AVDIO SEJMI

avdio-sem so premaknjene tudi vse stare teme

Munchen Hiend 08

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » To Apr 29, 2008 10:20 am

Kratek opis mojega obiska sejma. Žal zaradi pomanjkanja časa ter nezanimanja nisem prav veliko hodil po sejmu ter sobah. Toda sam sejem je letos resnično velik in očitno postaja oz. je največji audio sejem v Evropi. Tudi razstavljalci se trudijo izvleči največ iz sob in verjetno bo vsako leto boljše. Vseeno so nekateri rajši razstavljali v okoliških hotelih, toda za to nihče ne ve( npr. Skandinavia system z Martens zvočniki,...).

Za srečevanje ljudi je sejem idealen, spodnji prostori so klasično sejemski, zgoraj pa so saloni, eni v ozkih hodnikih, drugi gledajo na širok kot trg velik prostor. Zato si lahko na vsakem koraku srečal znance.

Takoj ob prihodu pozdrav g. Bodeju( Stereo revija) in izmenjava vljudnostnih besed, saj se nisva videla od CES 08. Malce kasneje naletim na Roy Gregorija( HIFI plus),ki ga bom zopet srečal sredi maja ko grem v Anglijo, itd... Od novinarjev sem srečal P. Messengerja, M. Collomska, M.Fremerja,D. Kaeya, S.Harris, D. Sommer,...

Moj zastopnik za Nemčijo ( Gaudios) tukaj ni razstavljal( drugo leto bo) ,ker naredi letno po Nemčiji 10 sejmov ter obišče 30 dealerjev. Toda pokazali smo 4Point ročico na dveh mestih. Pri Dr. Feickert Analog ( protractorji za nastavitve) je ročica igrala, spodaj pa je bila uporabljena pri Adjustment plus ob predstavitvi novega softwarskega programa za nastavljanje azimutha in VTA. Mr. Ribi mi je program predstavil in kmalu bom lahko nekaj o tem več napisal, ko ga sam malce preiskusim.

V osnovi dobite testno ploščo in program, signal se pelje v PC in grafi nam kažejo optimalne pozicije. Vsekakor zelo zanimiva stvar in nadgradnja tega bi bila mu odvrnem, pri XL gramofonu bi lahko softwarski program sam nastavljal višino VTAja pri stolpu preko koračnega motorja.No ja...

Z konstruktorjem Continuum gramofona sva imela debato o nekih pogledih na konstrukcije in skupno ugotovila, da današnji trend uporabe magnetov za ločevanje vibracij ni nič drugega kot uporaba vzmeti tam ,kjer to ni dobro.
Zraven je bi, tudi Joe Kubala( kabli), ki mi je potem po ogledu ročice 4Point čestital za samo ročico.

Poslovno sem se srečal z mojimi distributerji iz Portugalske, Švedske, Nemčije, Izraela, Koreje,Indije( nov) ter seveda mnogimi starimi znanci iz industrije ( npr. Jullien- Avalon Production manager, Brad-Transparent-isto) ter seveda iz Slovenije in Hrvaške.

Zvečer pa smo nekateri skupaj preživeli najprej krasno večerjo in nato še cigare v kadilnici hotela Four seasons v središču mesta.
FK
kuzma2

September-London shows

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » Sr Avg 06, 2008 3:52 pm

Od 19-21 Sep 2008 bosta istočasno potekala dva avdio sejma- kot že v preteklosti:

London Sound&Vision Show- Park Inn ter
Audiofreaks Unplugged 2008 Renaissance Hethrow Hotel
Oba hotela sta si 5 minut narazen.
[url]http://www.audiofreaks.co.uk/n_jul2008.htm[/url]

Kuzma izdelki bodo predstavljeni na sejmu Unplugged 2008 ter uradna prva predstavitev ročice 4Point v Evropi.
kuzma2

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » To Sep 30, 2008 4:46 pm

Slike z Audiofreaksovega sejma v Londonu:
[url]http://www.audiofreaks.co.uk/n_oct2008.htm[/url]
FK
kuzma2

Avdio sejmi- Zagreb 08

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » Sr Okt 08, 2008 10:56 am

24-26 otobra bodo v ZG trije sejmi- stari, ki ga tradicionalno organizira g. Čurkovič-Sheraton, nato že tretjič g. Vojko Ignjič-Miral ter tretji, ki ga organizira nezadovoljni razstavljalec-Esplanade. Zna pa to biti največji audio sejem, ker pokriva največjo površino, ker se bodo ljubitelji avdia vozili iz enega v drug hotel!!!

Mogoče bi združili še avto hifi.

Toda poiščite točne podatke po netu! Mogoče tukaj na CRO straneh:
[url]http://www.audiofil.net/[/url]
FK
kuzma2

Sejmi Zagreb

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » So Okt 25, 2008 7:20 am

Če le lahko, pojdite ta teden na avdio sejme v Zagreb. Sam sem bil tam včeraj in me je kar malce presenetil prikazni izbor hi end "robe".
FK
kuzma2

Re: CES 2009

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » Sr Jan 14, 2009 3:54 pm

V?eraj zve?er sem se vrnil iz CES 2009 sejma, ki se je v Las Vegasu kon?al zadnjo nedeljo. Mogo?e malce ve? ?ez nekaj dni, a prvi vtisi so slede?i. Recesija je zagotovo zmanjšala število obiskovalcev vsaj za 30%, toda vsi pomembni so bili tam.

Drugo leto The S.H.O.W.-a, ki je potekal paralelno zagotovo ne bo, ker je bilo letos premalo zanimanja. Namre?, odkar ni ve? v bližini glavnega sejma( CES- Audio speciality show) je to kar logi?en korak.

Kar se ti?e revij je sprememba ta, da se menja urednik revije HIFI plus- odslej bo to Allan Sircom.

Tudi londonski septemberski sejem bo doživel spremembe a ni še dolo?eno kaj. Ali bo drugje ter ali bo mogo?e prestavljen na Marec.

Pri nas v sobi smo imeli zanimivo majhno škatlico ( konstruktor Kevin Halverson- Muse electronics)
, ki digitalni signal iz PC preko USB izhoda pretvori v analogni signal. Cena cca 100- 120 EUR in ne rabi zunanjega napajanja.

Zaenkrat toliko.
FK
kuzma2

Re: AVDIO SEJMI CES 09&The Show

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » Če Jan 15, 2009 4:27 pm

Link na reportažo Stereomojo:
http://www.stereomojo.com/CES%202009%20Show%20Report/CES2009ShowReport.htm

Link na reportažo Audio Federation, ki se bo še nadgrajevala:
http://www.audiofederation.com/hifiing/2009/CES2009/index.htm

Link na reportaže, ki se bodo še dodajale pri Positive Feedback:
http://www.positive-feedback.com/Issue41/ces1.htm
FK
kuzma2

Re: AVDIO SEJMI

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » So Jan 24, 2009 4:32 pm

CES 09
Žal nimam kaj dosti za dodati. Namre? sob ne obiskujem ,ker nimam ?asa in sem ve?ino ?asa rajši v naši sobi, kamor pridejo na obisk distributerji, dealerji, novinarji ali proizvajalci. Preve? je imen, ki jih tam sre?aš, ve?ino le enkrat letno. Z nekaterimi se poznam bolj osebno.

M. Fremer je govoril o nadaljevanju njegovega DVDja o tem kako rokujemo s ploš?ami, jih negujemo, ipd.

Jamadasan ( Zanden) pa o spremembah na Zanden phono in sicer bo dodal še dve razli?ni ekvalizaciji, tako, da jih bo skupaj 5 in nadgradnja obstoje?ega phona bo možna.

Z Israel Blumom (Coincident speakers) sva se pogovarjala o kvaliteti aparatur. Sam sem hvalil nove PR zvo?nike, ki jih imam v svojem demo salonu, on pa Stabi XL&Air Line, da je to najboljše, kar je kdajkoli imel( pa je imel tudfi Forsell,....). Še dobro , da naju ni nobeden drug slišal, kako, hvaliva drug drugega!

Crystal cable( in Siltech) je predstavil nove zvo?nike v steklenem ohišju. Na predstavitvi smo pili šampanjec, toda mene je bolj zanimalo kdaj bom dobil vzorce nove žice, katerih glavni problem je še vedno trdota izolacije.

George Cardas je razložil kaj vse je bilo vloženo v izdelavo novih kablov Clear, ki naj bi bili nekaj posebnega. Eden od glavnih vzrokov za boljši zvok je ta, da vle?ejo bakrene žice zelo po?asi in imajo s tem bol?j gladko površino, drugi pa ta, da naj bi bile vse dolžine žic enake, ne glede na to ali je kabel zavit ali ne- saj veste v ovinku je krajša notranja pot.

Kevin Halverson- Muse je predstavil HRT DA konverter, ki ga enostavno priklju?ite na USB izhod, ven gre audio signal brez nalaganja programov ali napajanj- dva modela v rangu 120-250 EUR.

Wisdom zvo?niki so delovali impresivno, toda ob sliki ni bilo 100% sinhronizacije z zvokom, kar mene zelo moti. Toda režiserji spotov so pametni. Npr. trzalico na kitari zakriva mikrofon, tik preden bobnar udari na ?inelo s pali?ico, pa slika pokaže pevca.

Continnium gramofon je imel demo z Tenorji in novimi Magico zvo?niki. Zvok impresiven ( Talk Talk LP) a vseeno zelo mrtev( klasika)- po ob?utku krivim Tenor phono pred. Toda debato z Markom- glavnim konstruktorjem imava vedno zanimivo.

M. Hobson ( Classics Records) mi je razložil, da so delni partner nove tiskarne ploš?. RTI je zaseden za leto vnaprej in to objasnuje nekvaliteto ploš?. Zato bodo ploš?e odli?ne in ob uporabi novwega prozornega vinila- Clarity verjetno fenomenalne. Ob testiranju ploš? ob razmagneteni ?rni in prozorni prakti?no ni razlike je dejal. Torej zamenjava vseh ploš????

Deco 2000, moj distributer iz Tajske, me je vprašal kako gledam na krizo. Odvrnil sem mu, ?e bo on naro?al gramofone, potem jaz krize ne bom ?util- vsi smo se kislo nasmejali!

Letos je bilo na CESu 09 vse kar leze in gre v avdiju pri Hrvatih- kamor sem se obrnil- liftu, baru, evo naših!

Torej ljudje me sprašujejo, kako je bilo in odvrnem po pri?akovanjih, le obiska je bilo manj. Letos seveda nismo imeli nekih udarnih novosti za prikazati.

PS: Mr. Nakatsuka ( ZYX) , mi je kazal sliko njihove nove glave- Omega, ki ima na sprednji ?elni strani montirano majhno kerami?no kroglico modre barve, ki naj bi dodatno dušila vibracije ohišja in motorja glave. Zanimivo!
FK
kuzma2

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » Ne Jan 25, 2009 9:58 am

CES 09

Pozabil sem povedati tudi tole:za tiste, ki nimate ob?utka, kako velik je sejem naj povem, da je tam bilo cca 280 sob in najmanjše so cca 5x8 m. Da ne boste mislili, da sejem zasede cel hotel- dale? od tega, saj jih ima 7500.

Poleg tega je bil letos zadnji? THE SHOW(se pravi drugo leto bo CES 2010 verjetno najve?ji), kjer je bilo prejšno leto okoli 200 sob, letos manj in zato ga ne bo. Nekateri razstavljalci najamejo še razne druge prostore za sre?anja s svojimi obiskovalci ali posebne demo prostore v drugih hotelih. Se pravi, ?e ho?ete videti in slišati kaj obstoja v svetu avdia morate obiskati le CES. Je pa res, da sejem ni odprt za "obi?ajne obiskovalce", toda mnogi se zmuznejo notri ob predhodni najavi preko raznih prijateljskih trgovcev ali proizvajalcev. ?e bi bil ?lovek na najnižjem"budžetu" bi karta bila cca 900 EUR, hotel za 5 dni 350-450 EUR, hrana je lahko zelo poceni, ter denar za kazino- ?e to želite. Se pravi cca 2.000 EUR.
FK
kuzma2

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » Pe Mar 13, 2009 7:35 pm

Še kar se pojavljajo reportaže s CES 2009:
http://www.enjoythemusic.com/ces2009/becker6/page2.htm
FK
kuzma2

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » To Mar 31, 2009 4:28 pm

1.MUNCHEN po Munchenu. Kot veste je tam konec maja najve?ji avdio sejem v Evropi. Po zgledu knjižnega sejma v Frankfurtu, kjer se veliko knjig nato predstavi na sejmu Frankfurt po Frankfurtu v Ljubljani bo na podoben na?in predstavljena najboljša avdio in video ponudba.

Audio revija, v sodelovanju z nemškim HIENDSOCIETY, Nemško ambasado, Ministrstvom za kulturo, Ekonomskim skladom EU, Kuzma d.o.o. ter kot glavnim pokroviteljem Merkurjem ( lastnikom Big Bang trgovin) bomo na Brdu pri Kranju opremili 12 salonov za predstavitev 10 najboljših sob, ki jih bodo izbrali obiskovalci sejma v Munchenu . Zato sedaj še ne moremo napovedati kaj bo predstavljeno. En ve?ji salon je namenjen slovenski avdio proizvodnji. Drugi pa izklju?no nemški, a po izboru organizatorja sejma HIGHENDSOCIETY.Nem?ija. K sodelovanju bodo vabljeni tisti slovenski uvozniki, ki so zastopniki izbranih znamk.

Prav vsi obiskovalci bodo lahko izbirali najboljše komponente po zvoku in izgledu. Trije sre?ni izžrebanci bodo leta 2010 kot gostje sejma v Munchenu tam preživeli vse dni. Vstopnine ne bo.

Razstavna prireditev bo v novem Centru na Brdu pri Kranju od 24-28 Junija v sklopu praznovanja Dneva državnosti.

Ideja se je porodila, ko sem se sre?al z g. Gliškovi?em na CES 09( ki ga poznam že 20 let), predsednikom Hiend Society-Nem?ija in predlagal da bi imeli tudi svoje letno sre?anje v Hotelu Kokra na Brdu pri Kranju. Kot slavnostni govornik bom tedaj nastopil tudi sam.

Le upam, da bo obisk res velik , da mogo?e to postane tradicionalno in na dolgi rok preraste v nek res velik sejem v širši okolici.

Franc Kuzma
FK
kuzma2

OdgovorNapisal/-a PSD » To Mar 31, 2009 4:56 pm

IZVRSTNO!!!!

Kapo dol za idejo!
En lep dan
PSD
mod

OdgovorNapisal/-a akacjan » To Mar 31, 2009 5:26 pm

še dobro, da je današnji datum posta in ne jutrijšnji.....lpA.
akacjan

OdgovorNapisal/-a PSD » To Mar 31, 2009 10:52 pm

akacjan napisal/-a:še dobro, da je današnji datum posta in ne jutrijšnji.....lpA.

pa saj zakaj misliš, da pravim, da je odli?na ideja ....
En lep dan
PSD
mod

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » Sr Apr 01, 2009 8:42 am

Munchen po Munchenu ali MAM STEREONALE 2009 je že registriran kot dvoletna prireditev HIEND SOCIETY.DE , ki je dobila licenco( in denar) od EU za razvoj tehniške kulture na podro?jih novih ?lanic EUja. Tako, da bo slede?a prireditev leta 2010 na Poljskem, 2011 pa Litva , mogo?e celo Hrvaška. Te stvari se sedaj dogovarjajo in bodo ravno potrjene na Brdu. Mogo?e bo kot ?astni gost nastopil g. Mevedjev, ki bojda pride tedaj tudi na obisk.
FK
kuzma2

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na HIFI 2005-2013

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov