Primorska & Obala&Notranjska

Vpišite vašo izkušnjo po obisku: pa naj bo to dobra ali slaba izkušnja

Primorska & Obala&Notranjska

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » Po Mar 19, 2007 9:08 am

Ocenite lokal iz te regije
FK
kuzma2
 
Prispevkov: 1707
Pridružen: Pe Mar 11, 2005 3:22 pm

Gostilna Majda- Osp

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » Po Mar 19, 2007 9:10 am

Gostilna Majda
Osp
6275 Črni Kal
05 659 0110
Obisk: 18.2.07

Ena naših najstarejših gostiln pri nas, kjer strežejo morske ribe in tartufe že desetletja. Seveda tudi tukaj najraši naročim biftek.
Predjed: domače testenine s tartufi. Ko se to zmeša pred mizo vonjave dobesedno udarijo naokoli. Žal je bilo tako dobro , da se je vse pojedelo in pomazalo. Za glavno jed pa pečen brancin s krompirjem v pečici. Stalni natakar vešče očisti in razdeli ravno prav pečeno in sočno ribo. Včasih je tako pripravljena riba ali preveč pečena in suha ali preveč kuhana in premalo pečena.
Pri Majdi to obladajo! Odprto belo domače vino je bilo odlično.Za zaključek še pana kota na polovičko in ob kavici še dva majhna brezplačna domača šilčka zdravja za boljšo prebavo.. V tej gostilni v 25 letih še nikoli nisem bil niti malo razočaran.
Ocena:PŠ
FK
kuzma2
 
Prispevkov: 1707
Pridružen: Pe Mar 11, 2005 3:22 pm

Doma?ija Šajna- Šepulje

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » Po Mar 19, 2007 9:11 am

Domačija Šajna
Šepulje, Sežana

05 764 10 96

Obisk 25.2.07

Pred leti obisk je ostal v bolj mlačen spominu. Toda po sili razmer je bil obisk tega lokala na ta dan. Zelo lepa zunanja ureditev in prijetna notranjost. Jedilni list ni preširoko zastavljen. Povdarek je na ribah in seveda obilica italijanskih gostov. Dvakrat naročena biftka s tartufi( enkrat krvavo, drugič srednje pečen) sta bila več kot odlična. Pol litra domačega rdečega vina je bilko odlično. Solata z balzamičnim kisom je bila zelo osvežujoča. Ocena: PŠ


_________________
FK
kuzma2
 
Prispevkov: 1707
Pridružen: Pe Mar 11, 2005 3:22 pm

Gostilna Bužinel-Medana

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » So Mar 24, 2007 8:54 am

Gostilna Bužinel
Medana
5212 Dobrovo
05 30 45082
Obisk: 23.3.07

V središču Medane deluje družinska gostilna, kjer strežejo morske in mesne jedi in seveda lastna vina. Obratovalni čas je malce italijanski: hrana od 11-15 ure in nato zvečer. Toda pijačo dobite čez cel dan. Tukaj sem bil prvič pred leti in se ( kako patetično) vedno vračam na isto jed. Biftek s tartufovo omako.
Za predjed smo naročili malce pršuta, vratovine in narezanega špeha. Njihovo rdeče iz soda- potem ko se malce segreje "paše" v grlo. Naročili smo dva zapečena biftka, en srednje in en krvav. Ob tem, ko smo naročili zapečene, se je lastnica malce namrdnila- češ škoda mesa, toda predlagala, da ga bodo seveda zapekli na rjavo, toda prerezali po debelini. S tem se zunaj normalno zapeče, ko pa se prereže, se ga še dodatno hitro popeče. S tem je "volk sit in koza cela". Nič pinki barve a še vedno sočen biftek- no ja, moj mora biti krvav. Saj se razumemo- krvav, pomeni da je v sredini " skoraj surove temne barve, a krvi pri dobro uležanem biftku ni skoraj nič! Angleži to imenujejo pečeno na "blue".

Toda, kaj smo dobili ob odlično pečenem krompirčku ( ki se mu zaradi oblike vidi ročno rezanje)?
Točno to kar smo naročili! Od zadovoljstva smo bili vsi kar nekaj časa tiho.
Sladico smo izpustili, ter kot dodatek dobili ali domač pelinkovec ali višnjev, ne presladki liker.
Ocena: PŠ
Zadnjič spremenil kuzma2, dne Po Apr 09, 2007 7:59 am, skupaj popravljeno 2 krat.
FK
kuzma2
 
Prispevkov: 1707
Pridružen: Pe Mar 11, 2005 3:22 pm

Gostilna Ravbar- Dol pri Vogljah

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » Ne Apr 01, 2007 7:20 pm

Gostilna Ravbar
Dol pri Vogljah
6221 Dutovlje
05 734 6180
Obisk:1.4.07

To je stara gostilna, ki v glavnem gosti italijanske goste saj je le 200m od mejnega prehoda( na parkirišču je bil vseeno še en avto s KR registracijo). V tej vasici je seveda še Okrepčevalnica Ruj, kjer dela letošnji slovenski kuhar leta.
Prijazen natakar pove ustno meni( kar sovražim) in se je izbor hitro ustavil na raviolih s skuto in zelišči ter njoki z divjimi špargeljni. Ponudba obsega telečjo pečenko, svinjske krače ali ribico ter pečeno jagnje ter seveda še marsikaj standardnega. Ker smo včeraj doma jedli jagnje je padla odločitev - presenečenje- biftek na žaru. Priloga solata( domač vinski kis iz terana) ter pražen krompir( malce dolgočasen) ter kremna špinača( za moj okus premalo kremna). Biftka pečena korektno( en srednje,drugi pinky) ter okus po prijetno karameliranem mesu. Osebno bi želel malce več mesnega soka.

Domač teran se je celo dal piti, toda Batičev Caberne Franc je vseeno bolje pasal- čeprav je bil tudi malce trpek.

Žal so bile predjedi tako dobre, da so polovičke kar precej velikih biftkov romale v "vrečko za psa"( tisti, ki še niste poskusili- pogrejte že pečen biftek- običajno je bistveno-bistveno boljši!!!) in že vem kaj bom večerjal. Kelnerju sem omenil pakiranje ostankov za domov in se je le začudil- kaj, ni dobro? Sem rekel, če ne bi bilo dobro, ne bi nosil domov.

Sladica je bila izpuščena, čeprav sem pri sosednji mizi z zavidanjem gledal domačo kremšnito.
Ocena: PŠ
Zadnjič spremenil kuzma2, dne To Apr 22, 2008 6:48 am, skupaj popravljeno 1 krat.
FK
kuzma2
 
Prispevkov: 1707
Pridružen: Pe Mar 11, 2005 3:22 pm

Restavracija Lambada- Strunjan

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » Po Apr 16, 2007 7:11 am

Restavracija Lambada
Strunjan 148
6320 Portorož
05 676 44 64
Obisk: 15.4.07


Na sredini obale strunjanskega zaliva, ob solinah je bila restavracija že včasih- toda sedaj je to prenovljena oz. nova stavba s čudovito teraso in pogledom , le 5-10 m od morja. Lastnik še vedno goji tudi školjke v zalivu.
Ponudba je klasična in vsestranska od morskih dobrot do biftkov in florentincev.Za začetek kot pogrinjek okusna okisana sardinica brez kosti. Kot predjed klasika- črni »pedoči« v buzari ter dondole na žaru( sive majhne školjke). Običajno so slednje zame malce trde, tako v buzari ali kot surove, toda na žaru so bile mehke z prijetnim okusom ter samo prelite z oljčnim oljem in rukolo za podlago. Krasno in enostavno. Nato, mehka sočna hobotnica s pečenim krompirčkom v pečici, sezonska solata( brez paradižnika) ter zaključeno s kozarčkom malvazije ter toplim soncem in vetrom.
Ocena: PŠ
FK
kuzma2
 
Prispevkov: 1707
Pridružen: Pe Mar 11, 2005 3:22 pm

Gostilna za gradom- Koper

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » Ne Apr 22, 2007 7:51 am

Gostilna za Gradom
Rodica
Kraljeva 10
Semedela
6000 Koper
05 628 55 05
Obisk: 21.4.07

Vsekakor eden najboljših lokalov pri nas, pa vendar... ki pripravi ribje jedi na malce drugačen način kot večina. Od namaza iz oljk, hladnih predjedi kot npr. carpaccio iz divjega brancina z belimi tartufi ali surovimi škampi, do doma narejenih špagetov z malce drugačnimi morskimi sadeži kot običajno in čudovito omako do polnjenih raviolov s tartufi in špargeljni do brancina pečenega na žaru v soli s hrustljavo zapečeno rukolo do marsičesa drugega. Odprta malvazija ob krasni postrežbi kakor nemoteč jedec ob sosednji mizi( zunanji minister, predvidevam z ženo) so čudovito zaključili snidenje z jedmi.
Tako, da so bile krasne sladice kot tortica s pistačio sladoledom ali sirova tortica z jagodami zelo okusne, pa vendar se nisem mogel znebiti okusa, do so bile zelo dobro narejene malce dlje - čez mejo. Kavica kot se šika ter malce domačega na račun hiše.
Vsekakor: PŠ
Zadnjič spremenil kuzma2, dne Po Dec 31, 2007 7:58 am, skupaj popravljeno 2 krat.
FK
kuzma2
 
Prispevkov: 1707
Pridružen: Pe Mar 11, 2005 3:22 pm

OdgovorNapisal/-a akacjan » Ne Apr 22, 2007 9:01 pm

Za mene je Rodica -Za gradom daleč najboljša oštarija pri nas .
Dober tek
in l.p.
A.
akacjan
 
Prispevkov: 94
Pridružen: Sr Feb 16, 2005 10:29 pm

Gostilna pod trto- Strunjan

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » Ne Maj 13, 2007 9:01 am

Gostilna pod trto
Strunjan 32
Strunjan
05 678 23 72
Obisk:12.5.07

Gostilna, ki jo najbolj poznajo domačini in seveda Italijani. Po prepričanju nekaterih Strunjančanov je to najboljši lokal na obali( poleg gostilne Korte v zadružnem domu). Dobre in sveže ribje jedi, mesne jedi, testenine in ne predrago. Lastnica je dokaj "flegma" a z ostrim jezikom. Prijetno počutje.
Dvojna porcija mešanih školjk z buzaro na belo so bile odlične- buzare nisva uspela( hotela) vse popivnati s kruhom. Postrežba kot se šika: tolpa plošča in topli krožniki. Malvaziji ni bilo kaj očitati. Nato pa romb v pečici s krompirjem. Postrežba- kar sam. Na mizo dobiš zopet toplo ploščo in kovinski pladenj z pečeno ribo in krompirjem in dovolj lastnega soka in omake. Tako, da tisto kar si naročil ostane toplo in ostane seveda na mizi. Lahko se v miru lotiš tudi "čiščenja" ribje glave-npr. ličnic. Prav vesel sem bil, da sem se zadržal pri pivnanju buzare. Standardno, a odlično. Ob domači malvaziji še osvežitev z radensko in mešano solato, ki jo seveda vedno zmešaš sam.
Izpustila sva kavo in "didžestif". Račun je bil tudi presenečenje- v pozitivnem smislu.
Ocena: PŠ
FK
kuzma2
 
Prispevkov: 1707
Pridružen: Pe Mar 11, 2005 3:22 pm

Restavracija Lambada - Strunjan 2. obisk

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » Po Jun 18, 2007 5:43 pm

Restavracija Lambada
Strunjan 148
6320 Portorož
05 676 44 64
Obisk: 17.6.07

Torej 2. obisk letos. Zakaj? Splet okoliščin ter zaradi pogleda na morje.

Za pogrinjek majhen krožniček majhnih okisanih lignjev.
Škoda, ker je bila malvazija malce topla in rešitev- led- no ja!
Predjed mešanih školjk ter rižota s škampi sta bili kot se lahko pričakuje pri skoraj najboljših. Le gratinirane kapesante so imeli v izobilju sira preveč drobtinic.
Brancin na žaru je bil hrustljavo sočno zapečen. Ribji krožnik je imel enako ribo, toda zraven še dva okusna velika škampa na žaru ter ravno tako žarne lignje. Predvidevam, da ni bilo školjk, ker je imela ista oseba že školjke za predjed. Toda zelo zelo okusno. Posebej je bilo potrebno naročiti krompirček ter zelenjavo na žaru. Moj biftek v tartufovi omaki je bil zunaj hrustaljavo zapečen in tudi bogato obložen z tankimi rezinicami vloženih črnih tartufov- znotraj pa pečen tako kot mora biti. Zraven pa še kozarec odprtega refoška.
Skratka vse brez pripomb in z užitkom pojedeno ob pogledovanju na morje ter po lokalu, kjer je bilo tudi kakšno bolj pomankljivo oblečeno bitje- ja, plaža je le 5 m proč. Najedeni smo skoraj naredili napako in nismo hoteli sladice. Toda po imenu nas je prepričala pana kota z medom in tartufi. Toda okus, morate poskusiti- najprej skoraj presladko, ko pa se navadiš, pa ne moreš nehati. Omako smo na koncu celo pomazali- verjeli ali ne, s kruhom. Za digestive pa domača rutica in sadjevec.

Končna ocena, ko smo dobili račun je bila ta, da je to še eden od lokalov, kjer so cene “neljubljanske” oziroma bolj gorenjske.
Ocena: PŠ
FK
kuzma2
 
Prispevkov: 1707
Pridružen: Pe Mar 11, 2005 3:22 pm

Gostilna Ka-Ra

OdgovorNapisal/-a fotr » Sr Jul 25, 2007 10:52 am

Gostilna Ka-Ra
Radohovska pot 5
6257 Pivka
Telefon:
05 757 24 84

Malce s poti proti Ljubljani, če se vračate iz "gostoljubive Hrvaške" vas pričaka prijetna osvežitev. Tako temperaturno, kot s ponudbo. Začne se s prijaznim in nevsiljivim natakarjem, nadaljuje pa z okusnimi jedmi.
Kljub vračanju z morja sva si naročila girice in kalamare na žaru s solato. Girice odlične, prijetno hrustljave, pa vendar polne okusa in jasno brez priduha po postanem in petkrat prežganem olju, kalamari pa po doolgem času mehki, lepo rožnati in tudi brez prej naštetih priduhov. Poleg doma pečen kruh, ki pa sva ga dopolnila s pravim "tenstanim" krompirjem (bila je nedelja), ki se je prav prilegel, kot podlaga za morske okuse. Solati sveži, nenarejeni z vsemi potrebnimi olji in kisi za samopripravo.
Tudi zaključna gibanica je bila ena boljših, kar sva jih preskusila v zadnjem letu, za povrh pa več kot zmerna cena ( vse skupaj 20€ s "trinkgeldom") Ker ne pijeva alkohola so bile tudi pijače bolj kava in kokta, ki so sodile v skupni znesek


PS tudi ponudba po jedilnem listu je kazala na dober izbor , ostale mize pa so se bolj kot ne šibile pod nedeljskimi kosili (zame preveč skoraj kot pri Žagarju,) ki pa menda stane 5,7€
fotr
mod
 
Prispevkov: 346
Pridružen: Pe Feb 18, 2005 10:37 am
Kraj: Škrilje vas nad Igom

Skarabej - Piran

OdgovorNapisal/-a VCC » Po Sep 03, 2007 12:50 pm

Skarabej - Piran
nekoč - Surf-bar
Cankarjevo nabrežje (na začetku Pirana - Marčana)
obisk: 14-21 7. 07


Povzel bom svoje tri obiske v Skarabeju v tednu dopusta v Piranu.

Skarabej se nahaja na mestu včasih legendarne pizzerie Surf-bar, ki pa nikoli ni slovela po pizzah, pač pa študentovskem pijančevanju, poceni pivu in tako naprej. "Luknja" za "zagreznit" skratka.
No lani je Surf-bar prevzel lastnik Piranskega Cafe Teatra in kantine Žižola in ga močno preuredil, preimenoval v Skarabeja in uvedel nekaj bolj resnega kot samo podpovprečne pizze (no sploh bi rad enkrat vidu dobro pizzo v Piranu). Gostilna je locirana ob zelo simpatičnem vrtu, ob poti proti Tartinijevem trgu, malo naprej od avtobusne postaje.
Obisk 1. Zmenli smo se manjša družba 4 oseb, prva dva sva bila tam malo prehitro in sva potem kramljala z natakarjem nekaj časa, potem je pa na vrt prišel posedet še kuhar. Beseda je dala besedo in je kuhar rekel da nimamo več kaj skrbet al pa izbirat, da on že vse ve, kaj bomo jedli in da je itak brez veze si kaj zmišljevat. No, smo se pustili presenetit.
Medtem prideta še dva iz zasedbe in kmalu uleti na mizo malo paradižnika z mozzarelo, olivni oljček čez, malo balzamičnega kisa, bazilika in sveža koprska bela štruca. Tolko za otvoritev.
Nato pa bomba1: Tagliatele z jastogom. Meni do sedaj najboljša pašta, kar sem jo kadarkoli kjerkoli jedel. Rezanci skuhani perfektno, omaka z jastogom (ni ga bilo samo za vzorec) pa tudi. Smo pomazali s kruhom. Kot glavno jed smo dobili bombo 2: v pečici pečen zobatec (cca 2,5 kg, se ve divji), zraven se je pekel mlad krompirček, paprika, bučke, melancani. Riba je bila perfektno spečena, okusna in nežna a hkrati čvrsta, ravno tako super krompir in zelenjava. Zraven smo dobili še eno sestavljeno solato (mlad radič, rukola, bučke, verjtno še kaj..). Sladice nismo več zmogli, zaključili smo z eno domačo grapo. Vseskozi nas je spremljala domača (Babičeva) malvazija, ki pa ni nič kaj posebnega, vendar paše..
Obisk 2. Tokrat v dvoje in po meniju. Jaz rižoto s kozicami, dama solatni krožnik, kjer se je najdlo rukolo, bučke na žaru, melancane, češnjeve paradižnike, črne olive, radič, parmezan in za celo porcijo lignjev z žara, ki so prekrili zelenjavo. Super. Moja rižota je bila lepo "na zob", nežna in kot se spodobi. Zraven ista malvazija. Pol pa še grapa. Zelo teknilo tudi vdrugič.
Obisk 3. Tokrat mesna varianta, za začetek spet malo paradajzka z mozzarelo, nato pa beefsteak na žaru zame in medaljončke iz govejega fileja na rukoli za damo. Oboje je spremljal na kolutke narezan in pečen mlad krompir in na žaru pečena paprika. Steak je bil pečen "malo manj kot srednje", kot ga vedno jaz vzamem, tako da je sredica temno rdeča. Obe sorti mesa sta bili perfektno pripravljeni. Zaključek so bile palačinke s čokolado, videle so tudi malo cimeta. OK. Za konec grapa iz kutin. Če kdo gre, dajte zahtevat to grapo, superca!
Skupna ocena: PŠ
PS: Natakar Davor (visok, suh) največkrat pričara majhno "gledališko predstavo" z zabavnimi komentarji in gestikulacijo z rokami, da ne boste presenečeni, v primeru da greste sprobat...
LP; VCC
VCC
 
Prispevkov: 328
Pridružen: Ne Mar 13, 2005 5:28 pm

Gostiš?e Verdi - Piran

OdgovorNapisal/-a jr » To Sep 04, 2007 8:53 am

Gostišče Verdi
Verdijeva 18, 6330 Piran
E-mail: verdi.piran@volja.net
Tel.: 05 673 27 37
Obisk: 11.07.07

To je v bistvu majhna gostilnica, ki je ime verjetno dobila po ulici, v kateri se nahaja. Vedno, kadar sem tam, nas postreže kar lastnik sam, ki je prav simpatičen možakar s svojevrstnim smislom za humor. Njegov moto je, da kuha in pripravlja hrano vedno svežo, brez konzerv. Tako se lahko zgodi, da kašne jedi v ponudbi trenutno tudi nima. Zadnje čase si za jed naročam predvsem biftke in jih potem tudi ocenjujem. Tu si vedno naročim biftek s tartufi, ki je po mojem najboljši, kar sem jih jedel, in je že kar hišna specialiteta. Posebno vznemirljiv je vonj tartufov, ki se spoji z vonjem po biftku (ponavadi ga srednje zapeče). Za prilogo je bil kuhan krompir s peteršiljem ter zelena solata, mešana z rukolo in kosi svežega paradižnika, ter na koncu sladica - palačinka. Količinsko je bilo čisto dovolj. Pili smo odprto vino, za spremembo belo (chardonay).
Ocena: PŠ
jr
 
Prispevkov: 36
Pridružen: To Feb 21, 2006 7:03 pm

Restavracija Lambada- Strunjan 3. obisk

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » Sr Okt 24, 2007 5:01 pm

Restavracija Lambada
Strunjan 148
6320 Portorož
05 676 44 64
obisk: 30.9.07

Tretji obisk? Čisto slučajno! Zopet nekam na obalo, žal mi Piran zaradi gužve ne odgovarja, s pogledom na konec morskega poletja.
Kot dobrodošlica sirni namaz,nato morska solata in goveji carpaccio ter romb na žaru za dve osebi. Ko je natakar to veliko ribo očistil in serviral štiri majhne fileje, sem si mislim- tako velika riba( vem da je pri glavi najboljše), pa tako malo dobim. Toda ko sem pomazal svoj krožnik, sem se tudi odločil, da sladica tokrat odpade.
Ocena: PŠ 4x?
FK
kuzma2
 
Prispevkov: 1707
Pridružen: Pe Mar 11, 2005 3:22 pm

Gostilna Podfarovž- Vipava

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » Sr Okt 24, 2007 5:10 pm

Gostilna Podfarovž
Ul. Ivana Ščeka 2
5271 Vipava
Obisk: 14.10.2007

V slovenskih Benetkah imate ob izvirih reke Vipave dve gostilni oz. restavraciji. Ta gostilnica je manjša ob manjšem izviru.Vodi jo prijazna gospodinja in jedilni list izgleda omejen in domač.
Ob skromen izboru sva se odločila za ekzotično jed ramstejk na žaru z gobicami s predhodnico- govejo juho. Juha je bila neslaba, ramstek pretrd in ob višku sezone je bila gobova omaka ob prazni gostilni razumljivo vnaprej pripravljena. A kaj češ. Mešani solati sta bili standardni, ravno tako povprečno- mogoče celo v minus domače rdeče vino.
Toda prijazna gospodinja naju je prepričala v eno porcijo domačih štrukljev. Priporočam, da greste tja na malico na štruklje.
Ob kramljanju za šankom in obvezni, gostilna časti" nama je gospodarica povedala, da je doma iz Ajdovščine in ob lepem vremenu priporoča izlet na vrh Čavna( izza Ajdovišine malce višje obronki Trnovskega gozda) , kjer se vidi zgornji Jadran.
Ocena: na kavico in štruklje.
FK
kuzma2
 
Prispevkov: 1707
Pridružen: Pe Mar 11, 2005 3:22 pm

Naslednja

Vrni se na GOSTILNE IN RESTAVRACIJE

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov