Napisal/-a bariton » Sr Dec 05, 2007 8:47 pm
Gostilna RIBIČ
Dravska ulica 9
2250 Ptuj
tel. 02 74 90 635
obisk: 30.11.2007
Po neuspešnem iskanju primerne gostilne v okolici Ptujske gore ( če kdo ve za kakšno, naj mi prosim sporoči ) smo se na priporočilo prijatelja odpravili na Ptuj ter pristali v gostilni Ribič. S parkiranjem, če nisi skopuške sorte ( mestno parkirišče plačaš 40 centov ) nimaš težav saj se nahaja v neposredni bližini gostilne. Objekt leži na obrežju Drave. Mislim, da je poleti lokacija zelo zanimiva.
Ob vstopu v gostilno je mojo pozornost pritegnilo veliko znakov z črkama PP- Perutnina Ptuj. Ker sam nisem ravno velik prijatelj pernatih živali ( na krožniku ) sem začel dvomiti o pravilnosti naše odločitve. Kasneje sem v pogovoru z natakarjem izvedel, da je gostilna del Perutnine Ptuj-Gostinstvo d.o.o.
Po jedilniku sodeč so se posvetili predvsem različno pripravljenim piščančjim jedem. Je pa tudi takoj jasno, da ostali jedci, ki prisegajo na druge vrste mesa ( prašiča-kralja živali ) tukaj ne ostanejo lačni.
Pri aperitivu sem izbral viljamovko .Dobro bi bilo, če bi vodstvo gostilne poiskalo kakšnega domačega žganjekuhca. Mislim, da sta bila tako moja viljamovka, kot sosedov borovničevec proizvod tovarniške kuhe.
Juha – gobova je bila postrežena zelo v redu. Kruhov krožnik oziroma lonček smo dobili na mizo že prej. Tako se izogneš bojazni, da ti bo juha, ki - naj bo natakar še tako hiter- že nekaj časa stoji v lončku, pritekla sredi obeda na spodnji krožnik. Okus je bil zelo v redu, motila me je nekoliko pretemna barva.
Kljub moji nenaklonjenosti piščančjemu mesu sem se po priporočilu kuharja odločil za krožnik, ki je vseboval tudi to meso. Na jedilniku je pisalo, da je primeren za dve osebi. Sedaj vem, da bi lahko mirne duše pripisali še besedo »lačni«.
Presenetila me je priprava mesa na krožniku. Vse meso je bilo namreč nabodeno na dolgih vilicah, ki so bile bolj podobne sablji. S tako pripravo mesa sem se že srečal v Južni Ameriki in ponekod na Balkanu, v Sloveniji pa sem to videl prvič. Meso – svinjsko,piščančje,goveje-je bilo pripravljeno odlično.Sveže,ravno prav zapečeno. Priloga – štruklji,zelenjava na nivoju mesa. Kot se za gostilno v lasti perutninskega podjetja spodobi so bila na krožniku tudi pohana piščančja bedrca. Zdaj razumem reklamo na jumbo plakatih, ko pravi lepa gospa, da ne bo njegovih bedrc nikoli pozabila. Zlato rumena barva, hrustljave krušne drobtine, meso odlično zapečeno tudi ob kosteh.
Kar se vina tiče je gostilna dobro preskrbljena. Široka vinska karta kaže, da znajo goste razvajati tudi po tej plati. Mi smo se glede na jedi odločili za odprt Laški rizling domače ptujske kleti.
Sladico sem preskočil, so bili pa moji sojedci navdušeni nad Vročo ljubeznijo. Vredno poskusiti!
Vsekakor: PŠ