Izbira sistema( hifi nasveti)

avdio-sem so premaknjene tudi vse stare teme

OdgovorNapisal/-a Andrej Horvat » Po Maj 16, 2005 11:19 pm

[quote="VCC"]
Kaj pa je posneto na nosilcu? Kdo to ve? Hajdinkak? Kuzma? Hajdinjakov gramofon? Kuzmin gramofon? Moj CDP? Kako veš, da je neka stvar blizu ali daleč?

[/quote]

Kdo to ve? Iztok Zupan :idea:
Andrej
Andrej Horvat

Kraj: Dolenjske Toplice

OdgovorNapisal/-a akacjan » Po Maj 16, 2005 11:22 pm

Živjo
kako pa ta gospod ve,da Iztok to ve?
akacjan

OdgovorNapisal/-a Andrej Horvat » Po Maj 16, 2005 11:30 pm

[quote="akacjan"]Živjo
kako pa ta gospod ve,da Iztok to ve?

Ker on snema v živo. Ne miksa, spreminja, dodeluje, nasnemava. Posname 1:1 in primerja s slišanim. Tudi na probah pred koncertom, direktno primerja.

O tem piše na www.hiendfi.com
Andrej
Andrej Horvat

Na vrh

OdgovorNapisal/-a akacjan » Po Maj 16, 2005 11:59 pm

Ja, in to je potem tisto pravo???
akacjan

OdgovorNapisal/-a Andrej Horvat » To Maj 17, 2005 12:07 am

[quote="akacjan"]Ja, in to je potem tisto pravo???

Ne, tega je veliko več. Najbolj smešne so razne izjave (stila Puš) da je sistem primeren za to ali ono glasbo. Kako pa sistem ve, kakšno glasbo igra. Ali je dober ali slab. Iskati glasbo, ki bo primerna za sistem je kot pisati simfonijo, ki bo primerna za glasbenike, ki bi jo vedeli zaigrati (otroke recimo).

Če nek resen avdiofil, ali profesionalec, dela z aparaturami in posnetki vse življenje, pride do določenega števila posnetkov, za katere dovolj dobro ve, kako bi morali zveneti na ustreznem sistemu. Tak strokovnjak seveda ni Franc Kuzma in ne verjamam, da vi verjamete, da to on je. On preprosto nima ne dovolj izobrazbe, ne dovolj resnega dela za sabo, za kaj takega. Ne dovolj trdnega karakterja za samokritičnost ali odkrito izmenjavo "strokovnih" mnenj. Blef mu pa samo škoduje. Če bi bil tiho, bi veliko bolje vozil skozi vse to.
Andrej
Andrej Horvat

Na vrh

OdgovorNapisal/-a Rogouc » To Maj 17, 2005 12:11 am

[quote="Andrej Horvat"]Ker on snema v živo. Ne miksa, spreminja, dodeluje, nasnemava. Posname 1:1 in primerja s slišanim. Tudi na probah pred koncertom, direktno primerja.

Ja, dragi g. Andrej, če bi kdaj sami kaj posneli v živo in se igračkali z mikrofoni in opremo, bi vedeli, da je to neumnost. Še ena pravljica za naivce. NIKOLI se ne da tako posneti, da bi zvenelo enako kot v živo. Tudi če poslušate prek slušalk. Že samo karakteristike usmerjenosti mikrofonov in njih fazna popačenja drastično spremenijo zvok. Potem pa razni predojačevalci, pa kabli, pa digitalizacija. Da o sistemu za reprodukcijo sploh ne govorim. Ušesa in možgani sprocesirajo kompleksni živi zvok povsem drugače, kot to naredi mikrofon. Mikrofon je skrajno butasta naprava. Enostavno sešteje/odšteje vse kar vanj uleti, pa gre tako 90% prostorskih informacij v maloro. Največja škoda posnetim informacijam se v resnici naredi že na samem mikrofonu, miksanje, nasnemavanje in vse ostalo so malenkosti v primerjavi z izvornim grehom. In potem se audiofili trudimo slišati tako, kot je bilo v živo. To je nemogoče. Pravzaprav je še dobro, da se sliši kakor se pač sliši, glede na to, na kako primitiven način je prenesena informacija iz snemalnega prostora v naše sobe.

Rogouc
Rogouc

Na vrh

OdgovorNapisal/-a Andrej Horvat » To Maj 17, 2005 12:22 am

Tu ste napisal same neumnosti. Očitno nimate ustreznih osebnih izkušenj na dovolj visokem nivoju in na osnovi zelo približnega poznavanja nečesa, sodite vse, tudi tisto kar ne poznate. Na tej osnovi se seveda ne moreva pogovarjati, ker če boste trdil, da je zemlja ravna, istočasno pa boste še slabo izobražen ali pa ne boste imel ustreznih izkušenj, vam jaz ne bom mogel dopovedati, da je okrogla. Končalo bi se z plitvim vsajanjem, kar nima smisla.

Če nečesa ne znate, to ne pomeni, da to ni možno. Drugo je, če se obnašate kot nedozorel, duševno zaostal petletni otrok in pri nečem vztrajate samo zato, ker ste se tako odločil. To pa nima zveze s forumom.
Andrej
Andrej Horvat

OdgovorNapisal/-a Rogouc » To Maj 17, 2005 12:30 am

Dare, prav si imel, res je Hajdi. Do zdaj sem bil še v dvomih, ampak tole je blo pa čist preveč karakteristično. :P :P :P
Da značilnih slovničnih napak in samo(po)govorov sploh ne omenjam. :P :P :P :P :P

Daj, Hajdi, najdi si kak drugi nick, da bo spet mal zanimivo, ko bomo mislili, da gre za resnično osebo. Pa vsak prispevek daj malo lektorirati, da te ne bomo spet prehitro razkrinkali. Z Andrejem Horvatom se mi ne da več komunicirat, zdaj, ko vem, da si to ti. :P :P :P

Rogouc
Rogouc

OdgovorNapisal/-a Andrej Horvat » To Maj 17, 2005 12:34 am

[quote="Rogouc"]Dare, prav si imel, res je Hajdi. Do zdaj sem bil še v dvomih, ampak tole je blo pa čist preveč karakteristično. :P :P :P
Da značilnih slovničnih napak in samo(po)govorov sploh ne omenjam. :P :P :P :P :P

Daj, Hajdi, najdi si kak drugi nick, da bo spet mal zanimivo, ko bomo mislili, da gre za resnično osebo. Pa vsak prispevek daj malo lektorirati, da te ne bomo spet prehitro razkrinkali. Z Andrejem Horvatom se mi ne da več komunicirat, zdaj, ko vem, da si to ti. :P :P :P

Rogouc

Ja Marko, verjamem, da se ti več ne da komunicirati, saj bi to izgledalo kot da bi ovca napadala tigra :roll: :twisted: Prav pogumen nikoli nisi bil :wink:
Andrej
Andrej Horvat

Na vrh

OdgovorNapisal/-a akacjan » To Maj 17, 2005 12:55 am

Ja spoštovani AH, v vašem razmišlanju o FKju se vam je zarekla besedica 'strokovno',in sicer v glasbenem kontekstu.No ja, igral z Francem res še nisem ampak sem pri njemu že slišal hudi?evo dobro,oz. lahko re?em kar skoraj ultimativno reprodukcijo nekaterih ploš? ,z klasi?no tematiko seveda.
Kar se pa snemanja ti?e menim ,da se vse preve? audiofilov vrti okrog iste vrele kaše-kako se sliši v resnici? Ja ,tako kot si je to zamislil PRODUCENT, ne pa tonski tehnik,ki je samo izvajalec njegovih glasbenih idej.Ergo slišimo doma v najboljšem primeru zvok studijskih monitorjev (oz. slušalk ?e se snema tako kot Iztok),ne pa dvorane.Torej je prostora za forumsko prepucavanje bistveno ve?,kot je zalog nafte.
Živeli forumi !!!
akacjan

OdgovorNapisal/-a Dare Rutar » To Maj 17, 2005 7:39 am

[quote="Andrej Horvat"][quote="Rogouc"]Dare, prav si imel, res je Hajdi. Do zdaj sem bil še v dvomih, ampak tole je blo pa čist preveč karakteristično. :P :P :P

Rogouc

Ja Marko, verjamem, da se ti več ne da komunicirati, saj bi to izgledalo kot da bi ovca napadala tigra :roll: :twisted: Prav pogumen nikoli nisi bil :wink:

Hajdi, tigerček boš postal takrat, ko ga boš prvič namočil, mal večji tigerček, ko boš kaj dobrega naredil (ne kopije iz elektorja), tiger pa, ko ti bo svet to tut priznal. Zankrat si pa samo patetični kuzma wannabe in nič ne kaže, da bo kdaj kej iz tebe.
Dare Rutar

Na vrh

OdgovorNapisal/-a VCC » To Maj 17, 2005 7:40 am

[quote="Andrej Horvat"][quote="VCC"]

Mijav mijav. Hitro h spovedi k audioguruju.
Izstopam.....

intelektualni nivo dostojen tega foruma in ostalih članov :?

Hehe, preobrazba, preobrazba :twisted: :twisted: :twisted:
Ni dolgo zdržalo.
LP; VCC
VCC

Na vrh

OdgovorNapisal/-a VCC » To Maj 17, 2005 7:46 am

Živijo!
[quote="Andrej Horvat"][quote="Rogouc"]

Rogouc

Ehehehehe, Rogouc, tole je že drugič. Si se že odločil, kaj je potem torej to, če te okličejo za MP. Kompliment ali zmerljivka?
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
VCC

Na vrh

OdgovorNapisal/-a VCC » To Maj 17, 2005 7:58 am

[quote="Rogouc"]Dare, prav si imel, res je Hajdi. Do zdaj sem bil še v dvomih, ampak tole je blo pa čist preveč karakteristično. :P :P :P

Rogouc

Sej je vseeno, kdo je. Zaradi mene je lahko res Andrej Horvat, učitelj angleščine iz Novega Mesta, cigan iz Pušče al pa holcar iz Vitanja.
Je pač skavt z netilko iz "nasprotnega brega" in malo je podpalil.
A na zapadu ništa novo.

(flame mode on)
Hajdi, ti zvok še zmer levo nese?
(flame mode off)

Over and out (kar bo razumel tudi učitelj angleščine iz Novega Mesta)
VCC

Na vrh

OdgovorNapisal/-a Andrej Horvat » To Maj 17, 2005 8:47 am

[quote="VCC"] (kar bo razumel tudi učitelj angleščine iz Novega Mesta)

Pa ti, si razumel, kar je učitelj napisal? :idea: :roll:
Andrej
Andrej Horvat

Na vrh

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na HIFI 2005-2013

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov