Odločil sem se, da delim z Vami moj projekt, ki je trenutno v polnem teku.
Da Vam na kratko opišem kako bo to zgledalo da dobite občutek:
sistem bo sestavljen iz dveh zvočnikov ki bosta skrbela za stereo sliko, dimenzij višine 50 cm, širine 25 cm in globine 40 cm. Oblika, ki bi naj bila končna bo zgledala kot "peglajzl" (seveda v prečnem prerezu). Zaprta škatla netto volumna 19 L pod njo bo komora za kretnico in priključna konektorja na spodnji strani, tako da ne bosta vidna. Driverji so kupljeni in so:
visokotonec: ETON ER 4
mid-bas: Eton 7-360/37 HEX
Vse skupaj bo oblečeno v furnir najverjetneje Palisander-Santos. sprednja
stranica pa najverjetneje v carbon, čeprav je v igri tudi barvanje črna perla polmat.
Kot dodatek pa bo v sistem vključen aktivni bas, dimenzij širine 45 cm,
višine 75 cm in globine 50 cm. netto volumen 50 L. Na zadnji strani pride vgrajen Albsov ojačevalec, ob njem pa dve komori za cca 20 l mivke. Driveri so tudi še na "lageru" Peerless XLS 12 aktivni in Peerless membrana XLS 12 pasivna brez magneta 295 g. Pravtako bo tudi ta cel oblečen v furnir razen prednje in zadnje stranice, ki bo poenotena z glavnima dvema boxoma.
Glavna dva zvočnika vosta postavljena na stojalu, ki bo iz marmorja spodaj, treh rostfrei cevi premera 40 mm-t=3 mm, ki bodo polne mivke, vse skupaj pa bo povezano z zgornjim delom ki bo iz mediapana debeline 38 mm in furniran enako kot ostalo. Vso kablovje bo skrito pod spodnjo kamnito ploščo in v zadnji cevi. Ideja je, da je kablovje "nevidno", v ta namen bo tudi lokacija postavitve zvočnika v prostoru izdedena na ta način da bo priključek vgrajen v tleh pod stojalom.

Prečni in vzdolžni prerez zvočnika prikazujejo spodnje slike:

Detajl priključka kabla iz zadnje cevi na konektor še ni čisto izbran, najverjetneje bo izdelan v kompletu s plexi steklom, ker sem se odločil, da bo kretnica vidna. Toliko za enkrat.
Na tem mestu bi se rad tudi zahvalim mojemu bratu , ki mi je nudil računalniško podporo ker se tiče vizualizacije v 3D studio MAxu, ter
prijatelju Darku s pomočjo katerega bo projekt uvidel luč življenja.
saj veste kaj pravijo: Več glav Več Ve! :lol:
Lp Gregor