Napisal/-a kuzma2 » So Jan 24, 2009 4:32 pm
CES 09
Žal nimam kaj dosti za dodati. Namre? sob ne obiskujem ,ker nimam ?asa in sem ve?ino ?asa rajši v naši sobi, kamor pridejo na obisk distributerji, dealerji, novinarji ali proizvajalci. Preve? je imen, ki jih tam sre?aš, ve?ino le enkrat letno. Z nekaterimi se poznam bolj osebno.
M. Fremer je govoril o nadaljevanju njegovega DVDja o tem kako rokujemo s ploš?ami, jih negujemo, ipd.
Jamadasan ( Zanden) pa o spremembah na Zanden phono in sicer bo dodal še dve razli?ni ekvalizaciji, tako, da jih bo skupaj 5 in nadgradnja obstoje?ega phona bo možna.
Z Israel Blumom (Coincident speakers) sva se pogovarjala o kvaliteti aparatur. Sam sem hvalil nove PR zvo?nike, ki jih imam v svojem demo salonu, on pa Stabi XL&Air Line, da je to najboljše, kar je kdajkoli imel( pa je imel tudfi Forsell,....). Še dobro , da naju ni nobeden drug slišal, kako, hvaliva drug drugega!
Crystal cable( in Siltech) je predstavil nove zvo?nike v steklenem ohišju. Na predstavitvi smo pili šampanjec, toda mene je bolj zanimalo kdaj bom dobil vzorce nove žice, katerih glavni problem je še vedno trdota izolacije.
George Cardas je razložil kaj vse je bilo vloženo v izdelavo novih kablov Clear, ki naj bi bili nekaj posebnega. Eden od glavnih vzrokov za boljši zvok je ta, da vle?ejo bakrene žice zelo po?asi in imajo s tem bol?j gladko površino, drugi pa ta, da naj bi bile vse dolžine žic enake, ne glede na to ali je kabel zavit ali ne- saj veste v ovinku je krajša notranja pot.
Kevin Halverson- Muse je predstavil HRT DA konverter, ki ga enostavno priklju?ite na USB izhod, ven gre audio signal brez nalaganja programov ali napajanj- dva modela v rangu 120-250 EUR.
Wisdom zvo?niki so delovali impresivno, toda ob sliki ni bilo 100% sinhronizacije z zvokom, kar mene zelo moti. Toda režiserji spotov so pametni. Npr. trzalico na kitari zakriva mikrofon, tik preden bobnar udari na ?inelo s pali?ico, pa slika pokaže pevca.
Continnium gramofon je imel demo z Tenorji in novimi Magico zvo?niki. Zvok impresiven ( Talk Talk LP) a vseeno zelo mrtev( klasika)- po ob?utku krivim Tenor phono pred. Toda debato z Markom- glavnim konstruktorjem imava vedno zanimivo.
M. Hobson ( Classics Records) mi je razložil, da so delni partner nove tiskarne ploš?. RTI je zaseden za leto vnaprej in to objasnuje nekvaliteto ploš?. Zato bodo ploš?e odli?ne in ob uporabi novwega prozornega vinila- Clarity verjetno fenomenalne. Ob testiranju ploš? ob razmagneteni ?rni in prozorni prakti?no ni razlike je dejal. Torej zamenjava vseh ploš????
Deco 2000, moj distributer iz Tajske, me je vprašal kako gledam na krizo. Odvrnil sem mu, ?e bo on naro?al gramofone, potem jaz krize ne bom ?util- vsi smo se kislo nasmejali!
Letos je bilo na CESu 09 vse kar leze in gre v avdiju pri Hrvatih- kamor sem se obrnil- liftu, baru, evo naših!
Torej ljudje me sprašujejo, kako je bilo in odvrnem po pri?akovanjih, le obiska je bilo manj. Letos seveda nismo imeli nekih udarnih novosti za prikazati.
PS: Mr. Nakatsuka ( ZYX) , mi je kazal sliko njihove nove glave- Omega, ki ima na sprednji ?elni strani montirano majhno kerami?no kroglico modre barve, ki naj bi dodatno dušila vibracije ohišja in motorja glave. Zanimivo!
FK