Primorska & Obala&Notranjska

Gostilne in restavracije. Vsi imamo različne izkušnje- zakaj jih ne bi zaupali drugim- dobre in slabe.
Vnesite svoje nove izkušnje ali le dodajte lastno izkušnjo.

Restavracija Primorka-Strunjan

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » Po Nov 10, 2008 1:56 pm

Restavracija Primorka
Strunjan 148
6320 Portorož
T:05 678 00 00
Obisk: 9.11.2008

Ob pregledu ocen lokalov sem ugotovil, da že nekaj časa nisem bil v meni enem naljubših lokalov na obali in zato ocene tega lokala tukaj še ni.

Skratka, restavracija je tam že kar nekaj časa in če imate srečo lahko sedite tudi zunaj obkroženi z borovci. Žal ni pogleda na morje in zato smo v zadnjem času rajši obiskovali bližnjo restavracijo Lambado.


Estetika lokala deluje prostorno a mogoče malce v zaostanku z časom toda vedno ZELO prijazno osebje rado priskoči na pomoč. Tam sem bil že večkrat tako z ženo, kot tudi družinsko- v večini primero se da ob rezervaciji vedno dobiti prostor, kar včasih na obali ni enostavno. No ne skrbite, veliko gostov je preko meje kar daje neko zaupanje lokalu, mar ne.
POnudba je kar pestra in imajo na zalogi vse od rib do biftkov ter tudi sveže ostrige.

Pogrinjek je bil v obliki jurčkove in lososove paštete z krekejem ter čebulnim kruhkom. Odprte malvazije tam še vedno nimajo, tako da smo naročili bivši" tokaj", dober a malce malce pretopel. Naročili smo različne predjedi, od ribje hladne zakuske, do goveje in škampove juhe. Dokaj pozno so k hladni zakuski prinesli toast. Sam sem naročil krožnih surovih škampv, ostrig in školjk. Vse je bilo korektno, le moj hladni krožnik je bil postrežen kot za dve osebi( preveč) ter cena je bila za tri(!). Napaka, ker sem naročil jed, ki ni bila na meniju in seveda potem ne veš cene. Naj bo nam(vsaj meni) to dobra- beri draga lekcija.

Kot glavna jed pa romb za štiri z krompirjem v pečici. Zopet je bil krompir računan posebej, a tako okusen kot pred tedni v sosednjem lokalu pa ni bil- ter seveda brez zelenjave. Blitva ,ki je bila naročena posebej- k sreči le ena porcija, je bila bolj takšna kot špinača, kar ni toliko motilo kot to, da smo jo vrnili nazaj na mikrovalovanje.
Riba odlična, a ker sem se najedel predjedi, sem višek moje porcije ponujal naokoli.

Ker je čas kakija smo kot sladico pojedli kakijev" štrudel" z žižolami.
Zanimivo in solidno.
Ocena: PŠ( z rezervacijo- pa ne mize).
FK
kuzma2
 
Prispevkov: 1707
Pridružen: Pe Mar 11, 2005 3:22 pm

Re: Primorska& Obala

OdgovorNapisal/-a fotr » Če Dec 25, 2008 1:02 am

SKARABEJ BIL IN GA NE BO VE?

Z ženo sva prikolesarila v Piran ( sicer samo iz Strunjana) in si zaželela Skarabejeve hrane in predvsem posebne postrežbe. Pa ga naj ve?. V Cafee Teater so nama povedali , da je lastnik ugotovil ( mimogrede je še lastnik omenjenega cafe Teatra in mestne kavarne) da se mu ne izpla?a ve? in ga bo predelal v Pizzerijo, ampak pozor! Taisti karizmati?ni natakar sedaj dela v caffe Teatru in je menda resni?no prenabit z energijo. Na žalost je na dan najinega prihoda delal popoldan ( pozno) in ga nisva uspela pri?akat kljub ?udovitem soncu in Bolivar cigari na terase tozadevene kafeterije.
Skratka kelnar je še, Skarabeja pa ni ve?. Verjetno lahko po prej videnih opisih lahko re?em samo ŽAL! :evil: :
fotr
fotr
mod
 
Prispevkov: 346
Pridružen: Pe Feb 18, 2005 10:37 am
Kraj: Škrilje vas nad Igom

Re: Primorska& Obala

OdgovorNapisal/-a fotr » Če Dec 25, 2008 6:19 am

HIŠA SOSI? – GOSTILNA PRI ANI, STRUNJAN

Strunjan 42
6320 Portorož-Portorose
Tel.: 05 678 00 22

tulele sem bil prav za prav že ve?krat pa se nisem spomnil pridjati še kakšen spisek na to mesto.
Po kolesarskem izletu v Piran in neuspelem poskusu najti Skarabeja, ki je ukinjen, glej drugo temo prav tu, sva si z ženo zaželela nekaj morske hrane, dopolnjenim z malce daljšim sprehodom, kot ga ponuja razdalja med hotelom Svoboda in restavracijo Primorka.
Gostilna, bolje restavracija s pridihom realsocialisti?ne privatniške arhitekture in že skoraj sline?imi se natakarji si zaradi hrane vseeno zasluži dobro oceno.
Predjed, ov?ji trdi sir, ki sva ga malce polila z olj?nim oljem, pa mazala z belim puhastim kruhom, zraven pa solata z vsebnostjo motovilca in fižola, je bila dobra, ?e bi bilo olje malce bolj pikantno ( recimo neka belica) pa že odli?no.
Školjke, užitne klapavice ali po doma?e pedo?i, so bili pripravljeni zanjo na žaru in zanj v buzari. Porciji obilni in ob že omenjenem kruhu tudi ve? kot nasitni. Lampaška podnožja s sve?ami so poskrbela, da se jed tudi po daljšem mlackanju ni ohladila. Žena je ob tem potolkla cel deci refoška ( kot na koprskem pravijo teranu-mnenje nepoznavalca in nepivca) menda je bil že dober, saj obi?ajno popije le polovico naro?enega decija.
Požrešnost, veliko bolj kot potreba po dodatni hrani, naju je pripeljala še do izbora sladic, ki je pomenil zanjo panakoto z gozdnimi sadeži in jabol?no krustato zanj.
Panakota ni prav veliko pripomogla h kon?nii oceni, je pa vsekakor k tej oceni, PŠ, izdatno botrovala krustata. Topla, res hrustlava sladica z jabolki je bila izvrstna, kar je priznala tudi ona, ki prisega na panakote.
Glede na to, da sem ob drugih prilikah tu že jedel tudi ribe in škampe in bil vedno zadovoljen, samo še enkrat PŠ
P.S.:
edini mote?i element je natakar, ki pri vsaki hrani in pija?i pride nekje proti koncu z vprašanje, "je bilo vse v redu". Menda tega ni vprašal le ob mojem naro?ilu ?iste vode iz Dane. To sem lahko spil v miru braz tega, vsaj meni, mote?ega vprašanja.
P.S.: od PSja cena za vse skupaj je bila 23, pa kusur evrotov :wink:
fotr
fotr
mod
 
Prispevkov: 346
Pridružen: Pe Feb 18, 2005 10:37 am
Kraj: Škrilje vas nad Igom

Re: Primorska& Obala

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » Ne Jan 04, 2009 8:00 am

HIŠA SOSI? – GOSTILNA PRI ANI,
STRUNJAN
Strunjan 42
6320 Portorož-Portorose
Tel.: 05 678 00 22
Obisk: 3.1.2009
Glej oceno: 25.12.2008

Torej razli?ni ljudje,razli?en dan obiska, razli?ne izkušnje:
Po prevetrenem sprehodu obisk te ponovno prenovljene gostilne, kateremu imenu se angleži malce namuznejo( sosi?-klobasa).
Odlo?itev je bila že vnaprej znana- ni? brancinov , rombov ali kaj podobnega- saj smo jih jedli ravno dan nazaj.
Dagnje na buzari postreženi na toplotni "gredi", a je bilo treba kar hitro jesti, ker so bili le topli, za za?etek. Buzara je bila zelo "tanka", bela in mo?no limonasta, tako, da smo dodatne krhlje limone kar lepo pustili pri miru. Motila pa me je rahla grenkost oz. bridkost. Na vprašanje zelo prijaznega natakarja, kako je sem mu pa? omenil, da je grenko, se je jasno za?udil in dejal, da so školjke najboljše poleti, da sedaj ni njihov višek sezone?!. Kalamari na žaru z pomfrijem so bili skoraj odli?ni( mogo?e za moj okus malce ve? žara ne bi škodilo), toda bili so doma?i- no zagotovo vsaj eden, ki je bil ve?ji od vseh ostalih , ki so bili enaki. Ob pokušini tržaške omake v majhnem krožni?ku je postalo jasno kaj je grenko- ?esen, ki so ga tedaj uporabili.
Poskusil sem s sosednjega krožnika tudi ocvrte, ki so bili z zelo malo moke, ipd, kar je fino, da se ne skrije njihov okus, a mogo?e malce dalj ?asa v olju jim ne bi škodilo. Dunajc pa je bil tak kot mora biti+ pomfri, ter dobro zape?en- mogo?e celo malce preve?.

Mogo?e je vse malce preve? kriti?no, toda v peš okolici so vsaj tri,meni zelo dobre restavracije, in za v bodo?e se bom temu lokalu izognil, razen, ?e vsi ostali trije ne bodo zaprti in avto brez bencina. Doma?a malvazija je imela svoj karakter in je bila zelo dobra.
Seveda smo dobili obvezen pozdrav iz kuhinje v obliki rutice, brinjev?ka ali sladkega likerja. Za kavo na obali pa se itak ve, da je skoraj vedno najboljša.
Ocena: PŠ( A le, ko ostanem brez drugih možnosti)
FK
kuzma2
 
Prispevkov: 1707
Pridružen: Pe Mar 11, 2005 3:22 pm

Re: Primorska& Obala

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » To Feb 17, 2009 5:17 pm

Gostilna pri Mlinu
Dolenja Vas 5
Senože?e
Obisk:15.2.2009
T: 05 76 56 120

Ko se peljete proti morju, zavijete z avtoceste za Senože?e in kmalu po bivši cestninski postaji zopet desno in z glavne ceste še enkrat desno- cca 2-3 km.

Tipi?na gostilna, ki je ?ez vikend polna naših in zahodnih sosedov z celotno ponudbo testenin, divja?ine in ostale razli?ne mesnatine z ugodnimi cenami.
Divja?inska ploš?a za dve osebi ( 20EUR) je imela pe?enko divjega praši?a, 2x jelenov zrezek, dva ražnji?a-nabodali, 2x kuhane štruklje, 2x kruhov cmok, 2x ajdov krap z skuto, 2x velik raviol z filanimi brusnicami, zelenjavo. Skratka vsega dovolj, priloge okusne, le meso je bilo že na koncu kosil popoldne malce suho, a doma? cabernet, ki je bil zelo lahkoten in saden( bolj tipi?no za italijanska odprta vina) je "kar pasal" zraven.
Ocena: PŠ ( mogo?e med tednom, ko ni gužve na divja?ino)
FK
kuzma2
 
Prispevkov: 1707
Pridružen: Pe Mar 11, 2005 3:22 pm

Re: Primorska& Obala

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » Ne Feb 22, 2009 3:49 pm

Okrep?evalnica Grad Socerb
Socerb 7
6275 ?rni Kal
Obisk: 21.2.2009

Seveda skoraj vsi vemo kje je to. Postanek za pogled na Trst ali Koper ter kavico je kar sprejemljiv. Toda tam tudi domuje priznana restavracija že leta.
Lokal je majhen in obvezna rezervacija je edini na?in, da se tam pride do mize. Tokrat, v soboto za ?as kosila, dobiti prostor ni bilo problem?! Recesija, kdo ve?
Ko se usedeva, takojšne razo?aranje, menija ni, so predvsem povdarki na ribjih jedeh. Ok. Žal ne bo ni? z biftkom, ki so ga tako hvalili pred leti. Jedilnega lista ni( seveda ne vidiš tudi cen) in profesionalni natakar( lastnik?) nama razloži, da oni imajo jedi malce druga?ne. Prav, ni problema. Pove, da imava lahko doma narejene testenine, njoke ali ribo. Seveda delajo tudi dolge menije- slow food- za 4-5 ur pravi natakar- toda ob son?nem vremenu tam sedeti 4-5 ur se nama res ni dalo.

Torej iz tistega izbora , ki nama ga je natakar povedal izbereva doma?e raviole z škampi. Kot glavno jed nama ponudi LE divji brancin , seveda pripravljen malce druga?e kot obi?ajno, z koruzo, krompirjem, ipd... OK , si misliva. Drugega nama itak ni ponudil. Toda pravi, oni strežejo samo sveže sestavine na prvinski na?in- tisto, kar pa? dobijo.OK.

Moram priznati, brez menija( ne moreš izbrati in ne veš cen- bi dejal ,da je to protizakonito in milo re?eno idiotsko do strank) sva se vdala v usodo.

Naro?iva dober odprt Chardonney iz Brd ter dobiva pogrinjek v obliki majhnih koš?kov razli?nih toastov ter ribjo pašteto z maslom in polovico ?ešnjevega paradižnika. Maslo trdo, pašteta OK, a brez nekega uh in oh ter ?ešnjevega paradižnika tako brez okusa še nisem jedel.
Kelner se ustavi in vpraša, ?e bi rajši list, namesto brancina. Z veseljem mu to pritridiva- ker brancina imam že poln "k...r".
Kufer, ja!

K sosednijma dvema mizama so za?ele tudi prihajati zanimive predjedi, a seveda jih ne vidiš dobro- kapesante, kasneje škampi na pali?ici, ipd......o?itno slow food varianta.
Dobiva raviole polnjene z zelenjavo, omako in škampi- ODLI?NO. Nadaljuje se prihajanje jedi k sosednjima mizama.
Dobiva najina lista- dva majhna fileja na vrhu pire krompirja z minimalnimi za?imbami( lahko to preberete tudi brez okusa, ali kot je dejal natakar, oni strežejo minimalisti?no) in trdim hrustljavim pe?enim - ali je bil krompir ali pire kolerabe kdo ve.

Zelo dobro in okusno, ?e bi jed bila poceni in postrežena v menzi tovarne Iskre, ne pa jed za 20 EUR. Za ta denar v ostalih restavracijah dobiš celo ribo in ne file lista- verjetno iz bogve iz katerega hladilnika, ki dobro drži zmrznjeno hrano????

V ?asu najine postrežbe so k sosednjima( zahodni gostje) mizama postregli 4- 5 jedi slow food. Ko sva to mvidela, sva bila malce razo?arana, ker nisva razumela, da nama tega ni kelner ponudil kot krajšo verzijo deustacijskega menija. Toda ko so dobili enako ribo na pireju sva bila potolažena.

Pojeva, bila sva seveda sita a si re?eva sladico in kavo bova popila in pojedla nekje drugje.
Ocena: NV
FK
kuzma2
 
Prispevkov: 1707
Pridružen: Pe Mar 11, 2005 3:22 pm

Re: Primorska& Obala

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » Pe Apr 03, 2009 9:05 am

Gostilna Bužinel
Plešivo 37 ( preje v Medani)
5212 Dobrovo
05 30 45082
Obisk: 22.3.2009
glej: 23.3.07

Tako, da sem naredil rezervacijo in se oglasil v gostilni ob cerkvici v Medani in tam pravijo, da moje rezervacije nimajo. Pravim, klical sem to številko- pravijo, da se je sedaj ta gostilna( lastnik Elvis Bužinel) preselila malce naprej cca 2 km, mimo picerije v Plešivo.

Tako, da stari lastnik ni ve? v središ?u Medane ob cerkvici, teme? je ta tel. številka sedaj v novi gostilni s starim lastnikom, menijem in istim imenom v Plešivem, isto?asno pa je ostala še gostilna z istim imenom in sorodnikom v Medani.Brici...... Pri razglednem stolpu v gostilni nam ob 11.50 niso hoteli postre?i kave ob popolnoma prazni gostilni, reko?, da se pripravljajo za naval na kosila-tam me gotovo ne vidijo ve?.

Sedaj je to moderna stavba s prekrasno teraso in pogledom.
Torej ?e pogledate nazaj imajo tam ribe a imajo tudi še vedno enega boljših biftkov s tartufovo omako in dobrim lastnim mešanim rde?im vinom. In tako je tudi bilo.?eprav sem po biftku bil sit sem se vseeno kar malce spogledoval s so?no hrustljavo zape?eno ribo v pe?ici na sosedovi mizi. Ah, sosedova solata je vedno bolj zelena! Za sladico pa pana cotta ter doma?e "kremšnite", lahko bi rekel na nivoju blejskih ali škofjeloških.
Za konec pa doma?a gren?ica, ki je lepo sedla.
Ocena: PŠ
FK
kuzma2
 
Prispevkov: 1707
Pridružen: Pe Mar 11, 2005 3:22 pm

Re: Primorska& Obala

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » Ne Jul 05, 2009 7:02 am

Okrepčevalnica Ruj
(gostilnica)
Dol pri Vogljah 16
6221 Dutovlje
T:

Torej lokalček, ki je v lasti enega najboljših slovenskih kuharjev( Peter Patajac), če sledimo kaj se pri nas dogaja.Tam sva bila že parkrat, a očitno že dolgo ne. Če me spomin ne vara, vedno zelo dobro- žal se podrobnosti ne spomnim.
Zato so jasno pričakovanja "nemajhna".
Natakar nama našteje hladne, tople in glavne jedi. Ker se tukaj kuha tisto kar imajo je jasno da je tudi meni majhen, zato me tokrat pomanjkanje jedilnega lista skoraj ni motilo.

Kot hladno predjed izbereva mlade bučke z pope?enimi škampkovimi repki, nato domače testenine z tartufi in mavrohi, nato pa biftek z lisičkami in T bone steak ( fiorentinec cca 500 gr s kostjo- se pravi majhen) s pečenim mladim krompirčkom, koromačem in eno zeleno solato. Na meniju nič rib.
Izbiro vina na kozarec prepustiva natakarju: kozarec belega in kozarec rdečega vina.

Včasih naročiva eno predjed, ker zna biti preveč hrane, včasih dve polovički, ki jih dobiš na dveh krožnikih. Tokrat naj bi bile vse jedi za vsakega. Se pravi skupaj dve hladni in dve topli predjedi- saj naj bi bile nekaj posebnega.
Toda očitno se nismo razumeli kaj sva midva mislila, da sva naročila in kaj je natakar razumel.
DAJTE NAM MENIJE, pa še ceno vidiš!

Kozarec Korenike- malvazije je bil zelo dober. Pri sosednji mizi dobijo testenine in vonj tartufov je segel do najine mize, kjer so močno zadišali in dišali.

Čez čas prinese natakar en krožnik testenin in jih najprej postavi pred damo in odide. Tedaj se nama je posvetilo, kaj je pomenilo natakarjevo govorjenje o eni porciji?? Se pravi ena porcija za dve osebi in niti ne na dveh krožnikih in to pred hladno predjedjo. Žena hitro zmlati zelo dobre testenine in poda krožnik proti meni. Priznam,da me je kar tek minil ob takšnem " streženju". Pojem testenine in tedaj se spomnim, da tokrat kakšnih pretiranih tartufnih vonjav ni bilo, čeprav je bil krožnik tik pred nama.

Nato se zgodba ponovi z hladno predjedjo- le da ni bila nič posebnega: tanko narezani zuccini, olivno olje in škampkovi repki, ki so meni celo malce "preveč dišali". Zraven pa običajen bel kruh. Preveč navdušena ravno nisva bila in sva začela ugotavljati, da verjetno ko mačke ni doma, kuhajo miši?

Tedaj ugotoviva, da se ob naročilu nismo nič pogovorili, kako naj bo "stejk" pečen. Kelner me pomiri( stejk ni bil zame) da ga vedno naredijo srednje. Moje izkušnje s srednje pečeno niso vedno dobre, a to tukaj je vrhunsko kuhanje- bojda.

Biftek pride seveda preveč pečen in zelo tanek, moj T bone steak pravšnji, potresen z grobo soljo na koncu. Toda le ta taka ostane in v usta dobiš velike koščke soli- kamenčke.
Ob razrezavanju mesa mi je nož parkrat spodrsnil in treščil ob rob krožnika in tedaj ugotovim, da je oboje postreženo v velikih globokih krožnikih ( hrana mogoče ostane dlje topla?) in nož nisi mogel položiti dovolj horizontalno( VTA?). Bal sem se da slučajno ne bi T bone skočil ven iz krožnika. Meso- solidno a nič več.

Zraven rdeči Mervič merlot( prehladen, a bilo je zunaj zelo vroče) mogoče malce pretrpek.

Radič solata z domačim kisom in oljem- OK se vdam- dajte mi rajši navaden kupljen kis pa bo meni boljše kot te domače specialitete.

Sladici: borovničev štrudel( s sladilom iz medu in cvetov?), ki se peče sproti in domač sladoled( podobno karamelni pana cotti) sta pokazali, da je tukaj doma "mojster"! A kaj, ko je bilo predhodno jedenje brez posebnosti- milo rečeno.

Očitno je to sedaj samo še ena od gostiln na Krasu. Zame je osnova, da se VEDNO dobro kuha, ne samo tedaj, ko se "šef" pomatra za ocene ali pa za sosede. Razumem, da včasih pride do napak, a ne na tak način.
Ocena: NV ( mogoče PŠ)
FK
kuzma2
 
Prispevkov: 1707
Pridružen: Pe Mar 11, 2005 3:22 pm

Re: Primorska& Obala

OdgovorNapisal/-a administrator2 » Pe Jan 08, 2010 10:03 am

Restavracija Norbedo
Spodnje Škofije 18a
6281 Škofije ( še en lokal s podobnim imenom Mulino se nahaja pod avtocesto)
Obisk: 31.12.2009 (že preje obiskano)

Standardna gostilna, ki je preko vikenda polna gostov iz Trsta ima sedaj nov glavni prostor, ki je del stavbe,je velik in prijetno urejen. Hiter postanek na silvestra dan za kosilce- dve rižoti z morskimi sadeži in kozarcem malvazije. Kot pogrinjek malce bakalarja na toastu. Rižota dobra- meni malce premalo kremasta, njen ravno prav. Prvi občutek ko poješ »malo« je da bi jedel še in še, a čez pol ure je ta občutek zamenjala polnost želodčka. Toda kmalu bo silvesterska večerja v hotelu.
Ocena: PŠ
FK2
administrator2
Site Admin
 
Prispevkov: 858
Pridružen: Če Nov 12, 2009 5:27 pm

Re: Primorska& Obala

OdgovorNapisal/-a administrator2 » Pe Jan 08, 2010 10:06 am

Grand Hotel Bernandin
Portorož
Obisk: 31.12.2009

Silvesterska večerja s devetimi jedmi je bila zelo dobra, pravilno časono raporejena, le ob glavni jedi je ppostala glasba preglasna in je bilo zato potrebno, če ne moreš preprečiti se pridruži. Zraven pa ena dobra malvazija(?) in nato eno dobro rdeče vino( Movia)-prizmam, da mi je bolje teknilo belo.
Silversterski meni je izgledal takole:
---------------------------------------------------------
Silversterski cocktail
Capuccino iz polenovke
--------------------------------------------------------
Morske dobrote v hrustljavi košarici
Terina gosjih jetrc v jagodnem želeju
---------------------------------------------------------
Carpaccio rdeče tune s škampovim patejem iz Wasabija( meni najboljše)
-----------------------------------------------------------------------------------------
Pasticcio gratiniranih rdečih rakcev z bučno kremo in skuto Buffale
------------------------------------------------------------------------------------------
Sorbet temne čokolade, peperoncina in mete
--------------------------------------------------------------
Račje prsi v medeni omaki
Telečji file v tartufovi skorji s sadjem
Krompir z zelišči, rdeča leča
---------------------------------------------------------------
Mousse iz zelenega čaja in kandiranih fig
--------------------------------------------------------------------------------
Novoletna košarica ( ročno narejene čokoladke in piškotki ter sadje)
--------------------------------------------------------------------------------
Kava
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Opolnočna Steklenica šampanjca San Bernardin( ne po osebi ampak za mizo- toda bila sva le dva)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Millefoglie zampone z lečo dobrih želja( rezine posebne mehke salame)
---------------------------------------------------
FK2
administrator2
Site Admin
 
Prispevkov: 858
Pridružen: Če Nov 12, 2009 5:27 pm

Re: Primorska& Obala

OdgovorNapisal/-a administrator2 » Pe Jan 08, 2010 10:08 am

Restavracija Giuseppe
Tartinijev trg
Piran
Obisk: 031 303 584
Obisk: 1.1.2010

Lokal je na severni strani Tartinijevega trga skrit v uličici, v majhnih sobicah lično, s starinami opremljeni prostori dajejo občutek domačnosti skupaj s prijazno postrežbo. Za zbistriti na novoletni dan piranska ribja juha- polna velika porcija postrežena v zanimivih krožnikih s koščki rib, školjk, in škampov. Goveja juha je bila navkljub bližini morja ta prava. Pedoči( veliki) v buzari so bili celo malce zapečeni, v okusni buzari in kalamari na žaru lepo rjavo in hrustljavo zapečeni ( predvsem lovke- mogoče celo ocvrte) , zraven pa blitva z malce krompirja. A kaj ko je bilo to malce preveč za želodčke, ki so imeli zajtrk ob 10 uri v hotelu( med drugim so na roke rezali pršut in tam pripravljen dimljen losos).
Ocena: PŠ
FK2
administrator2
Site Admin
 
Prispevkov: 858
Pridružen: Če Nov 12, 2009 5:27 pm

Re: Primorska& Obala

OdgovorNapisal/-a administrator2 » Pe Jan 08, 2010 10:10 am

Gostilna Majda
Osp
T:05-659 01-10
Obisk: 4.1.2010( že preje obiskano)

Vračanje domov iz obale naj bi minilo ob biftku s tartufi. Toda teh jim je zmanjkalo, kaj pa kapesante- tudi nimajo več svežih. Prav, potem pa rezance s tartufi in škampi na žaru. Kot pravijo ena najboljši oštarij za vse kar nudijo. Močan okus tartufov in škampi so bili izredno slastni in sladki, le malce kruha- brez česna in brez olja. Toda domača malvazija je bila………fenomenalna, žal le kozarec, saj nato je sledila vožnja domov.
Ocena: PŠ
FK2
administrator2
Site Admin
 
Prispevkov: 858
Pridružen: Če Nov 12, 2009 5:27 pm

Re: Primorska & Obala & Notranjska

OdgovorNapisal/-a administrator2 » Po Apr 05, 2010 10:17 am

Gostišče Mašun
Mašun 1
6253 Knežak
T: 051 661 611
Obisk: 4.4.2010

Torej, kje je to. Peljete vse do Pivke, nato zavijete v smeri Knežaka in nato se peljete po kar solidni cesti 13 km na višino 1025m na pobočje Snežnika. Tam se vam odpre jasa, križišče cest in pešpoti in seveda restavracija. Ne bodite presenečeni, če je tam kar precej avtomobilov tudi z italijanskimi registracijami.

Namreč, lokal poleg klasike ponuja seveda divjačino ( jelen, divji prašič, medved). Na zalogi je stalno jelenov hrbet, medvedja pečenka ali file, toda medvedje šape morate naročiti vnaprej.

Juhice ter tortelini z mavrahi za predjed, jasno je da imajo medvedjo salamo.
Torej jelenov hrbet v omaki z štruklji, divji prašič v omaki s prilogo-pražen krompir, file medveda z gobovo omako ter konjakovo omako, divjačinski golaž z njoki, puran v omaki, ….

Nedelja, malce gužve a predjedi pridejo kar hitro, mogoče malce več močnejšega okusa k tortelinom( domači?). Divjačina je bila zelo mehka, sočna, mogoče bi lahko bil moj medved malce bolj sočen( manj pečen?) in konjakova omaka je bila v malce premajhni količini. Vsak krožnik je imel na krožniku še majhno presenečenje. Toda, hrana nam je dobro teknila navkljub obilnemu zajtrku.

Belo odprto- sivi pino je bil prijeten, a refošk je ostajal na mizi in to ni bila edina miza kjer se je to videlo- skratka ne vem,vpliv plastične kante?

Sladice – so palačinke, ter npr. nastrgano zmrznjeno peneče se vino z malinami- ja,to kar poskusite.
Lokal, kjer se malce igrajo tudi z eksperimeniranjem in imajo stik z okoljem , kjer se nahajajo.
Ocena: PŠ( pojdite tja na izlet)
FK2
administrator2
Site Admin
 
Prispevkov: 858
Pridružen: Če Nov 12, 2009 5:27 pm

Re: Primorska & Obala&Notranjska

OdgovorNapisal/-a administrator2 » Pe Apr 30, 2010 7:50 am

Okrepčevalnica Ivo
Gregorčičeva 31
Piran
Obisk: 27.4.2010

Kateri lokal obiskati na Piranski punti? Izbire je mnogo, pa še kar nekaj lokalov je v samem jedru mesta.
Krasen sončni dan, primeren da ob obali poješ kakšno ribico in popiješ kozarec Malvazije. Škoda , ker med zunanjimi vrtovi, skalami na pomolu se poleg stalnih sprehajalcev stalno vozijo mimo še avtomobili. Kaj češ, ko pa imamo le 42km obale.

Za predjed črne školjke, ki so bile mehke, okusne, kar velike,a sama buzara malce redkejša- a to je stvar okusa in navade. 5 velikih škampov je krasilo krožnik škampov na žaru. Dobri, okusni a se nisem mogel znebiti občutka, da so mogoče malce preveč parjeni kot samo pečeni na žaru- meso bi lahko bilo bolj čvrsto.

Malvazija je lepo tekla po grlu, predvsem če veš, da je bila manj kot 1EUR/dcl in nič slabša od kakšne buteljke za 4x višjo ceno.

Kovač v pečici z krompirjem in malce zelenjave je izpolnil vsa pričakovanja- natakar ga je lepo očistil – umaknil kosti na stranski krožnik, a ponev je ostala na sredini mize nad grelnikom.

Kot sladica pa domača kremna rezina- čvrsta, da bi lahko stala v morju kot otok, zraven pa še pita iz gozdnih sadežev in kombinacija obeh je bila zelo dobra.
45EUR/po osebi ni pretirano za takšen obed in lokacijo.
Ocena: PŠ( ta lokal mi je nekdo priporočil )
FK2
administrator2
Site Admin
 
Prispevkov: 858
Pridružen: Če Nov 12, 2009 5:27 pm

Re: Primorska & Obala&Notranjska

OdgovorNapisal/-a administrator2 » Pe Avg 13, 2010 6:46 pm

Belica
Medana 32
5212 Dobrovo
T: 05 3042104
Obisk: 16&17-7-2010

To je penzion z restavracijo in prekrasnim bazenom. Tam smo praznovali družinski obletnici. Restavracija ni klasična ampak pripravijo vsak dan par sestavljenih menijev z različnimi jedmi od npr. jelenovega karpača, testenin, biftkov, svinjsko ribico, ramsteakov, rib,… Strežejo njihovo vino, ki je poceni in dobro. Ker so kmečki turizen nimajo piva!
Postrežba in jedi so bile zelo dobre saj smo tam imeli dvakrat različno večerjo in tudi biftek je bil nad soliden. Sladice so bili tudi malce drugačne. Očitno imajo tam kuharja ,ki se trudi in pripravi jedi s svojim pečatom.
Ocena: PŠ( rezervirajte mizo)
FK2
administrator2
Site Admin
 
Prispevkov: 858
Pridružen: Če Nov 12, 2009 5:27 pm

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na GOSTILNE & RESTAVRACIJE 2005-2013

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov