Napisal/-a kuzma2 » To Jul 08, 2008 6:19 am
Hotel Ribno
Izletniška 44
4260 Bled
T:ni važno
Obisk: 6.7.08
V sklopu hotela Ribno- 4 zvezdice( od Bleda cca 2 km) je seveda tudi restavracija s pogledom na kanjon Save, in včasih je to bilo del Kompasovega imperija. To je bil eden boljših manjši hotelov odmaknjen od trušča Bleda. Tudi restavracija je bila na nivoju.
Seveda sedanji lastniki( Sportina) nadaljuje to tradicijo. Pred dvema letoma smo se tam imeli dobro- nivo postrežbe, malce drugačne jedi. Ne vem, kdo je bil tedaj lastnik.
Zato tam obisk v sklopu praznovanja rojstnega dneva. Toda, če me spomin ne vara, je vse skupaj potekalo takole:
Ob rezervaciji( 4.7. za osem oseb) me je šef strežbe vprašal, če želimo kaj posebnega. Odvrnil sem, da ne, toda sedeli bi radi zunaj (če bo vreme dopuščalo) ter, da bomo jedli "a la carte".
Ko smo prispeli točno, miza ni bila priporavljena,(lokal je bil skoraj prazen) ker so mislili, da bomo znotraj( kjer so mize itak vedno pripravljene). Rečeno je bilo, da je grmelo, toda sami smo se dve uri preje sprehajali v bližini, pa nismo nič slišali.
Začno pripravljati dve okrogli mizi. Vprašam jih, kako naj ob dveh okroglih mizah sedi 8 ljudi- pravijo , saj gre 4+4. Pravim, ja, toda srednje dva si bosta na pol kazala hrbte.
Nato nam pripravijo štiri mize kvadrataste, da smo sedeli na vsaki strani po štirje. Da bi kdo vmes, ko smo čakali kaj ponudil, npr. aperitiv- ni šans.
Ko se posedemo nam prinesejo plastificiran jedilni list velikosti A3. Tako kot v kakšnem pica lokalu na morju.
Ponudba je kar zanimiva, od govejega in žrebičkovega karpača z olivnim oljem in parmezanom, do juh, testenine s šparglejni,rižota s škampi in posušenimi paradižniki, gosja jetra s prilogo,... Kot glavne jedi pa rezine žrebička z popečeno mozzarelo, kombinacijo menija telečja krača in piščančji fileji s prilogo,... skrata izgleda kar vabljivo in drugačno.
Kmalu smo dobili sokove, radensko, ustekleničeno navadno vodo, belo vino. Toda radenska je bila topla, ravno tako vino, po reklamaciji kmalu dobimo nato vrček ledenih kock. Ok, si misliš še en lapsus. Ker so naenkrat prinesli dve pol literski flaški radenske, jasno, eno vrnemo ob negodovanju kelnerja.
Na vprašanje zakaj ni mrzla je dejal, da hladilniki delajo s polno paro in da pijače pač zmanjka( pri skoraj praznem lokalu znotraj in zunaj)?!
Nato dobimo od sedmih predjedi, 3 juhe najprej( v gobovi ni bilo nobenega koščka gobice), ko so trije "srečneži" že pojedli juhe, sta prišla dva karpača- lososov in žrebičkov,brez preliva in brez sira, kot sicer piše na plastičnem jedilnem kartonu. Oba sta bila zmrznjena- porečete, saj to karpačo je- toda ne da ga postrežejo popolnoma zmrznjenega z kristali,ipd...
Ker je zmanjkalo vode, smo zaprosili za nove- tokrat je prišla topla navadna voda v plastenki- očitno smo obe hladni že mi potrošili.
Ob jedenju karpačov se nam je začelo počasi svitati, da tukaj je nekaj hudo narobe in smo to sprejeli lahko na dva načina- ali gremo, ali ostanemo, saj ne more vse biti slabo. Napaka!
Prišla je rižota s škampi, ki naj bi bila sicer postrežena kot glavna jed- veliko škampov in riž kuhan "a la dente"- toda verjetno bi bil pretrd tudi za najbolj zagrizene Italijane. O posušenih paradižnikih ne duha in sluha.
Saga s toplim vinom se je nadaljevala in kelner nam je prinesel še dodaten led- toda ko sprejmeš , da je pijača topla-kar nekako gre.
Končno prideta še dve zadnji predjedi- testenine s špraglejni- neslano, brez nekega povezovalnega okusa omake, toda nekaj pinjol in dva- trije koščki špargelnov.
Prvo postrežejo kot glavno jed gosja jetra-toda brez priloge v obliki obljubljenega riža- nato prinesejo postan pečen krompir. Ta jed je bila za slavljenko in je seveda kot edina začela jesti glavno jed, ostali pa smo jo gledali saj hladna jetra niso užitna. Ko je pojedla in pustila postan krompir, je nastala pavza.
Nato po veliki pavzi pridejo ostale glavne jedi- najprej telečja krača in piščanec s prilogo- toda o tem ni sledu, le pečena posušena dva svinjska kosa mesa s prilogo.
Stvari so šle tako narobe, da je stvar postajala že zelo zabavna, če ne bi bilo to neko praznovanje.
S svojim zamikom nato pridejo , kot glavna jed, testenine, podobne predjednim ter še malce kasneje, npr. 5 minut, rezine žrebička na rukoli( 4-5 listkov-posteljica rukole to gotovo ni bila) s popečeno mozzarelo.
Eden od jedcev je celo užival ob žrebičku, zame je bilo presuho in brez kakršnekoli dodatne priloge(koščki mesa in rezine mozzarele) in enostavno ob vsem tem nisem več bil lačen. Kruh je bil pa itak suh.
Zato smo pojedli, kar smo, in nato zahtevali šefa restavracije ali šefa kuhinje, ki se je izgovarjal med drugim na neurejene odnose.
Toda, saj je bilo vse narobe, od tople vode in vina, do zamud , ter neokusni hrani. Pravi, da se to ne bo več ponovilo- nisem mogel kaj, da ne bi rekel, seveda se ne bo, saj nas tam zagotovo več ne bo.
Ko nam ponudijo sladice zastonj smo jih zavrnili, ker smo hoteli čimpreje stran. Dobili smo celo 30% popusta za to, da smo imeli uničeno praznovanje. Res lepa tolažba.
Predlagal sem jim naj raje restavracijo enostavno zaprejo.
Nato smo odšli v drugi lokal ob golf igrišču, kjer smo si privoščili ledene kave , sam pa eno porcijo čevapčičev in kozarec vina- bilo je fenomenalno.
Ocena: NV, NV, NV, NV,NV,.......
PS: predlog o zaprtju sem poslal tudi lastnikom in dobil opravičilo ter vabilo na napitek in sladico v Vilo Prešeren ob blejskem jezeru, ki je tudi v njihovi lasti.
FK