Napisal/-a ak » Pe Jun 09, 2006 10:38 am
Morda kot ideja za cenejšo, lahko zelo estetsko rešitev (ki pa ni najbolj "audiofilsko pravoverna"):
Naredi si nosilni okvir iz železa (lahko ga relativno poceni dobiš v železnini) ali še bolje iz rostfraja. Tudi tega relativno poceni dobiš, recimo pri MDM v Lj. Dobi se ga v vseh mogočih kvadratnih, pravokotnik, kotnik in okroglih profilih. Tu je vse prepuščeno tvoji domišljiji in znanju. Okvir obdelja po želi (poliranje ali barvanje).
V to ogrodje vstaviš ali vgradiš lesene police. Barvo in kozmetiko teh polic si lahko izbereš v vsakem salonu pohištva, kjer recimo prodajajo kuhinje ali dnevne sobe domačih proizvajalcev, nato pa pokličeš direktno proizvajalca in rečeš, da bi rad polico za tisto kuhinjo, da hočeš take in take dimenzije in da hočeš 6kom. Pa bo. Malo boš počakal, pa tudi grozno drago ne bi smelo biti. Meni so v SVEA na ta sistem naredili celo omarico (pa ne za hi-fi) po čisto mojih načrtih. Za omarico z dojimi vrati sem dal 100.000 če se ne motim. Torej bi samo police lahko bile precej manj.
Bo pa taka polica zelo verjetno iverka. Lepo obdelana, pa še vedno iverka. Če ti zadošča glede kvalitete zvoka, pa jaz ne vem.
lp
ak