Antivibracijske sibre

avdio-sem so premaknjene tudi vse stare teme

Antivibracijske sibre

OdgovorNapisal/-a trancedeejay » Ne Maj 29, 2005 9:07 pm

HI
Mene pa zanima kje bi staknil kaksne svincene kroglice oz. sibre ali kaj podobnega - kaksen pesek mi ne disi prevec. Pri mojih SA zvocnikih je prav zato namenjen prostor in da bi nasul kaksen pesek notri mi ni prevec vsec - zato bi raje kaksne kroglice pa me zanima kje to staknit.
Hvala za odgovore

Matt
MUSIC IS THE KEY
trancedeejay

Kraj: Kranj

Re: Antivibracijske sibre

OdgovorNapisal/-a VCC » Po Maj 30, 2005 6:43 am

Živijo!
[quote="trancedeejay"]HI
Mene pa zanima kje bi staknil kaksne svincene kroglice oz. sibre ali kaj podobnega - kaksen pesek mi ne disi prevec. Pri mojih SA zvocnikih je prav zato namenjen prostor in da bi nasul kaksen pesek notri mi ni prevec vsec - zato bi raje kaksne kroglice pa me zanima kje to staknit.
Hvala za odgovore

Matt

Probaj na kakšnem strelišču, kjer streljajo z zračnim orožjem. Porabljene krogle so kar primerne velikosti. Ni pa ziher, če ti bojo dali...
LP; VCC
VCC

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » Po Maj 30, 2005 8:06 am

Do svinčenih šiber bo težko priti. Toda jeklene kroglice( ki so samo malce lažje od svinca) premera cca 1.5 mm se na veliko uporablja za čiščenje odlitkov. Mislim, da bi bilo to zelo primerno za stojala.
Proizvajalec Exoterm Kranj 04-2571571- minimalna količina je 25 kg vreča.Vendar nisem prepričan , če se da kupiti samo eno vrečo. Toda , če bi bilo več interesentov, se lahko nabava drugače organizira.
Cena cca 200 Sit za kg.
FK
kuzma2

OdgovorNapisal/-a trancedeejay » Po Maj 30, 2005 8:48 am

U hvala bom vprasal ce imajo kaksen vzorec za par kil:)
Itak imam 10minut do exoterma.
Have a nice Day

Matt
MUSIC IS THE KEY
trancedeejay

OdgovorNapisal/-a trancedeejay » Po Maj 30, 2005 9:51 am

Sem ze dobil odgovor iz exoterma:
Pozdravljeni,

jeklene kroglice imamo na zalogi in vam jih "odstopimo" cca 25 kg. Prosim,
da se ogalsite ąe danes, ker sem nato na poti.

Lep pozdrav.

Bojan VEBER
EXOTERM-IT d.o.o.

Torej a bi se nas lahko zbralo nekaj, da bi vsak vzel od 5-10kg, ce se zberemo vsaj trije jih grem iskat ze danes, samo se za tocno ceno vprasam.
Have a nice Day

Matt
MUSIC IS THE KEY
trancedeejay

OdgovorNapisal/-a trancedeejay » Po Maj 30, 2005 9:55 am

Upam, da beseda odstopimo ni v narekovajih samo zaradi domacnosti besede.
Have a nice Day

Matt
MUSIC IS THE KEY
trancedeejay

OdgovorNapisal/-a trancedeejay » Po Maj 30, 2005 11:26 am

Najlepsa hvala za vir kroglic, sem jih dobil 25kg brezplacno in se nekaj vzorcev razlicnih dimenzij.
Have a nice Day

Matt
MUSIC IS THE KEY
trancedeejay

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » Po Maj 30, 2005 3:55 pm

Če imate stojalo za zvočne omarice, je dobro, da je masa stojala vsaj dvakratna masi zvočne omarice- seveda pod pogojem, da se stojalo "ne gunca".
Na vrhu zvočnika položimo 3-4 prste in poskušamo nežno poriniti zvočnik naprej in nazaj v eno in nato še v drugo diagonalo. Ne sme se nič premakniti.
FK
kuzma2

OdgovorNapisal/-a trancedeejay » Po Maj 30, 2005 4:55 pm

Trenutno mislim stresti te kroglice v samostojece zvocnike, ki imajo prav zato namenjen prostor. 25kg teh kroglic izgleda veliko, pa je ravno dovolj za zvocnike, vreca s kroglicami ni velika, je pa tezka ko........
Da pa bi ponovno se dalo dobiti kroglice je treba narociti vecjo kolicino(pomoje vsaj 100kg, pa se to ne vem ce ni premalo), saj je treba vse fakturirati,vpisati kupce kot partnerje...vglavnem veliko papirjev in dela, zato sem jaz tudi dobil zastonj, da ni vsega tega.
Bi pa v kratkem naredil zvocniska stojala taka kot so od Audio Mase.(dobim ta teden iz Danske SA 5010 Signature z notranjim ozicenjem Nordost Red Dawn) Intek ima ene na zalogi, samo je pa malo prevec dat 120 jurjev. Vsaj meni se tako zdi, so pa to zame najlepsa stojala(skoda, ker vec ne obstaja,ker je cisto druga pesem kot malboret), ki sem jih do sedaj videl, zato jih mislim tudi sam izdelati s pomocjo mizarjev. Je kdo ze delal kaksna taka stojala?
Have a nice Day

Matt
MUSIC IS THE KEY
trancedeejay

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » Po Maj 30, 2005 5:09 pm

Enostavno leseno stojalo je lahko narejeno takole:
spodaj lesena plošča primerne debeline in oblike s tremi nogicami( konice , vendar brez zračnosti v navojih) ter nato v obliki črke T sestavljeni dve debelejši deski fiksirani vertikalno na osnovno ploščo.

Seveda se lahko to razdela tako, da je spodnja plošča škatlasta (vertikalni del pritrjen na spodnjo ploščo- obtežena z kroglicami) ter T narejen tako, da je vmes votlo in zopet napolnjeno z kroglicami.

Za vrhunske zvočnike bi bilo potrebno, da ima stojalo vsaj 30-60 kg. Seveda 1 liter( 1 dm3) kroglic je okoli 8 kg,kar pomeni kar nekaj kroglic. Toda vmes se lahko da še mivka, ali pa aluminijasti prah. Bolj kompleksna zadeva( kovinsko stojalo-mora tesniti) pa je lahko zalita še z gostim oljem. Silikonsko olje nima vonja, a je drago.
FK
kuzma2

OdgovorNapisal/-a trancedeejay » Po Maj 30, 2005 5:39 pm

Hvala za odgovor a sam vseeno mislim izdelati malo bolj kompleksna stojala - ne ravno samo na vogale in masivnost, mi je tudi izgled pomemben, saj mi se od Malboreta niso vsec. Bom danes slikal ta stojala s tocno takimi zvocniki(je bilo stojalo narejeno po merah) in jih nalimal, da bodo tudi ostali vedeli o kaksnih stojalih je govora.
Have a nice Day

Matt
MUSIC IS THE KEY
trancedeejay

OdgovorNapisal/-a fotr » To Maj 31, 2005 11:48 am

in kako se izvede navoj brez zračnosti??
fotr
mod

Kraj: Škrilje vas nad Igom

OdgovorNapisal/-a VCC » To Maj 31, 2005 11:58 am

Živijo!

[quote="fotr"]in kako se izvede navoj brez zračnosti??

1. Zvakuumiraš sobo :D
2. zvrtaš malo premajhno luknjo in zapodiš not vijak, da si sam vreže kvint.
LP; VCC
VCC

Na vrh

OdgovorNapisal/-a fotr » To Maj 31, 2005 12:06 pm

VCC je napisal
1. Zvakuumiraš sobo
2. zvrtaš malo premajhno luknjo in zapodiš not vijak, da si sam vreže kvint

Sicer duhovito pa čeprav se navoju reče gvint, ampak sem vseeno pričakoval malce natančnejši odgovor, še posebej ker v železo verjetno ne delaš nogic s kakšnimi Sparki
lp Mišo
fotr
mod

Kraj: Škrilje vas nad Igom

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » To Maj 31, 2005 12:08 pm

3.protimatica oziroma celo dve, vendar ni enostavno priti zraven.
4. zelo fin navoj ima manj lufta, predvsem, če se ga sfrizira na VCCjev vakumiran način. Ni pa to trajna rešitev oziroma je bolj primerno za velike mase in dobro je ,da je stvar mazana.
FK
kuzma2

Vrni se na HIFI 2005-2013

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov