Izbira sistema( hifi nasveti)

avdio-sem so premaknjene tudi vse stare teme

Re: Samokriti?nost

OdgovorNapisal/-a Andrej Horvat » So Maj 14, 2005 3:08 pm

[quote="Rogouc"]- dozoreti je treba tudi osebnostno, da se ne družiš z ljudmi, ki mislijo enako kot misliš sam, temveč predvsem s takimi, ki mislijo drugače. To ti da potrebno širino in hkrati zožuje maneverski prostr napakam v napredku. .....smo preveč lačni pohval in premalo lačni kritik. Brez kritik pa ni napredka...

Rogouc

Gor napisano velja za vsakega. Tudi za ta forum in njegovega lastnika. Osebno me je najbolj začudilo, da se na "tehnični konflikt" ni odgovarjalo s tehničnimi dejstvi. Zakaj je kritika nekaterih firm na tem forumu prepovedana? Ali menite, da je med maso samograditeljev manj kritičnosti kot med posamezniki na tem forumu? Vsak trezen človek bi se ob tolikšnem številu reakcij moral zamisliti in počistiti pred svojim pragom. Če se tega ne spredvidi se lahko vsakemu, še najmanj pa samograditeljem, zgodi medijski samomor.
Andrej
Andrej Horvat

Kraj: Dolenjske Toplice

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » So Maj 14, 2005 3:11 pm

Urosst:

Rezalna glava pri vrezovanju brazde v matrico potuje v ravni črti, približno tako kot tangencialne ročice.

DIY:

Saj smo vsi vse to skozi dali, tako, da je vsakemu ljubitelju glasbe- oziroma dobrega zvoka, to jasno. Nekateri so dobro prišli skozi, drugi pa so zapravili več denarja za DIY , kot če bi takoj nekaj pametnega kupili in seveda vse vmes. Toda po mojih izkušnjah ni vrhunskih sistemov ,ki bi bili DIY. Enostavno razlog zakaj, ker če hočeš narediti še boljšo aparaturo, moraš imeti vsaj izkušnje z boljšimi in veliko samokritičnosti. To pa seveda zahteva znanje in tudi stane!

Proces spoznavanja vrhunskega zvoka ni v tem, da rečeš vem, kaj je živi zvok in to je to.

Daleč od tega, ampak skozi spoznavanje različnih zvokov komponent in sistemov, se človek počasi prebija do nekih svojih spoznanj in resnice, ki mu odgovarjajo in kje se lahko približamo in kje se težje približamo takšnemu zvoku. Toda, ne potem postati avtomatično strokovnjak, temeč je potrebno biti odprt tudi za druge tipe reprodukcije glasbe. Kot sem že rekel, proti vrhu gore, se da priti na več načinov. Najboljša je tista, ki je podprta z lastnimi izkušnjami in razočaranji.
Najbolj glupa, pa je tista, ko druge ,ki ravno tako lezejo gor obmetavaš s kamni, da jim ja ne bi uspelo.

Tisti, ki me poznajo so vedno( 33 let že) od mene dobili brezplačen nasvet, o tem in onem ,tako osebno, kot po telefonu ali prišli na demo, kjer jih nikoli nisem silil kaj morajo slišati ali kupiti. Na vsakem posamezniku pa je potem, kaj bo s to informacijo naredil. Vedno sem povedal moje izkušnje in še vedno vsak dan spoznam kaj novega.
FK
kuzma2

OdgovorNapisal/-a Andrej Horvat » So Maj 14, 2005 3:18 pm

[quote="administrator"]

Tisti, ki me poznajo so vedno( 33 let že) od mene dobili brezplačen nasvet

Se sicer nasveti v trgovinah hifi zaračunavajo?
Andrej
Andrej Horvat

Na vrh

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » So Maj 14, 2005 3:28 pm

Nikjer nikoli, kolikor sam vem. Res pa je , da v trgovini bo nasvet usmerjen v to, da bi ti nekaj prodali. Dober trgovec bo izhajal iz tega, da boš večkrat prišel k njemu-da postaneš stalna stranka- potemtakem bi ti vedno moral dati dober in pošten nasvet.
FK
kuzma2

OdgovorNapisal/-a Rogouc » So Maj 14, 2005 3:31 pm

[quote="Andrej Horvat"]
Gor napisano velja za vsakega. Tudi za ta forum in njegovega lastnika. Osebno me je najbolj začudilo, da se na "tehnični konflikt" ni odgovarjalo s tehničnimi dejstvi. Zakaj je kritika nekaterih firm na tem forumu prepovedana? Ali menite, da je med maso samograditeljev manj kritičnosti kot med posamezniki na tem forumu? Vsak trezen človek bi se ob tolikšnem številu reakcij moral zamisliti in počistiti pred svojim pragom. Če se tega ne spredvidi se lahko vsakemu, še najmanj pa samograditeljem, zgodi medijski samomor.

Andrej, a si ziher, da si to napisal na pravi forum? Tega ne sprašujem, da bi dobil odgovor, temveč zgolj v razmislek. Širina, Andrej, širina. To pomeni, da si sposoben prijatelje (ali tiste ki te trepljajo) in sovražnike (ali tiste ki te kritizirajo) ocenjevati s povsem enakimi merili. Zelo redki so tega resnično zmožni...

Rogouc
Rogouc

Na vrh

OdgovorNapisal/-a Andrej Horvat » So Maj 14, 2005 3:35 pm

[quote="administrator"]Nikjer nikoli, kolikor sam vem. Res pa je , da v trgovini bo nasvet usmerjen v to, da bi ti nekaj prodali. Dober trgovec bo izhajal iz tega, da boš večkrat prišel k njemu-da postaneš stalna stranka- potemtakem bi ti vedno moral dati dober in pošten nasvet.

Ampak jaz imam doma CJ PV10 - predelanga. Prej mi ni zaigral v nobeni konstalaciji in ne poznam nikogar, ki bi mu. Pa jih poznam kar nekaj. Jože Hrenko je imel podoben primer s svojim PV10, brali smo o Wikingih na tem forumu, ... In brez skrbi bodite, da nismo vsi norčki ki ne vemo, za kaj se gre.

Lahko to mojo trditev, ki je poznana velikemu številu slovencev, sprejmete kot merodajno in brez agresivne ali cinične reakcije? Ker, če je ne morete, je vaš nasvet samo agresivnost in netolerantnost brez meja.
Andrej
Andrej Horvat

Na vrh

OdgovorNapisal/-a Rogouc » So Maj 14, 2005 4:03 pm

[quote="Andrej Horvat"]Ampak jaz imam doma CJ PV10 - predelanga. Prej mi ni zaigral v nobeni konstalaciji in ne poznam nikogar, ki bi mu. Pa jih poznam kar nekaj. Jože Hrenko je imel podoben primer s svojim PV10, brali smo o Wikingih na tem forumu, ... In brez skrbi bodite, da nismo vsi norčki ki ne vemo, za kaj se gre. [quote]

Sori, ampak tega pa ne razumem!!! Zakaj si pa potem sploh kupil nekaj, kar v sami osnovi ne tebi ne komu drugemu v nobeni konstalaciji ne funkcionira? Jaz sem doslej vedno kupoval samo tisto, kar mi je bilo všeč... Še nikol mi niti na kraj pameti ni prišlo, da bi kupil nekaj dragega in zanič, pa potem dal predelat. V ta namen obstajajo poceni zanič naprave.

Rogouc
Rogouc

OdgovorNapisal/-a Andrej Horvat » So Maj 14, 2005 4:13 pm

[quote="Rogouc"][quote="Andrej Horvat"]

Andrej, a si ziher, da si to napisal na pravi forum? Tega ne sprašujem, da bi dobil odgovor, temveč zgolj v razmislek. Širina, Andrej, širina. To pomeni, da si sposoben prijatelje (ali tiste ki te trepljajo) in sovražnike (ali tiste ki te kritizirajo) ocenjevati s povsem enakimi merili. Zelo redki so tega resnično zmožni...

Rogouc

Lejte. Kot neodvisni "Dolenjc", ki ne pozna nikogar od vas dobro (nekaj sem vas videval po sejmih ali v trgovinah), ko imam čas, spremljam oba foruma. g. Hajdinjaka se je na hifiendu neredko napadalo in je odgovarjal tehnično ali z drugimi dejstvi. Res pa je, da se ga veliko hvali, kar je razlog, da bom prej ali slej preveril kaj je res in kaj ne. Ali so tam odgovori sprejemljivi ali ne lahko vsak sam presodi. Na tem forumu, nikjer ne vidim nobene kritike gramofonov g. Kuzme ali njegovega prodajnega asortimana. Drugje lahko preberemo, da se je to vse brisalo ?! Doma sem imel stari gramofon Kuzma (enega od prvih) in sem bil zelo nezadovoljen. Menim, da ima podobne izkušnje veliko ljudi. Zakaj mi je nelagodno, ko to omenjam in podzavestno pričakujem agresivnost? Osebno nisem strašljivec, bi se pa bilo morda modro za vprašati, od kod ta nelagodni občutek. Ko spremljam vas na tem forumu, ki ste popolnoma nekritični do prodajnega programa lastnika foruma, g. Kuzme, je moj odgovor na vaše vprašanje jasen.
Andrej
Andrej Horvat

Na vrh

OdgovorNapisal/-a Andrej Horvat » So Maj 14, 2005 4:23 pm

[quote="Rogouc"][quote="Andrej Horvat"]Ampak jaz imam doma CJ PV10 - predelanga. Prej mi ni zaigral v nobeni konstalaciji in ne poznam nikogar, ki bi mu. Pa jih poznam kar nekaj. Jože Hrenko je imel podoben primer s svojim PV10, brali smo o Wikingih na tem forumu, ... In brez skrbi bodite, da nismo vsi norčki ki ne vemo, za kaj se gre.

Sori, ampak tega pa ne razumem!!! Zakaj si pa potem sploh kupil nekaj, kar v sami osnovi ne tebi ne komu drugemu v nobeni konstalaciji ne funkcionira? Jaz sem doslej vedno kupoval samo tisto, kar mi je bilo všeč... Še nikol mi niti na kraj pameti ni prišlo, da bi kupil nekaj dragega in zanič, pa potem dal predelat. V ta namen obstajajo poceni zanič naprave.

Rogouc

Tu se povsem strinjam z vami. Naredil sem napako. Človek si želi nekaj dobrega, da lepo igra, dobro zgleda in da imaš občutek, da je investiral v neko vrednost. V nekaj trajnega. Preprosto sem verjel medijskemu pompu okrog teh CJjev in bral kar se je o tem pisalo v Sloveniji in v tujem tisku. Bil sem zaveden. Predelava pa je zelo lepo uspela in ne verjamem, da bi bilo neko poceni zanič aparaturo tako uspešno predelati. Ti dragi izdelki še zdaleč niso zanič, problem je, da v glavnem ne igrajo in da jih preprosto ni moč usposobiti dovolj dobro, brez DIY posega.

Veste, zelo težko je nekoga, ki je imel podobno izkušnjo in veliko nas je takih, in ki je naposled, po DIY posegu dobil to kar išče, prepričati v to, da je v zmoti. A mislite da so okrog g. Hajdinjaka resnično samo norci? Bi se začudili, ker sicer samega g. Hajdinjaka ne poznam, poznam pa veliko ljudi, ki imajo neposredni stik z njim. Bojim se, da gre tam za intelektualno elito Slovenije ... (zakaj se ponovno nelagodno počutim, ko to pišem. Imam občutek, kot da bo nekdo vame zalučal kamen).
Andrej
Andrej Horvat

OdgovorNapisal/-a Rogouc » So Maj 14, 2005 5:09 pm

Andrej Horvat napisal/-a:Ko spremljam vas na tem forumu, ki ste popolnoma nekriti?ni do prodajnega programa lastnika foruma, g. Kuzme, je moj odgovor na vaše vprašanje jasen.

Prosim? Kako???????

Kaj pa ima to zveze s prodajnim programom g.Kuzme? Že stokrat je napisal, da on prodaja tisto kar mu je vše? in kar misli, da je dobro! Enako po?ne Hajdinjak. Kot bi zahteval, naj bo Hajdinjak in 'njegovi' privrženci bolj kriti?ni do HL. In kdo pravi, da se s Kuzmo strinjam? Da se drugi z njim strinjajo? Nekateri prav gotovo se. Jaz se ne! Kar se zvoka ti?e, da se razumemo. On ima povsem druga?en zvo?ni okus kot jaz. In bi zato moral pljuvati po njem? Kolikor vem še nikogar ni prisilil, da bi kaj kupil od njega. Mene vsekakor ni. Kdorkoli kupi karkoli, si je ?isto sam kriv. Vsak se je rodil z ušesi, pa naj jih še uporablja. Pa menda ja ne pri?akuješ, da boš prišel k Kuzmi v trgovino nekaj kupit, on pa ti bo rekel "Ne ga srat, pojdi drugam, tole je poden." Lepo te prosim...

Rogouc
Rogouc

OdgovorNapisal/-a Andrej Horvat » So Maj 14, 2005 5:22 pm

[quote="Rogouc"][quote="Andrej Horvat"]Ko spremljam vas na tem forumu, ki ste popolnoma nekritični do prodajnega programa lastnika foruma, g. Kuzme, je moj odgovor na vaše vprašanje jasen.

Prosim? Kako???????

In kdo pravi, da se s Kuzmo strinjam? Da se drugi z njim strinjajo? Nekateri prav gotovo se. Jaz se ne! Kar se zvoka tiče, da se razumemo. On ima povsem drugačen zvočni okus kot jaz. ... "Ne ga srat, pojdi drugam, tole je poden." Lepo te prosim...

Rogouc

Zakaj ta agresivnost? Popolnoma se strinjam z vami, da g. Kuzmo nihče ne bi smel osebno žaliti, razen če mu je morda kaj žalega storil ali ga namerno zavedel, ogoljufal ...

Zakaj pa dosej tega vašega nestrinjanja z zvokovnimi afinitetami g. Kuzme niste izrazil na tem forumu? Jaz sem ga, pa čeprav sem reskiral, da se me bo nekdo lotil kot: [img]"Ne ga srat, pojdi drugam, tole je poden." Lepo te prosim...
[/img] Sam nikogar ne žalim, niti to hočem. Kulturno polemiziram. Forum bi naj bil demokratična izmenjava mnenj. Moje mnenje je, da na tem forumu člani foruma, ne upajo odkrito govoriti o komponentah, ki jih prodaja g. Kuzma.
G. Kuzma ima sigurno pravico prodajati kar hoče, po svojem okusu. Čudno pa je, če se na tem forumu ne sme omeniti, da nekomu to ne odgovarja in da s temi ni zadovoljen. Prepričan sem, da bi vi pod polnim imenom in priimkom, tako, da bi vas prepoznali, lahko na hifiend forumu napisali, da vam niso všeč HL aparature. V to sem gotov, če bi bil vaš tekst kolikor toliko kulturno napisan. Gotovo pa ne morejo dovoliti, da bi en in ist človek pod raznimi nicki pljuval po gostih na forumu.
G. Hajdinjak bi vam gotovo odgovoril z argumenti in strokovno, čeprav ga, kot sem že omenil ne poznam osebno in en morem dajati izjav glede njega osebno.

Glede vašega agresivnega odganjanja, sem brez besed. Ne zdite se mi spoštovanja vreden človek.
Andrej
Andrej Horvat

Na vrh

OdgovorNapisal/-a Andrej Horvat » So Maj 14, 2005 6:05 pm

[quote="Rogouc"]

Prosim? Kako???????

..... Kdorkoli kupi karkoli, si je čisto sam kriv. Vsak se je rodil z ušesi, pa naj jih še uporablja.

Pa menda ja ne pričakuješ, da boš prišel k Kuzmi v trgovino nekaj kupit, on pa ti bo rekel "Ne ga srat, pojdi drugam, tole je poden." Lepo te prosim...

Rogouc

Zanimivo, da ste ravno vi označil g.Hajdinjaka kot grobega. Ni vam všeč zvok g. Kuzme, ne zvok g.Hajdinjaka. Zanimiv je tudi vaš način pisanja na tem forumu, kjer kaže, da ste agresivni cinik, ki so mu vsi sovragi. Če bi bil jaz administrator, bi najprej počistil z "zavezniki" vaše sorte, saj ravno vi odvračate kulturne in prosvetljene ljudi, da bi odkrito in konstruktivno prispevali k temu forumu.
Andrej
Andrej Horvat

Na vrh

OdgovorNapisal/-a gašper » So Maj 14, 2005 7:15 pm

BH?
gašper

Kraj: Medvode

OdgovorNapisal/-a Andrej Horvat » So Maj 14, 2005 8:57 pm

[quote="gašper"]BH?

Prosim? A ni ravno administrator na tem forumu prepovedal tak način?
Bom jaz vas vprašal:

"FK"? :roll:
Andrej
Andrej Horvat

Na vrh

OdgovorNapisal/-a VCC » So Maj 14, 2005 9:36 pm

[quote="gašper"]BH?

Lepo vas prosim... Nehajte se že ukvarjat s tem kdo je kdo. Saj se pa ja da iz stila pisanja marsikaj razbrati. Gospod Andrej Horvat pač piše v svojem stilu in potem tudi pričakuje odgovor v podobnem. Žal to na internetu nikakor ne gre, ravno tako kot na ulici vsi ne govorijo knjižne slovenščine. Nepoznavanje vodi potem do teh konfliktov. Rogoucev stil pisanja je pač takšen in se ga je treba navadit. Je cinik ravno toliko kot Franc, Andrej Horvat, BH ali pa naprimer jaz, vendar to podaja na svoj način in v nekem trenutku lahko to kdo občuti kot puščico.
LP; VCC
VCC

Na vrh

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na HIFI 2005-2013

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov