Napisal/-a kuzma2 » Pe Apr 01, 2005 3:36 pm
BH 1. april: The best of:
----------------------------------------------------------------------------------
Odjemna doza visokega kakovostnega razreda, je lahko nekaj zelo različnega. Odvisno je tudi, kako čistite. V nevarnosti je lahko namreč suspenzija (v kateri je vpeta igla). Tu pa gre za zelo različne materiale in izvedbe (obstajajo tudi take brez suspenzije). Če gre za zelo blago sredstvo za čiščenje, verjetno ne more narediti pkode nikjer (koristi pa verjetno tudi ne). Dobro bi bilo tudi vedeti, kako je igla vpeta v kantilever (tu tudi obstajajo različne tehnologije). Če se vam ne da poglabljati v vse to, je najbolje povprašati pri proizvajalcu glave ki jo imate, ker vas zelo poslplošeni odgovori lahko zavedejo in na daljši rok skrajšajo življensko dobo
------------------------------------------------------------------------------------
Ta odgovor se mi zdi povsem neresen. Seveda lahko spreminjate zvok, če razstavite nastavitve. Če ročko zvijete in iglo upognete, bo tudi možno vplivati na zvok. Ko je ročka ustrezno nastavljena (to ni nobena znanost ali kako ultraprecizno delo) pa več nimate kaj, če je gramofon OK. Če vam ne igra kot bi želeli, je problem nekje drugje. Če vam igra boljše z drugim gramofonom, je problem v gramofonu, sicer pa kje drugje.
-----------------------------------------------------------------------------------
- Očitno je tu več AKjev s Kuzma gramofoni
- Na ostalo ne bom odgovrajal, ker je preveč v duhu (tega) foruma in (tega) okolja. Na strokovne pripombe (teh) pa bo odgovarjal FK.
------------------------------------------------------------------------------------
Pardon (popravek), sem malo bolje pogledal. Moja zgornja pripomba se (med zgornjimi) nanaša samo na DR. Čim več podobnih, pa bo hiendfi ostal edini forum v državi.
Sem že prišel Pa ti Kam boš pa ti prišel s tvojim nastopom
-----------------------------------------------------------------------------------
OK, sem se hotel umakniti (včeraj zvečer) a glede na pripombo tega, kis se je podpisal pod DR, se ne morem. Torej, nadaljujemo, da bom še bolj wanabee (no, gramofonov se mi ne dela, ostalo bi pa raje ne bil wanabee)
Ambicije, da bi se hiendfi ukvarjal s forumi tega tipa so menda jasne Govorimo o avdiu. Tu je forumov že sedaj veliko, le da 99% populacije sploh ne ve zanje, kaj šele, da bi to brali. Je pa naveden dan blizu, če pogledamo obisk hiendfia (tudi izven avdiofilskih krogov). V kontekstu obiskov vseh ostalih strani, pa morda ni tako obiskan
To ne drži. Single Ended pomeni samo, da je ena sama elektronka na izhodu (v A klasi). Tak dizajn pa je možno izvesti z nešteto različnimi konstrukcijami, pa še znotraj konstrukcij je možno nešteto "nastavitev", kot so delovne točke, razmerja v izhodnih transformatorjih, različne driverske konstrukcije. Pa še če to vse zajamemo, je možno nešteto verzij usmernikov, lamp (od katerih lahko zelo zavisi tudi ta parameter, ki ga iščete), ...
Tak ojačevalnik bo recimo (vzemimo da bo) z zvočniki Hardliner (serijski) igral zelo prostorsko (3 D oder) s Hardliner Signature pa zelo raztegnjeno (levo desno), ne bo pa 3D dimenzije (bodo pa neke druge prednosti). Torej, ali velja neka taka splošna izjava, če se bo isti ojačevalnik na različnih omarical, obnašal povsem različno? Take, zelo posplošene izjave praviloma ne
Najbolj pomembna je konstrukcija. Če CJju zamenjamo ojačevalni del, bomo dobili povsem drugačen tip zvoka. Tega ne bi mogli dobiti, če bi ga izvedli v P2P tehniki. Seveda ne bo nič od konstrukcije, če bo izvedba slaba. Tehnologija izdelave je morda manj pomembna, a je za kritičnega poslušalca še vedno ravno toliko pomembna, da lahko prevesi tehtnico na "poslušljivo". Avdiofile motijo že veliko manj zaznavni vplivi.
W je W, m je m in kilo je kilo.
