Napisal/-a Rogouc » Pe Dec 23, 2005 10:12 pm
[quote="akacjan"]Lahko mi verjamete,da slišite samo toliko, kot je slišal producent pri snemanju.Pa naj bo v taki ali drugačni dvorani,s takim ali drugačnim orkestrom.Seveda obstoja možnost,da se je pri snemanju producentu kakšen ton zamaskiral, ušel in skril v Sveti gral,ki ga išče audio pleme,ampak možnost ,da ga bomo našli je taka ,kot če bi verjeli ,da nam bo božiček prinesel novo komponento,ki si jo že leta želimo (pustimo se presenetiti)...
Hahaha, Aleš, ti si car!!!!! Ne, oprosti, malce sem se žaljivo izrazil. V bistvu sem hotel napisati - Ti si
Car.
Torej zagovarjaš največjo vernost posnetku? Se pravi maksimalno ekstrahiranje tistega, ka je bilo zapisano, pa naj se pokaže v vsej svoji bleščavi ali pa smrdljavi? :P
Če je torej bistvena dobra ideja (filozofija), na podlagi katere je nekaj prepoznano kot dobro, a je potem možno tudi nekega T-ampa ali pa majhen Visaton zvočnik proglasiti kot nekaj takega (naj služi kot primer ne kot nekaj absolutnega), pa čeprav nobeden od teh dveh ni bil v osnovi namenjen udejanjenju neke superiorne ideje, ampak je bil kot tak prepoznan šele s strani uporabnikov šele ko je bil na voljo širim ljudskim množicam in med njimi usekancem, ki so si drznili pomisliti, da to pa niso samo plastične igrače za računalničarje in prenosne radiokasetofone?
Rogouc