Sep 22-24 2006: London HIFI SHOW:
Na sejmu v Londonu smo predstavili Stabi XL4( štirimotorna verzija ) ter daljšo Stogi Ref ročico 313 mm skupaj v sistemu:
CJ Act 2
Zanden phono 1200 MC
2x Karan 1200W monobloki
Avalon Diamond
Ter Zanden CD kombinacija v štirih škatlah
Cardas Golden Cross kabli
Finite Elemente- Master reference stojala
Pustimo kakšen je bil zvok, toda, povem lahko zgodbico s sejma:
V sobi je kar nekaj časa poslušal glasbo nek starejši možakar. Nato je prišel do mene in dejal, da je to zelo dober zvok. Kako bi lahko prišel do enakega zvoka , vendar z manj denarja. Ali bi cenejši Avaloni tudi tako igrali. Dejal sem, da pač ravno ne, ampak osnovni karakter bo dobil tudi iz cenejših modelov. Želel je še slišati neko večjo glasbeno delo( Holst- Planete), poslušal je z zadovoljstvom, se zahvalil in odšel.
Prišel je tudi naslednji dan ( sobota) ter dejal, da je v naši sobi daleč najboljši zvok na sejmu v tem hotelu, ter tistim preko ceste.
Zahvalil sem se mu za pohvalo in tedaj je videl, da držim v roki Deccino( točneje ARGO ZRG 654) ploščo Vivaldija- Štirje letni časi, ki je eden najboljših posnetkov, kar jih sploh je in jo je skoraj nemogoče dobiti. Pravi, če jo lahko vidi, pogleda nalepko in pravi, ja odlična plošča, toda ta primerek je tiskal Philips??? in ne Decca. Se globoko začudim, on pa odvrne, da je bil včasih cutting engineer pri Decci in je rezal tudi to ploščo. Sedaj pa je mastering engineer za digitalne posnetke.
V drugi sobi smo postavili system:
Muse DVD player
McCormack CJ universal player
CJ PV 15
MV 60 2x 60W
Kuzma Stabi SD&Stogi S& Benz Glider
Avalon NP 2.0
Cardas Cross kabli
Finite elemente stojala
Nasproti, v drugem hotelu( Park Inn) pa je v sobi Living Voice, ki je postavil hudo verzijo zvočnikov OBX- RW ter pregrešno drago Kondo elektroniko, igral standardni Stabi XL z SME V ter Kondo odjemno dozo.Vse pa je napajalo baterijsko napajanje , ki je bolje spominjalo na kontrolno sobo v nuklearki z vsemi stikali, preklopniki ter zelo debelimi kabli in za cca 100 kg baterij.
Žal ni bilo časa obiskati ostale sobe. Digitalci so se pogovarjali o Blue Ray prezentacijah.Začuda je bilo zelo malo hišnega kina.
Kot zanimivost, npr. Michael Fremer je dejal, da je že preiskusil Furutechovo napravo za demagnetiziranje Lpjev( ???), ki sem jo tudi sam videl na sejmu v Munchenu letos, in pravi, da dela “čudeže” na zvoku – bo potrebno preiskusiti.
Prikazani so bili tudi novi Apogee- ki se bojda delajo sedaj v Avstraliji, ter seveda sedaj že nekaj časa Made in China Quad zvočniki- lep design, toda za moj okus preveč plastike.No ja, od leta 1982, ko sem imel enega prvih parov ESL 63, se je zvrtelo že kar nekaj plošč.
Izbira rabljenih plošč po 5 funtov je bila za ljubitelje odlična: Decca, EMI, Philips, DGG. Lahko bi jih kupil vsaj 1000. Žal sem pri 30 odnehal.
Toda žal firma VIVANTE ne obstoja več.
Kuzma Stabi XL4 black s Stogi Ref 313 Sep-London 2006