Napisal/-a Yeti-Darko » To Mar 06, 2007 2:14 am
[quote="Rogouc"]Mhja, Pero, imaš prav. Šele zdaj sem pogledal podatke enot, prej sem govoril na splošno, če bi štartal iz nule, ne o že izbranih enotah. Za ta bas je varianta samo basrefleks ali pa pasivni radiator.
Gregor, verjetno bo res najbolje, da nadaljuješ kot si zastavil.
R :P
Ja pa bom se jaz malo podebatiral z vami.
Z Gregorjem sva kar nekaj casa studirala kako in kaj.Ta sub sem ze
naredil prej v dveh izvedbah .Enkrat z 25cm basi pa enkrat z temi 30cm
Moram priznat da vecji igra vsekakor suvereno ,vendar ne smemo pozabiti prostora kje bo to igralo. V prvem primeru je imel narocnik zelo
malo sobo za poslusanje in je bil ta mali cisto dovolj -zgoraj so igrali
seasi -koaks .V obeh primerih poganjam te sube z koncno stopnjo od
firme Albs ki se pojavlja v studijih .Trafo je od Tovornika v kondenzatorjih
pa do 120000 mikro ! Za mene mora biti to najprej stabilno z obilo
rezerve da lahko nekaj sprosceno igra brez nekega naprezanja.Koncna
se lahko tudi prikljuci simetricno .Dodanó je obracanje faze ,pa se par fines. Seveda je bolje imeti dva suba kot je ze omenil G.Franc K.
ker se na ta nacin izognemo kar nekaj problemom z prostorom,posebej
dandanes ko arhitekti norijo z betonom ,pa steklom in marmorjem ,potem
pa vsi evri ki so v aparaturah ne stejejo vec pa se zvok je sferderban.Vasa ideja vgraditi oba driverja je zanimiva teza ,ki se bo dala
preverit ker so vgradne mere enake pa samo zamenjam pasivno membrano ,saj bom delal se dva enaka suba pa to ne bo problem ,tako da bom poslusal vse kombinacije in bodo pozitvne kakor tudi negativne
izkusnje podane za interesente.Smo z prijateljem naredili kombinacijo
z Mangerji - lampaski preamp -aktivna kretnica -3krat ABLS vgrajene direkt v box .Za mene je igralo zelo dobro ,ceprav imajo nekateri problem
z poslusanjem tega specficnega driverja ker je zelo direkten in hiter.Ja tudi bas se je po nekaj nastavitvah vklopil super v kombinacijo ,vsekakor je pa v velikem prostoru igral dosti bolj suvereno kot v testni delavnici ,ki
je pac akusticno tezavna.Za moj osebni okus je tisti sub pravi ki se ga
v bistvu zvokovno ne opazi ,vendar ko poslusamo glasbo ne pogresamo
nicesar v zvokovnem zapisu.To poskusama z Gregorjem tudi uresnicit kolikor bo mozno,saj je naprav z AHA efekti na trziscu nesteto.Pa lep pozdrav Yeti-Darko