PREBERI NAJPREJ

Gostilne in restavracije. Vsi imamo različne izkušnje- zakaj jih ne bi zaupali drugim- dobre in slabe.
Vnesite svoje nove izkušnje ali le dodajte lastno izkušnjo.

PREBERI NAJPREJ

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » Po Mar 12, 2007 1:22 pm

Moje izkušnje so te, da preko 30 let rad obiskujem in jem v dobrih lokalih. Ob tem dobim in imam različne občutke in izkušnje. Zato bi poleg komentarjev rad dodal samo en tip ocene:
PŠ- pridem še.
NV- nikoli več.

Vas pa prosim, da, ali dodate komentar k že omenjenem lokalu, oz. da odprete novega vključno z imenom lokala in krajem v vrstici " naslov sporočila" z vašo oceno in komentarjem. Poskusite ga umestiti v rubriko primerne pokrajine.

Franc Kuzma
Zadnjič spremenil kuzma2, dne So Mar 24, 2007 3:56 pm, skupaj popravljeno 2 krat.
FK
kuzma2
 
Prispevkov: 1707
Pridružen: Pe Mar 11, 2005 3:22 pm

OdgovorNapisal/-a fotr » To Mar 20, 2007 3:28 pm

Ker ne uživam alkoholnih pijač, bom ocenam dodal BV. To ni brez veze ampak Brez Vina
fotr
mod
 
Prispevkov: 346
Pridružen: Pe Feb 18, 2005 10:37 am
Kraj: Škrilje vas nad Igom

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » To Mar 20, 2007 3:34 pm

Boš vsaj bolj nevtralen.
FK
kuzma2
 
Prispevkov: 1707
Pridružen: Pe Mar 11, 2005 3:22 pm

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » Po Apr 16, 2007 2:12 pm

Ne vidim prevelikega smisla ocenjevati buteljčna vina. Namreč to je le kupljeno vino in nima nobene povezave z kvaliteto lokala. Seveda izbor pove nekaj, toda še več pove o lokalu izbor odprtih vin.
Glej razno, ker se mi zdi pomembno!
FK
kuzma2
 
Prispevkov: 1707
Pridružen: Pe Mar 11, 2005 3:22 pm

Re: PREBERI NAJPREJ 2010

OdgovorNapisal/-a administrator2 » Pe Jan 08, 2010 9:32 am

Bolje piščanec v roki, kot jerebica na strehi.

Zaradi težav s forumom od poletja pa tja do pozne jeseni je odpadlo kar precej opisov obiskov različnih gostiln. Žal jih nisem pisal sproti in je zato po spominu težko napisati kaj konkretnega. Zato le nekaj utrinkov.

Še preje pa tole. Priznati moram, da preveliko krat naletim na sindrom jedi, ki naj bi bile zanimive, na meniju izgleda krasno, kjer piše kaj vsebuje ( meso A, prešpikan z X , mariniran v Y ter s specialno prilogo Z&W), a kaj, ko je končni rezultat tak, da se človek sprašuje zakaj so se trudili, -da o visoki ceni ne govorim. Greš npr. v Franciji v navadno oštarijo, z navadno ceno, kjer so jedi podobno pripravljene, naročiš meni s tremi jedmi in končni rezultat je neka nova okusna celota za 20 EUR! Bo že nekaj na francoskem pristopu do hrane. Tudi na videz gosta omaka bo imela lahkoten okus. Mislim, da malce tega pri nas manjka. Seveda , če se poskušaš nečemu podobnemu približati, se s premalo znanja stvar izrodi.

Zame je bilo npr. odkritje lokala »Gostilna Milenium« v Hočah pravo odkritje. Zanimiva, okusna hrana s popolnoma sprejemljivimi cenami- škoda da ni bližje.

Po drugi strani pa zapravim 70-90 EUR za sicer dobro hrano, a vseeno navkljub mogoče opravičljivim cenam ostane »grenak« okus, da si vseeno plačal preveč za kar si dobil. Eno je priprava svežih jedi, drugo je vnaprejšnja priprava zahtevnih, predvsem hladnih jedi ali prilog- a kaj ko velikokrat pri užitju takšne jedi tudi ostane občutek, da jed ni sveža. Pa se jo da pripraviti vnaprej in da daje občutek svežine.

Zato se zadnje čase izogibam takim »predragim lokalom« in če primerjam cene v sosednji zahodni in severni deželi, pa te včasih sploh mine tek. Zato rajši obiskujem lokale, ki imajo seveda bolj »skromen« jedilni list, a tisto kar pripravijo, je zelo dobro.
FK2
administrator2
Site Admin
 
Prispevkov: 858
Pridružen: Če Nov 12, 2009 5:27 pm

Re: PREBERI NAJPREJ

OdgovorNapisal/-a administrator2 » To Jul 05, 2011 3:28 pm

Zadnjih nekaj let me vse manj gostiln prepriča, da je vredno potrošiti velike denarje za neke presežke v kulinariki. Zelo zelo redko lahko rečeš - oh to je pa res dobro in nekaj posebnega. Zato tudi manj ocen teh lokalov.
FK2
administrator2
Site Admin
 
Prispevkov: 858
Pridružen: Če Nov 12, 2009 5:27 pm


Vrni se na GOSTILNE & RESTAVRACIJE 2005-2013

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov