. Horvat,

vsi skupaj iščemo dober zvok na tak ali drugačen način. Lepo, da ste se sedaj vključili v t.i. "glupe" debate, ki ne vodijo nikamor. Ali pa je vaš namen drugje?

Omenjate samo dve komponenti iz vašega sistema o katerih ste celo brali v svetovnem tisku in obe vas ne zadovoljujeta. Ostali del sistema je OK. Zraven pa še omenjate, da napadamo nekoga, ki vam je rešil težave na DIY, ki ga ne poznate.Preštudirajte celoto, kdo koga napada.

Ne razumem zakaj niste vprašali naokrog da imate težave z CJ ali Kuzma gramofonom da bi vsaj zvedeli kaj je problem. Ampak kar naenkrat javno pišete, da to ni dobro- da ste bili zavedeni .

Mogoče imate težave v vašem sistemu v tem, da ima preveč basa in ga vaši zvočniki ne prenesejo in je rešitev v rezu. Mogoče je vaš sistem netransparenten in je bilo potrebno CJ naviti, ki bi tak v drugih sistemih igral agresivno... Samo nekaj misli. Ali je vaš izbor kablov, končne stopnje pravi. Ali imate primereno odjemno dozo na gramofonu. Ali je vaša soba primerna izboru zvočnikov.....................Ali imate radi tak ali drugačen zvok?

Skratka, zanima me zakaj me niste kontaktirali, da imate težave z mojimi komponentami in bi vam poskušal pomagati in locirati probleme.

Povsod je veliko ljudi, ki so zadovoljni z istimi komponentami , ki jih imate / ste imeli/ vi. Mogoče so to komponente, ki so predobre za vaš sistem.

V svetu se hvalijo različne komponente , toda to je potrebno razumeti. Npr. Audio Research in CJ. Enim odgovarja ena znamka, drugim druga. Po karaktereju sta si zelo različna.

Nastavitev zvoka v aparaturah- odličen pristop za tiste, ki jim to odgovarja- moje izkušnje z eno od takih aparatur niso bile dobre ne glede na možnost nastavitev. Razumem pa ,zakaj lahko nekaterim v nezahtevnih sistemih to odgovarja.

Mogoče morate premisliti, kaj je dejanski problem vašega nezadovoljstva. Včasih je problem drugje kot si ga nekdo zamišlja.

PS: mogoče pa večini ljudi ni potrebno pisati negativnih kritik o" mojih" komponentah, ker so z njimi zadovoljni.

PSPS: na tem forumu sem napisal, da je prišlo do napake ,ki je izbrisala članke IZ za kar sem se opravičil na forumu in njemu osebno. Žal se tega ni dalo popraviti.
FK
kuzma2

OdgovorNapisal/-a Andrej Horvat » Ne Maj 15, 2005 10:30 am

[quote="administrator"]

Skratka, zanima me zakaj me niste kontaktirali, da imate težave z mojimi komponentami in bi vam poskušal pomagati in locirati probleme.

.

:?: :roll:

Kontaktiral vas je moj ljubljanski kolega LK, ki vas je obiskal skupaj s svojo punco. Pavi da je bil zgrožen nad vašim odnosom, saj ima enak gramofon, ki ga je kupil rabljenega. Izjavili ste mu, da se je dobesedno zaj.... ker je kupil ta gramofon in da namesto nadgradnje naj raje kupi drugega. Vaš novi gramofon. Dejali ste mu še, da naj pazi kako se obnaša, ker je vprašal ali bi bilo kaj popusta če plača takoj in da naj pazi, da ne bo moral slušajno plačati majskih cen, ki bi naj bile višje. To ej bilo lani. Njegova punca, sedaj že žena, je bila ravno tako zgrožena nad vami.
Jaz sem vas kontaktiral po telefonu, pa ste me nesramno opomnili, da se ob tej uri ne kliče ...

Za ostalo nimam besed.
Andrej
Andrej Horvat

Na vrh

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » Ne Maj 15, 2005 11:39 am

Ve se kdaj je delovni čas, čeprav vam danes v nedeljo odgovarjam. Kar se tiče cen- ali ni pošteno, da vam povem vnaprej, da bo kmalu dvig cen, ki se zgodi na cca dve leti.

Kar se tiče modifikacij najmanj 20 let starega gramofona-ene stvari ima smisel modificirati, nekatere pa ne, ker ne gre ali pa je predrago. Mogoče se je res zaj...., če ga je drago plačal-velikorat me ljudje pokličejo in vprašajo za moje rabljene gramofone- predvsem prve, če jih je vredno kupiti- kar pa zavisi od cene. Včasih z malo razlike v doplačilu, se da kupiti kaj drugega.

Ali ni pošteno, da povem kaj mislim. Ali nima tedaj potencialni kupec več od tega, kot pa da se slinim! Pravite, da sem pravil, naj se pazi-napisali ste to, kot da sem "grozil"? Pred čim?Pred slabim nakupom?

Gramofon, ki ga imate ali ste ga imeli je eden prvih in je tedaj stal par sto mark- skratka bil je tedaj zelo poceni.

Kar se pa tiče barantanja, pač nisem dober trgovec.

Še vedno pa niste omenili kaj je bil problem- aparature ali po vašem moj odnos.

Res pa je da vseh ljudi ne moreš zadovoljiti- zato obstojajo različni proizvajalci in trgovci.
FK
kuzma2

OdgovorNapisal/-a Andrej Horvat » Ne Maj 15, 2005 1:54 pm

Je ta zvok, ki ga je moč slišati pri vas, ali na sejmih, vaš zvok? Obstaja kar, kar lahko iznačite kot vaš zvok? Ali ste za svoj zvok privzeli to, kar je dobro ocenjeno v revijah? Kaj menite o upasavanju naprav v sistemu? Je to enostavno doseči z raznimi komponentami? Je boljše od vas kupiti celotni sistem in kak bo rezultat? Bo zvok tega sistema tako dober kot pri vas ali boljši? Je to vse kar je smiselno pričakovati od dragih audio aparatur?
Andrej
Andrej Horvat

OdgovorNapisal/-a Andrej Horvat » Ne Maj 15, 2005 2:00 pm

[quote="administrator"]

Gramofon, ki ga imate ali ste ga imeli je eden prvih in je tedaj stal par sto mark- skratka bil je tedaj zelo poceni.

.

Takrat je to bil zelo drag gramofon. Moja mesečna plača in pol. Že zelo dober gramofon je takrat stal 200 DEM, vaš pa okrog 500 DEM.
Andrej
Andrej Horvat

Na vrh

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » Ne Maj 15, 2005 2:41 pm

Ali se pogovarjava o Stabi 1 ali 2. Predvideval sem o 1. Cena z ročico ali brez in katero? Cena ? Zanimivo, toda tedaj si ga je lahko privoščilo veliko število ljudi, npr. tudi študentov, ki jih imajo še danes, ker je bil najcenejši gramofon za svojo kvaliteto po celi SFRJ. Ali pa so bili tudi vsi ti zavedeni?

Eno je zvok na sejmih skupaj z UBIQ , drugo je zvok, ko sem razstavljal kot KAT distribucija, tretje pa je MOJ zvok kot proizvajalec gramofonov in ga lahko vsak, ki se dogovori, sliši v mojem sistemu. Četrto pa je zvok na različnih sejmih po svetu ,na katerega ima glavni vpliv uvoznik za dotično državo. Peto je zvok, ki bi ga rad imel, čeprav sem z zvokom svojega sistema zelo zadovoljen.
No, cena najcenejšega gramofona z ročico je danes pri meni 2/3 bruto povprečne plače v Sloveniji, kar je precej cenejše kot v svetu.

In zanimivo, povsod po svetu Kuzma gramofone hvalijo, in izgleda je cel svet , svet bebcev, ki ne slišijo in na drugi strani imamo pa še nekatere vseznalske razočarane " avdiofile" v Sloveniji. Mogoče ni vzrok v aparaturah in sestavi sistemov, ampak v glavah?

PS: še danes v večini primerov servisiramo VSE Kuzma stare gramofone brezplačno. Mogoče zato ni veliko kritik!
FK
kuzma2

OdgovorNapisal/-a Andrej Horvat » Ne Maj 15, 2005 2:48 pm

[quote="Andrej Horvat"] Ali ste za svoj zvok privzeli to, kar je dobro ocenjeno v revijah? Kaj menite o upasavanju naprav v sistemu? Je to enostavno doseči z raznimi komponentami? Je boljše od vas kupiti celotni sistem in kak bo rezultat? Bo zvok tega sistema tako dober kot pri vas ali boljši? Je to vse kar je smiselno pričakovati od dragih audio aparatur?

:?:
Andrej
Andrej Horvat

Na vrh

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » Ne Maj 15, 2005 3:21 pm

Danes je taka nedelja, da kar visim blizu pisarne:

Z avdio reprodukcijo se bavim že 33 let. V tem času človek marsikaj preiskusi, se nauči , se uči in zbira lastne in tuje izkušnje.

Zvok mojega sistema je eden najboljših, ki sem jih kdajkoli slišal in ga znam tudi narediti v dražji ali cenejši opciji. Do tega ni bilo lahko priti in žal tudi najcenejša varianta ni poceni. Seveda je vedno želja za izboljšave zvoka sistema in na temu stalno delam.

Sam svetujem najrajši celotni sistem, če človeku odgovarja zvok, ki ga sam smatram za pravega in karakterno se ga da slišati pri meni.

Velikokrat ljudje kupijo par dobrih komponent in mislijo, da jim bo zaradi tega avtomatično igral celotni sistem dobro. Žal v večini primerov ni tako. Sistem je potrebno graditi okoli najboljše komponente( kaj to je, je seveda posebno vprašanje) in ne" upasovati" sistem okoli najslabše. Tako se nikoli ne doseže nek pomik v zvoku na boljše, ampak se stalno vrtimo v krogu menjav aparatur, v upanju na boljši zvok.
FK
kuzma2

OdgovorNapisal/-a Andrej Horvat » Ne Maj 15, 2005 6:00 pm

Se pravi, da če človek želi dobiti enega najboljših zvokov, ki ste jih kdaj slišal za denar, je priporčljivo, da pri vas kupi dobro komponente in okrog nje počasi dokupuje tisto kar mu boste vi svetoval.

Kolikšna je verjetnost, da bo nekdo tako moral kupovati naprave vse življenje, ker stalno na trg prihajajo boljše? Je ta najboljši zvok audio sistema, ki ste ga kdaj slišal, tako daleč od tega kar iščemo, da se ta začaran krog iskanja in nezadovoljstva, nikoli ne bo prekinil? In kako pogosto s prihajajočimi novitetami slišite nov, še boljši zvok?

Ste res slišal že vse in ste res dojemljiv za slišati nekaj boljšega tudi od konkurentov? Kaj pa če nas večina misli, da smo slišali že veliko "boljši" zvok od tega kar ste nam lahko kdaj vi demonstriral?
Andrej
Andrej Horvat

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » Ne Maj 15, 2005 6:15 pm

No, še vedno sem v bližini moje pisarne, ampak vas očitno ne zanima dober zvok, ampak psihoavdiofilstvo. Pač iščite nasvet drugje. Mogoče boste tam našli rešitve vašim problemov.

PS: Kaj že sestavlja ostanek vašega sistema?

PSPS:Glede na to, kjer ste, predvidevam, da poznate Kuzme iz vaših krajev?
FK
kuzma2

OdgovorNapisal/-a Rogouc » Ne Maj 15, 2005 6:25 pm

[quote="Andrej Horvat"]
Ste res slišal že vse in ste res dojemljiv za slišati nekaj boljšega tudi od konkurentov? Kaj pa če nas večina misli, da smo slišali že veliko "boljši" zvok od tega kar ste nam lahko kdaj vi demonstriral?

Andrej, predstavljaj si, da je avdiofil v bistvu skladatelj. No, pa saj v bistvu je - sklada komponente, da bi dobil določen zvok, o katerem sanja. :P A bi ti zdaj šel do nekega skladatelja, npr Lojzeta Lebiča in ga začel prepričevat, da ti pa njegova glazba ni všeč? Bi mu omenil, da je tudi za večino ljudi preveč nenavadna, premalo popularna, ter da ti je všeč glazba drugih skladateljev, pa da bi bilo mogoče dobro, da bi on začel pisat tako glazbo ki bo bolj po tvojem oziroma večinskem okusu?!? A se ti ne zdi, da bi bila taka zahteva malce neprimerna, če uporabim zelo mil izraz? Potemtakem ne vem, zakaj bi moral od izdelovalca gramofonov zahtevati naj dela nekaj, na kar sam ne more prisegati ter da mora prezentirati zvok, kakeršen mu sploh ni všeč.

Rogouc
Rogouc

Na vrh

OdgovorNapisal/-a Rogouc » Ne Maj 15, 2005 6:38 pm

[quote="Andrej Horvat"]
Zanimivo, da ste ravno vi označil g.Hajdinjaka kot grobega. Ni vam všeč zvok g. Kuzme, ne zvok g.Hajdinjaka. Zanimiv je tudi vaš način pisanja na tem forumu, kjer kaže, da ste agresivni cinik, ki so mu vsi sovragi. Če bi bil jaz administrator, bi najprej počistil z "zavezniki" vaše sorte, saj ravno vi odvračate kulturne in prosvetljene ljudi, da bi odkrito in konstruktivno prispevali k temu forumu.

Opa bato, tole sem pa skoraj spregledal. Zanimivo, zanimivo, najprej se vrli samozvani peacemakerski forumski participanti zgražajo nad čiščenjem svinjarije po forumih, potem pa skoraj v isti sapi na glas oznanijo, da bi naredili isto niti ne za žalitve, ampak že samo za pošteno nežaljivo izražanje lastnega mnenja. Lepo, lepo...

To, da imam sam drugačen zvočni okus kot Franc, ne pomeni absolutno ničesar. Njemu je bila tudi všeč Petrićeva glazba v CDju, meni pač ne. Pa kaj. Kot da to koga briga. Zame je Franc še vedno car, ki je uspel, kjer so drugi propadli. Nekaj je ustvaril, lansiral v svet in svet se mu je priklonil. Bravo. Svaka čast. Enako spoštujem Avsenike, pa pri tem sploh ni važno, a mi je njihova muska všeč ali ne. Temu jaz pravim, da se trdo in pošteno delo ter talent prej ali slej nagradi. Kot sem rekel - človeka je treba znati pošteno oceniti in ceniti, pa naj ti je všeč ali ne.

Rogouc
Rogouc

Na vrh

OdgovorNapisal/-a Andrej Horvat » Ne Maj 15, 2005 6:45 pm

[quote="administrator"]No, še vedno sem v bližini moje pisarne, ampak vas očitno ne zanima dober zvok, ampak psihoavdiofilstvo. Pač iščite nasvet drugje. Mogoče boste tam našli rešitve vašim problemov.

PS: Kaj že sestavlja ostanek vašega sistema?

PSPS:Glede na to, kjer ste, predvidevam, da poznate Kuzme iz vaših krajev?

Ne vem s čim sem zaslužil to. Sem učitelj angleškega jezika v Novem Mestu. V NM imamo par audiofilov elektrotehnikov, če se vaše vprašanje nanaša na to. Edino kar me zanima je, da bi dobil zvok s katerim bi užival. Moram reči, da sem blizu. Ostale komponente so: Roxan Xekses, JBL Ti 250, Mc Intosh 75, predelan CJ PV 10, phono AN. Kabli Nordost in Audioquest.

Za nasvet se bom obrnil drugam. Hvala.
Andrej
Andrej Horvat

Na vrh

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na HIFI 2005-2013

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost