Napisal/-a VCC » Pe Maj 13, 2005 2:34 pm
Živijo!
[quote="urosst"]sama glasba je zelo abstrakna kar meni igra dobro še ne pomeni
da ostalim.poglejte vaša mnenja o koncertu v CD.
zakaj testiram
svoj izdelek sem testiral že masikje,mogoče je zgledalo da poiskušam
dobiti mnenje drugih oseb,sam moj cilj je bil čisto drugje,primejava moje
komponete z drugo komponeto v enakem setupu.kaj je rekla druga oseba
mi je samo njegovo mnenje,ka so pa slišali moji ušesi pa je moje predstava kakšno pot naprej.
Glasba je kakorkoli obrneš dovolj univerzalna, da kar nekomu igra dobro, bo veliki večini ostalih igralo dobro. In obratno, kar nekomu igra slabo igra slabo tudi večini. Tukaj naj izpostavim še posebej audiofilsko "neobremenjene" ljudi, ti posebej dobro in hitro ugotovijo dobre in slabe lastnosti zvoka, še posebej mi na pamet ob tem padejo kakšna dekleta.
Posebna past se pa skriva v tem, da ljudje različno rangiramo, kaj nam je pomembno, ali še bolje, kaj najbolj opazimo in znamo razložit o zvoku. Recimo nekomu je najbolj pomemben tonalni blans, drugemu "hitrost", tretjemu "mehkoba" in tako dalje. Če pozorno in zbrano združiš komentarje in različnih poslušalcev, dobiš v preseku zelo dobro okarakteriziran zvok. In ravno zaradi tega je še kako pomembno, da več ljudi sliši tvoj izdelek in da njihovo argumentirano mnenje upoštevaš. Tipičen primer (ki ga je malo bolj v rokavicah in na splošno opisal tudi Franc) je nekdo, ki da (zdaj si bom zmislil..) v izhod CDPja neke hude Black Gate kondenzatorje in ugotovi
razliko!!. In jo lahko narobe (ni pa seveda nujno) takoj okarakterizira za boljše. Hitro se potem najde v takem CDP vsepovsod polno takih in podobnih eksotičnih komponent. Tale primer ni tako nenavaden, če kaj spremljaš recimo diyaudio.com in podobne forume kjer je to seveda kar zvezda stalnica. Pa tudi lampa v izhodu na primer.
Sploh je ena taka kronična bolezen med diyerji in frizerji, da karkoli naredijo je "korak proti boljšemu", pa je žal velikokrat ravno obratno, samo da jim tega ni nobeden povedal, ali pa mu niso verjeli (primer: "ker Black Gate pa MORA igrati boljše od nevem česa").....