Napisal/-a ak » Če Apr 05, 2007 9:23 pm
[quote="FOTB"]
Odvisno, zakaj vlagaš. Če brez vzroka ali pa če je vzrok velika kolekcija, potem potrebuješ opravičilo, če pa iz zadovoljstva, verjemi, opravičilo ni potrebno. Samo uživaš.
Obišči enkrat kakega muzikoljubca z veliko ploščki, prepusti se mu par ur in vedel boš, zakaj gre. Niti kanček pogovora ne bo namenjen zapravljenemu denarju. MUSKA. Samo pazi, da se ne nalezeš tistega žara, ki ti bo potem praznil denarnico.
Nočem biti zoprn (no ja, včasih že, ampak zdajle nisem namenoma), ampak nekako iz enega tvojega sporočila v drugo dobivam vtis (morda napačen), da je muzikoljubec tisti, ki ima veliko nosilcev. Ali pa tisti, ki veliko posluša glasbo.
Kaj pa je "veliko"? Veliko je obupno nedefiniran pojem in se raje pogovarjam v konkretnih številkah. Koliko ur na dan pa naj bi poslušal glasbo tisti, ki je po tvojem glasboljub? In koliko ploščkov pa naj bi imel tisti muzikoljub, ki naj ga bi jaz obiskal? 1000? 10.000? 100.000? In koliko časa naj bi jaz kampiral pri njem da se bom vnel? A me bo gledal več kot par ur? V tem času bom lahko poslušal nekaj (recimo 3) cele plošče ali morda 10 plošč, če jih bomo poslušali "po komadih". In kaj bom imel torej od ostalih plošč, ki jih ima on na policah?
Lubi...za tri ure muske mam tud jst doma, a veš. Morda sem se pa že malo "zažario". Ko sem pred časom na temle forumu spraševal, koliko je dal kdo za sistem ali komponento (relativno gledano glede na prihodke), sem iz odgovorov tistih, ki se jim je ljubilo odgovoriti (tvojega se ne spomnim - me emšo lovi, morda) razbral, da niti ne odstopam mnogo od povprečja občestva tega foruma. Skratka, gnarja sem zmetal v sistem kar nekaj in tudi 200 nosilcev ni finančno malo.
Tisto, kar sem skušal spraviti na beli dan je, da imeti 100.000 nosilcev ne pomeni, da veliko poslušaš musko ali da si muzikoljub ali da se sploh spomniš, kaj pribljižno je posneto na tistem ploščku tamle na tisti polici pod stropom.
Prav tako mi (skoraj) nič v tem smislu ne pomeni, če si nekdo nabavi tisti "tahud" gramofon. (Me pa prav zanima, kaj ga naredi tako dragega. No ja, malo je že FK namignil, kaj je lahko, čeprav malo sumim, da gre za finto "če ne bo najdražji, nam ne bo nihče verjel, da je najboljši".)
To, da pa ti poslušaš musko 8 ur na dan, jaz pa eno uro - eeee tu pa je razlika v prioritetah med nama. Tu ni debate. V to niti ne nameravam drezat - je preveč individualna stvar. Samo...(evo mene zoprnega)...tudi pri osmih urah na dan boš potreboval kaka 2-3 leta, da boš preposlušal svojih 10.000 nosilcev, brez da bi enega slišal dvakrat. Če pa (bog ne daj) odkriješ v zbirki kako dobro ploščo ali dve, si pa pečen, he,he,he.
OK,OK, zdaj sem pa že sam sebi tečen...grem spat al pa musko poslušat...in kar se mene tiče zaključujem tole debato, s katero sva (smo) čisto sfižili temo Gramofoni. Se opravičujem vsem skupaj.