Napisal/-a kuzma2 » Pe Okt 20, 2006 6:52 pm
PRENOS IZ ENE TEME V DRUGO:Odgovor Daretovi senci
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
www.KUZMA.si Seznam forumov » HIFI » Odgovor Daretovi senci
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo
Odgovor Daretovi senci
Objavljeno: Pet Okt 20, 2006 5:54 pm
plamenjakovasenca
Pridružen/-a: Sre Okt 2006 23:03
Daretova Senca,
nerodno ti je lahko morda zaradi kaksnega pisanja "neumnosti" na drugem forumu, zaradi tega ti pa ni treba bit. Ja Daretova Senca a ti stalno visis na racunalniku ali kaj? Ali si brezposelen ali v penzionu? Ali ti pa sistem ne delujejo dovolj dobro, da namesto da bi poslusal raje precepis cele dneve na internetu? Odgovori so namrec tako bliskoviti, da se clovek tole vprasa. Ali pa se morda motim?
Na drugo temo pa naj povem, da smatram tvoj komentar kot zelo aroganten. Kot ves je to prosta izbira vsakega da lahko pise pod katerim koli imenom. Pomembno je kaj pise. No tu si pa ti pac napacna instanca za kakrsne koli "moralno politicne ocene"in kvalifikacije.
Na temo predojacevalca pa samo tale komentar...
1.Phono: ce se pri tvojem primerku tvoj guru in"ekspert" ni zmotil in ce je delal tako kot pri drugih, ki smo jih imeli priliko videti to sploh ni RIAA. Lahko mi posljes detaljno fotografijo, pa ti bom takoj lahko povedal ali si tudi ti eden on nategnjenih, ki so narocili RIAA, pa so dobili nek drug zmazek. Samo ne pridi mi sedaj z argumenti "ja pa mi dobro igra",ker smo take bedarije ze imeli priliko videti in slisati v preteklosti. Vprasanje je tu samo ali je notri RIAA da ali ne. Ce je ni se tu ni kaj za zgovarjat med pravo stroko.Nekaj podobnega smo ze doziveli ravno pri od tebe omenjenih koncnih stopnjah, kjer je samozvani slavni mojster trdil, da ce se je ojacevalec pri tranzientu sesul, da tako to mora biti. Zguba casa in popolni blef.
2.Predojacevalec- tudi dva nista zvokovno enaka kolikor vem. Napravi"Bill of materials" in sestej 1 PLUS 1= tam 10. Tako je bilo v drugih primerih.
Sicer pa so te razlicni ljudje opozarjali ze pred casom kolikor vem o nekarakterju tega individua, pa se nisi zmenil, ker si verjetno pac verjel, da se bos tam zvokovno
malo ogrebel hehe. Iz te moke ne bo kruha. Tam se ne da nic ogrebst, ker nicesar ni, razen slabega zvoka, plagiatov in natega. Zato nic ne jokaj nad tem kaksen je.
To kaze morda samo na trdoto tvoje hrbtenice, ker do danes se nismo slisali od tebe tega, kar bi po vseh "swingih" moral izrect, namrec ljudem, ki si jih razocaral.
Ne pa da se kar naenkrat skusas arogantno pozicionirati kot neka nad instanca . Za to pac ni nobene podlage. Ne strokovne in ne moralne.
Pa brez zamere...
Objavljeno: Pet Okt 20, 2006 6:56 pm
DaretovaSenca
Pridružen/-a: Čet Jun 2005 19:39
plamenjakovasenca je napisal/a:
Daretova Senca,
nerodno ti je lahko morda zaradi kaksnega pisanja "neumnosti" na drugem forumu, zaradi tega ti pa ni treba bit. Ja Daretova Senca a ti stalno visis na racunalniku ali kaj? Ali si brezposelen ali v penzionu? Ali ti pa sistem ne delujejo dovolj dobro, da namesto da bi poslusal raje precepis cele dneve na internetu? Odgovori so namrec tako bliskoviti, da se clovek tole vprasa. Ali pa se morda motim?
Na drugo temo pa naj povem, da smatram tvoj komentar kot zelo aroganten. Kot ves je to prosta izbira vsakega da lahko pise pod katerim koli imenom. Pomembno je kaj pise. No tu si pa ti pac napacna instanca za kakrsne koli "moralno politicne ocene"in kvalifikacije.
Na temo predojacevalca pa samo tale komentar...
1.Phono: ce se pri tvojem primerku tvoj guru in"ekspert" ni zmotil in ce je delal tako kot pri drugih, ki smo jih imeli priliko videti to sploh ni RIAA. Lahko mi posljes detaljno fotografijo, pa ti bom takoj lahko povedal ali si tudi ti eden on nategnjenih, ki so narocili RIAA, pa so dobili nek drug zmazek. Samo ne pridi mi sedaj z argumenti "ja pa mi dobro igra",ker smo take bedarije ze imeli priliko videti in slisati v preteklosti. Vprasanje je tu samo ali je notri RIAA da ali ne. Ce je ni se tu ni kaj za zgovarjat med pravo stroko.Nekaj podobnega smo ze doziveli ravno pri od tebe omenjenih koncnih stopnjah, kjer je samozvani slavni mojster trdil, da ce se je ojacevalec pri tranzientu sesul, da tako to mora biti. Zguba casa in popolni blef.
2.Predojacevalec- tudi dva nista zvokovno enaka kolikor vem. Napravi"Bill of materials" in sestej 1 PLUS 1= tam 10. Tako je bilo v drugih primerih.
Sicer pa so te razlicni ljudje opozarjali ze pred casom kolikor vem o nekarakterju tega individua, pa se nisi zmenil, ker si verjetno pac verjel, da se bos tam zvokovno
malo ogrebel hehe. Iz te moke ne bo kruha. Tam se ne da nic ogrebst, ker nicesar ni, razen slabega zvoka, plagiatov in natega. Zato nic ne jokaj nad tem kaksen je.
To kaze morda samo na trdoto tvoje hrbtenice, ker do danes se nismo slisali od tebe tega, kar bi po vseh "swingih" moral izrect, namrec ljudem, ki si jih razocaral.
Ne pa da se kar naenkrat skusas arogantno pozicionirati kot neka nad instanca . Za to pac ni nobene podlage. Ne strokovne in ne moralne.
Pa brez zamere...
po vrsti:
- piše se leto 2006 in računalnik je nekaterim nekaj podobnega, kot drugim svinčnik. In zato, da računalnik uporabljaš, še ni potrebno biti penzionist ali brezposeln. To bi izobraženec kot si ti lahko vedel, kajne . Ko boš pa enkrat poslušal in hodil na koncerte kot jaz, se bova pa o tem lahko kaj več pogovarjala Arogantno ? Je je, ampak samo kot odgovor na tvoje še bolj arogantno vprašanje. Naj ti povem, da bom v prihodnjih štirinajstih dnevih na dveh festivalih in še štirje koncerti izven tega ne bodo minili brez mene. Pa ti ? Boš ta čas tuhtal RIAA načrte in koliko , glede na elemente,je vredna neka aparatura ? Sori, ta je bila res malo arogantna
- naj seštejem material pri komponenti? Ali ti to delaš tudi z drugimi ? Si že poizkusil npr. z Audiostatic zvočniki , ali pa s Hovland predojačevalcem ? In do česa si prišel? Krat 20
- kdo se kje grebe je stvar debate. Verjetno tudi tebe "prava" oseba pozna in boš od tega imel velike koristi. Ali pa jih že imaš
- komu naj bi se opravičil? Verjetno misliš na FKja? No ja, lahko narediva en rezime "tiste" debate in ti ga pošljem (Copy/Paste). Ne bi pa s tem obremenjeval drugih.
- RIAA nisem naročil, je bil že del fonota. V tvoje veselje lahko naredim sliko in ti jo komentiraj. Mene to ne moti ! Oguljena fraza, da "mi igra" še vedno prevlada, pa če me ti hočeš prepričati v nasprotno ali ne. Ko sva že pri seciranju komponent. Neka kompetentna oseba je bila primorana odpreti Hovland predojačevalec. Še sam sem bil začuden nad njegovo zgroženostjo nad aparaturo...
- draga Senca, ti si res prava oseba, ki lahko odloča o moralnosti in strokovnosti. Z dvema moralnima in strokovnima člankoma to res dokazuješ. Verjamem pa, da si pod drugim imenom že na veliko blestel po mreži
- vsak lahko piše pod "skritim" imenom ! Nekateri jih uporabijo tudi več. Vse je OK, dokler ne napadaš drugih. V takih primerih pa bi jaz take imenoval BREZJAJČNI. Podpiši se pod pravim imenom in mi povej, kaj te muči. Verjetno pa bi z objavo imena tudi nakazal kaj več, in to je "malo" zoprno.
- pripisuješ mi guzenje BHju ? Ravno tako bi ti jaz lahko rekel, da se guziš lastniku tega foruma. Pa je to res Boš tudi ti potegnil kako zvokovno izboljšavo na račun tega? Dej no nehi na tako poceni, prežvečene fore. Pomahaj mi s teksti s forumov! Zelo bi bil vesel, če bi bili v kontekstu in potem lahko razpravljava. Prosim !
- za konec draga Senca pa še to. Ko je moj in Francev prijatelj Simon pred letom hotel posredovati med nama, ni bilo z moje strani nobene ovire. Takoj sem se bil pripravljen pogovarjati(z vsem stiskanimi dopisovanji na forumih). Do tega pogovora NI PRIŠLO
lp Iztok
P.S.: Ob treh računalnikih doma in dveh v službi lahko pričakuješ še naprej hitre odgovore . Nekateri brezposelni in penzionisti(to tebi ni AROGANTNO, a ne de?) se dnevno pasemo po mrežni borzi in kupujemo rabljene LPje, nove CDje in DVDje. Nekateri tudi snemamo koncerte in po tem na računalniku delamo CDje. Nekateri lahko od doma delamo službene stvari, jasno, preko računalnika. Nekateri kontaktiramo z glasbeniki, organizatorji koncertov... Nekateri fotkamo in potem , ti vraga spet na računalniku, slike urejujemo, pripravljamo razstave, pišemo članke ... In če si na forumu nastaviš, da te obvesti ob prispelem sporočilu, potem lahko hitro "odreagiraš"... Čisto zares smo v ENAINDVAJSETEM stoletju, pa če je RIAA pravi ali ne !
PlamenjakovaSenca, nekaj si pa le skoraj uganil, konec naslednjega leta bom šel v vsaj delno penzijo, hi hi hi
P.S1: Senčica, končuješ s prežvečenim "brez zamere". Le komu naj zamerim? Imaginarni osebi ? Ojoj
------------------------------------------------------------------------------------
Objavljeno: Pet Okt 20, 2006 7:22 pm
DaretovaSenca
Pridružen/-a: Čet Jun 2005 19:39
Še eno kost za "tvoje" razmišljanje:
izdelava LPja (količina 1000 izvodov in več) pride z ovitkom okrog evra in pol. Avtorske pravice(razen za velika imena-minimalne) . Končna cena 12-15 Evrov. Doplačilo za 180g vinil je manj kot EN evro, koliko pa je potem v prodaji pa dobro vemo. Enako velja s CDji, katerih izdelava je še cenejša.
Po drugi strani pa, si se kdaj spraševal, koliko so vredne barve v sliki F.Slane, ki jo cenijo na nekaj milijonov? Bom enkrat vprašal Franceta .
lp Iztok
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Objavljeno: Pet Okt 20, 2006 7:38 pm
administrator
A se da to debato spraviti v eno samo temo tukaj, prosim!
kuzma2, dne So Okt 21, 2006 8:06 am, skupaj popravljeno 1 krat.
FK