Napisal/-a kuzma2 » To Jan 29, 2008 4:06 pm
Restavracija Villa Roza
Dovje 127c
4281 Mojstrana
Tel:04 589 52 50
Obisk: 27.1.2008
V sredini zgornjesavske doline se nahaja ta restavracija, katera je že pred leti dobila dobre ocene. Žal moj obisk pred 5-6 leti ni opravičil mojih pričakovanj in sem ta lokal črtal z mojega seznama.
Toda ta topla nedelja( 16 stopinj) me je ob sprehajanju po Dovjah in Mojstrani ob času lakote pripeljala blizu temu lokalu. Pa naj bo.
Prijetna notranjost ob prijaznem osebju in nekje standardnem meniju , ki pa je vseboval kar obširen izbor divjačinskih jedi. Ker se bo po kosilu nadaljevalo sprehajanje, sva šla kar k glavnim jedem. No, zaradi daljšega sprehoda sta nama " pripadli" dve vilijemovki, ki sta kar lepo sedli.
Ob vprašanju natakarju, katero divjačinsko meso imate, ter, katero je najbolj mehko, je dejal, da imajo vse in da so vsa mehka, ampak, jelen bo najboljši. Prav, a zase- uganite, ja biftek s poprovo omako.
Biftek je bil kar korekten, z malce zapečene skorjice,a na račun malce manj pink barve, ampak to ni nič motilo. Nisem naročil posebej omake in k sreči biftek ni prišel utopljen v omako. Bilo je je malo in ni imela okusa po maščobah ali moki. Podobno je veljalo za jelenov zrezek s kruhovo rezino kot cmok. Kot vedno se je,zame, izkazalo, da od vseh stvari, ki gredo najbolje z biftkom, je to še vedno kruh, čeprav so bili ocvrtki okusni. Pač edino kruh absorbira omako.
Zraven še kozarec "vsegorenjskega" rdečega vina iz Goriških brd, ter orehovi štruklji, narejeni iz veliko tankih slojev.
Tja se ne gre na neke nove gurmanske užitke, toda očitno je tisto, kar strežjo zelo dobro. To pa je najbolj bistveno, mar ne!
Ocena: PŠ
FK