Gorenjska

Gostilne in restavracije. Vsi imamo različne izkušnje- zakaj jih ne bi zaupali drugim- dobre in slabe.
Vnesite svoje nove izkušnje ali le dodajte lastno izkušnjo.

odmev

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » To Maj 15, 2007 9:50 pm

Hvala, ja ,kadaif. Saj lastnica je vse jedi naštela, le moj spomin tega ni zapisal.
Zadnjič spremenil kuzma2, dne So Maj 26, 2007 8:06 am, skupaj popravljeno 1 krat.
FK
kuzma2
 
Prispevkov: 1707
Pridružen: Pe Mar 11, 2005 3:22 pm

Restavracija Brioni- Kranj

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » To Maj 22, 2007 4:02 pm

Restavracija Brioni
Koroška c. 10
4000 Kranj
04 201 0750
Obisk: 21.5.2007

Restavracija Park ( Brioni) je bila včasih »moj lokal«. Včasih sem stanoval zelo blizu. Tja smo kot otroci hodili po sladoled. To je bil najbolj » nobel« lokal v Kranju. Kasneje sem tam preživel kar nekaj dni in velikokrat smo tam zadnji zaklepali vrata. Tam sem bil vsak dan , če ne s prijatelji, pa srečanja raketarjev( klubski prostori so bili blizu) ter sestanki KLG( Kluba ljubiteljev glasbe- ko še nismo imeli lastnih prostorov). Tja si šel, če si hotel srečati kogarkoli. Lokal je ob glavni cesti- le da je tedaj ves promet tekel skozi Kranj- od turistov na morje, do zdomcev na Balkan. Včasih se je druže Tito velikokrat peljal mimo na Brdo. Govorilo se je ,da se je v restavraciji tudi ustavil in zato se je je prijelo ime »Brioni«, po Titovi rezidenci iz morja. Tja ne zahajam že več kot 25 let. Pred nekaj leti so kavarno in restavracijo novi lastniki temeljito prenovili. Pred letom smo tam že jedli odličen biftek. ponudba je kar široka- od zajtrkov,malic in kosil, pa do bolj prefinjenih jedi.

Štirje možakarji smo praznovali rojstni dan in si za predjed naročili mešane » testenine«: svedrčki s paradižnikovo omako ter njoke v smetanovi omaki. Jedi so bile korektne.
Glavna jed: argentinski biftek na žaru s pečeno zelenjavo in celim krompirjem nadevanim z skuto. Če odštejem preveliko količino različne zelenjave, ki je bila odlično pečena na žaru, nimam nobenih pripomb. Biftek je bil pečen kos je treba, le mogoče malce pust po okusu. Toda neke vrste žar omaka je okus napolnila. Tudi file morske žabe je bil po "žarsko" na lavi dobro in sočno pečen. Zanimive jedi, kjer se kaže, da kuhar poskuša narediti jedi drugačne. Ideje ima, le mogoče nekaterim sestavinam se pozna poreklo iz trgovine. Toda ob rdečem vinu in poslušanju vinilnega gramofona na vrtu je večer prijetno uspel.
Ocena:PŠ
FK
kuzma2
 
Prispevkov: 1707
Pridružen: Pe Mar 11, 2005 3:22 pm

Gostilna pr' Mati?k- Kranj

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » So Maj 26, 2007 8:03 am

Gostilna pr' Mati?ku
Jezerska c. 41
4000 Kranj
04 234 3360
Obisk: 22.5.2007

To je nova gostilna( stara cca 5-6 let) , ki je opremljena v prijetnem novodobnem starinskem stilu. Poleg stalnih jedi od zrezkov, rib in pic nudijo tudi divja?ino. Lastnik je lovec ter je napisal tudi knjigo receptov na to temo. Tja zahajam redno že ves ?as delovanja gostilne ob razli?nih priložnostih. Za aperitiv šampanjec- toda predhodno vseeno preverite ceno.
Zadnje ?ase presene?a za za?etek narezek, kjer lahko dobite medvedovo salamo, gosjo pašteto, jelenov carpaccio, ipd. V?asih celo kaj bolj eksoti?nega. Skratka pustite se presenetiti, toda naro?ite za manj oseb, ?e boste še hoteli kaj drugega pojesti. Tako, da nas je devet naro?ilo za dve osebi in vsak je lahko poskusil vse. Ne trdim, da so gromozanske porcije, a ?loveku gre ob tem kruh v slast.
Solidno belo in rde?e odprto vino, ?eprav sem ravno na šanku videl karton sveže dostavljenega rde?ega Dueta. Kdaj drugi?. Imajo seveda tudi izbiro vin , ki je v hladilni omari.
Biftki so bili dobri in pravilno pe?eni, le oblikovno malce raztrganih oblik. Moj medvedov medaljon pa me ni prepri?al. Žal izbire delov medvedjega mesa ni velika in je to vedno loterija- do sedaj sem enkrat tam jedel fenomenalno, dvakrat pa ne in bom drugi? vseeno raje naro?il tisto, ki muka. Nih?e se ni odlo?il za š?uko( ima zelo veliko kosti). Toda sveži brancini so bili iz ribogojnice v Piranu so?ni in zape?eni na žaru s prilogami zelenjave ali pe?enega krompir?ka. Tukaj ne prelijejo s tržaško omako ribe. Testenine okusne z ?emaževo omako in zelenjavo, le bolje je ne potresti sir, kot pa posuti suhega, ki se ne stopi. Kot sladice smo naro?ili tiramisu s smetano, ki je bil malce suh v obliki velikih »kugel«. Obvezen teranov liker?ek za zaklju?ek.
Ocena: PŠ
FK
kuzma2
 
Prispevkov: 1707
Pridružen: Pe Mar 11, 2005 3:22 pm

Gostiš?e pri Zalogarju- Selca

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » So Maj 26, 2007 2:09 pm

Gostišče pri Zalogarju
Dolenja vas 1a
4227 Selca
04 500 5000
Obisk: 27.5.2007

To je v bistvu nova gostilna (nekaj let) v Selški dolini ( zavijete desno-sever), ko pridete v Škofjo Loko iz Kranja ali Ljubljane. Tam se lahko namesto v Zalem logu ustavite, npr. na poti v Soško dolino ali pa samo na ogled ene najlepših vasi v Sloveniji: Sorice.
Je tipična kmečka novodobna lepo urejena gostilna takoj ob cesti, ki se trudi da postreže malce več kot samo tipične jedi ala šnicl ali pečenka. Imajo tudi zanimive dnevne menije, ki pa še vedno ostajajo v mejah normale.
Lahko dobite odprto vino, imajo pa tudi kar lep izbor slovenskih buteljčnih vin. Za pokušino mladi sir s slanino, motovilec in solatnim prelivom. Kar prijetno. Ravno tako kremna špargljeva juha z bučkami. Telečja pečenka je bila mogoče malce preveč suha. Telečja jetrca z čebulo in dodatno rjavo omako so bila sočna, "moj" poprov biftek je bil korekten (12 EUR). Posebej je potrebno naročiti krompir ali štruklje. Krasno, zame samo kruh k omaki. Ker sem pozabil naročiti omako posebej, jo je bilo kot običajno, preveč. Zato podložim kos kruha pod krožnik, da se omaka odteče na rob. Rjav domač kruh je potem lepo pivnal omako z popolnoma dobrim biftkom.
Kozarec Lisjakovega merlota je lepo šel z glavno jedjo, ravno tako kozarec odprtega sivega pinoja z jetri.
Dve sladici:bezgova pena in cimetova zmrzlina z borovničevo marmelado sta bili odlični, toda mešanica obeh sladic naenkrat, je bila enkratna. Ko grem mimo in bom lačen:
Ocena:PŠ

PS: še ena učna lekcija za HIFI jedce: kot sem dejal, je bila telečja pečenka malce suha. Toda malce je je ostalo, ker je bil jedec sit, smo ostanke zavili v folijo za " psa".
Šest ur kasneje:
No, pre pol ure sem te ostanke na hitro pogrel na vroči ponvi z par kapljicami oljčnega olja do lepo rdeče zapečeno, malce dodatno posolil in nato majhna večerjica na sončni terasi: ostanki telečje pečenke, kos stoletnega kruha in kozarec Simčičevega rdečega Teodorja 2003- darilo za rojstni dan( cela flaška seveda)- PRIDEM ŠE!!!!.


PS.PS.:pozabil sem omeniti še- zraven pa še par koščkov doma vložene paprike.

Life is simple!
FK
kuzma2
 
Prispevkov: 1707
Pridružen: Pe Mar 11, 2005 3:22 pm

gostilna Krištof- Predoslje 2. obisk

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » Po Maj 28, 2007 7:30 am

Gostilna Krištof
Predoslje 22
4000 Kranj
04 2341 030
Obisk: 27.5.2007

Torej to je letošnji drugi obisk. Tokrat nismo naročali predlagani meni, temveč vsak zase svoj izbor.
Seveda ni manjkal četverček kot pozdrav iz kuhinje za vsakega gosta.
Kot predjedi pa popečen kozji sir s tartufi in zelenjavo, cvetačni mus z dimljenim lososom ter špargeljev carpaccio z potočnimi raki in balzamičnim kisom. Inovativno in okusno.
Kot glavne jedi pa rezine govejega fileja(tagliatta) na zelenih rezancih. Tu je prišlo do majhnega kratkega stika. Mlajši člani, ki niso preveč mahnjeni na veliko zelenjave so bili malce razočarani. Namreč, namesto pričakovanih »zelenih rezancev« so dobili okusno popečeno narezano zelenjavo. Toda krožnike so vseeno pomazali. File brancina je bil čvrst in sočen. Fileji zajčka ravno tako, a v kremni omaki. Moja jagnječji kotletki pa lepo zapečeni, a še vedno rožnati skupaj z kozicami v omaki. Zelo dobro. Zraven pa E. Simčičev Duet 2003. Ja, je eno najboljših rdečih slovenskih vin.
Kot sladice si izberemo tris sladic, kjer izstopa sorbet s sirom! Za zaključek pa zopet pozdravček iz kuhinje, kjer izstopa npr. suha figa oblita s čokolado. Ni kaj!
Ocena: PŠ
FK
kuzma2
 
Prispevkov: 1707
Pridružen: Pe Mar 11, 2005 3:22 pm

Gostilna Pri Danilu- Rete?e

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » Ne Jul 01, 2007 4:52 pm

Gostilna Pri Danilu
Reteče 48
4220 Škofja Loka
T: 04 515 34 44
Obisk:1.7.07

Tudi tukaj sem dokaj reden gost. Pred mnogimi leti sem tukaj prvič jedel postrv v lokalu( cca 1973). Tedaj je bila to še bolj tipična vaška gostilna. No sedaj je že kar nekaj let to vrhunska gostilna- oz. restavracija, kjer strežejo malce drugačno hrano kot običajne gostilne. Tudi izbor vin je zelo širok, saj je sin lastnice kvalificiran sommelier in imajo tudi prodajo vrhunskih slovenskih vin po internetu. Jedi so sezonske in najboljše se je dogovoriti za pokušinski meni, ki ga običajno sestavlja pet jedi.

Kot prigrizek pašteta iz sveže postrvi z olivnim oljem in začimbami na kruhku. Hladna predjed dimljena postrv ter na žaru pečeni lističi bučke zaviti v sir pokapani z olivnim oljem in štirim različnimi vrstami domačega kruha. Koprivina juhica v krušni skledi je bila dobra in močno zelene barve, le malce popra in soli je bilo potrebno dodati. Testenine z lisičkami- na krožniku je izgledalo kot majhne lisičke v omaki s šunko. Toda to ni bila šunka, ampak testenine obarvane s pesinim sokom.
Robidin sorbet z pravim čajem je presekal jedi. Nato tagliata s špinačnim krompirjem in omakico. Tu smo iz bivšega tokaja presedlali na Jakončičev Merlot letnik 2005.Kar solidno za mlado vino.
Sladica je bila čokoladni mus s sladoledom iz popečenih bučnih semen in bučnim oljem, ki se je lepo dopolnjevalo s sladko čokolado in kozarčkom porta.

To ni lokal za tiste, ki bi želeli čim večji šnicl, ampak malce manj a bolj prefinjene jedi. Žal mi je le bilo, da v našem meniju ni bilo žrebičkovih ličnic, kakšen škampek v juhici ali črn tartuf v rižoti, ki so ga ponudili sosednji mizi.
Pa drugič.
Obisk: PŠ
FK
kuzma2
 
Prispevkov: 1707
Pridružen: Pe Mar 11, 2005 3:22 pm

Gostilna Marinšek- Naklo

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » Po Sep 03, 2007 11:31 am

Gostilna Marinšek
Glavna c. 2
4202 NAKLO
T 04 257 7270
Obisk:2.9.07

To je stara furmanska gostilna ob stari glavni cesti Beljak- Ljubljana-se pravi, še predno je bila gorenjska avtocesta.
Sedaj je to večja gostilna z veliko prostora,imajo prenočišča in lastno pivovarno. Če povem, da je ob nedeljah polna, potem veste kakšno hrano strežejo.Torej družinska nedeljska kosila in širok izbor različnih zrezkov, plošč, pečenk...
Pa vendar se je našlo tudi tole na jedilniku- npr. tris gobic: na žaru ,gratinirani jurčki z gorgonzolo ter gobovi zavitki- pečene gobice s sirom zaviti v panceto v kislo sladki omaki.
Dalje file postrvi z gobicami in pečenim krompirjem in seveda moj biftek z omako z zelenim poprom( omako ,če se le spomnim, naročim posebej, tako da vse ne plava v omaki) pečenim in staranim tako kot mora biti. Bojda imajo celo lastno hladilnico za staranje mesa.

Sladice smo spustili, in priznam da sem z veseljem gledal na sosednjo mizo, kjer je bil na krožniku tanek zlatopečen dunajski zrezek.
Kot belo odprto vino smo pili Pra-Vin, ki ga "izdeluje" v litrskih steklenicah Čurin-Praprotnik iz Koga. Če bi le bil malce manj sladak( ob gobicah), bi bilo zame vrhunsko vino. Dalje klasika gorenjskih gostiln- rdeč odprti Cabernet S. iz Brd.
Obisk:PŠ
FK
kuzma2
 
Prispevkov: 1707
Pridružen: Pe Mar 11, 2005 3:22 pm

Gostilna Pri Bajdu

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » So Dec 22, 2007 6:50 pm

Gostilna pri Bajdu
Senično 8b
4294 Križe
tel: 04 595 6900
Obisk:5.12.2007

To je tipično stara lokalna gostilna ob cesti. Tam se človek ustavi na pivo ali na špricer. Toda, če predhodno naročite telečje krače z prilogo ( marsikaj) in dobili boste to in še več. Tja hodimo vsaj enkrat letno, ampak vedno le na to.
ocena: PŠ
FK
kuzma2
 
Prispevkov: 1707
Pridružen: Pe Mar 11, 2005 3:22 pm

Gostilna Krištof- Predoslje 3.obisk

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » So Dec 22, 2007 6:57 pm

Gostilna Krištof
Predoslje
Glej podatke od 28.5.2007

Torej lokal ,ki menja jedilni list štirikrat letno- odvisno od letnih časov. Zadnji obisk Ponedeljkovcev je bil kot zadnja večerja letos. Zelo dobro, vrhunsko in originalno( med drugim tudi hladni brancinov karpačo,topli jelenov pršut z testeninami, gosja jetrca, ipd........) .
Toda kot se zgodi vedno majhna napakica, npr. biftek je bil po okusu bolj nekako kuhan in ne pečen, toda k sreči sem naročil jelenove zarebrnice, ki so bile fenomenalne. Vredno poskusiti in si izberite jedi, ki se vam zdijo zanimive.
ocena: PŠ
Zadnjič spremenil kuzma2, dne Če Dec 04, 2008 3:28 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
FK
kuzma2
 
Prispevkov: 1707
Pridružen: Pe Mar 11, 2005 3:22 pm

OdgovorNapisal/-a fotr » So Dec 22, 2007 7:54 pm

Ker se ti menda redno dogaja, da ga z eno stvarjo bolj ali manj lomijo, bi že bil čas, da nehaš naročati to, kar ni po pravilu službe.
Poišči matemetični vzorec napake, saj si strojnik, pa povej kaj naj ne prinesejo, če že sami ne znajo popravit teh skokov v stran.
Predvsem pa mislim, da biftka sploh ne bi smel naročat, ker si prevelik strokovnjak za to obliko priprave in hitro najdeš napako.
Spomnil sem se, da se je včasih hvalil z bio ovčjim jogurtom, ker pa poznam proizvajalca, kjer je kupoval, mi je ta povedal da kupi kaka dva jogurta na teden, ostalo pa očitno nameša. In če to dela ( se pravi "špara" ) že pri taki stvari, kaj šele dela pri drugih, dražjih sestavinah. Sicer pa sem o tem že pisal.
Jemajte se fajn za vse praznike od Rojstva Jezusa, preko državnega rojstva do rojstva novega leta!!!
Pa ni važno v kateri gostilni, samo, da boste v dobri družbi in se zabavali.
Cigar pa tako ali tako nikjer več ne morete prižgat, pa če je dobro ali slabo.
fotr
mod
 
Prispevkov: 346
Pridružen: Pe Feb 18, 2005 10:37 am
Kraj: Škrilje vas nad Igom

OdgovorNapisal/-a Marko Puš » So Dec 22, 2007 9:21 pm

[quote="fotr"]Cigar pa tako ali tako nikjer več ne morete prižgat, pa če je dobro ali slabo.

Zato se pa moramo znajti in oditi čez mejo na Hrvaško, kjer sem danes v naši priljubljeni restavraciji v marini Ičići puhal perfektno H. Upmann Sir Winston letnik 2002.

In če smo že pri hrani, ŠE NIKOLI V ŽIVLJNEJU NISEM JEDEL TAKO DOBRIH PRSTACOV, KOT RAVNO DANES!!! Natakar nam je pojasnil, da se školjke pač jedo v tem času (to vemo), ampak v tem času sem jih jedel že velikokrat. Modra so bili tako dobri, ker so bili "natucani" danes zutraj...Pred tem smo se "guštirali" s prav tako odličnim bakalarjem in na koncu še z lepo "reš" pečenim, a sočnim Kovačem z dalmatinsko blitvo. Vse skupaj je bilo zalito s Kozlovićevo malvazijo, na koncu pa je kosilo zaokrožil še "najboljši sorbet na svetu", na račun hiše seveda in lep, sončen in topel dan (17 st. C) je bil dobra popestritev meglenih in ledeno mrzlih ljubljanskih dni.
Marko Puš
 

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » Ne Dec 23, 2007 9:26 am

Če bi vedno dobil perfekten biftek, bi se ga verjetno hitro naveličal. In če to prenesemo na HIFI sistem, nam to lahko da tudi nekaj za razmislek in prosim bodoče debate pod "Razno" in ne tukaj.
FK
kuzma2
 
Prispevkov: 1707
Pridružen: Pe Mar 11, 2005 3:22 pm

Gostilna pri Tetki-Kranj

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » To Jan 29, 2008 3:47 pm

Gostilna pri tetki
Kolodvorska 6
4000 Kranj
Makedonska kuhinja
T: 04 2020120
Obisk: 23.1 in 28.1.2008

Zgodovina te gostilne gre zelo nazaj, toda ker se lokal nahaja blizu železniške postaje in bivših kranjskih carinskih in blagovnih skladišč vam je jasno, da so bile tukaj včasih malice in kosila za šoferje.

V Kranju se je pred par leti na drugi strani mosta odprla makedonska kuhinja v bivši piceriji. Pred par meseci pa se je preselila na drugo ( to stran) stran Save( na Balkan) in sicer pod gornjim imenom " Pri tetki".
Dobijo se nekatere tipične, predvsem mesne, makedonske jedi. Tukaj jih ne bi našteval, a ljubiteljem različnih polnjenih mesnih jedi, tako kuhanim kot z žara priporočam, da enkrat poiskusite. Naj vas ne moti stara , zelo neurejena okolica , kakor tudi notranjost lokala- so pač začetni najemniki. Toda naročite si tipično mešano ploščo, dobili boste 4-5 jedi, malce drugačen fižolov in mesni prebranac, lepinje, ter zraven skopsko pivo ali zelo dober makedonski Cabernet Savignon.
Mogoče ni to ravno lokal za intimen obisk z ljubico ali ženo, toda večja mešana družba se bo imela čisto v redu.
Ob prvem obisku smo dobili tudi svinjsko meso ovito v slanino, ki je bilo kar precej presuho in smo ga ob drugem obisku- druga družba, enostavno nenaročili.
Ocena: PŠ
FK
kuzma2
 
Prispevkov: 1707
Pridružen: Pe Mar 11, 2005 3:22 pm

Restavracija Vila Roza- Dovje

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » To Jan 29, 2008 4:06 pm

Restavracija Villa Roza
Dovje 127c
4281 Mojstrana
Tel:04 589 52 50
Obisk: 27.1.2008

V sredini zgornjesavske doline se nahaja ta restavracija, katera je že pred leti dobila dobre ocene. Žal moj obisk pred 5-6 leti ni opravičil mojih pričakovanj in sem ta lokal črtal z mojega seznama.
Toda ta topla nedelja( 16 stopinj) me je ob sprehajanju po Dovjah in Mojstrani ob času lakote pripeljala blizu temu lokalu. Pa naj bo.
Prijetna notranjost ob prijaznem osebju in nekje standardnem meniju , ki pa je vseboval kar obširen izbor divjačinskih jedi. Ker se bo po kosilu nadaljevalo sprehajanje, sva šla kar k glavnim jedem. No, zaradi daljšega sprehoda sta nama " pripadli" dve vilijemovki, ki sta kar lepo sedli.
Ob vprašanju natakarju, katero divjačinsko meso imate, ter, katero je najbolj mehko, je dejal, da imajo vse in da so vsa mehka, ampak, jelen bo najboljši. Prav, a zase- uganite, ja biftek s poprovo omako.
Biftek je bil kar korekten, z malce zapečene skorjice,a na račun malce manj pink barve, ampak to ni nič motilo. Nisem naročil posebej omake in k sreči biftek ni prišel utopljen v omako. Bilo je je malo in ni imela okusa po maščobah ali moki. Podobno je veljalo za jelenov zrezek s kruhovo rezino kot cmok. Kot vedno se je,zame, izkazalo, da od vseh stvari, ki gredo najbolje z biftkom, je to še vedno kruh, čeprav so bili ocvrtki okusni. Pač edino kruh absorbira omako.
Zraven še kozarec "vsegorenjskega" rdečega vina iz Goriških brd, ter orehovi štruklji, narejeni iz veliko tankih slojev.
Tja se ne gre na neke nove gurmanske užitke, toda očitno je tisto, kar strežjo zelo dobro. To pa je najbolj bistveno, mar ne!
Ocena: PŠ
FK
kuzma2
 
Prispevkov: 1707
Pridružen: Pe Mar 11, 2005 3:22 pm

Restavracija Tabor-Podbrezje

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » Po Feb 04, 2008 9:31 am

Restavracija Tabor
Podbrezje 246
4202 Naklo
T:04 533 0131
Obisk:2.2.2008

Tukaj sredi vasi, ki jo najdete tako, da na gorenjski avtocesti pri Kacinovem klancu zavijete priti Tržiču in nato smer Kropa obstaja že kar vrsto let ribja restavracija. Pred leti je sicer zamenjala lastnika, toda še vedno so ribje jedi tiste, ki vabijo. Dekor so precej zamenjali in je manj temačno vzduše kot včasih. Ravno tako sedaj že vsaka malo boljša gostilna ponuja morske jedi. Tukaj sem pred mnogimi leti prvič jedel jeguljo.

Ponudba je morska, a standardna. Ob tem seveda je najbolj pomembna izvedba jedi. Bela in rdeča buzara je bila ZELO dobra. Škampi na žaru( sveži kvarnerski) so bili okusni, čeprav bi lahko imeli kakšno črno črtico več od žara-zaradi videza. Kovač v pečici s krompirjem je bil seveda s krasno pečeno skorjico in mehkim sočnim mesom. Zraven odprto belo, zelo pitno vino iz Brd- ne ni bila malvazija. Tudi biftek, ki ga nisem tokrat jedel sam, je bil odličen, a še vedno samo le standarden. Morska rižota je bila dobra, toda tudi za moj okus malce preveč a la dente oz. lahkoi bi bila malce vbolj kremasta. Ampak, to je že stvar osebnega okusa.
Toda pogrešali smo čisto majhen pozdravček iz kuhinje na začetku( ne da bi bil človek lačen) ter na koncu kakšen pozdravček izza šanka. Ni stvar v ceni ampak občutku, da si res zaželjen gost. Res pa je tudi, da sladice tedaj nismo naročili, ker nas je nekje drugje čakala torta za rojstni dan.
Res pa je tudi, da je ta dan bil , tako se mi zdi, lastnik, natakar in kuhar v eni osebi, kar se je poznalo tudi malce na tem, da smo na okusno hrano morali malce dalj časa čakati. Seveda morate biti pripravljeni tudi na to, da škampi, školjke in predvsem divja bela riba dvignejo višino računa- a nič več kot drugje.
Ocena: PŠ
FK
kuzma2
 
Prispevkov: 1707
Pridružen: Pe Mar 11, 2005 3:22 pm

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na GOSTILNE & RESTAVRACIJE 2005-2013

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov