Napisal/-a administrator2 » Pe Jan 13, 2012 12:59 pm
Vila Bled
C. svobode 26
Bled
obisk:31.12.2011
Silvestrovanje na imenitni lokaciji z imenitnim menijem in jazz kvintetom. Torej kako se je tam jedlo? Silvesterski meni je izgledal takole:
1.Kroket jastoga,tartar jakobinke, pečen mariniran rep škampa, grahov pire, mariniran grah, alge, beli paradižnikov žele, limonino olje, solatke
2.Veloute topinamburja, topinambur, popečena račja jetra ( juha)
3.Poširana zlatovčica, raviol nadevan s spinačo, raviol nadevan z dimljeno zlatovčicio, kavira zlatovčice,pire peteršiljevega korena, omaka vodne kreše in špinače.
4.Sorbet kalamansija z jogurtom in baziliko
5.Goveji file s skorjico šalotke in črnih tartufov, kanelon kolerabe in govejega jezika,skutni servietni cmok, povaljan v drobtine muškatne buče,bučni pire s slanino, zelenjava,šalotka kuhana s timijanom in portovcem.
6.Žele hruške pečene v karamelu,karamelna krema, mousse mlečne čokolade, karamelin sladoled, ajdov crumble, hruškina čežana.
Kot predpozdrav iz kuhinje pa smo najprej dobili pečeno ostrigo in lososov zavitek.
Meni se bere se kot v pravljici in vsaka jed je prišla na svojem krožniku. Postrežba odlična, časovna razporeditev tudi.
Zame sta bila 2 in 3 krožnik odlično sestavljena, 5. jed pa kot običajno rahlo razočaranje- saj veste sosedovi biftki so bili bolj rdeči kot moj- pa še bi dejal, da je bil nekako povprečen in ni šlo skupaj z vsemi dodatki- vizuelno me je spominjalo na Manhattan.
Toda po moje je bilo pri nekaterih jedeh preveč različnosti na krožniku in ne veš kaj in kako gre kaj skupaj, ali pa celo ne gre. Toda vse skupaj je bila imenitna izkušnja.
Kako oceniti vse skupaj za ( 170 EUR brez pijače): Predstavljajte si moderno glasbo – veliko not a malo muzikaličnosti- tako sem to doživljal. Vem kolega muzkontar me bo zopet skur.....
Ocena: PŠ ( na redni meni mogoče ob neki svečani priložnosti- pogled na blejski otok in grad je enkraten)
FK2