"ZNALCI"

avdio-sem so premaknjene tudi vse stare teme

"ZNALCI"

OdgovorNapisal/-a DaretovaSenca » Po Okt 23, 2006 11:29 am

Plamenjakova senca je definiral kategorijo avdiofilski "ZNALCI". Ob tem in kritiki mojega neavdiofilskega sistema se mi je porajalo kar nekaj vprašanj, ki bodo zanimive tudi drugim:

- pri nastajanju mojega sistema je "nevede" sodelovalo kar nekaj avdiofilskih "znalcev" :
Primare sistem 200 (Milan Rupuč)
Audiostatic zvočniki (MP,A.Kacjan)
Transparent kabli (FK,MP)
gramofonska kombinacija (FK)
Stylos HAD (Igor Jež)
Electrocompaniet ECM1 CD (nadgradnja),Enlil transformatorska razdelilna letev, gramofonski mat, grafitna CD "nadložna" plošča (Rudi Korošec)
Kronzilla SX , Acoustic Zen digitalni kabel, nastavitev gramofona - Boris Breskvar
fono, predojačevalec (BH)
...

Skratka kar nekaj avdiofilskih imen, ki so mi pomagali ali z nasveti ali s priporočili. Da ne bi šla debata v spet znano smer povem, da se je moral HL izkazati v primerjavi z drugimi znamkami(prej in tudi kasneje). Nekatere moje komponente so igrale pri njih in bile pohvaljene (gramofon - Breskvar, CD - Korošec ...). Po mnenju druge skupine, ki ji pripada tudi PlamenjakovaSenca, pa je moj sistem neaudiofilski ? Če bi sedaj malo razmislili, bi prišli do nekaterih pomislekov:
- veliko babic, kilavo dete
možno, vendar sem "pasanje" komponent testiral daljše obdobje in kupil le, če sem bil z rezultati zadovoljen. Za primerjavo sem si večkrat dal poslušati sisteme zgrajene od enega samega "znalca" in seveda ogromno "žive" glasbe
- nekateri od naštetih imen niso "ZNALCI"
tudi možno, vendar sem z menjavami vsaj enkrat po enega izločil v celoti, kar pomeni, da bi jih moralo biti več takih

Kaj svetujete poslušalcu(neizkušenemu), ki kupuje sistem. Komu zaupati? Kako kupovati sistem ?
Kako spoznati pravega "ZNALCA"? Ali so njegove komponente dovolj dober znak, da gre za pravo osebo, ali šteje končni zvok njegovega sistema?

Da ne bo nesporazuma, jaz zase že vem, kako izbirati !

lp Iztok

P.S.: Verjetno pa od "ZNALCEV" pričakujemo poznavanje zvoka komponente že po vpogledu v samo drobovje komponente.To umetnost nekateri obvladajo, vedo celo, kako se komponenta obnaša z različnimi NOS lampami - primer mojega HL predojačevalca s kupom pripadajočih NOS lampic(dvojne Telefunken in Mullard različnih letnikov, Amperex BugleBoy, Phillips Valvo...). Tako prepoznavanje zvoka mi je neelektroniku sicer malo čudno ! Npr, kako bi lahko na pogled ocenili zvok Audiostaticov z eno samo membrano, ohišjem in par trafoti, razen da rečemo, da je to zvok elektrostatov ?
DaretovaSenca

Re: "ZNALCI"

OdgovorNapisal/-a VCC » Po Okt 23, 2006 12:50 pm

Ma, nima veze. Znalci bomo šli naslednji teden na Izzven v Maribor in feršterkerija je popolnoma brezpredmetna.

Vid

[quote="DaretovaSenca"]Plamenjakova senca je definiral kategorijo avdiofilski "ZNALCI".
VCC

OdgovorNapisal/-a DaretovaSenca » Po Okt 23, 2006 1:00 pm

[quote="VCC"]Ma, nima veze. Znalci bomo šli naslednji teden na Izzven v Maribor in feršterkerija je popolnoma brezpredmetna.

Vid, kaj pa Krmin konec tega tedna.V soboto sem imel ekspedicijo po terenih in ob vseh polnih kapacitetah sem odkril eno fino domačo "oštarijo" s še prostimi prenočišči! Z nama bo še ena štajerka ...

lp iztok
DaretovaSenca

Na vrh

OdgovorNapisal/-a VCC » Po Okt 23, 2006 2:30 pm

[quote="DaretovaSenca"][quote="VCC"]Ma, nima veze. Znalci bomo šli naslednji teden na Izzven v Maribor in feršterkerija je popolnoma brezpredmetna.

Vid, kaj pa Krmin konec tega tedna.V soboto sem imel ekspedicijo po terenih in ob vseh polnih kapacitetah sem odkril eno fino domačo "oštarijo" s še prostimi prenočišči! Z nama bo še ena štajerka ...

lp iztok

Zanimiva ideja. Bom razmislil.

Vid
LP; VCC
VCC

Na vrh

Vrni se na HIFI 2005-2013

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 25 gostov