AVDIO NERESNOSTI

glasba,koncerti,posnetki,plošče, CD,avdio klub, srečanja,razno,...

OdgovorNapisal/-a BH » Pe Apr 01, 2005 3:33 pm

[quote="administrator"]

-Očitno bo nekdo moral dati resnico na forum do konca v zvezi z "Velenjem" . Mogoče zato Pear Avdio( ki zastopa kar nekaj znanih svetovnih firm za celotno Evropo) v Nemčiji HL(BH) ne zastopa več. .

- Odgovor v Velenjem smo dobili.
- Pear audio nikoli ni zastopal HL(BH) v Nemčiji, ampak lastno blagovno znamko. HL mi ni uspelo pridobiti, tudi za Slovenijo ne.
- Katere znamke to Pear zastopa za Evropo. Shahiniane :twisted: , ki jih je torej moč kupiti v Italiji, na Hrvaškem na Madžarskem (tisti en trgovc, ki je tam kupil en par, to ne šteje), v Švici, v Skandinaviji, Franciji, Španiji (tisti trgovc, ki ga Peter navaja, dnevno pisari Shahinianu, da jih ne bo prodajal, če bo kupoval od Petra) in kje v Avstriji ali Nemčiji se prodajao? Pri Thomasu Frankfurt (ki je dal Shahinanu pogoj, da ne bo prodajal Shahinanov,...itditd itd. naj objavim maile v katerih pišejo dealerji, da je postal Peter ekskluzivni direktni prodajalec Shahinianov za Nemčijo (pordaja mimo dealerjev)?
In katere ostale znamke to prodaja Pear za Evropo?

Boš to sedaj zbrisal, ker ne preneseš ene same resnične besede?
Si postal ist kot on, oziroma ali tudi zase navajaš reference tako resnicoljubno?
Bojan Hajdinjak
BH

Kraj: Murska Sobota, Ljubljana,

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » Pe Apr 01, 2005 3:38 pm

Očitno veš več kot jaz.
FK
kuzma2

OdgovorNapisal/-a BH » Pe Apr 01, 2005 3:38 pm

[quote="SamoJ"]OK, pokliči me predno greš v Lj.

"boljše" in "ustrezne"....ej, tukaj vmes je pa vesolje

Ja, zanimivo, da so pri nekaterih proizvajalcih (CJ) vedno ustrezne ta pocen lampe. Včasih so bile tudi še kar drage (5751 GE, 6550 GE, ...) danes pa samo še najcenejše, po 1 Euro komad pri proizvajalcu.
Če bi rad kro preveril, mu mimogrede demonstriram, da se z dražjimi lampami največkrat dobi boljši zvok. Ne vedno a pri CJ vedno.
Bojan Hajdinjak
BH

Na vrh

OdgovorNapisal/-a BH » Pe Apr 01, 2005 3:44 pm

[quote="administrator"]Očitno veš več kot jaz.

Franc, ni da te ne bi spoštoval, vendar o marsičem vem več kot ti. Zato pa sem tako aroganten a ne? Ker si ne pustim solit pameti od tistih, ki znanje zamenjujejo z izmišljotinami (pa ne mislim s tem na tebe).

Če se vam da brati, lahko o Pearu napišem morje "resnic", ki jih lahko tudi dokažem (če pride do kake tožbe, jo bom dobil jaz). Pear je pri nas sodeloval že z marsikom, prišel v konflikt že z marsikom (tožbe, denar), tudi v tujini (prokuristi), tudi s proizvajalci (VTL, ...), tudi z dealerji (večino), tudi o tebi nima lepe besede, ... da o stvareh sociološko pasihološke narave ne govorim. V Sloveniji je vilo teh, ki, če pridejo na ta forum, Petra razkrinkajo do te mere, da bo moral valjda zapreti štacuno (ki je registrirana kot dnevna soba, firma pa na ženo, kjer je žena direktor)

Ti vsaj znaš nekaj narediti, tako da v nobenem primeru vaju dva ne mečem v isti koš.
Bojan Hajdinjak
BH

Na vrh

Pear Audio Anglije

OdgovorNapisal/-a BH » Pe Apr 01, 2005 3:52 pm

Aja, da ne pozabim. Vi verjetno padate na katalog.

Pear Audio Anglija nima nič skupnega s Pear Audio Eurpe (Slovenija). Lastnika se ne marata in Peter nima z Anglijo nič.

Pear Audio Austrija (Celovec) pa je pri Markotu (s katerim se komaj prenašata), v njegovem najetem stanovanju (ni registrirano nič, gre le za napis na zvoncu)
Pear Audio nemčija, so bankirji zaprli (račun), v Franfurtu pa je tako bil samo poštni predal.
Španec Petra ne more videti (pa ga Pear navaja kot Pear Španijo :twisted: )

Franc v tvoje dobro bi bilo, da malo manj verjemeš temu, kar se kje piše.
Bojan Hajdinjak
BH

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » Pe Apr 01, 2005 4:02 pm

Ne skrbi, zelo malo verjamem tistemu kar piše, predvsem na forumih. Pač mene se to toliko ne tiče in zato to sledim kot mi čas dopušča.

No, kar se tiče CJ, lampe so potrošni materijal in zamenjave lamp ne vplivajo na garancijo ali servis pri meni.

Vsake oči imajo svojega malarja- oziroma vsakemu ušesu pašejo različne lampe- ali pa celo znamke ojačevalnikov.
FK
kuzma2

OdgovorNapisal/-a Gost » Pe Apr 01, 2005 4:36 pm

[quote="administrator"]
-KC REF- preberi teste v tujem tisku- ja, saj res, jim ne verjameš( evo razlage- odj. doza je bila narejena v tovarni Shelter-Japonska- vključno s tamponskim pristopom na ohišje,in to je normalna praksa svetovnih proizvajalcev, katerim drugi proizvajalci zaupajo, da uporabljajo njihove izdelke pod svojim imenom).Ampak, nekdo da provokacijo in sedaj nekateri na to padejo.

prestopi- evo ,samo enkrat omeniš fuzbal- e, evo športni pristop avdiofilov.Bogve, kaj kdo pridobi s prestopi.

-Torej, sedaj pa mene zanima, kaj to pomeni slabo ravnanje s kupci- aja, zvočnike sem ti arogantno na dom pripeljal!

-Pa zaboga- v Sloveniji je bilo prodanih 5 kosov Vikinga in po forumu ga vlači ljubosumnost nekoga, ker je bil testiran v Vel. Britaniji. Pa saj ni nič posebnega- samo pošteno narejen predojačevalnik,toda, naj mi kdo najde nov boljši predojačevalnik na lampe za 80.000 SIT.

- Naj bi se pridružil predavanjem v Vklopu- saj sem imel predavanja- aja reklamo zase. No ja, od leta 1974 do 1983 so vsi dobili od mene nasvet brezplačno. Od leta 1983 do danes nasvet o gramofonih je bil obarvan, ampak poceni. Od leta 1983 do 1989 je bil vsak nasvet o avdio brezplačen. Leta 1989 sem izbral tiste firme za zastopanje, za katere sem mislil , da so najboljše. Ja, imaš prav- koliko se FK sploh spozna? Kupi robo ,ki jo prodajam, ali pa ne. Zelo enostavno, saj je veliko ostalih naokoli, ki znajo mogoče bolje blefirati in so bolj fini( priliznjeni) in manj arogantni.
Evo arogantnosti- sem edini v Sloveniji, ki ne živi od avdia in njegove prodaje v Sloveniji- torej, kdo ima večji interes govoriti resnico.

-Koliko lastnikov aparatur se je javilo na slab servis moje firme- ja,mogoče sem tudi njihov odziv izbrisal!!!!

Franc, zakaj se počutiš ogroženega(prej je nekdo govoril o paranoji). Vprašanje o lampah ni bilo namenjeno samo ARTu, če bi si podrobno prebral tekst ,bi videl, da sem TUDI vprašal, če pri konstrukciji kaj vpliva vrsta lamp (nevednost pač). In ti mi odgovoriš, da sem aroganten do vrhunskega izdelka??? Zanima me, ker vem za vrednost Sovtek in Sylvania lamp, pa tudi Telefunken, Mullard..... , na koncu pa seveda tudi vrednost ART-a. Pa saj sem omenil, da sem bil kandidat zanj.A ni to vprašanje za na avdio forum ?

Franc, do mene nisi bil NIKOLI aroganten in tega v mojih dopisih NI BILO ! Lahko pa ti naštejem primere, ko so prijatelji pripeljali kupce (ENKRAT in NIKOLI VEČ), ki si jih zaradi nevednosti skoraj nadrl. Mene to ne moti, kot sem pa v nekem tekstu povedal, sem te kot PRIJATELJ na to hotel opozoriti. Za to so potrebna jajca, ki jih ostali "prijatelji" nimajo !!!
In zakaj šele sedaj. Zato, ker si na enak način do manjvrednih začel delati na forumu, ki je pa malo širši kot tvoja demo soba.

Ali je bilo to o glavi težko napisati? Ponovil sem samo vprašanje na forumu brisanega teksta , na katerega odgovora ni bilo in je tudi mene zanimalo. Kot sem napisal, sem bil za to glavo tudi potencialni kupec in mislim, da ne glede na vse moje neznanje to informacijo zaslužim.Tu bi lahko samo še povedal, kakšni sta ceni obeh glav.

Prestopi. Si kdaj prebral svoj tekst, v katerem se igraš z besedami,avtomobili,frizerji??? Pa ne pričakuješ kaj povratnega v tem stilu? JA , zanima me in mogoče še koga na forumu, če se že z Bojanom hvalita, kako pa KUPCI gledajo na vajin HIFI in zakaj VAJU kdo zapusti.
Zadovoljni in nezadovoljni kupci povedo več, kot pa vajini dopisi.

Pa človek, pa si premislil, zakaj je VIKING kar naenkrat postal ZVEZDA? Jaz sem samo omenil predelavo in srečo lastnika, kaj je bilo potem pa preberi iz svojih mailov (101-BMW,G(g)orenje). Zaradi dobrih ocen (moja neumnost) sem ga priporočil prijatelju, potem pa .... naju je na koncu rešil BH ! In zaradi tega bom Bojanu sluuil celo življenje, a ne :lol: :lol: :lol:

Od avdia vas živi kar nekaj in resnično upam, da bo tako ostalo (v naše dobro). Ste pa še vedno TRGOVCI in kot take VAS JE VSE treba jemati z rezervo . Ali bi ti pri meni kupil program, če bi ti jaz rekel, da je najboljši in ima najboljše razmerje med ceno in performansami. V najboljšem primeru jaz ne bi vedel za kaj boljšega...

Zakaj odgovarjaš glede slabega servisa meni. Isto vprašanje sem ponudil tudi za Bojana (a ni to fer). Naj ljudje spregovorijo, če je servis res slab. Če ne bo pritožb, sta zame OBA DOBRA !!! Tisto o "kitajskih" rezervnih lampah je PA RES. Tvoj servis pa bom kmalu sam preizkusil, Audiostatic(eden) mi pri frekvenci pod 55 Hz "zapoje".

Prosim, PREBERI ta tekst brez tančice JEZE in UŽALJENOSTI. Na eno od vprašanj sem dobil čisto normalen odgovor, od tebe pa...

lp Iztok
Gost

Na vrh

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » Pe Apr 01, 2005 5:27 pm

Na provokativna vprašanja sem dejal ne bom odgovarjal. Toda nekatera vprašanja so navkljub tvojemu dobremu namenu meni izpadla tako, da sem dal odgovore kot si jih vprašanja zaslužijo.

Npr.:
Tvoje vprašanje je bilo, če je kaj res na tem v zvezi z glavami.Res kaj? Vsakdo si lahko marsikaj škodoželjno izmisli in da na forum( e) in potem je na neki razumni osebi, da sama pri sebi oceni, ali bo vsako bedarijo, ki jo nekdo omenil tudi ponovno preverjal in spraševal!!!!!!!!!!!Večina ljubiteljev glasbe in dobrega zvoka v Sloveniji na to ni padla. Malce preberi nazaj tekste na obeh forumih-zakaj pa bi meni sploh verjel, četudi odgovorim.

NI RES zaradi kitajskih ojačevalnikov, kar praviš- nekdo me je samo vprašal v privatni korespondenci nekaj v zvezi z lampami za ojačevalnik, ki si ga je samo izposodil ,ne da bi sploh povedal o katerem modelu gre. In ko je spraševal za nasvet lamp- bom še enkrat ponovil, sem dejal, da ne prodajam različnih lamp, ampak samo sete za ojačevalnike, ki jih zastopam in to vsi ,ki z menoj komunicirajo- vključno z dotično osebo, to vedo že nekaj let! Zanimivo, da me lastnik ojačevalnika ni komuniciral , da ima probleme. Ampak preko četrte osebe in dveh forumov.

Iztok, to postaja že smešno!
FK
kuzma2

OdgovorNapisal/-a Gost » Pe Apr 01, 2005 6:06 pm

Franc, ni smešno. Če odgovoriš na vprašanje, te vsaj jaz ne bom več spraševal, na netu pa boš s tem odgovoril veliko ljudem. Trapasto je umikati vprašanja, na katera lahko odgovoriš. Veliko (verjetno) nas je prebralo Kvazifilova vprašanja. Drugič odgovori na njih, pa ne bo dvomov Sam si povedal, da te izdelovalci glave "zajebavajo" s ceno. To ni nič takega, če jo še prodajajo s tvojimi izboljšavami(?) , še toliko večja reklama zate.

Na forumih sem opazil, da se v provokativnih vprašanjih velikokrat izkristalizira resnica. Sploh na forumu, kjer lahko sodeluje veliko ljudi.

Glede kitajcev, tudi če te človek samo prosi za pomoč za robo, ki jo (si jo) prodajal, bi bilo pametno (in lepo) diplomatsko izpeljati pogovo (na žalost je tako, prodajalci smo tu za kupce, a ne?).

Za ARTa(v svoji neizučenosti) poznam lampe samo tega izdelka najvišjega ranga, me resnično zanima, ali ne uporabljajo NOS lamp zaradi zaradi težke dobavljivosti ? Pa saj ARTov niso izdali na kupe. Za vsakega bi lahko imeli še par setov rezervnih lamp(za to ceno), kot MF za Nuvisto.
Ali pa so se ruske lampe izkazale za najboljše. In še odgovor na vprašanje, če izbira lamp kaj vpliva na konstrukcijo?

lp Iztok
Gost

OdgovorNapisal/-a Gost » So Apr 02, 2005 11:02 pm

[quote="iZupan"]Za ARTa(v svoji neizučenosti) poznam lampe samo tega izdelka najvišjega ranga, me resnično zanima, ali ne uporabljajo NOS lamp zaradi zaradi težke dobavljivosti ? Pa saj ARTov niso izdali na kupe. Za vsakega bi lahko imeli še par setov rezervnih lamp(za to ceno), kot MF za Nuvisto.
Ali pa so se ruske lampe izkazale za najboljše. In še odgovor na vprašanje, če izbira lamp kaj vpliva na konstrukcijo?

Kot sem prebral, so tri največje značilnosti novega predojačevalca Conrad Johnson ACT 2. Na prvem mestu so nove lampe : 6N30P :lol:
Je mogoče to del odgovora? Kot izgleda, moje vprašanje ni bilo tako "glupo"?
lp Iztok
Gost

Na vrh

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » Ne Apr 03, 2005 7:22 pm

Torej po tvoje naj bi tudi odgovarjal na tako provokativna vprašanja, ki imajo namen "izbrskati resnico":

Npr.: da je glava (KC REF) kopija ter potiskana v Sloveniji?
Npr.: da nekdo ni zasledil nobenega testa mojih izdelkov v tujem tisku(glej angl.del foruma)

Oprosti, Iztok, to je milo rečeno smešno, in ne izkristalizira nobene resnice, ampak milo rečeno "fovšarijo ali škodoželjnost" tistega, ki je tako spraševal. In če bom zopet kaj izbrisal na tem forumu, smatram, da tega ni bilo.

Npr.:če že odgovorim "arogantno", ali ni to mogoče znak, da nisem samo trgovec , ki se ne strinja s kupcem po logiki, kupec ima vedno prav in se mu prilizuje ampak mu povem mogoče pravo resnico na bolj grob način brez olepšav in mu ne kima, ja imaš prav, kar kupi- četudi si se napačno odločil, važno je da prodam???????

CJ&ART&lampe&ACT: Ko se odločim za nek izdelek, ga sprejmem takega kot ga je konstruktor naredil.Vsi ,ki z mano komunicirajo, vedo, da sem
z ekperimentiranjem z različnimi lampami zaključil pred 6-7 leti in uporabljam samo tovarniško izbrane.

Glede kitajcev: ali moram res ponavljati- MENE NI KONTAKTIRAL LASTNIK OJAČEVALNIKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ACT 2 je nova topografija, ki jo omogočajo drugačne lampe, ter uporaba teflonskih kondenzatorjev.Ja in res je- meni je to najboljši predojačevalnik na svetu in to za 33 korakov pred vso drugo konkurenco!
Ampak, kot sem že omenil- mene zanima izdelek kot celota.NOS lampe- ki so namenjene čemu- slabim aparaturam ali slabim sistemom?Ampak, vsak lahko prosto eksperimentira in si spreminja zvok aparatur in sistema, kot mu odgovarja.

P.s.: .....................cenzura admin
FK
kuzma2

OdgovorNapisal/-a akacjan » Ne Apr 03, 2005 9:27 pm

Kateri je najboljši predojačevalec na svetu ?????????????? in za koliko razredov ??????????
akacjan

podtikanje

OdgovorNapisal/-a BH » Ne Apr 03, 2005 11:11 pm

[quote="administrator"]Torej po tvoje naj bi tudi odgovarjal na tako provokativna vprašanja, ki imajo namen "izbrskati resnico":

1 - Npr.: da je glava (KC REF) kopija ter potiskana v Sloveniji?
2 - Npr.: da nekdo ni zasledil nobenega testa mojih izdelkov v tujem tisku(glej angl.del foruma)

Oprosti, Iztok, to je milo rečeno smešno,

3 - lampe .... uporabljam samo tovarniško izbrane.

4 - Glede kitajcev: ali moram res ponavljati- MENE NI KONTAKTIRAL LASTNIK OJAČEVALNIKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

5 - ACT 2 je nova topografija, ki jo omogočajo drugačne lampe, ter uporaba teflonskih kondenzatorjev.
P.s.: .....................cenzura admin

Spet podtikanja. Bom odgovoril tu, ker hiendfija ne bi obremenjeval s takimi banalnostmi. Upam da bo kdo uspel prebragti, dokler ne bo izbrisano, cenzurirano ali spremenjeno.

1 - Nihče ni nikjer napisal, da je KC REF kopija. To je izmišljotina. Gre za glavo tujega proizvajalca s potiskanim tvojim logom (morda pa so ga res potiskali japonci, običajno za njih pa je, da se to naredi kvalitetneje)

2 - Neresno je če trdiš, da sem kje naletel na teste tvojih aparatur. Vsekakor ne tam, kjer ti trdiš da je okolje "svetovno", pa tudi če bi, tega ne bi prebiral, kot ne prebiram kupe podobnih neumnosti. Tvoje gramofone poznam veliko bolje kot kateri koli pisec kjer koli.

3 - Uporabljaš samo izbrane, ker drugih ne moreš in ker ti jaz nisem hotel dobaviti drugih.

4 - Lastnik sem jaz pred tem pa nekdo ki je to kupil od tebe.

5 - Topologija omogoče druge lampe. Če se navežem na tvoje prispodobe, se sliši, kot da nove gume omogočajo drugačne konstrukcije avtomobilov. Lampe, ki som jih uporabljali prej omogočajnoi namreč nešteto drugačnih in boljših konstrukcij, kot so bile njihove.

p.s. Teflonskih kondenzatorjev ni. Obstajajo pa taki s teflonsko izolacijo. Običajno imajo za elektrode aluminijasto folijo (kot v primeru CJ) in temu se reče aluminijasti folijski kondenzatorji. :wink:

6 - Prosim, da se mi ne podtika in pa se ne bom javljal, ker mi res ni do tega. :?
Bojan Hajdinjak
BH

Na vrh

Viking

OdgovorNapisal/-a BH » Ne Apr 03, 2005 11:17 pm

[quote="akacjan"]Kateri je najboljši predojačevalec na svetu ?????????????? in za koliko razredov ??????????

Kaj pa če bi enkrat (neobremenjenega duha) preizkusil predelanega Vikinga? Morda bi po tem prišel bližje k odgovoru na tvoje vprašanje, seveda samo pod pogojem, če trezne presoje ne bi onemogočala strastna želja po slabem rezultatu.

Moj odgovor: Predelan Viking in to za veliko razredov.
Bojan Hajdinjak
BH

Na vrh

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » Po Apr 04, 2005 8:22 am

Hvala B, toda enkrat sem si že vzel čas za preiskus ene od tvojih aparatur in, ne hvala!

Malce zgodovine: lampaške ojačevalnike uporabljam že od leta 1980 in lamp ne znam sam nabaviti?
Torej si lastnik kitajskega ojačevalnika in preko 5 oseb in dveh forumov MENE sprašuješ za lampe.

Napisal sem, da si bojda ti napisal, da ti NISI naletel na noben test mojih izdelkov in trdiš, da ne bereš svetovni tisk, a prebiraš« svetovno« znan grški avdio tisk , kjer je lista svetovnih konstruktorjev s katero si se hvalil, da si na njej.

Zaključek: Tvoj komentar na teflonske kondenzatorje: saj za vsak uporabljati Google in si lahko najde informacije.
Logično je, da drug tip gume zahteva drugo feltno- valjda ne boš dal traktorkih gum na dirkalni kamion.
Ko omenjam nov predojačevalnik, se jasno nanaša komentar na izdelke iste firme , ampak, ker si na to firmo občutljiv, to sebi drugače interpretiraš.
FK
kuzma2

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na GLASBA&OSTALO 2005-2013

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost