Napisal/-a VCC » Če Avg 31, 2006 7:23 am
Zdravo!
[quote="jr"]Nikjer na internetu nisem zasledil, da bi imeli ti subwooferji možnost priključitve preko zvočniških priključkov, mislim pa da je nimajo. Zanima me tudi, kako se obnese sistem z kvalitetnimi manjšimi zvočniki in dvema subwoofer-jema oziroma ali je boljše na dolgi rok razmišljati o sistemu z večjimi "full range" zvočniki. Ima kdo izkušnje s tem?
lp
JR
Prijatelj ima sistem s subom, sestavlja ga pa par Rega ELA (ali EL1, sem pozabil) glavnih zvočnikov (enaki driverji kot v Rega Kyte, škatla je pa samostoječa za labirintom vendar še vedno majhna) in en sub. Sub je kompresijski (!) v cca 160 L omarici z 38 cm driverjem in ojačevalnim modulom, ko se ga da kupiti recimo tudi v Terni. Glavna zvočnika sta poganjana full-range.
V tem sistemu je bas (sub) tako dobro integriran v zvok, da ga tudi slučajno ne opaziš. Absolutno nikjer ni nobenega pumpanja, izzvenevanja, one-note-samba in podobne svinjarije, ki jo prinesejo (majhni) bas reflex subi. Ena sama zvočna celota, ki jo redko dosežejo tudi veliki zvočniški sistemi. Bas je en sam tranzient.
Kakor jaz vidim, je to edina prava smer za sub, se pravi velik driver v relativno veliki in obvezno (!!!) kompresijski škatli.
Če ga boš pa kje v trgovini našel takšnega, pa težko rečem.