Napisal/-a kuzma2 » Če Okt 12, 2006 4:53 pm
Kaj sploh žene ljudi na sejme?
Torej, kako upoštevati in kako uporabne so vse te različne kritike zvoka na sejmu po različnih sobah. Sto ljudi sto čudi , toda vsekakor so zvoki v nekaterih sobah bolje ocenjeni in nekateri izstopajo. Kaj sedaj s temi informacijami in branjem po različnih forumih lahko zaključimo?
Da je večina aparatur zanič, da večini obiskovalcev doma cenejši sistemi igrajo bistveno bolje. Da je po tej logiki branje kritik in revij nateg, da aparature niso upravičene tistih hval. Da je torej branje revij brez veze, ker vse hvalijo in obiskovanje sejmov brez veze ,ker vse igra zanič.
Torej edino merodajno je poslušanje doma svojega sistema s katerim itak nismo v resnici zadovoljni. Zakaj pa se potem še pogovarjanje o avdiju in obiski sejmov ter želje po izboljšavah. Ali pa branje kritik, saj hvalam ne verjamemo , se ob tem naslanjati in verjeti različnim kritičnim anonimnim piscem po internetu.
Ali pa je mogoče problem v nas samih , da ne znamo izluščiti kaj je v vsakem zvoku dobrega in slabega ter kaj lahko vpliva na tak zvok. Ali je vzrok temu naše neznanje in premalo izkušenj? Ali pa enostavno vrhunski avdio zvok ni narejen in konstruiran po meri tiste glasbe ,ki je vam všeč?
Nekdo, ki je navajen, da ga njegova glasba pribije ob steno sobe, gotovo ne bo zadovoljen z pravilnim zvokom sistema, ki odigra violinski koncert v svoji čim bolj možni naravni obliki.
Ja porečete , vsak sistem mora igrati vso glasbo- se strinjam, ampak mogoče nekaj nekomu več pomeni kot nekomu drugemu in zato različna mnenja, okusi in konstrukcije naprav ter vpliv na ceno.
Seveda pa lahko ugibamo še dalje: Ali verjeti množici , ki ima v povprečju slabše avdio sisteme, kot pa manjši skupini tistih ki se bolje spoznajo in imajo boljše sisteme? Ali bodo res vsi imeli enotno mnenje?
Podvprašanje: Kateri je boljši glasbenik, tisti, ki ga izbere množica poslušalcev, ali tisti, ki ga ceni ozek krog strokovnjakov.
Po moje bi rekel, da tisti, ki ga je izbral ozek krog strokovnjakov. Če pa seveda, npr. ne bi bil izbran, pa bi dejal, da so strokovnjaki zafrustrirani glasbeniki, ki nimajo pojma ter začel nagovarjati množice, da bi me izbrale. No,a le v Soveniji.
Odg.: Druženje vseh, ki jih ta hobi zanima!
FK