PRIBOR

avdio-sem so premaknjene tudi vse stare teme

PRIBOR

OdgovorNapisal/-a Marko Puš » Če Jun 01, 2006 5:07 pm

Da je tudi faza avdio komponent pomembna vemo vsi. Prav tako poznamo težave, ki so povezane z določanjem le te.

Problem je odslej možno enostavno rešiti s posebnim faznim detektorjem. Ja, vem, da ste za to že slišali, ampak tale je pa nekaj posebnega. Take naprave, ki bi fazo komponente določila tako hitro in enostavno še ni bilo.

Dame in gospodje............Herr Phazendetektor.

Detajli so na http://www.mf-electronic.de/

Jaz sem ga že preizkusil in povem vam, da je vreden vsakega evra.
Marko Puš

Re: PRIBOR

OdgovorNapisal/-a VCC » Pe Jun 02, 2006 10:38 am

Zdravo!

Glede na to, da na web sajtu nič posebnega ne napišejo, me zanima, v čem je tale fazendoktor različen od recimo, faznpriferja, oziroma, kako pravzaprav "poišče" fazo?

V

[quote="Marko Puš"]Da je tudi faza avdio komponent pomembna vemo vsi. Prav tako poznamo težave, ki so povezane z določanjem le te.

Problem je odslej možno enostavno rešiti s posebnim faznim detektorjem. Ja, vem, da ste za to že slišali, ampak tale je pa nekaj posebnega. Take naprave, ki bi fazo komponente določila tako hitro in enostavno še ni bilo.

Dame in gospodje............Herr Phazendetektor.

Detajli so na http://www.mf-electronic.de/

Jaz sem ga že preizkusil in povem vam, da je vreden vsakega evra.
LP; VCC
VCC

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » Pe Jun 02, 2006 11:29 am

Za ugotovitev kako priključiti aparaturo v vtičnico ni dovolj samo "fazenprifer". Potrebno je ugotoviti kateri kontakt vtikača gre na fazni kontakt vtičnice. Meri se vsaka aparatura zase, odklopljena iz sistema in vseeno ali je vklop za gumb vklopljen ali ne.

VDH izdeluje "fazenprifer", kjer display pokaže nivo napetosti, ne samo ali sveti ali ne kot običajen "fazenprifer". Seveda najprimernejši je univerzalni merilnik, kjer bomo enkrat izmerili AC napetosti od 70- 130V , obrnjeno drugače pa bodo nižji npr. 40-80 V.

Pravilna priključitev je tedaj , ko je na ohišju oz. masi nižja napetost, ki pa itak izgine, ko je aparatura priključena preko "šuko".

Zato je potrebno ozemljitev ob meritvi prekiniti( vmesni razdelilec s samo dvema kontakoma, ali kabel s odklopljeno ozmeljitvijo), ker se šele tedaj pokaže razlika, ko je vtikač tako ali drugače vtaknjen v vtičnico. Potrebno je označiti fazni priključek na vtični letvi in sami aparaturi, če to omogoča, oz. samem vtikaču.

Predvidevam, da ta aparatura avtomatično vse to upošteva.
FK
kuzma2

OdgovorNapisal/-a VCC » Pe Jun 02, 2006 12:30 pm

Zdravo!

[quote="administrator"]
Pravilna priključitev je tedaj , ko je na ohišju oz. masi nižja napetost, ki pa itak izgine, ko je aparatura priključena preko "šuko".
.
.
Predvidevam, da ta aparatura avtomatično vse to upošteva.

Ja, sej pol je pa jasno, škatlica ma ground lift, pol pa pomeri napetosti obeh vodov proti škatli, pomeri fazo v prihajajoči lajtngi, se odloči in da lučko na pravo mesto. Niti ni tako zelo tricky.

V
LP; VCC
VCC

Na vrh

Furutech varovalke

OdgovorNapisal/-a Marko Puš » To Jun 20, 2006 3:34 pm

No, končno so prišle varovalke Furutech pravih vrednosti. Glede na to, da so bili prvi vtisi z modeli Hi-Fi Tuning.com precej pozitivni, bo zanimivo izvesti neposredno primerjavo.

Materiali:

Hi-Fi Tuning.com: srebrna pozlačena žica in pozlačene kapice ter keramično ohišje.

Furutech: srebrna žička in z rodijem prevlečene kapice, stekleno ohišje (vsaj zdi se tako) in vse kriogensko ter antimagnetno tretirano.

Stay tuned...
Marko Puš

WBT - 0702

OdgovorNapisal/-a Marko Puš » Po Sep 11, 2006 3:25 pm

Nedavno sem zamenjal standardne WBT-0763 Standard Gold zvočniške priključke z WBT-0702E Signature Platinum na Karan KAS-450 končni stopnji in moram reči, da rezultati niso samo jasno slišni, pač pa samo in absolutno pozitivni! Optimalno porabljenih 200 EUR!
Marko Puš

Pluta

OdgovorNapisal/-a Marko Puš » Sr Jan 31, 2007 11:34 am

Da pluta ni idealen material le za zamaške, sem se lahko prepričal, ko sem nedavno pod zvočnike namestil 0.4 cm debelo in po obliki spodnje stranice zvočnika izrezano ploščo. Kdor uporablja zvočnike, ki imajo refleksno odprtino na spodnji strani naj poskusi ta mali in poceni tweak. Pri meni so zvokovne izboljšave v basovskem področju tako pozitivne, da njena odstanitev ne pride več v poštev.

Dodaten plus: Estetsko zadeva sploh ni problematična...prej nasprotno.

Opozorilo: Na mestih, kjer se zvočnik stika s podlago, plute ne sme biti! Torej, tam je treba narediti luknjice.
Marko Puš

Dopolnitev

OdgovorNapisal/-a Marko Puš » To Feb 13, 2007 11:40 am

Ups, dolžan sem še kratko dopolnitev:

Seveda podstavitev plute pride v poštev zgolj v primerih, ko zvočniki stojijo na parketu, ali na kakšni drugi trdi gladki podlagi. Če stojijo na tepihu ali tapisonu za pluto ni potrebe.
Marko Puš

EAT VALVE RING

OdgovorNapisal/-a Marko Puš » Sr Mar 07, 2007 10:15 am

Še en odličen pripomoček za doseganje optimalnih rezultatov cevnih ojačevalnikov. Zvokovni učinki so podobni kot pri stojalih Finite Elemente HD Master Reference in priboru iz serije "Cera". Funkcija je dvojna: ne gre zgolj za t.i. dušilke, pač pa tudi za učinkovite hladilnike, ki podaljšujejo življensko dobo cevi. Ob tem pa ni mogoče spregledati dejstva, da so to zelo lepo oblikovani izdelki v različnih barvah, čeprav me malce begajo različne oznake...

Ponavadi so bili učinki raznih prstanov, gumic in podobnih pripomočkov kot dvorezen meč, EAT hladilni prstani pa prinašajo zgolj pozitivne premike - izboljšana dinamika, večja čistost in jasnost skozi celoten zvočni spekter so hitro slišni "proizvodi", ki s seboj prinašajo še nekaj drugih izboljšav, o katerih bo govor po natančnejšem preizkusu.

Cena: okoli 20 EUR/komad

Več informacij na: http://www.euroaudioteam.com/en/eatcooldamper.php
Marko Puš

Purifikatorji Bybee

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » So Nov 24, 2007 4:51 pm

Ali je to že kdo preizkusil?
[url]http://www.bybeetech.com/index.asp[/url]
FK
kuzma2

Glej audio oglase:The Matthew-James Cello Podiums 0,1Hz anti

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » Ne Mar 02, 2008 10:00 am

The Matthew-James Cello Podiums 0,1Hz antiresonatorji- prodaja.
Me pa res zanima, kako so te izolacijske nogice narejeno, da lahko filtrira tako nizko? Žal po internetu ne najdem nič.
Zadnjič spremenil kuzma2, dne Po Mar 03, 2008 10:10 am, skupaj popravljeno 1 krat.
FK
kuzma2

OdgovorNapisal/-a Marko Puš » Po Mar 03, 2008 9:58 am

Mogoče bi pa prodajalec razložil? Kakšen "white paper", ali kaj podobnega sigurno obstaja...
Marko Puš

Stabilizator napetosti

OdgovorNapisal/-a ak » Po Jul 28, 2008 6:54 am

Živijo,

zaradi (dokumentiranih) smeti na napajalni veji, kjer imam priklopljene moje aparaturice, sem začel razmišljati o kakem stabilizatorju napetosti, ki bo toliko tih, da bo lahko deloval poleg aparatur.

Najprej sem malo pobrskal po domačih logih in našel tole:
[url]http://www.tecnoware.si/products/14/23[/url]

Ali je že kdo preskusil tole?

Ali ima kdo kaj drugega (boljšega), za ne ne-vem-kakšen denar?

lp
Uporabniški avatar
ak

Kraj: Novo mesto

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » To Avg 05, 2008 11:46 am

Iz mojih izkušenj VSE( govorim o dragih napravah) te in podobne reči pokvarijo zvok. Verjetno pomaga tam in tedaj, kjer je slab "štrom" ali pa tistim sistemom, ki zvene sami po sebi agresivno in potem takšen "filter vse popegla in popravi".
kuzma2

OdgovorNapisal/-a ak » To Avg 05, 2008 11:59 am

OK...kaj pa baterijsko napajanje?

Ko sem bral (mislim da) 6Moons-ov obiska pri Definitive Audio je bilo tam omenjeno, da napaja cel sistem iz baterij (ni poslušanja med polnjenjem). Na internetu pa sicer ne najdem kaj dosti na temo "baterijskih napajalnikov" za cel sistem. Imajo ga posamezne komponente (recimno CDP-ji ali amp-i), skoraj nihče pa nima baterije za napajanje celega sistema.

Je tako zelo komplicirano ali bi tudi kvarilo zvok? Nekje sem prebral, da ima tudi napetost iz baterij svoj (precejšen) šum zaradi kemijskih reakcij, ki potekajo znotraj celice. Sicer je to verjetno odvisno od tipa celice, pa vendar...

Torej, če nekateri usmerjajo energijo (beri: finance) v napajalne kable, ali ne bi bilo bolje investirati v napajalne filtre, stabilizatorje ali baterije?

lp
ak
Uporabniški avatar
ak

Kraj: Novo mesto

Naslednja

Vrni se na HIFI 2005-2013

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov