Napisal/-a VCC » Sr Apr 19, 2006 12:08 pm
[quote="DaretovaSenca"]Vid, prav prijetno se smejem tvoji označbi včerajšnjega koncerta (morija,davljenje na saksofonu...).
Ne, čaki, sej sem se imel super, na začetku sem se celo moral malo smejat, ko je vstopil s saksofonom, ker se je slišalo, kot bi nekdo klal tiranozavra. :)
Jaz tako avantgardno improvizacijo precej dobro prenašam, oznaki davljenje in morija sta uporabljeni za boljši vpogled ostalim. Jaz se ponavadi kar prepustim, da me zadeva "zalije" in se mam pol super.
Se pa taki hard improvizaciji ne smeš upirat (kar naredi večina), pograbit te more in te nest skupaj z izvajalcem.
Tu nekaj tudi sam vem, smo improvizirali svoj cajt take shizo-jazz variante (mam celo nekaj posneto, na kaseti, hahaha) in točno vem kako je, ko te zagrabi in noče spustit. To je kar jaz vem eden najboljših in zelo euforičnih občutkov, ki jih posameznik lahko doživi. Ja glasba je res močna. Sem se enkrat v Amsterdamu o tem pogovarjal z enim tam zelo znanim funk basistom (Bas Van Velzen) in je točno vedel kaj mislim.
(medklic - audiofilija in high end je le bledo bleda senca tega filinga, ki ga dobiš ob ustvarjanju glasbe)
Nazaj na jazz - v spominu mi je ostal tudi LJ Jazz festival, takrat, ko so igrali muzikanti iz (zdaj ne vem če bom prav napisal) društva za pomoč kreativnim glasbenikom iz Chicaga (vsaj kake 5 let nazaj - Muhal Richard Abrams, Anthony Braxton, James Carter Electric Band,....).
Takrat je bilo tudi precej morije in davljenja, pa mi je to the very best iz LJ-Jazz-Fest, kjer sem redno že kakih 13 let.
Al pa lani al predlani, Supersilent v Linhartovi dvorani. Elektro improvizacija brez dogovora, zelo zelo glasno in zelo udarno. Nekateri so kliznili ven čez pol minute, meni je pa blo nenormalno dobro.
[quote="DaretovaSenca"]Zadnji komad pa boš dobil, lahko ga snameš pri Urošu, ki mu je bil koncert zelo všeč in me je prosil zanj.
Kje si pa pol bil včeraj po koncertu? Jaz sem še bil z Urošem in Martino na pijači kake 15 minut, pa te ni blo nič okol. No pa drugič.