--------------------------------------------------------------------------------
Vendar če ti manjka polnost srednjega spektra, dinamika, mikrodetajli, muzikaličnost, .... dobiš hitro vtis "manjše moči". Gre za realni občutek moči, ki ga človek zaznava kot zvok in ne za merilno količino. Kot recimo, če poješ dober ali slab zrezek. Po slabem, si še vedno lačen in ti ne pomaga veliko, če poješ še dva.
Glede cenzure. Seveda. Če ne bo "vojščakov" jih bomo pač "virtualno" ustvarili.
--------------------------------------------------------------------------------------
Glede 1. aprila. Pozivaš zaveznike na pomoč? Nekam ob strani se držijo zaenkrat. Naj se raje prijavijo še enkrat pod anonimnimi imeni pa bodo lahko pisali. Samo nisem siguren, da vsi tebi v prid.
Bomo še na hiendfiu razpisali kako nagrado: Kaj misliš? Se bom spomnil česa, kar bi ti lahko bilo všeč? Idej je veliko. Že dolgo me zanimajo izkušnje uporabnikov, ki so imeli tvoje in kup drugih solidnih gramofonov doma. Zanima me, ali jim je bilo ob branju številnih mednarodnih recenzij, kaj lažje.
V tem primeru, je treba zaupati trgovcu in tu so razlogi, da si ni moč izposoditi Referencea. Ker ni nobene tako dobre aparature v Sloveniji.
Ja, vendar v tujini ni tako sposobnih trgovcev, ki bi bili še veliki konstruktorji, proizvajalci in izvozniki, kot je to običaj pri nas. Tako lahko pri nas imamo precej več avdio trgovcev na 1 milion prebivalcev.
Seveda. Točno. To še posebej velja za postavitev "na trdo" na plavajočem podu, kot ga ima doma večina poslušalcev. Ta pod potem odzvanja v ritmu kontrole, preciznosti, ...
--------------------------------------------------------------------------------------
1 - o friziranju smo menda že razčistili pod "digitalno" V glavnem, tvoja ekspertiza ni vdržala kritične presoje.
2 - od kdaj pa ti toliko veš o novih idejah na področju lampaških dizajnov? To je kot da bi jaz komentiral nove ideje na področju žlahtne kaplice. Lahko se pa malo pogovoriva o novih idejah na področju lampaške elektronike, če te zanima (tehnično) podrobneje
Temu se pravi "profesionalec". Ta pa ima vedno cajta za delo. Jaz delam 16 ur na dan, včasih tudi več. Z veliko vaje postane izkoristek večji (si za to že slišal?). To tu zame niti ni delo, bolj za oddih med pavzami.
končno si pričel normalno komunicirati? Morda nisi niti tako "trd", prej verjetno "lahkomiselno zaletav"
Jaz še nikjer v svetovnem tisku nisem prebral dobre recenzije tvojih izdelkov, a veliko (preveč, ker me to na zanima kot tebe) svojih. Misliš da sem jaz kak bebo, ki mu je moč karkoli razlagati na tem nivoju? Zaradi mene lahko dosežeš, da ti tisti tvoji napišejo, da si mega proizvajalec, 5m visok in s tremi glavami. To še ni razlog, da bim jaz zgubljal čas z branjem tega. Nešteto vrhunskih recnzij (od katerih ima HL neprimerno več resnih od tebe) so dobile naprave, za katere ti nimaš dobrega mnenja (naših in svetovnih znamk, ki jih prodaja predvsem tvoja konkurenca). Nek Technicsov plastični gramofon, ime neprimerno več in boljše recenzije od tvojih. Kot da ima to kako težo pri komerkoli. Kateri proizvajalec gramofonov, pa ni večji, neprimerno bolj razvpit in cenjen v svetu od tebe? Pa tudi pri nas doma ?! In koliko si ti cenjen kot proizvajalec ali poznavalec avdioelektronike, zvočnikov, .... ?! Daj ne ga s.... To so pravljice za tiste, ki berejo Rdečo Kapico. Ko boš jutri star in bolan, naj ti v recenziji napišejo (ali pa si sam napiši), da si lep in zdrav mladenič, pa to pokaži novim puncam.
To ni res. Še kao mu pomaga.
-------------------------------------------------------------------------------
O tem verjetno vedo kaj več Štejerci. Favšija v slavi, bogatstvu, uspehu, ženskah, obisku, muski, družbi in nivoju. Daj bodite no resen. Samo malo smo se prišli pogovorit
--------------------------------------------------------------------------------
Naj vam pokaže kar vse, kar je tam govoril. Da ne bi izpadlo, da ima .....................
Admin: se oproščam za napake v prenosu podatkov- prenosne napake niso izklujučene in se opravičujem zanje
FK