Napisal/-a administrator2 » Ne Jan 20, 2013 10:33 am
CES 2013: Ogromno aparatur in sistemov za poslušati( plus še čez cesto THE SHOW) - oz. skoraj vse kar obstoja na tem svetu se da tam slišati. Tisti ,ki poznate Milano ali Munchen si niti ne znate predstavljati koliko dobrih sob je tukaj. Tudi demo sobe so na nekem nivoju- če drugega ne so že same hotelske sobe po designu tako polne da so že kar prav dampirane. Najdražje aparature so v velikih demo salonih: npr. MBL v sobi cca 12x14 m. Žal sam nisem imel nobenega časa in sem le na hitro poslušal MBL, Scaenna ter Nola nove zvočnike. MBL zelo impozantno, Scaenna mogoče malce tanko, a Nola( v manjši sobi z 2x75W) zelo glasbeno.Seveda vse to je igralo zelo dobro! Kolegi so rekli pojdi poslušat Wilson, nove Magico,......a čas.
Z Alan Wolfom( Magico) sva ugotavljala da pri barvanju ohišij zvočnikov in naših gramofonov ni razlike: 20-25% izmeta in ogromno ponovnega barvanja in poliranja. Z B. Grahamom sva na sliki lep par, čeprav Fremer to vidi drugače- predaja štaftene palice kdo dela najboljšo ročico. Kar nekj novinarjev in proizvajalcev želi imeti 4Point v svojem sistemu. Nov gramofon Stabi M pa je tudi povzročil kar precej zanimanja. ( test sledi kmalu v HIFI plus mi je obljubil urednik Alan Sircom na večerji).
Yamada san( Zanden) mi je kazal nov phono na tranzistorje! CJ ima novega integrirca,...... Crystal Cable mi bo poslal vzorec nove tonearm žice( srebro+zlato), .....
Steaks- po navdušneju izpred dveh let( the Cut) je bilo tam razočaranje( no ni bilo tako slabo, ampak povprečno za Vegas).
Pri Cardas: V sobi za srečanja sta bila George C. in Dean Peer kjer sta preiskušala el. kitari. Nato sta meni razložila za kaj gre. George je prišel na idejo da bi znanje iz audia( kabli, magneti, tuljave ........) prenesel na el. kitaro kjer je vgradil boljše magnete, tuljave, žice in rezultat: Dean ni mogel verjeti da enaka kitara zveni tako drugače, se odziva drugače- skratka dejal je da mora sploh razmisliti kaj vse to sploh pomeni za igranje kitare. In moja malenkost je temu prisostvovala- eden prvih na svetu sem to slišal. Zame je bila razlika kot da modificarana kitara igra nekako bolj polno,lampaško, stara pa tanko na tranzistorje, čeprav je bil kitarski ojačevalnik solid!
FK2