PLEMENJAK LABS / PREJ-POTEM

avdio-sem so premaknjene tudi vse stare teme

PLEMENJAK LABS / PREJ-POTEM

OdgovorNapisal/-a DaretovaSenca » Sr Mar 07, 2007 4:56 pm

PREJ
[url]http://www.hiendfi.com/phpBB2/viewtopic.php?t=322[/url]

[quote="BH"]Ravno danes smo pri meni poslušali nekatere posnetke Iztoka Zupana v živo. Zanimive so bile reakcije občinstva. Sestanek je bil narejen iz povsem drugih razlogov, sem pa kot ozadje prižgal majhni audio sistem (s Chameleoni, Jubalom)).

Že po nekaj minutah (med pogovorom, nihče ni poslušal aktivno) so se začeli vzkliki: »kako to igra, ... kakšen posnetek, ... !!!). Največ reakcij je bilo pri posnetku Kombo + A. Tsahar, posneto 7 februarja 2005. Čeprav bi se glasba lahko zazdela nekomu težka (kombinacija Jazza z elementi roka in kantautorstva), je vse skupaj, vsaj za nekoliko bolj izkušenega poslušalca, dovolj melodično, dovolj zahtevno da ni dolgočasno in nenormalno naravno posneto.

Tako živo zvenečega posnetka tolkal, kitare in vokala, ne boste našli kar tako, nikoli pa s strani kakšnega slovenskega snemalca (ti, ki se s tem bavijo v Sloveniji že dolga leta, so se že davno utopili v morju (pod)povprečnosti). Ti mislijo, da se naravni posnetek dobi tako, da se posnamejo segmenti glasbe v povsem akustično zadušenem prostoru, potem pa (ker se to (ne)sliši ....) vse skupaj zmiksajo in pustijo skozi neko mašino, ki doda odmev (beri: akustiko). Rezultat pa je kot je. V prodajalnah morje slabe in slabo posnete glasbe, branža pa v krizi (ker uporabniki očitno ne vemo, kaj bi radi).

POTEM
[quote="Wheelie"] Slišal sem Zupanove posnetke, ki so bli od hudiča na hornih (v pozitivnem smislu)

[quote="BHjev odgovor"] Če bi poslušal več in pozorneje bi opazil veliko boljše posnetke kot so bili ti z mojimi mikrofoni in mojimi lampaškimi mic ampi, ki jih je predvajal Zupan. )

Dokler si NJEGOV je vse super, potem pa (verjetno NEZAVEDNO) NEGIRA svoje besede. Da bi jih podkrepil npr. z naslovi plošč, ki jih je vrtel na sejmu in so bile boljše, ne tega BH še ni vzel.

lp Iztok

P.S.: Pa da ne bi kdo misli, da sem jaz mislil, da posnetki ne bi mogli biti boljši. Seveda so lahko. In zato sem menjal kapsule, narejene pa so bile tudi modifikacije na preampu. Razlika se krepko sliši, npr. na posnetku Zlatka Kaučiča (Cerkno-stara varianta in Celje-nova).
Trenutno pa se dela tudi nov mikrofonski preamp. HL pač ni bil profesionalen in ni omogočal XLR priklopa standardnih mikrofonov, pa še fantom power 48V ni omogočal ... !
DaretovaSenca

Na vrh

OdgovorNapisal/-a SamoJ » Če Mar 08, 2007 12:56 pm

Glede na najnovejše dogajanje na najbolj Hi forumu ne bo odveč kratek opomnik:

"An unmistakable sign of paranoia is continual mistrust. People with paranoid personality disorder are constantly on their guard because they see the world as a threatening place. They tend to confirm their expectations by latching on to any speck of evidence that supports their suspicions and ignore or misinterpret any evidence to the contrary. They are ever watchful and may look around for signs of a threat."
SamoJ

Kraj: Ljubljana

Vrni se na HIFI 2005-2013

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 24 gostov