Napisal/-a ak » Če Feb 23, 2006 8:13 am
[quote="administrator"]Izposoja aparatur:
... Nato pa izboljša ali spremeni sistem- ali kabel in naenkrat tista komponenta pokaže prave kremlje( dobre in slabe).
Pravi karakter aparature( ki je na dolgi rok edino merodajen) je ta, da se aparatura sliši v zelo dobrem sistemu. Seveda to ne velja na tak način , če človek že izbere ojačevalnik in zvočnike vnaprej skupaj kot celoto. ...
Vsekakor se strinjam, da bi za "pravi" karakter aparature bilo potrebno testiranje v dobrem sistemu. Samo par problemov je s tem.
Prvič: ni lahko dolgo testirati aparature v dobrem sistemu, če ga nimaš sam doma. Kratko (nekaj minutano) testiranje pa je tudi lahko zavajajoče, a ne?
Drugič: hudo malo mi pomaga, če aparatura odlično špila v odličnem sistemu, če pa si odličnega sistema nikoli ne bom mogel privoščiti. V tem primeru mi je nekoliko bolj všeč povprečna aparatura, ki dobro šila v
mojem sistemu, kot pa odlična (in tudi dražja) aparatura, ki v moj sistem ne paše. Da bi pa pogosto in radikalo menjal in rekonstruiral cel sistem ali nnjegove bistvene komponente pa ni za verjeti, ker enostavno ni $$$. :( . Če pa bom moj sistem spreminjal, imam pa seveda riziko, da bom opazil, da povprečna aparatura ne špila tako dobro, kot sem mislil.
Še vedno mislim, da je najbolje testirati komponento doma, v lastnem sistemu in videti, ali ti komponenta leže na ušesa ali ne. Če ti je zvok povprečne komponente v povprečnem sistemu všeč, je po mojem malo verjetno, da ti bo njen zvok postal zoprn ob izboljšavi sistema. Ali pač? Glede na to, da nisem velikokrat menjal komponent v sistemu (glej zgoraj) imate drugi lahko popolnoma drugačne izkušnje.
Kar se novih/rabljenih/testiranih mašin pri BB tiče je pa jasno - tistega Marantza, ki sem ga jaz vrnil, sem čez par dni videl na polici v BB in nikjer ni pisalo, da gre za ex-demo ali že testirano mašino. Je pa res, da je po mojem testiranju špilala malo bolje, kot pred tem, ker sem jo že nekoliko ulaufal. :wink:
Legenda:
* povprečen sistem...nekaj na nivoju mojega sistema (kvalitetno in finančno gledano)
* dober/odličen sistem...nekaj na nivoju Francovega sistema (kvalitetno in finančno gledano)
lp
ak