Gorenjska

Vpišite vašo izkušnjo po obisku: pa naj bo to dobra ali slaba izkušnja

Gostilna Psnak- Zg. Radovna

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » Ne Feb 10, 2008 9:48 am

Gostilna Psnak
Zg. Radovna 18
4281 Mojstrana
T:04 5891 152
Obisk:9.2.2008

V dolini Radovne, kamor lahko pridete iz Mojstrane ali pa iz Zgornjih Gorij pri Bledu, je domača gostilna. Od tu se začne pohod v dolino Krme in dalje v Julijce. Tako, da je ta gostilna kar primerna za postanek, če ste že tam. Jedilnega lista nisem videl, toda jedli smo obvezno govejo juho in nato krape ( ajdovo testo s skuto in ocvirki), kislo zelje, krvavice in pečenice. Zelo dobro, a po pričakovanju. Torej, če ste že tam in se sprehajate ali gornikujete, se ustavite vsaj na en šnops ali sok.
Ocena:PŠ( po potrebi)
FK
kuzma2
 
Prispevkov: 1707
Pridružen: Pe Mar 11, 2005 3:22 pm

Gostilna Krištof- Predoslje 4.obisk

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » Po Mar 24, 2008 11:07 am

Gostilna Krištof
Predoslje pri Kranju
glej zadnji obisk: 22.12.2007
Obisk: 19.3.2008

Torej, po pričakovanjih predjedi( jurčkovi žepki- ravioli polnjeni z gobicami, gosja jetra z omako) ter ravno tako glavne jedi v obliki piranskega brancina, hrustaljavo pečenega ter majhne jagnječje zarebrnice, ter njihova fenomenalna sladica v obliki bučkine kremne rezine - to morate poskusiti!

Ker sem bil z tujcem , sem jasno predlagal, da pijeva k jedem le slovenska vina.Toda na začetku se je zgodil RTC( kratica za rekreacijsko turistični center). Namreč, k predjedi nama je natakar( v bistvu lastnik) začel točiti cviček??? Hitro sem ga ustavil, rekoč, da sam tega ne bom pil ter da tudi tujcu verjetno ne bo všeč. No, tujec je poskusil cviček in se ga seveda potem ni dotaknil. Nato sva dobila "normalna" vina.
Torej kaj ima to s RTC- od sedaj je to moj moto- prosim ne strežite mi slovenski RTC. To je okrajšava za refošk,teran in cviček!
Priznam pa, da me je zbodlo v oči to( kot rednega gosta), da je bil zaračunan tudi cviček.Pri celotni ceni računa to ni veliko, toda...
Ocena:PŠ
Zadnjič spremenil kuzma2, dne Če Dec 04, 2008 3:29 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
FK
kuzma2
 
Prispevkov: 1707
Pridružen: Pe Mar 11, 2005 3:22 pm

Gostilna Benedik- Kranj

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » Sr Apr 02, 2008 9:09 am

Gostilna Benedik
Benedikova 21
4000 KRANJ
T:04-231 11 70
Obisk: 25.3.2008

Ena najstarejših klasičnih gostiln v Kranju, ki se nahaja v središču Stražišča, se pravi na drug strani Save. Spomini gredo tja v rosna leta, v čase matur in valet.

No, reputacijo imajo po zelo standardnem jedilniku ter seveda ocvrtih piščancih. Večerja s prijatelji , ki so bili zadovoljni z mešano ploščo, ki je tudi vsebovala ocvrtega piščanca. Bili so zadovoljni, medtem, ko sem sam po tihoma žvečil moj preiskusni stejk. Bil sem tiho, ker ga nisem želel deliti z ostalimi- bil je tako dober. Res zame presenečenje, ampak si ne bi upal staviti , da bo tudi drugič tak. Odprto vino,-standardna Gorenjska ponudba(Cabernet, Refoš, cviček, Chardonney,..).
Torej za standardne jedi( vedno je prostor za ocvrtega piščanca), ko ste v tem koncu z družbo, obisk s pridihom socialističnih časov.
Obisk:PŠ
FK
kuzma2
 
Prispevkov: 1707
Pridružen: Pe Mar 11, 2005 3:22 pm

Gostilna Bizjak-Preddvor

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » Sr Apr 02, 2008 10:22 am

Gostilna Bizjak
Zg. Bela 20
4205 PREDDVOR
T:04 2555600
Obisk:31.3.2008

Še ena od gostiln iz "prejšnjih časov"( vaška gostilna s kegljiščem), ki seveda sedaj že kar precej časa domuje v novih prostorih z novo kuhalnico- običajno , ko mladi prevzamejo. Gospa Veronika je seveda poznana širi javnosti tudi kot kuharica leta pred časom v Sloveniji.
Jasno je da sem zaradi bližine in določene kvalitete in prijaznosti tam večkrat- od rojstnih dnevov, do obletnic, ter kar tako.
Pred leti se je pokazalo dvoje, dobra domača hrana s pridihom novodobnosti ter vedno so imeli širok izbor najboljši odprtih vin. Eno in drugo velja še danes. Velja pa tudi, da tam nimajo biftkov. Za družbe se je možno dogovoriti za posebne menije ali jedi. No, med drugim je stalno na zalogi telečji priželjc in rajželc poleg obveznih telečjih jetrc, krač,prsi...

Cabernet savignon iz Vrhpolja pri Vipavi je že kar lepo pasal k prvima predjedema. Domači rezanci ( goenjsko domače, ne itailjansko) z omako in divljimi špargeljni ter marčevke na žaru z česnem smo z štirimi vrstami kruha pojedli in pomazali.
Nekako. je vsem zadišala svinjska ribica na žaru z pečenim krompirjem ter jurčki in bučkami na žaru( ja, jurčki so imeli okusi kot , da bi bili nedolgo nabrani). Ne sliši se nič posebnega a v bistvu je bila kombinacija odlična.
Na koncu zapiralnega časa pa še za šankom kozarček vina( šofer- štamplerle soka)vseh gostov gostilne skupaj- pač Kranj je majhno mesto in hitro naletiš na znance.
Poskusite, ko boste pod mogočnim Storžičem.
Ocena: PŠ
FK
kuzma2
 
Prispevkov: 1707
Pridružen: Pe Mar 11, 2005 3:22 pm

Penzion Zaplata-Preddvor

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » Po Apr 07, 2008 11:56 am

Penzion Zaplata
Tupaliče 32
4205 PREDDVOR
T: 04 255 62 50
Obisk: 4.4.2008

Kot vidite iz naslova mi je to verjetno najbližja gostilna. Tja zahajam pogosto na poslovna kosila, večerje, roj. dneve oz. kar tako.
Zadnjič smo bili tam kar pred precej dolgo časa( eno leto)- namreč zamera o slabih biftkih se še ni ohladila, ko smo tam imeli avdiofilsko večerjo.
Toda za poslovno večerjo in nastanitev tujih gostov sem pač zamrznil zamero.
Istega večera so tam bivali tudi člani SK( smučarski klub) ČRNA vključno z njihovo najbolj blond tekmovalko.

Torej poleg standardnih jedi je tukaj prisotna divjačina. Zelo prijazna natakarica nam je svetovala, da poskusimo tri hladnih predjedi: divjačinska salama, jelenov pršut ter srnina pašteta. Kar malce se moraš zadržati ,ker drugače se tega naješ, pa je.

Kot glavno jed pa zopet lepo prezentiran tris divjačine: file divjega prašiča, srnin medaljon ter jelenov zrezek, vsak pripravljen na svoj način ( 2x omaka, 1x žar prašiček) s svojimi prilogami zelenjave, rezino kruhovega cmoka in dveh vrst kuhanih štrukljev ter obvezne hruške z marmelado. Zraven bageueri Caberne Savignon 2004 Goriških brd- kar soliden primerek vina, ki bi z "burn in" dal še več od sebe.

Za zaključek pa tris sladic: čokoladni mus, biskvit s sadjem ter neke vrste torta, a se ne morem točno spomniti, zraven pa polsladek zelo dišeč štajerski Muškat Otonel. Ko sem naročal sladko vino, sem jih opozoril( glede na to da nisem izbiral iz vinske karte) naj ne postrežejo neko "noro drago sladko vino jagodnega izbora ampak nek soliden primerek, ki bo pasal zraven po okusu in ceni". In tako je tudi bilo.
Vse skupaj- zelo dobro.
Ocena: PŠ ( zamera se je ohladila)

PS: kot tisti dan so priporočali biftek z gorgonzolo a sem se vseeno zadržal in kot ste prebrali ga nisem naročil.
FK
kuzma2
 
Prispevkov: 1707
Pridružen: Pe Mar 11, 2005 3:22 pm

OdgovorNapisal/-a fotr » To Apr 08, 2008 7:54 am

Ne, ampak, ker si se modro izognil ponudbi po Ps, si lahko namesto Nikoli več napisal PŠ. Kar pomeni, da je lahko neka gostilna vredna obiska, samo pazit je treba kaj naročiš. Tistim, ki je ne poznamo, je to v pomoč.
To sem mislil.
fotr
mod
 
Prispevkov: 346
Pridružen: Pe Feb 18, 2005 10:37 am
Kraj: Škrilje vas nad Igom

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » To Apr 08, 2008 8:04 am

vse te poste tukaj bom zbrisal in vnesi to pod Razno prosim-še vedno ne razumem PS je.....

VSI KOMENTARIJI( RAZEN OCEN LOKALOV) NAJ BODO POD RAZNO PROSIM!
FK
kuzma2
 
Prispevkov: 1707
Pridružen: Pe Mar 11, 2005 3:22 pm

Gostilna pr' Mati?ku-Kranj

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » So Apr 12, 2008 6:06 pm

Gostilna pr' Mati?ku
Jezerska c. 41
4000 Kranj
04 234 3360
Obisk: 9.4.08

Glej prvi obisk: 22.5.07

Kam peljati gosta iz Francije, ki pozna vse!

Gostilna, kjer lastniki razmišljajo kaj in kako naprej. Poleg standardnih jedi( piza& šnicl) ponujajo predvsem divja?ino.
Zato lahko predjed vsebuje dve divja?inski salami( za dobre zobe) ter jelenov pršut z divja?inskim namazom( kot zaseka) in nato specialiteta- medvedov steak( par krat v preteklosti fenomenalen in park krat za en k....toda zavisi kakšno meso imajo- zato bodite sitni pri naro?anju), ki je bil z ?rnimi trobentami in omako fenomenalen.
Flaška Jakon?i?eve Caroline( ali sta bile dve?) ter preje kot aperitiv kozarec Belice ?rnega lahkega vina sta pasale kot že dolgo ne! Aja, pozabil sem omeniti še doma?o vilijemovko ter seveda taksi za prevoz!

Kot zaklju?ek pa kozarec temnega konjaka( Ali sta bila dva?-Predvidevam , da je bil star YU vinajak), in gost je dejal, da je bilo kosilo fenomenalno
Ja, francoz, ki je šef zelo pomembne evropske inštitucije( šef Eureke programa) je dejal, da v SLO še ni jedel boljše.
Kaj delajo naši politiki ne vem?
Ocena: PŠ( saj sem velikokrat tam)
FK
kuzma2
 
Prispevkov: 1707
Pridružen: Pe Mar 11, 2005 3:22 pm

Pizzerija Mlin Mexico- Preba?evo-Kranj

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » Ne Maj 25, 2008 8:50 am

Pizzerija Mlin Mexico
Prebačevo 12
4000 Kranj
T:04 232 1039
Obisk:12.5.08

Včasih smo tja hodili na ene najboljših pic v našem koncu.Sam lokal se nahaja v kanjonu reke Save tik ob vodi( saj je mlin, ne?) Tam nisem bil že leta in leta, dokler me( nas) ni tja povabil kolega za rojstni dan na mehiško hrano.

Ponudba je tipična za sedanje mehiške restavracije pri nas. Na začetku smo si nekateri izbrali dobro mehiško pivo( nič margerit) ter kot predjed čips( ok, koruzni) v skodeli s tremi skodelicami omak. Ko sem podobno jed jedel v ZDA smo dobili na velikem krožniku naložene različne čipse z že vmes naloženo omako in različnimi dodatki. Tako, da si s prsti samo ven jemal lističe na različnih koncih velikega krožnik....

Nato smo si izbrali jedi in v izogib nevšečnostim nisem izbral govejega biftka na ne spomnim se na kakšen način. Raje sem si izbral tortiljo z govejim mesom, k sreči manjšo porcijo. Jed je tipično okusna z omako, prelivi , smetano, ne preveč pekoča( na mizi so vsaj tri ostre omake za zraven). Na podoben način dobiš lahko tudi piščančjo ali zelenjavno. Kot sladico pa varianto palačink , kamor si izbereš več nadevov od marmelad ali sirov.
Kolega, ki je vseeno naročil biftek, je dejal, da je okusen, a trd....
Zraven smo pili odličen mehiški Cabernet. Cene so ugodne, hrana dobra, a zame v končni fazi brez karakterja- nekako vse skupaj nametano- podobno kot pice. Tako kot včasih vidiš na cesti kombi, kjer piše VSE ZA PICE, se tudi zukaj ne morem znebiti podobnega občutka- le da verjetno vse mora lastnik lokala sam kupiti v isti trgovni malce čez mejo.
Ocena:PŠ( če bom zopet povabljen)
FK
kuzma2
 
Prispevkov: 1707
Pridružen: Pe Mar 11, 2005 3:22 pm

Gostilna pr' Mati?ku-Kranj

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » Ne Maj 25, 2008 9:30 am

Gostilna pr' Mati?ku
Jezerska c. 41
4000 Kranj
04 234 3360

Glej obisk: 9.4.08

Slavje nas je zaneslo tja in ve? preberite o tem lokalu pri prejšnjih obiskih. Omenil bi le par jedi iz tega obiska. Ponujen nam je bil muflonov steak in muflonova pe?ena ple?ka. Žal je bilo steka samo za eno osebo, in tako, da smo trije drugi dobili ple?ka. Ple?ka so bila dobra( podobno kot npr. svinjska pe?enka), toda muflonov steak je bil tako dober, da je poponoma zasen?il ple?ka. Toda okusi so razli?ni- sam lastnik je dejal, da ima slednje rajši.
Ena od jedi je bil kotlet smu?a ( glej obisk Štajerska- Gostilne Ribi? 27.4.08 ) in moja pri?akovanja so bila zelo visoka. Toda okus in tekstura je bila ?isto druga?na( mogo?e je razlika kot pri teletini in govedini), bolj puste in bolj temne barve, še vedno zelo dobro, toda...
Ocena: PŠ
FK
kuzma2
 
Prispevkov: 1707
Pridružen: Pe Mar 11, 2005 3:22 pm

Gostilna Marinšek- Naklo

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » Ne Maj 25, 2008 9:35 am

Gostilna Marinšek
Glavna c. 2
4202 NAKLO
T 04 257 7270
Obisk: 19.5.08

Glej obisk:2.9.07

Prijatelje sem povabil na "običajni" roj. dan. Bilo je podobno, le da ne strežejo več T bone steka, ki sem ga hotel preiskusti. Moj steak je bil seveda prepečen in sem ga pojedel le pol( debelejši del). Na koncu sem to omenil natakarju in ob prejetju računa em bil prijetno presenečen- ni ga bilo na računu.
Ocena: PŠ ( mogoče ne na stejk, ampak na "viner šnicel ali pohane piške)
FK
kuzma2
 
Prispevkov: 1707
Pridružen: Pe Mar 11, 2005 3:22 pm

Gostilna na Sedlu-Kranj

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » Pe Jun 06, 2008 4:05 pm

Gostilna na Sedlu
Čepulje 3
4000 Kranj
T 04 2311-120
Obisk:31.5.08

Torej, to je v bistvu na pol gorska gostilna. V Kranju se hodi na par bližnjih hribov in eden najlepših je tudi Jošt pri Kranju. Približno na pol poti tja je vasica Čepulje, kjer se na križišču nahaja ta lokal s prekrasnim pogledom na Sorško polje( letališče JP, Šk. Loka, del Kranja,...hribi)

Ponudba je standardna, postrežba prijazna, tako, da smo imeli dunajski puranji, svinjska reberca ter jelenov golaž. Cmoki pri golažu so bili super, pražen krompir pri rebrih standarden, pomfri malce premalo ocvrt, solata sveža in dobra. Torej v hribe in lakota naredi svoje.
Toda ob naročanju pečenih rebrc sem zopet pozabil vprašati ali so na kosti ali so tisti bolj mešan dolgočasni del brez kosti. Žal je običajno brez kosti, meni je pa potem vedno žal, ker sem to naročil. Namreč nikoli potem "reberca" niso res zapečena kot so lahko. Škoda.
Ocena: PŠ
FK
kuzma2
 
Prispevkov: 1707
Pridružen: Pe Mar 11, 2005 3:22 pm

Gostilna pod Krvavcem- Grad

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » Sr Jun 25, 2008 10:34 am

Gostilna pod Krvavcem
Grad 28
4207 Cerklje na Gorenjskem
T:04 25 25 700
Obisk:22.6.2008

Seveda smučarji dobro poznajo to gostilno. Toda dvomim, da po napornem smučanju pozimi "pašejo" njihove specialitete- postrvi.

Ponudba je normalno široka, od "šniclov" do jedi na žlico, le morskih jedi ni prav veliko. Toda tja se gre na postrvi pripravljene na najrazličnejše načine in sicer kot hladne ali tople predjedi, glavne, juha, le postrvinega sladoleda še nimajo.

Kot hladne predjedi je lahko dimljen postrvin file na štajerski način( rdeča čebula z bučnim oljem), potem file s sirovim namazom,ipd, okrog 6 različnih načinov.

Kot topla predjed je lahko postrvina juha ali odlične testenine z delčki postrvinega fileji in smetano.

Seveda ribo lahko dobite tudi pečeno na tržaški način, toda poskusite dušen ribji file z zelenjavo v pergamentnem papirju. Sam nisem prevelik ljubitelj " kuhane" ribe, toda "zanalašč" sem si to naročil in mi sploh ni bilo žal- ravno nasprotno-bil sem navdušen-seveda glej*.

Sladice so bolj standardne a dobre.
Imajo tudi zanimive domače aperitive in digestive.

Postrežba je na vrhunskem, prijaznem nivoju.

Pri vsem tem je najbolj pomembno tole. Tam se bil že nekajkrat in njihovi postrvini fileji so zelo čudni- še nikoli nisem naletel na niti najmanjšo koščico*. Verjetno so gensko spremenjene zaradi bližine Krvavca.

Tako, da jedec res lahko uživa v okusu ribe, ne da bi bil pod stresom.
Ocena: PŠ
FK
kuzma2
 
Prispevkov: 1707
Pridružen: Pe Mar 11, 2005 3:22 pm

Gostilna pri Boštjan- Križna Gora

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » Po Jul 07, 2008 4:06 pm

Gostilna pri Boštjan
Križna Gora 8a
4220 Škofja Loka
04 510 33 20
Obisk: 5.7.08

To je zelo znana hribovska gostilna z domačo hrano in seveda tudi ostalo ponudbo šniclov in pic. Dostop ni najbolj enostaven, peljite se skozi Šk. loko v Selško dolino in kmalu boste videli panoje in odcep za Križno goro.

Toda pred leti je bila kuharica vseeno ena od zmagovalk v tekmovanju najboljših kuharjev Slovenije. In to se pozna, da so jedi malce s svojstenim, drugačnim pridihom. Jasno je , da tam v nedeljo brez rezervacije ne bo šlo. Toda v soboto popoldne je bilo prazno in s prekrasnim pogledom na Sorško polje.

Tam smo bili že nekajkrat in morate poskusiti krožnik( pardon odrezan štor) domačih jedi- od štrukljev, do klobas, pečenk,ipd...Skratka lačni ne boste!

Toda, pojdite tja na sirove krape v smetanovi omaki in pečenimi jurčki na žaru- kombinacije je enkratna in nato mogoče borovničev štrudl.
Ocena: PŠ
FK
kuzma2
 
Prispevkov: 1707
Pridružen: Pe Mar 11, 2005 3:22 pm

Hotel Ribno- Bled

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » To Jul 08, 2008 6:19 am

Hotel Ribno
Izletniška 44
4260 Bled
T:ni važno
Obisk: 6.7.08

V sklopu hotela Ribno- 4 zvezdice( od Bleda cca 2 km) je seveda tudi restavracija s pogledom na kanjon Save, in včasih je to bilo del Kompasovega imperija. To je bil eden boljših manjši hotelov odmaknjen od trušča Bleda. Tudi restavracija je bila na nivoju.

Seveda sedanji lastniki( Sportina) nadaljuje to tradicijo. Pred dvema letoma smo se tam imeli dobro- nivo postrežbe, malce drugačne jedi. Ne vem, kdo je bil tedaj lastnik.

Zato tam obisk v sklopu praznovanja rojstnega dneva. Toda, če me spomin ne vara, je vse skupaj potekalo takole:

Ob rezervaciji( 4.7. za osem oseb) me je šef strežbe vprašal, če želimo kaj posebnega. Odvrnil sem, da ne, toda sedeli bi radi zunaj (če bo vreme dopuščalo) ter, da bomo jedli "a la carte".
Ko smo prispeli točno, miza ni bila priporavljena,(lokal je bil skoraj prazen) ker so mislili, da bomo znotraj( kjer so mize itak vedno pripravljene). Rečeno je bilo, da je grmelo, toda sami smo se dve uri preje sprehajali v bližini, pa nismo nič slišali.

Začno pripravljati dve okrogli mizi. Vprašam jih, kako naj ob dveh okroglih mizah sedi 8 ljudi- pravijo , saj gre 4+4. Pravim, ja, toda srednje dva si bosta na pol kazala hrbte.

Nato nam pripravijo štiri mize kvadrataste, da smo sedeli na vsaki strani po štirje. Da bi kdo vmes, ko smo čakali kaj ponudil, npr. aperitiv- ni šans.

Ko se posedemo nam prinesejo plastificiran jedilni list velikosti A3. Tako kot v kakšnem pica lokalu na morju.

Ponudba je kar zanimiva, od govejega in žrebičkovega karpača z olivnim oljem in parmezanom, do juh, testenine s šparglejni,rižota s škampi in posušenimi paradižniki, gosja jetra s prilogo,... Kot glavne jedi pa rezine žrebička z popečeno mozzarelo, kombinacijo menija telečja krača in piščančji fileji s prilogo,... skrata izgleda kar vabljivo in drugačno.

Kmalu smo dobili sokove, radensko, ustekleničeno navadno vodo, belo vino. Toda radenska je bila topla, ravno tako vino, po reklamaciji kmalu dobimo nato vrček ledenih kock. Ok, si misliš še en lapsus. Ker so naenkrat prinesli dve pol literski flaški radenske, jasno, eno vrnemo ob negodovanju kelnerja.
Na vprašanje zakaj ni mrzla je dejal, da hladilniki delajo s polno paro in da pijače pač zmanjka( pri skoraj praznem lokalu znotraj in zunaj)?!

Nato dobimo od sedmih predjedi, 3 juhe najprej( v gobovi ni bilo nobenega koščka gobice), ko so trije "srečneži" že pojedli juhe, sta prišla dva karpača- lososov in žrebičkov,brez preliva in brez sira, kot sicer piše na plastičnem jedilnem kartonu. Oba sta bila zmrznjena- porečete, saj to karpačo je- toda ne da ga postrežejo popolnoma zmrznjenega z kristali,ipd...

Ker je zmanjkalo vode, smo zaprosili za nove- tokrat je prišla topla navadna voda v plastenki- očitno smo obe hladni že mi potrošili.

Ob jedenju karpačov se nam je začelo počasi svitati, da tukaj je nekaj hudo narobe in smo to sprejeli lahko na dva načina- ali gremo, ali ostanemo, saj ne more vse biti slabo. Napaka!

Prišla je rižota s škampi, ki naj bi bila sicer postrežena kot glavna jed- veliko škampov in riž kuhan "a la dente"- toda verjetno bi bil pretrd tudi za najbolj zagrizene Italijane. O posušenih paradižnikih ne duha in sluha.

Saga s toplim vinom se je nadaljevala in kelner nam je prinesel še dodaten led- toda ko sprejmeš , da je pijača topla-kar nekako gre.

Končno prideta še dve zadnji predjedi- testenine s špraglejni- neslano, brez nekega povezovalnega okusa omake, toda nekaj pinjol in dva- trije koščki špargelnov.

Prvo postrežejo kot glavno jed gosja jetra-toda brez priloge v obliki obljubljenega riža- nato prinesejo postan pečen krompir. Ta jed je bila za slavljenko in je seveda kot edina začela jesti glavno jed, ostali pa smo jo gledali saj hladna jetra niso užitna. Ko je pojedla in pustila postan krompir, je nastala pavza.

Nato po veliki pavzi pridejo ostale glavne jedi- najprej telečja krača in piščanec s prilogo- toda o tem ni sledu, le pečena posušena dva svinjska kosa mesa s prilogo.

Stvari so šle tako narobe, da je stvar postajala že zelo zabavna, če ne bi bilo to neko praznovanje.

S svojim zamikom nato pridejo , kot glavna jed, testenine, podobne predjednim ter še malce kasneje, npr. 5 minut, rezine žrebička na rukoli( 4-5 listkov-posteljica rukole to gotovo ni bila) s popečeno mozzarelo.

Eden od jedcev je celo užival ob žrebičku, zame je bilo presuho in brez kakršnekoli dodatne priloge(koščki mesa in rezine mozzarele) in enostavno ob vsem tem nisem več bil lačen. Kruh je bil pa itak suh.

Zato smo pojedli, kar smo, in nato zahtevali šefa restavracije ali šefa kuhinje, ki se je izgovarjal med drugim na neurejene odnose.

Toda, saj je bilo vse narobe, od tople vode in vina, do zamud , ter neokusni hrani. Pravi, da se to ne bo več ponovilo- nisem mogel kaj, da ne bi rekel, seveda se ne bo, saj nas tam zagotovo več ne bo.

Ko nam ponudijo sladice zastonj smo jih zavrnili, ker smo hoteli čimpreje stran. Dobili smo celo 30% popusta za to, da smo imeli uničeno praznovanje. Res lepa tolažba.

Predlagal sem jim naj raje restavracijo enostavno zaprejo.

Nato smo odšli v drugi lokal ob golf igrišču, kjer smo si privoščili ledene kave , sam pa eno porcijo čevapčičev in kozarec vina- bilo je fenomenalno.

Ocena: NV, NV, NV, NV,NV,.......

PS: predlog o zaprtju sem poslal tudi lastnikom in dobil opravičilo ter vabilo na napitek in sladico v Vilo Prešeren ob blejskem jezeru, ki je tudi v njihovi lasti.
FK
kuzma2
 
Prispevkov: 1707
Pridružen: Pe Mar 11, 2005 3:22 pm

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na GOSTILNE IN RESTAVRACIJE

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost