Napisal/-a Marko Puš » Ne Mar 04, 2012 9:28 am
Gostilna pod trto
Strunjan 32
Strunjan
05 678 23 72
Obisk:3.3.2012
Oblačen, dolgočasen dan Ljubljani in sončna primorska, nas je zvabila v "toplejše kraje" in ker sem prebral recenzijo te gostilne na tem forumu, smo si rekli, pa poskusimo še mi. Razočaranje bi bil vsekakor premil izraz za opis našega vtisa. Kosilo se je sicer začelo dobro, zunaj na terasi, na prijetnem soncu, kerj je bilo dovolj toplo za obed. Malvazija je bila podobna kot v Lambadi, "pitna in lahka", a zame je to prej odraz redčenja z vodo, kot pa značilnost sorte. Če bi bila vsaj primerno hladna, bi najbrž še šlo. Naročimo ribji in govejo juho, vse OK, nato pride kombinacija rib in morskih sadežov s kuhanim krompirjem in blitvo, vendar so bili okusi vsega tako industrijski in podpovprečni, kot sem že nekajkrat doživel, ko je nekdo na celini, recimo v pizzeriji ali gorenjski kmečki gostilni, naročil morsko hrano. Prav nič boljše, prej bi rekel še slabše. Zaradi kakovosti hrane na tej ravni se na primorsko vsekakor ne splača voziti in žal, po mojih izkušnjah, je v večini gostiln na primorskem točno tako. Je treba res poznati gostilno, najbrž pa tudi lastnika, da si deležen kakovostne hrane in postrežbe. Ja, tudi s postrežbo se je kasneje zapletlo, ko sem moral natakarja 3x (!!!) prositi za sladico in kavo in šele po urgenci pri šefici se je spomnil, da je pozabil in nato še 4x (!!!) za račun. Če me pa kaj razjezi v slovenskih gostilnah je to, da se moraš skoraj na kolena vrečt, da plačaš...No, sladica - jabolčni štrudel je bil najbrž zelo dober, če že ne odličen, ko je bil spečen, ampak ko ti ga pred postrežbo vržejo v mikrovaalko, kjer se jaboljka še enkrat skuhajo in moraš potem čakti 5 minut, da se zadeva ohladi, da jo lahko sploh poješ, te že vse mine. Kupil sem tudi liter "domačega extra deviškega olivnega olja", ampak o tem potem, ko ga porabim. Upam, da ni na ravni gostilne. In na koncu še račun. Za tako sranje sem odkartal ...pozor, 80 EUR (2,5 osebe) + 10 za olivno olje. To je pa kraja.
Ocena: Absolutno NV = Tam me ne vidijo nikoli več, raje potrpim do prve pizzerije.
PS/Ja res, krožniki pa so bili topli in tudi hrana je bila postrežena na vroči plošči, a kaj ko je bila slaba. Tudi natakarji so bili prijazni, a kaj nam to pomaga.... Če hočete uživati v vrhunski morski hrani, potem je najbolj zanesljivo mesto Krpan v Ljubljani ali Tabor v Podbrezju. Tja bi jaz peljal prenekaterega primorskega oštirja, ki misli, da zna...