Steak Houses
Las Vegas
USA
Obisk: 6-9.1.2011
V času CES 2011 običajno obiščem različne restavracije specializirane za steake. Seveda jih je v LV vejetno okrog 100 v ožji okolici »Stripa«. Po nekaterih ocenah sem si izbral tri najboljše, za št.1 so v Novembru sprejemali naročila za Februar. Toda za št. 2-10 ni bilo problema narediti rezervacijo v začetku decembra- internet. Izpustil sem tiste, ki sem jih obiskal pred dvema letoma in si izbral:
Charlie Palmer Steak House- v hotelu Four Seasons, Cut v Pallazio Hotelu ter Prime v Belaggio hotelu.
Predviden čas prihoda v moj hotel je bil malce po polnoči a ker sem uspel v San Franciscu priti na zgodnejši avion sem bil v hotelu že ob 10.00. zvečer. Kar je pomenilo, da sem imel čas za večerjo in ker je v mojem skromen hotelu tudi Outback Steak House (glej prejšnje obiske) sem brez pomislekov letel tja po 30 urah potovanja: steak( 45 USD brez priloge), kruh, kalifornijsko rdeče in po prvem zarezu v steak sem takoj telefoniral prijatelju v Slovenijo( ki je že bil tukaj) v času njegovega zajtrka in ga spomnil, da je stejk še vedno tako dober in da takih pač pri nas ni- »matr mi je bil fouš« in ni ga hudiča , da ko sem pojedel sem mu še enkrat raportiral ,kako je bil dober , saj se mogoče tudi sam še spomni- skoraj mi je jezno odložil telefon. Ko pomislim, da je bila cena podobna kot stejk v npr. Argentino v LJ, se človek malo zamisli o vsem tem.
Kaj je razlika? Okusno pečena skorjica, znotraj sočno rožnato meso- okusno, prav slano ter ne potrebuje nobene omake, le kruh in vino!
Ocena: PŠ
Seveda naslednji dan se je začel sejem, toda zvečer je bila rezervacija:
Četrtek:
Charlie Palmer Steak House:
Zelo udobni naslonjači, v katerih se kar izgubiš. Sommelier je vprašal od kod sem in je takoj dejal mogoče imamo tudi še kakšno Movio v kleti!!!
Toda ribeye( mastnešji del v bližini fileja) ter biftek sta bila naročena. Ko pride hrana je moj biftek izgledal tanek in po okusu premalo slan. Ob resenem zarezu se je pokazalo, da je well done. Vrnem in čez 5 minut dobim »ta pravega«, ki je bil tudi pravilno slan. Očitno je moj končal na drugi mizi in sam sem originalno dobil »ostanke biftka« ki ga potrošijo za tiste, ki naroče dobro zapečenega- skratka najslabše kose.
Toda okus obeh kosov mesa ni bil najboljši in to je bila dosedaj moja edina slaba izkušnja v 10 letih v LV.
Ocena: NV
Petek:
sprejem ob 60 letnici Nagre v hoteli Mirage- ker je bila privat zsdeva ne bom komentiral a zato je odpadla SH večerja.
Nedelja:
Prime Steak house s pogledom na znan ples vodometov, luči in glasbe pred hotelom.
Ja, kaj naj rečem, dobra družba( Japonski distributer), steak( 55 USD) s špinačo ,kjer pri mizi umešajo notri še ocvrto jajce na oko, dobro vino( 60-100 USD za flaško) . tako kot treba, je bil malce boljši kot v Outback SH. Kasneje pa konjak, cigare in za zaključek pivo v casinu za 0.75 USD.
Ocena: NV
Porečete zakaj? Zato, ker sem izpustil soboto:
The CUTUh, kaj naj rečem, sommelierka je bila vsaj Miss Evrope, ki je obvladala svoj posel in je bilo težko gledati nalepko vina.
Meni je razkazal, da imajo poleg US govedine, ki je krmljena izključno z koruzo in prihaja iz točno določene farme tudi Koebe govedino iz Nove Zelandije in US gojene po licenci.
Toda tu smo zato da probamo US Prime beef ( 62USD) , vino je bilo odlično, a ko je prišla glavna jed- vonjave in nato okus ( tudi moj US prijatelj, ki je navajen US steakov) je dejal, to je najboljše kar je jedel do sedaj.
Kako to opisati, glede na to da so imeli vsi trije lokali do sedaj 15/20 točk. Po tem, kar sem sam izkusil bi dejal, CUT 20, ostalo 10.
V čem je razlika- v okusu in vonju zapečenega mesa ,sočnosti notranjih maščob in mesa( nobene omake ne rabiš ), tako, da se samo čudiš, zraven trgaš koščke kruha in delaš majhne požirke rdečega vina in si zraven govoriš saj to ni mogoče. Če malce pretiravam: sočnost svinjine z okusom govedine!
Toda glavna jed z prilogami, vinom ter napitnino( standard v boljših lokalih v ZDA je 20%) pride 150 USD( od tega vino 60 USD) po osebi. Ampak enkrat na leto, zakaj pa!
Zakaj je bil to skoraj najcenejši lokal- zato ker je tako blizu mojega hotela, da ni potrebni naročiti taksija, ki hitro znese vsaj 30 USD sem se tolažil.
Ocena: SAMO ŠE TJA V LV!!!!!!!!!!!!!! Ker se moram prepričati, če nisem sanjal.
http://www.wolfgangpuck.com/restaurants/fine-dining/3801CES 2012 ( upam)