PLAMENJAK LABS

avdio-sem so premaknjene tudi vse stare teme

OdgovorNapisal/-a hi-end » To Jun 28, 2005 5:47 pm

Zdej vem zakaj so lampaši topli po zvoku :D :D :D :D ?
Enostavno zato ker se poleg gretja anod grejejo tudi kondenzatorji :D
Ja ni bit lahko dober konstruktor v hi-end vodah. Spomnim se članov v reviji SE z naslovom "Kako projektirajo profesionalci ?" Vse kaže na to, da je teorija eno, praksa pa drugo.

Slike pa so res detajlne, pa kako resnične, niso 3D modeli.
:mrgreen:
LPL.
Uporabniški avatar
hi-end

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a PSD » To Jun 28, 2005 5:51 pm

hi-end - popravek - grelo se je v njem marsikaj :wink: - nekaj pa celo praktično vnelo :twisted:

Ja je pa res razlika med konstruktorjem in plagiatorjem. Pa še za to slednje moraš biti daleko boljši od večine, da ne narediš usodne naprave :wink: :twisted:
En lep dan
PSD
mod

Za ljubitelje meritev - ostali poglejte stran. :)

OdgovorNapisal/-a Rogouc » Po Sep 25, 2006 7:16 pm

Eh ja, danes je en tak hecen dan. Kar malo sem razposajen. :P Pa saj veste da nisem sebičen. Ko me razganja od veselja, nimam srca, da tega ne bi delil še z drugimi. :P :P :P

Matjaž Javšnik bi na tem mestu rekel: "Zaj pa jast Vas prašam..." :P

A kdo ugane, kaj je tole??????

:P :P :P

No, to sem jaz, ki se režim na tretjo potenco. :P Mislil sem naslednje:

Slika

R :P
Rogouc

OdgovorNapisal/-a ak » To Sep 26, 2006 8:47 am

Na prvi pogled zgleda kot pasovni filter. Sam glede na cel paket (in tvoje smeškote) najverjetneje ni.

lp
ak
Uporabniški avatar
ak

Kraj: Novo mesto

OdgovorNapisal/-a hi-end » To Sep 26, 2006 9:02 am

Seveda - to je frekvenčni odziv ojačevalnika znanega slovenskega proizvajaca. Žal - tako projektirajo profesionalci.
LPL.
Uporabniški avatar
hi-end

OdgovorNapisal/-a PSD » To Sep 26, 2006 9:19 am

[quote="hi-end"]Seveda - to je frekvenčni odziv ojačevalnika znanega slovenskega proizvajaca. Žal - tako projektirajo profesionalci.

Če bi bil slovnično obremenjen, bi ti popravil tvojo trditev v:

citiram: Seveda - to je frekvenčni odziv ojačevalnika "znanega" slovenskega "proizvajalca". Žal - tako projektirajo "profesionalci".

:twisted: ;) :D
En lep dan
PSD
mod

OdgovorNapisal/-a DaretovaSenca » To Sep 26, 2006 10:30 am

[quote="hi-end"]Seveda - to je frekvenčni odziv ojačevalnika znanega slovenskega proizvajaca. Žal - tako projektirajo profesionalci.

Kateri ojačevalec ??? Jubal,Klingom...
lp i
DaretovaSenca

Na vrh

OdgovorNapisal/-a VCC » To Sep 26, 2006 11:32 am

[quote="PSD"][quote="hi-end"]Seveda - to je frekvenčni odziv ojačevalnika znanega slovenskega proizvajaca. Žal - tako projektirajo profesionalci.

Če bi bil slovnično obremenjen, bi ti popravil tvojo trditev v:

citiram: Seveda - to je frekvenčni odziv ojačevalnika "znanega" slovenskega "proizvajalca". Žal - tako projektirajo "profesionalci".

:twisted: ;) :D

No, še bolje gre:

citiram: Seveda - to je frekvenčni odziv "ojačevalnika" "znanega" slovenskega "proizvajalca". Žal - tako "projektirajo" "profesionalci".

:twisted:
LP; VCC
VCC

Na vrh

OdgovorNapisal/-a hi-end » To Sep 26, 2006 11:35 am

Rugovc, smo kaj bližje odgovoru?
8)
LPL.
Uporabniški avatar
hi-end

OdgovorNapisal/-a Rogouc » To Sep 26, 2006 1:58 pm

Klinc, še dobro da nisem kake nagrade ponudil. Jaka fora je pogruntat, kaj je to, ko je pa Blefer Hajfija takoj prepoznal svoj zmazek. :P

ps: Aja, seveda, na zmazku piše Klingon.

pps: Prav neverjetno je, kako Blefer izvaja akrobacije in proglaša drek za zlato, smrad pa za vonj dehtečih vijolic. :P :P :P

ppps: Nadaljevanja seveda sledijo. :twisted: :twisted: :twisted:
Rogouc

OdgovorNapisal/-a uroshsi » To Sep 26, 2006 2:14 pm

[quote="Rogouc"]
pps: Prav neverjetno je, kako Blefer izvaja akrobacije in proglaša drek za zlato, smrad pa za vonj dehtečih vijolic. :P :P :P

Res je, ze dolgo ne tako zabavnega branja:)

LP
Urosh
uroshsi

Kraj: Maribor
Na vrh

OdgovorNapisal/-a VCC » To Sep 26, 2006 2:35 pm

[quote="Rogouc"]Klinc, še dobro da nisem kake nagrade ponudil. Jaka fora je pogruntat, kaj je to, ko je pa

ppps: Nadaljevanja seveda sledijo. :twisted: :twisted: :twisted:

Aha, na podlagi meritev pa zdaj jaz vas vprašam:

1. Čemu služijo supervisokotonci?
2. Čemu služi podbas?

če pa vse zamre že pod 50 Hz in nad 5 kHz?

To bi vedelo dobro igrati tudi že z ala ogljenim zvočnikom za telefone!

Hahahahahahaha.
LP; VCC
VCC

Na vrh

OdgovorNapisal/-a Rogouc » To Sep 26, 2006 4:07 pm

Tiste Bleferjeve akrobacije bi bilo dobro dati kakemu psihologu v analizo. Normalen konstruktor/poznavalec bi (seveda le v primeru, da bi to sploh bilo res) ob sliki mrtvo hladno zapisal npr nekaj takega: "Tole je pa po moje tipičen frekvenčni odziv enega lampaša s triodami na izhodu." Ali kar pač že prikazuje meritev.

Če pa si en prestrašen Blefer, ki te je strah, da te bojo zdaj zdaj razkrinkali, pa začneš na dolgo in široko razlagat, da to kar gledamo pravzaprav ni totalno sranje na nivoju zaprašenega telefona od stare mame, kot izgleda na prvi pogled, ampak je nekaj najboljšega pod soncem. :P :P :P :P :P :P :P

Joj, moram se nehat smejat, me nekaj v trebušnih mišicah ščiplje. Upam da ne bom od smejanja kile fasal. :P :P :P :P :P

Rogouc

OdgovorNapisal/-a PSD » To Sep 26, 2006 4:42 pm

[quote="Rogouc"]Klinc, še dobro da nisem kake nagrade ponudil. Jaka fora je pogruntat, kaj je to, ko je pa Blefer Hajfija takoj prepoznal svoj zmazek. :P

Kako??

Sej a nima on izbrisan link na tale forum pa niti pod razno ga ne spremlja pa sploh noče vedet kaj se dogaja tu pa tako dalje.

Hmm. To pa je neka huda transcendentalna umetnija, da niti pod razno ne spremlja zadev tu, a točno ve, kaj se tu piše. Predvsem pa časovno ugane, kdaj je čas, da se kaj pokomentira.
Fantovi in dekleta. Tole pa ni tak hec. Zna bit, da so vmes neke nadnaravne sposobnosti ;)

:twisted: :twisted: :twisted:
En lep dan
PSD
mod

Na vrh

OdgovorNapisal/-a hi-end » To Sep 26, 2006 8:30 pm

[quote="VCC"]

Aha, na podlagi meritev pa zdaj jaz vas vprašam:

1. Čemu služijo supervisokotonci?
2. Čemu služi podbas?

Hahahahahahaha.

Da kompenziraš slabši odziv v visokih, uporabiš bolj občutljive visokotonce, podobno pa velja tudi za bas :twisted: Sicer pa očitno so vmes še kakšne skrivnosti, ki jih pozajo le profesionalci :roll:
LPL.
Uporabniški avatar
hi-end

Na vrh

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na HIFI 2005-2013

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov