Napisal/-a akacjan » Ne Apr 24, 2005 8:03 pm
Ja, je..........nti !!!!!!
a zdej se bo pa že vsak us..n kostruktor gramofonov pritoževal ?ez pihala in trobila !!!!?????,ja pravzaprav imam jaz tudi pripombe na mojo ro?ico.Kaj je s tistimi resonancami,ki mi mažejo sliko na cca.650-700Hz??? Sej se sam hecam, fantje fasciniran sem nad vašimi izjavami.Obenem pa zelo vesel,da ste se lotili koncertov,takšnih in druga?nih.Žal,vam koncertov SF iz mojega stališ?a (sediš?a) javno ne smem komentirati ,sem pa lahko samo vesel,da sta MP in FK z odobravanjem sprejela Petri?a...Kar se ti?e dvorane,sem svoja mnenja že nekje tukaj pojasnil.Zame je najboljši zvok na drugem balkonu.?e bi mi sistem igral kot se sliši v parterju ali prvem balkonu ,bi že vse letelo skozi okno.Ampak ljudje se na vse navadijo in tako so naši abonenti hvala Bogu že dolga leta navajeni na zvok ,ki ga dobivajo in se ne sekirajo kaj dosti,vklju?no z mojo mamo ki to posluša že dvajset let.Kot sem rekel že prej je dale? najboljši zvok v Cankarju tisti ki ga verjetno še nih?e od vas (žal) ni slišal-pred železno zaveso. S tem dobimo malo bolj agresiven ampak bistveno bolj homogen oz. uravnotežen zvok.Žal se podobni problemi pojavljajo povsod po svetu,kjer imajo podobne dvorane,ne sicer v taki meri,pa vendar.Recimo Barbican center (London)in Gasteig(Muenchen) sta bodobni sranji,pa tudi RFH v Londonu ni kaj dosti boljši(s stališ?a dirigenta je pa sploh baje šit,kot mi je zadnji? povedal Jacek K.)?e ho?'te slišat taprav zvok, morate v Luzern ali Birmingham.Tam sta zame dale? najboljši dvorani,kar sem jih slišal oz. igral v njih. Pa za Berlinsko tudi pravijo da je super.
lp
A