Napisal/-a Rogouc » So Apr 23, 2005 2:15 pm
[quote="administrator"]
Vhodna impedanca ne sme biti nič-to je kratki stik. Se pa temu nivoju približujejo tokovni ojačevalniki ( to ni nek nov koncept, le krmiljenje ojačevalnika je s tokom in ne napetostjo ) in je razmerje med impedanco odjemne doze in vhoda zelo veliko in zato ne vpliva na karakteristiko signala v takšni meri. V svetu obstoja veliko gramofonskih predojačevalnikov in večina je bazirana kot "napetostni ojačevalnik".
Ja, v bistvu. Mal sem bil nejasen izgleda. V mojem primeru gre za kopijo 47 Labs MC preampa ki ima tokovni vhod. Vhod je vezan povsem enako kot je to pri multibit DACih kot so npr TDA1541, 1543, 1545, ali pa PCM63, PCM1702 in podobni. Izvor vidi virtualni katek stik in namesto da bi se spreminjala napetost, se spreminja tok, ostalo pa opravi čip v invertirani vezavi. Me pa pri računalniških simulacijah vezja malo daje vrednost induktivnosti MC glave, ki pri 100 ohmih brememna ali še višjih vrednosti nima večjega vpliva. Pri 47 Labs so vpliv induktinvosti MC glave rešili s tem, da je kompenzirana v RIAA ekvalizaciji, pri samo čistem MC pred-predojačevalniku pa to situacijo po nepotrebnem zakomplicira. Hmmmm, mogoče bi bilo bolje, če si naredim kar komplet RIAA z MC vhodom... :?
Rogouc