fotr napisal/-a:To sredo v Hotelu Mons nastopa Jararaja. Koncert ob 20 uri .
Jararaja
slovenska etno glasba
Ha. Bil tam.
Kar nekaj ?lanov Audiocluba je bilo videti na v?erjašnjem koncertu Jararaja.
Najprej bom napisal tisto, kar mi ni blo vše? - na prvem mestu vsekakor ozvo?enje, ki je bilo za moje pojme pod kritiko. Akusti?ni inštrumenti so se slišali kot skozi en brezvezen CD-predvajalnik, vse je samo nekaj piskalo, nobene barve, 'lesenosti', 'kosmatosti', pa še skozi nek efekt so jih spustili, da je zvenelo kot v prazni tovarniški hali. Kontrabas je bi pa izgleda priklopljen na nek subwoofer, pa je samo bobnelo, brez kakršnekoli artikulacije. Škoda...
Druga stvar ki me je motila, je prevelika podobnost s Terrafolk. Fore so bile (vsaj na za?etku koncerta) iste, aranžma komadov tudi. Je pa fajn, da se trudijo izogibat irsko/klezmerskim vložkom. No, ko so se malo razigrali, so krepko popravili vtis z dobrim humorjem, pevskimi sposobnostmi in dinami?nim nastopom. Predvsem me je navdušil klarinetist, ki je prav neverjetno pevsko/teatralno nadarjen. Ob njegovi interpretaciji Djurdjevdana so mi od smeha tekle solze. Svaka ?ast. Aja, Jararaja predvsem impresionirajo z vokalnimi deli, kjer se vsi štirje prav neverjetno ujamejo.
Hehe, pa še eno posebnost 'imajo' - svoje animatorje.
Prav o?itno je bilo opaziti, kateri poslušalci v nulo poznajo njihov program, tekste, musko, pa so s ploskanjem in petjem spodbujali ostalo publiko k aktivnemu sodelovanju in kreiranju vzdušja. Zanimivo in ve? kot uspešno.
Bi bil pa zelo vesel, ?e bi enemu svojih navija?ev povedali, da nima posluha - je stal za mano in fušal na polna plju?a. Upam da ni nalezljivo...
R